Long Drink, joka tunnetaan myös nimellä lonkero, on Suomessa kehitetty juomasekoitus, ja Suomi on sen ainoa suuri markkina-alue. Alun perin Lonkeroa tehtiin vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten, jotta ravintoloissa olisi valmiita juomasekoituksia suurelle määrälle turisteja. Lonkeron saatua suuren suosion Alko otti sen myyntiin ympäri Suomea.
Alun perin lonkeron raaka-aineina käytettiin giniä ja greippilimonadia sekä brandyä ja Pommacia. Juomat valmisti Oy Hartwall Ab Alkon toimeksiannosta. Nykyään lonkeron valmistus toimii samalla tavalla kuin virvoitusjuomien valmistus, poiketen tietenkin alkoholin lisäämisellä. Alle 4,7-prosenttisena (vol) lonkeroiden alkoholi on tehty käymisteitse. Vahvemmat lonkerot sekoitetaan tislatusta alkoholista. Lonkeroita on nykyään useita eri makuja, mutta greippi on pysynyt selvästi suosituimpana.
Käymisteitse valmistetut lonkerot tulivat markkinoille vasta 1990-luvulla eivätkä monien mielestä ansaitsisi tulla kutsutuksi lonkeroksi, koska niiden maussa on valmistustavan vuoksi merkittävä ero alkuperäiseen verrattuna. Joidenkin näiden etiketeissä ja jopa tuotenimissä on englanninkielinen sana "grape" joka tarkoittaa viinirypälettä. Viinirypäleen makuista lonkeroa ei kuitenkaan ole. "Grapefruit" on greippiä tarkoittava sana.