Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Helppo homma. Sen sijaan mahdoton homma ottaa sellaista systeemiä käyttöön. Lukuisat maailman rikkaimmat ihmiset ovat maailman köyhimpien kansojen hallitsijoista. Siihen on syynsä, miksei vaikkapa Putinia erityisesti kiinnosta maksimoida venäläisten hyvinvointia.

Projektissa voidaan syrjäyttää nykyiset hallitsijat, kirjoittaa kaikki lait paremmiksi ja vetää rajat uusiksi. Minulla on tarkoitus rakentaa utopia - ei vehkeillä nykyisiä hallitsijoita vastaan.
 
Sodan jo valmiiksi repimässä Irakissa voi alkaa uudet mittelöt, jos alueella asuvat kurdit päättävät äänestää, luoda oman valtion ja irroittautua Irakista. Irakin hallinto, naapurimaat, Yhdysvallat ja varsinkin Turkki vastustavat tätä, koska se saattaisi rohkaista muiden valtioiden alueella asuvien kurdien vaatimuksia omasta valtiosta. Lisäksi kurdien alueella on paljon luonnonrikkauksia, joten siitäkin syystä Irak ei varmasti taivu.

Israel on tukenut kudien oman valtion syntyä. Tuntevat varmaan sympatiaa ja näkisivät mielellään Irakin heikkenevän.

https://yle.fi/uutiset/3-9835957

Ymmärrän hyvin miksi kurdit haluavat äänestyksen. Heitä on sorrettu vuosikausia muiden valtioiden taholta ja aikoinaan Osmanien valtakunnan hajotessa heille ei annettu omaa valtiota, vaikka niin olisi pitänyt tehdä.

Mielestäni kurdeille pitäisi luoda jollain aikavälillä oma valtio. Se voisi rauhoittaa pitkällä aikavälillä tuota levotonta maailmankolkkaa. Turkki on taistellut omaa kurdivähemmistöään vastaan vuosikausia ja pyrkii tukehduttamaan kaiken muun kulttuurin alueeltaan. En usko että Turkki tulee sallimaan omalle alueelleen edes sellaista autonomiaa mitä Irakissa on kurdeilla ollut.
 
Sitä että tuon ylen artikkelin mukaan nyt artikkeli on virheellinen ja asenteellinen. Ei paljoa kirjoitettu alueen historiasta tai saudien vaikutuksesta.
 
Sitä että tuon ylen artikkelin mukaan nyt artikkeli on virheellinen ja asenteellinen. Ei paljoa kirjoitettu alueen historiasta tai saudien vaikutuksesta.
Tuo NYTin artikkeli käytti Myanmaria yhtenä esimerkkinä laajempaan ongelmaan tilanteissa, missä valtaväestö määrittää kansakunnan siten, että vähemmistö jää ulkopuolelle. Toinen oli tamilit Sri Lankassa. Voitko liittää tänne esimerkin virheasenteesta tuossa artikkelissa? Alueen historiasta jutussa oli minusta enemmän asiaa kuin YLEn artikkelissa, joka keskittyi aika lähinnä viimeisten viikkojen tapahtumiin.

En minä kiistä, etteikö rogingyoiden keskuudessa olisi aseellista toimintaa nykypäivänä. Varmasti ovat saaneet Saudeilta tukeakin. Ongelmat ovat kuitenkin alkaneet jo vuosikymmeniä sitten, eikä tällaisten konfliktien eskaloitumiseen yleensä voida löytää vain yhtä syyllistä. Toinen kiistaton tosiasia on siviiliväestöön kohdistuvan armeijan kampanjan laajuus. Poltettuja kyliä on satelliittikuvien perusteella yli 200, ja Bangladeshiin on paennut puoli miljoonaa ihmistä. Toiminnan laajuus huomioonottaen ei minusta ole asenteellista puhua etnisestä puhdistuksesta.
 
Saksan liittopäivävaaleissa Merkelin porukka otti torjuntavoiton, mutta tunnelmaa sähköistää AFD:n pääseminen yli 5% äänikynnyksen ja parlamenttiin. Odotettavissa on että uutta tulokasta hyljeksitään kuten vaikka Ruotsissa on tehty vuosia eräälle puolueelle.

Lähipäivinä saa todennäköisesti mediasta lukea kuinka Saksa vajosi pimeyteen ja kohta sataa heinäsirkkoja taivaalta, mikäli vanhat merkkit pitävät paikkansa.. En väitä tuntevani jokaisen AFD:n jäsenen taustoja, mutta koko porukan leimaaminen muutaman perseilyn takia on siinä samassa linjassa miten kansallismielisiä oikeistoporukoita tupataan kuvailemaan mediassa.

AFD:n sisältä kun löytyy mm. eurokriittistä ja vapaata markkinataloutta kannattavia ihmisiä. Merkelin lupaus avata ovet sai puolueen vaatimaan tiukempaa pakolaispolitiikkaa, enkä ihmettele yhtään. Saksassa oli jo ennen tuota avausta ongelmia varsinkin toisen polven turkkilaistaustaisten kanssa. AFD:n tilaisuuksia on häiriköity, vaalimainoksiaan tuhottu ja jopa entisen puheenjohtajan kimppuun käyty. Usein syyllisiä ovat olleet vasemmistoradikaalit.

En ole joka asiassa puolueen kanssa samaa mieltä, mutta mielestäni Saksassakin pitää aloittaa kriittinen keskustelu esimerkiksi huonosti hoidetusta pakolaispolitiikasta. Ehkä nyt siihen saadaan vauhtia.
 
Jair Bolsonaro,Brasilian tuleva presidentti?

"His outbursts also include telling a leftist congresswoman that she did not “deserve” to be raped and proclaiming he’d rather his son be killed than gay"

"Compared the descendants of escaped African slaves who have lived for centuries in their own settlements, to obese and lazy livestock"

“Fundamentalist homosexual groups are trying to take over society” and that these groups “want to reach our children in order to turn them into gay adults to satisfy [homosexuals’] sexuality in the future"




https://en.wikipedia.org/wiki/Jair_Bolsonaro
https://qz.com/1003000/jair-bolsona...-the-presidency-are-looking-better-every-day/
http://forward.com/tag/jair-bolsonaro/
 
Viimeksi muokattu:

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Menee vähän yksinpuheluksi, mutta todella mielenkiintoinen tilanne Espanjassa. Äänestäneistä 90 % kannattaa itsenäistymistä ja Espanjan keskushallinto on uhannut/ilmoittanut lakkauttavansa Katalonian hallinnon, mikäli antavat itsenäistymisjulistuksen. Lisäksi on mielenkiintoista, että EU ei ole tuominnut sitä, että EU:n kohtuullisen keskeisessä jäsenmaassa mellakkapoliisi hakkaa kadulla äänestäjiä - joku saattaisi pitää tätä kaksinaamaisena tai arveluttavana. Syy tälle on melko helppo ymmärtää: Brysselissä on ihan sama pelko kuin Madridissakin - ikävää hallitsijoille, jos veronmaksajia irtaantuu heidän hallintapiiristään.

Henkilökohtaisesti eniten tässä sopassa minua ihmetyttää se, että mistä ne saavat kaivettua psykopaatteja poliisin riviin, jotka suostuvat hakkaamaan ihmisiä pampuilla. Kun tällä kertaa kyse ei ole siitä, että olisi harrastettu pitkään kovan luokan propagandaa vrt. Natsisaksa tai Neuvostoliitto. Ja itse asiassa jopa Neuvostoliitossa oli usein vaikea löytää ihmisiä, jotka suostuvat ampumaan rauhanomaiseen omista kansalaisista koostuvaan väkijoukkoon puoluepamppujen käskystä.

Odotan myös mielenkiinnolla sitä, millaisen linjan Hesari ja Yle tulevat ottamaan tässä asiassa. Veikkaan, että mustamaalavat Katalonian itsenäistymispyrkimykset ahneiden junttien öyhötykseksi, mutta en uskaltaisi pistää rahaa likoon tämän puolesta. Ei ole niin selkeä tapaus.
 
Suomen omat Ahvenanmaalaiset separatistit ovat saaneet tuulta purjeisiin Kataloniasta. Tässähän olisi ainut laatuinen mahdollisuus tehdä n.400m€ säästöä vuodessa kun Ahvenanmaa itsenäistyisi.
"
Ahvenanmaan separatistipuolue haluaa itsenäisyydestä kansanäänestyksen – ja uskoo tulokseen ”kyllä”

Jaa artikkeli:
AddThis Sharing Buttons

mie.jpg

Minna Karkkola
Luotu:
3.10.2017 17:15
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kreeta Karvala
    18674315_1.jpg

    Axel Jonsson johtaa Ålands Framtid -puoluetta, joka ajaa Ahvenanmaan itsenäistymistä. Puolueella on 10 prosentin kannatus Ahvenanmaan 30-päisessä alueparlamentissa. Arkistokuva.

Kotimaa
|
Ahvenanmaa
Itsenäistä Ahvenanmaata ajava Ålands Framtid (Ahvenanmaan tulevaisuus) haluaa, että Ahvenanmaan itsenäisyydestä järjestetään kansanäänestys. Puolueen puheenjohtaja Axel Jonsson uskoo, että tulos voisi olla kyllä itsenäisyydelle.

Itsenäistymiskysymykset ovat nousseet keskusteluun Katalonian tapahtumien johdosta. Katalonia järjesti itsenäisyydestään kansanäänestyksen, jonka Espanja yritti laittomaksi katsomanaan estää. Äänestyspäivä äityi sunnuntaina väkivaltaiseksi.

Jonsson sanoo Uudelle Suomelle, että Ahvenanmaankin pitäisi saada järjestää kansanäänestys, mutta vain siinä tapauksessa, että enemmistö Ahvenanmaan parlamentissa kannattaa äänestysajatusta.


–Se on ainut oikea tie, Jonsson sanoo Uudelle Suomelle.

– Prosessin pitää olla demokraattinen.

Separatistiliike ei ole aivan mitätön, sillä puolueella on nuoren johtajansa Jonssonin lisäksi kaksi muuta edustajaa Ahvenanmaan maakuntapäivillä, mikä tarkoittaa 10 prosentin kannatusta 30-päisessä alueparlamentissa.

Puolueen kannatus on pysytellyt 10 prosentin tuntumassa viime vuosina, mutta Jonsson uskoo, että ajatusta itsenäisyydestä tuetaan jonkin verran myös muissa puolueissa, vaikka se ei muiden asialistalla olekaan. Hän arvioi karkeasti, että itsenäisyyden puolella on tällä hetkellä noin 20–30 prosenttia ahvenanmaalaisista.

Silloinhan kansanäänestyksen tulos olisi ei?

–En sanoisi niin, koska esimerkiksi Skotlannissa ja Kataloniassa vuonna 2014 puoli vuotta ennen kansanäänestystä alkoi keskustelu tulevaisuudesta ja ihmiset alkoivat pohtia, mikä todella olisi paras ratkaisu. Sekä Kataloniassa että Skotlannissa pelkkä kansanäänestyksen järjestäminen lisäsi itsenäistymisen kannatusta.

Mielipidemittausten perusteella Skotlannista olisi voinut tulla myös kyllä-tulos, mutta hiukan yli puolet äänesti vastaan vuonna 2014. Katalonia äänesti tuolloin kirkkaasti itsenäisyyden puolesta, mutta vain symbolisesti ja pienellä äänestysprosentilla.

Uskotko siis, että Ahvenanmaalla olisi mahdollisuus, jos kansanäänestys järjestettäisiin nyt?

–Ehdottomasti!

Jonssonin mukaan suurin syy siihen, miksi Ahvenanmaan pitäisi itsenäistyä, on kielikysymys. Hänen mukaansa Suomesta on käytännössä tulossa yksikielinen maa ja yhä harvempi suomalainen osaa ruotsia. Hän huomauttaa, että vuoden 1921 kielilupauksen mukaan ”Ahvenanmaan pitäisi voida luottaa siihen, että Suomi puhuu Ahvenanmaalle Ruotsia”.

Jonssonin mukaan itsenäistymiseen liittyy muitakin puolia. Hänen mielestään Ahvenanmaalla olisi paremmat mahdollisuudet tehdä oma, hyvä tulevaisuus itsenäisenä pienenä valtiona. Hänen mielestään pienuudesta on etua. Hän huomauttaa, että monilla mikrovaltioilla menee todella hyvin.

–Tämän päivän suhde Ruots… Ahvenanmaan ja Suomen välillä olisi parempi pikemminkin hyvinä naapureina kuin riitelevänä avioparina, jollaisena näemme sen tänä päivänä. Meillä on paljon kiistoja kielestä ja rahasta.

Lue lisää: Entä jos Ahvenanmaa haluaisi itsenäistyä? – Näin Suomi on takavuosina vastannut

Jonssonin mielestä hyvä naapurisuhde olisi järkevämpi vaihtoehto. Hän huomauttaa, että Pohjoismailla on historiassa hyviä kokemuksia vastaavasta. Esimerkkinä hän mainitsee Ruotsin ja Norjan sekä Tanskan ja Islannin, joilla on hyvä suhde nykyisin.

–Näemme, että olisi parempi elää erillisissä valtioissa.

Katalonian itsenäistymiskeskustelussa on nostettu esiin se, miten kallis vaihtoehto itsenäistyminen olisi. Myös Ahvenanmaa on monella tavalla riippuvainen Suomesta ja muun muassa presidentti Ahtisaari on aiemmin huomauttanut, että itsenäistyessään Ahvenanmaa menettäisi Suomen tuoman taloudellisen turvan ja erioikeudet.

Eikö itsenäistyminen tulisi kalliiksi Ahvenanmaalle?

–Kaikki tutkimukset ja raportit taloustilanteesta osoittavat, että Ahvenanmaa on rikas alue. Meillä on paljon yrittäjiä ja merenkulkuteollisuutta. Ongelma ei olisi taloudellinen.

Jonssonin mukaan Ahvenanmaa olisi taloudellisesti enemmän kuin omavarainen ja itsenäistyminen olisi taloudellisesti järkevää. Ahvenanmaalaiset päinvastoin maksavat Jonssonin mukaan selvästi enemmän veroja Suomeen kuin suomalaiset keskimäärin. Ahvenanmaa maksaa myös palveluista, joita saa Suomelta nykyään. Esimerkkinä hän mainitsee puolustuksen. Hän kuitenkin uskoo, että Ahvenanmaalla olisi hyvin rahaa hoitaa ylimääräiset kulut, joita itsenäisyydestä koituisi.

Eikö itsenäistymisessä olisi mitään ongelmia?

–Ei itsenäistyminen ollut helppoa Suomellekaan vuonna 1917.

–Mikään ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä. Sen täytyy kehittyä vuosien saatossa, Jonsson sanoo ja viittaa siihen, että monet valtiot ovat historiassa syntyneet, kehittyneet ja menestyneet.

Jonsson myöntää, että itsenäistymisessä on haasteensa, mutta ne voidaan ratkaista. Hän huomauttaa, että menestyvät valtiot tarvitsevat rinnalleen menestyviä naapureita ja painottaa, että hyvä suhde Suomeen olisi myös itsenäistymisen jälkeen tärkeä Ahvenanmaalle.

"
Lähde:https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/23...aa-itsenaisyydesta-kansanaanestyksen-ja-uskoo
 
En jaksa uskoa, mutta olisihan tuo huikeaa. Ahvenanmaa on kuitenkin väestöltään pieni, niin siellä voisi tapahtua hyvin mielenkiintoisia poliittisia uudistuksia. Villeimmissä visioissa pistäisivät veroja ja sääntelyä alas niin, että Suomesta ja Ruotsista siirtyisi paljon ihmisiä ja yrityksiä Ahvenanmaalle, joka pakottaisi demareitakin miettimään asioita uudestaan. Haihattelua ja toiveajattelua, tiedän, mutta välillä on mukava uneksia.
 
En jaksa uskoa, mutta olisihan tuo huikeaa. Ahvenanmaa on kuitenkin väestöltään pieni, niin siellä voisi tapahtua hyvin mielenkiintoisia poliittisia uudistuksia. Villeimmissä visioissa pistäisivät veroja ja sääntelyä alas niin, että Suomesta ja Ruotsista siirtyisi paljon ihmisiä ja yrityksiä Ahvenanmaalle, joka pakottaisi demareitakin miettimään asioita uudestaan. Haihattelua ja toiveajattelua, tiedän, mutta välillä on mukava uneksia.
Meinasin vastata, että Ahvenanmaahan säätelee suomalaisten muuttoa sinne, mutta osoittautui urbaaniksi legendaksi. Maatakin saa ostaa neljään tuhanteen neliömetriin asti vaikkei olisi ensin asunut saarella vaadittua viittä vuotta., kunhan se on kaavoitettua. Olisihan se hyvä saada Virolle kirittäjä modernin yhteiskunnan luonnissa.
 
Ahvenanmaasta saisi hyvän veroparatiisin, kun nyt vain itsenäistyisi. Tarvitaan vaan hyvä pankkisalaisuus, rahanpesu lait, joustava yritysverotus ja muu lainsäädäntö. Siitä voisi jokainen suomalainen pienyrittäjä voisi heittäytyä sossun palkkalistoille ja hoidella hommat samaan malliin. Myös kaikki liiketoiminta mikä on suomessa kieletty, niin voitaisiin helposti pyröitellä Ahvenanmaalta. Esim tietosuojaan liittyvä laisäändäntö kannattaisi kehittää erittäin moderniksi ja tehdä isot mervesi jäähdytteiset konesalit, mitä "viisi silmää" ei valvo. Paljon mahdollisuuksia tuollainen pieni veroparatiisi mahdollistaisi ja varmasti pystyisi elättämään itsensä ilmankin suomea, ottaisivat vaikka bitcoinit -valuutaksi. Uskon, että Venäläiset eivät todellakaan olisi hyökkäämässä Ahvenanmaalle tämän tyyppisen kehityksen jälkeen, kun "Israel " olisi saatu lähemmäksi ja Olgigargit kiittäisi. Juuri tähän maailman hetkeen tämän tyyppinen Ahvenanmaa olisi tarpeen. Päästisiin turhistä EU-kiemuroista eroon ja raha liikeelle. Tämän tyyppisen Ahvenanmaan ei todellakaan kannattaisi kuulua EU:n.
 



Kuis tärkee toi turismi mahtaa olla Katalonialle?Ero Epsanjasta merkkaa nähtävästi lähtöä EUsta sekä eurosta,mitäs sit tapahtuu,Nyt on väitetty että itsenäisyyden kannattajat sumuttavat kansalaisia ulkovaltojen tuesta.
 
Viimeksi muokattu:
Lyhyellä tähtäimellä tulee varmasti taloudellisesti turpaan, koska myllerrys ja epävakaus tuo aina omat ongelmansa. Pitkällä tähtäimellä vaikeampi sanoa. Varmaksi en voi sanoa, mutta olen ymmärtänyt, että suurin epäkohta katalaanien mielestä on se, että (ilmeisesti) perustuslaki on tehty hyvin pian Francon jälkeen, kun hallinto oli vielä sama, mitä se oli Francon aikaan, eli käytännössä Francon hallitus on tehnyt perustuslain, eli se on ihan oikeasti ja kirjaimellisesti fasistien tekemä. Tämän takia mm. Espanjassa poliisin kuvaaminen on laitonta. Monet katalaanit haluavat perustuslain uudistusta, jossa pakkolakeja vähennettäisiin, ja käytännössä tämä on vain veruke sille, että saataisiin lisää itsemääräämisoikeuksia, joka taas tarkoittaa enemmän valtaa Katalonian valtaa pitäville. Puhdasta valtapeliä siis, eli tavallinen päivä politiikassa. Mutta siis kansalaisille itsenäistymistä myydään sillä, että päästään fasistien tekemästä perustuslaista.

Mikäli näin on, niin todennäköinen skenaario olisi, että Katalonian aluehallinto käyttää itsenäistymistä bluffina sille, että Madrid myöntyisi antamaan lisää valtaa aluehallinnolle. Ensimmäinen askel tästä oli se, että aiemmin hyvin suorasanainen aluehallinto yhtäkkiä ilmoittikin, että: "No neuvotellaan nyt kuitenkin, eikä aleta hätiköimään".
 
Kai tuossa markkinoinnissa on mukana sitäkin, että separatistit pitävät Kataloniaa kielellisesti ja kulttuurillisesti erilaisena kuin Madridin Espanjaa. Francon aikaan Real Madridin ei vissiin sallittu hävitä futiksessa ikinä, joten katalaanien kaunalla on elämää syvemmät juuret.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom