Mullakin meni possunniska ihan viikseen viimeksi. Epäonnistuminen syö, aina. Jostain syystä kilpailuviettini herää. Ostin lisää, yritin uudestaan.
Klo 15:00
Rubi pintaan. Suolaliuosta sisään.
Klo 8:00
Liha tiskille.
Klo 10:15
Uuni käyntiin. Käärmeessä edellisen illan käytetyt briketit alla, päällä uudet (2 x 2). Osa eilisistä päähän sytykkeeksi.
Klo 11:00
Uuni valmis. Liha sisään.
Klo 12:00-ehkä 17:00
Mittarin tuijottelua. Siinä se nökötti 110:ssä. Alhaalta 1/3 auki, ylhäältä n. 1/2. Sai tehdä terassia melko rauhassa.
Klo 17:00
Sisälämpö 71. Savipataan (kokeilin ensimmäistä kertaa) kansi päälle. Ilma-aukkoja isommalle. Alhaalta 1/2, ylhäältä 1/1. Vartin päästä lämpö 150 asteessa (kuva näyttää olevan ihan vähän ylösalaisin, ihan kelvollista harjoittelumatskua).
Klo 17:15-20:00
Terassihommia. Kaksi kertaa piti säätää ilma-aukkoja. Lämpö nousi 170:een, ala-aukko 1/3, yläaukko 1/2, ja vartin päästä yläaukko 3/4. Tasaantui jälleen lukemaan 150.
Klo 19:30
Saunan lämmitys.
Klo 20:00
Sisälämpö 95. Luukut umpeen. "Vetäytyminen" (jätin savipataan ja savipadan grilliin).
Klo 20:10
Sauna.
Klo 20:30
Syönti
Äkkianalyysinä paras oma ylikypsä niska. Liha oli niukasti vähärasvainen. Lopputulos ei ollut lainkaan kuiva, mutta hiven kosteutta olisi parantanut. Toisaalta terassihomman takia en voinut tehdä varsinaista soosia, joka olisi antanut lisäkosteutta. Varsin kelvollinen smoke ring. Suolaliuos oli vähän liian äreä tai sitä oli liian paljon.
Hyvä harjoituspaistos: 8/10