Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Näissä on se ongelma, etten tykkää rustosta suussani, joten jatkan kyllä vahvasti baby back ribsien kannalla.
Spare ribseistä oppii muuten aika nopeasti tunnistamaan missä on rustokohta, eikä yritäkään syödä koko ribsiä. Tarpeeksi mureaksi kun kypsentää, niin se erottuu lihasta ihan sormin vetämällä, ihan kuin luukin.

Itsekin olen kyllä silti baby back ribsien kannalla.
 
Spare ribseistä oppii muuten aika nopeasti tunnistamaan missä on rustokohta, eikä yritäkään syödä koko ribsiä. Tarpeeksi mureaksi kun kypsentää, niin se erottuu lihasta ihan sormin vetämällä, ihan kuin luukin.

Silloin on kypsää, kun luu ja rusto irtoavat huulilla hyväilemällä.

Rusto suussa on enemmänkin syöntitekninen probleema. Tulee temmottua vähän ahnaasti.
 
Baby backs.

ribs.png
 
Kesän veivauksia:

lohi2.JPG


pitsa.JPG


ribsit.JPG


Yllä olevat keitokset tekeytyivät suhteellisen kelvollisiksi.

Kohtuutonta epäonnea oli pulled porkin ja brisketin suhteen. Kummankin kanssa oli kaikenmoisia metkuja, kumpikaan ei kypsynyt ja brisketti maistui kuolemalta. Sissus saatana!

Pakkasesta löytyi viime viikolla onneksi kimpale edellistä briskettiä, jonka pyöräytin uunin kautta ja oli varsin maukas iltapala.
 
En oo kyllä eläessäni paininut vaikeamman asian äärellä, kuin weberin hiiligrillin lämpötilan pitäminen matalalla. On kokeiltu käärmemetodia, brikettikoria jne. vaikka laitan 5-8 palavaa brikettiä tonne grilliin, niin vielä tunninkin päästä kannen mittari näyttää 150-160 astetta ja paistoalueella lämpötila pyörii 135-140 tuntumassa. Ventti alhaalta millin auki ja ylhäältä melkein kiinni. Tuntuu että näiden venttien runkkaamisella ei edes suurta apua ole tuohon lämpötilan säätöön. Haluaako joku ostaa vähän käytetyn pallogrillin?
 
Viimeksi muokattu:
En oo kyllä eläessäni paininut vaikeamman asian äärellä, kuin weberin hiiligrillin lämpötilan pitäminen matalalla. On kokeiltu käärmemetodia, brikettikoria jne. vaikka laitan 5-8 palavaa brikettiä tonne grilliin, niin vielä tunninkin päästä kannen mittari näyttää 150-160 astetta ja paistoalueella lämpötila pyörii 135-140 tuntumassa. Ventti alhaalta millin auki ja ylhäältä kiinni. Tuntuu että näiden venttien runkkaamisella ei edes suurta apua ole tuohon lämpötilan säätöön. Haluaako joku ostaa vähän käytetyn pallogrillin?

Tuli tarvitsee kolmea asiaa: polttoainetta, ilmaa ja sopivan lämpötilan.

Mitä tapahtuu, jos laitat myös alaventtiilin kiinni? Ellei tuli silloin sammu ja lämpötila laske, ilma tulee jostain muualta (kannen alta tms.). Entä jos laitat vain 3 (vähän) palavaa brikettiä muille aluksi? Onko grilli auringossa? Se nostaa helposti mustan pallon lämpöä kymmenillä asteilla.

Mutta joo, nyhertämistä pallogrillin kanssa puuhastelu välillä on. Pitää osata ennakoida riittävästi. :)
 
Ohuempi käärme unohtui edellisestä.

Niin ja vesipannu? Käytätkö sellaista? Viileää vettä sisään -> tasoittaa alun lämpötilaa.

Olen kuullut, että kylmäsavustajat käyttävät jopa jäätä. :) Nyhertämistä, nyhertämistä, kun kerran on helpompiakin tapoja...
 
Ohuempi käärme unohtui edellisestä.

Niin ja vesipannu? Käytätkö sellaista? Viileää vettä sisään -> tasoittaa alun lämpötilaa.

Olen kuullut, että kylmäsavustajat käyttävät jopa jäätä. :) Nyhertämistä, nyhertämistä, kun kerran on helpompiakin tapoja...
Kiitos vastauksista. Kyllä mä sen sain pysymään lopulta 100-110 asteen tuntumassa. 3-4 brikettia saa palaa samanaikaisesti niin tämä saavutetaan. Melko näpräämistä kyllä. Kaikissa youtube videoissa ne heittää kettleen ison kasan hiiliä ja grilli on mukavasti 120 asteinen. Oma weberini olisi samalla hiilimäärällä 300-asteinen vaikka onkin sama grilli kuin videoissa.
 
Noniin toinen pulled pork yritys takana. 1.4kg kassler, 110 asteinen grilli ja 9.5 tuntia takana. Pintaa kostuttelin omenamehulla puolen tunnin välein. 68 asteen kohdalla laitoin folioon ja 87 asteen kohdalla otin pois. Niin kuiva ja mauton löntti tuli pihalle, että tota ei saa nyhdettyä edes moottorisahalla. En taida kyllä enää jaksaa tätä hiiligrillausta harrastaa :D aina paras ruoka tullut kaasugrillillä. Aina kun yrittää jotain "erikoista" niin menee pilalle. Mitä lisäarvoa tuo hiiligrilli muuten edes tuo pulled porkkiin? Enkö olisi päässyt vähemmällä kun olisin laittanut sen pataan ja uuniin kypsymään. Niin se ainakin aina on onnistunut 8 kertaa pienemmällä vaivalla.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Ai saatana, tiedän tunteen!

Lisäarvo on varmasti väärä sana. Tulella ja savulla saa omanlaistaan aromia, mutta se ei auta kuivan tai muuten pahanmakuisen lihan kanssa. Tiedän, koska tarpeettoman usein sitä on mulle sattunut.

Tänään tuli hyvät wingsit, mutta sellaista se on.

Nyt kun funtsailen noita omia vääntöjä, niin naudan ribsit ovat olleet epäonnisimmat. Ne ovat onnistuneet vain kerran. Possun ribseissä (spare) yksi totaalinen epäonnistuminen, muut (enimmäkseen baby back, mutta myös spare) ovat olleet kohtalaisia tai monesti oikein mainioita. Brisketissä 2 totaalista epäonnistumista, 2 kertaa oikein mainioita, muut sarakkeeseen ihan ok.

Ja ovat hampurilaisetkin epäonnistuneet, vaikka on periaatteessa tullut tehtyä samoin kuin aiemminkin.

Omalta osaltani voin sanoa, että taidonpuutteesta n. 95-prosenttisesti on ollut kysymys, ettei ole onnistunut.

Kaasu, sähkö, uuni. Ehdottomasti stabiilimpaa kuin tuli.
 
Niin. Ei oikein motivoi epäonnistua aina. En vaan ymmärrä missä meni vikaan ja jos jotain meni vikaan, niin eihän se voi olla näin vaikeaa? Grillaamisen pitäisi olla hauskaa? Nyt kulutin touhuun koko päivän aamusta yöhön asti, että sain heitettyä reilun kilon kassleria biojätteeseen. Uunissa olisin muutamassa tunnissa saanut täydellisen nyhtöpossun ja vielä maistuvankin. Nyt edes maku ei ollut hyvä. Liian savuvoittoinen.

Kaikissa youtube videoissa ne niiden pulled porkit on jo muutaman tunnin jälkeen semmoisessa kuosissa, että niitä ei saisi grillistä yhdessä palassa pois. Omani oli loppuun asti kuin iso pyyhekumi.
 
Grillaus sekä ruuanlaitto voi olla nyhertämistä, mutta tekemällä oppii. Näinhän se menee kaikessa.

Ehkä kannattaa ajatella niin, että väljäkö sen kauanko siihen kasleriin meni aikaa. Opettelukerroissa se oli vasta eka. Tokalla kerralla sit ehkä paremmin.

Helpoin on kävellä ravintolaan. Ongelma on siinä, että ellei oteta fine diningiä laskuihin, niin itse teen monesta pöperöstä parempaa kun ravintolasta saa. Se johtuu siitä, että on vaan tullut tehtyä ja yritettyä. Ei sitä muuten opi.
 
No @SMugU menikö pelit myyntiin?
Ei mennyt:D mutta aika vähän olen kokkaillut viimeisen epäonnistumisen jälkeen. Jotenkin ei ole enää löytynyt intoa säätää. Olis kiva joskus palkata joku guru päiväksi grillailemaan mun kans ja opettamaan muutamia niksejä. Youtube videoiden avulla on turha opetella, koska en ikinä onnistu samalla tavalla ja yhtä tasaisesti lämpötilan säädöissä kuin videoissa.
 
Mullakin meni possunniska ihan viikseen viimeksi. Epäonnistuminen syö, aina. Jostain syystä kilpailuviettini herää. Ostin lisää, yritin uudestaan.

Klo 15:00
Rubi pintaan. Suolaliuosta sisään.

raaka.jpg


Klo 8:00
Liha tiskille.

Klo 10:15
Uuni käyntiin. Käärmeessä edellisen illan käytetyt briketit alla, päällä uudet (2 x 2). Osa eilisistä päähän sytykkeeksi.

Klo 11:00
Uuni valmis. Liha sisään.

alku.jpg


Klo 12:00-ehkä 17:00
Mittarin tuijottelua. Siinä se nökötti 110:ssä. Alhaalta 1/3 auki, ylhäältä n. 1/2. Sai tehdä terassia melko rauhassa.

110.JPG


Klo 17:00
Sisälämpö 71. Savipataan (kokeilin ensimmäistä kertaa) kansi päälle. Ilma-aukkoja isommalle. Alhaalta 1/2, ylhäältä 1/1. Vartin päästä lämpö 150 asteessa (kuva näyttää olevan ihan vähän ylösalaisin, ihan kelvollista harjoittelumatskua).

150.JPG


Klo 17:15-20:00
Terassihommia. Kaksi kertaa piti säätää ilma-aukkoja. Lämpö nousi 170:een, ala-aukko 1/3, yläaukko 1/2, ja vartin päästä yläaukko 3/4. Tasaantui jälleen lukemaan 150.

Klo 19:30
Saunan lämmitys.

Klo 20:00
Sisälämpö 95. Luukut umpeen. "Vetäytyminen" (jätin savipataan ja savipadan grilliin).

Klo 20:10
Sauna.

Klo 20:30
Syönti

kypsä.JPG


pulled.JPG


Äkkianalyysinä paras oma ylikypsä niska. Liha oli niukasti vähärasvainen. Lopputulos ei ollut lainkaan kuiva, mutta hiven kosteutta olisi parantanut. Toisaalta terassihomman takia en voinut tehdä varsinaista soosia, joka olisi antanut lisäkosteutta. Varsin kelvollinen smoke ring. Suolaliuos oli vähän liian äreä tai sitä oli liian paljon.

Hyvä harjoituspaistos: 8/10
 
Varsin hiljainen on kylätie tässä ketjussa.

Baby backs puolihuolimattomasti liiemmin lämpötilaa seuraamatta.
Rubi pintaan vuorokautta ennen.
BBQ-kastike porisemaan.
2 x 2 käärme kuten edellä, sytytin piippusytyttimellä, nopeampi ja helpompi tapa kuin päästä tohottaminen.
Tunti paljaaltaan 130 (alhaalta 1/2, ylhäältä 1/2).
2 tuntia foliossa 150 (alhaalta 1/2, ylhäältä 1/1).
30 minuuttia paljaaltaan150.
Vetäytymään.
Jäljellä olevat briketit kekoon, vähän uutta polttoainetta sisään.
Kupu raolleen.
Perunat grilliin.
Saunaan (pieni huolimattomuus).
Saunan jälkeen lämpö 275 ja perunat (yli)valmiit, ei pahasti, mutta olisi pitänyt tarkistaa lämpö. :)
BBQ-kastiketta ribseille ja pari kierrosta kääntelyä.

Varsin mainio, luu irtosi hyvin, sopiva purutuntuma, ei lainkaan kuiva. 8+/10 (perunat 5/10)

IMG_2115.JPG
 
Onneksi joku jaksaa, niin voi ihastella muiden tuloksia. Ei vaan, nyt on ollut taas useampi viikko hiljaista grillin suhteen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom