Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Yleensä noi poliitikot pärjää aika hyvin noissa tilanteissa....Jos alkaa ni veikkaan että poliitikoille tulee tukalat paikat ja pankkiireille, ne on pääsyyllisiä tohon hommaan. Onko tätä menoa suomessa sama talouden tilanne vuonna 2020 ?
Jep, tuskin tarvitsee seuraavan vuoden puolelle asti odotella, niin eiköhän siellä jonkinlainen vallankumous saada aikaiseksi. Kreikan historiaa voisi luonnehtia vähintäänkin värikkääksi, itseasiassa näin pitkään jatkunut vakaus on enemmänkin poikkeus kuin sääntö tuolla Balkanin maissa.
Näinhän se on. Jollakin tasolla toivon euroalueen taloudellista/rakenteellista romahdusta mahdollisimman pian, jos vaikka välttyisi näiden sosiaalisten levottomuuksien leviämiseltä Manner-Eurooppaan. Ja olisihan se mielenkiintoista nähdä minkälaisella järjestelmällä lähdettäisiin siitä eteenpäin liikkeelle.Jos eurokriisi alkaa näkyä voimakkaammin euroalueen ydinmaissa niin tässä vaiheessa ongelmien saatetaan myöntää olevan lähtöisin EMU-instituutioiden ongelmista. Jos kriisi pysyy rajattuna periferiamaihin, niin on mahdollista että tämä nykyisen kaltainen kuvaus/selitys asiasta, jossa syytetään vain perfieriamaita vastuuttomuudesta, jää edelleen voimaan.
http://www.taloussanomat.fi/jan-hur...ian-me-pelastamme-rahanpesijoita/20133442/170
Aika hiljaiseksi vetää taas kun urpolainen lupaa tukea riippumatta siitä selviääkö merkkejä rahanpesusta.
Mua alkaa oikeasti häiritsemään se, että kansainvälisessä talouspolitiikassa mennään sillä linjalla, että LYHYEN aikavälin vahingot minimoituvat. Tästä seuraa se, että missään toimissa ei ole mitään munaa, ja syylliset pääsevät aina luistamaan vastuusta. Ja sitten poliitikot selittelevät, että pakko oli nyt joustaa tässäkin asiassa, kun jos nyt laitetaan ne ja ne vastuuseen, niin siitä seuraa sitä ja tätä maailmanloppua. Voisi vaihteeksi kokeilla pitää jostain periaatteista kiinni. Vaikka siitä tulisi lyhyellä aikavälillä kovakin paskamyrsky.
Vai että lyhyen aikavälin vahingot minimoituvat. Sehän se perustelu on tälle leikkauspolitiikalle, että lyhyellä tähtäimellä vahinkoa tulee, mutta "ei nyt niin kauhiasti"/
Vai että lyhyen aikavälin vahingot minimoituvat. Sehän se perustelu on tälle leikkauspolitiikalle, että lyhyellä tähtäimellä vahinkoa tulee, mutta "ei nyt niin kauhiasti", ja pitkällä tähtäimellä saadaan sitten hyötyä irti kun talous joustavoituu jne.
Minusta se, että neljännes koko työvoimasta ja puolet nuorista työttöminä on jo taloudellinen katastrofi. Päälle vielä asuntojen hintojen lähes puolittuminen.Alkaa Espanjassa kohta olla jo sellainen tilanne päällä, että talouden totaalinen romahdus olisi vain hieman nykytilannetta pahempi. Ja vuoden päästä varmaan vähemmän paha tällä menolla :/
Kotitalouksilla ja yrityksillä on oikea maksukyvyttömyyden riski, mutta valtiolle tämä on tehty poliittisella päätöksellä. Talouskasvu on velkaantumista ja kulutusta, joita syntyy, kun uskotaan investoinnin tuottavan voittoja. Varsinkin tässä tilanteessa valtion olisi kulutettava ja tehtävä alijäämäisiä budjetteja, jotta yksityinen sektori uskaltaisi lisätä taloudellista aktiivisuutta. Aktiivinen finanssipolitiikka olisi paras tapa ''jakaa'' tätä kysyntää, jotta se välittyisi reaalitalouteen.Nykymenolla espanjassa ja kavereilla on kuumat paikat, mutta miten kävisi jos niitä yllytettäisiinkin kuluttamaan? Millä rahalla se tapahtuu ja kuinka se kansalle/valtiolle jaetaan, suoraa vastausta odotan.
Kauanko Saksassa ja Suomessa katsottaisiin sitä touhua?
rullaverho sanoi:En siis tarkoittanut yleisesti koko tätä tuki- leikkauspakettikuviota.Huonosti muotoiltu teksti minulta, pahoittelen.
D.Yates sanoi:Nykymenolla espanjassa ja kavereilla on kuumat paikat, mutta miten kävisi jos niitä yllytettäisiinkin kuluttamaan? Millä rahalla se tapahtuu ja kuinka se kansalle/valtiolle jaetaan, suoraa vastausta odotan.
Kauanko Saksassa ja Suomessa katsottaisiin sitä touhua?
Vitsivitsi, ei suomessa tapahtuisi yhtään mitään. Katainen vain sanoisi että fantastista.
EKP:n sääntöjä voisi muuttaa siten, että se sitoutuu ostamaan euromaiden velkakirjoja suoraan primäärimarkkinoilta vaikkapa inflaationtason hintaan (reaalisesti ilman korkoa) jos ne eivät mene sitä ennen kaupaksi yksityiselle sektorille. Tämä lopettaisi valtioiden velkakriisin aikalailla heti.
Nythän nämä jäävät kehittämättä, koska ei ole rahaa -> talous ei itse asiassa muuntaudukaan, koska millään yksityisellä sektorilla ei ole insentiiviä sijoittaa todella kehnojen tulevaisuudennäkymien vuoksi.
Ei tule tapahtumaan. Luojan kiitos.Tässähän ei pitäisi yllyttää niitä kriisimaita kuluttamaan vaan velkojamaita.
Mut hei ibnz, toi on teoria, joten haistakoon pitkät. Kyllä kasvu tulee, kun laitetaan kulutukset ja velat kuriin! Eihän sitä nyt voi autoakaan ostaa, jos ei asuntolainaa voi lyhentää!
E: tuli vielä mieleen, että Rehn laitettiin tänään Hesarissa samalle viivalle ''talousviisaana'' taloustieteilijöiden kanssa. Sitten vielä samassa tiukka Krugman vs. Rehn -vastakkainasettelu. :lol2:
Pitääkö nyt puolustella kotipitäjäsi liikkenneympyrän käytännölisyyttä, jos haluaa perustella, että talous kaipaa investointeja ja lisää rahavirtoja kokonaiskysynnän elvyyttämiseksi? Ja johtopäätöksesi on edelliseen on kielteinen, koska näitä liikenneympyräsi tapaisia fiaskoja on mahdollista tapahtua? Mistä sitä tietää, etteikö paskan liikkenneympyrän kokonaistaloudellinen vaikutus ole paikkakunnallasi positiivinen, vaikka se harmaita hiuksia ja kirosanoja aiheuttaakin autoilijoille eikä todellakaan vaikuta tarkoituksenmukaiselta. Ja vielä: onko se Brysselin vika, että insinööri ei osannut ottaa mäkeä huomioon suunnitelmissa?