- Liittynyt
- 22.6.2002
- Viestejä
- 4 748
Originally posted by Pecman
oiskohan se väärä kulma sitte urheilijasta itsestään kiinni?
Eikö sekin ole sitten pujottelijasta itsestä kiinni, että löytää oikeat radat ja tekniikka on kunnossa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Originally posted by Pecman
oiskohan se väärä kulma sitte urheilijasta itsestään kiinni?
Originally posted by Dopey
Kaverit saa kävellä rinteen kerran ylös ja kaikkien keppien, jäälaikkujen jne. sijainnit pitää painaa mieleen. Sitten alas mennessä jos on vähän painopiste väärällä kohtaa, ottaa pikkaisen väärän linjan, muistaa ajolinjat väärin tai edellä menneet on kaivertaneet oletettua syvemmät urat mutkaan niin mennään tangentin suuntaan vähän helvetin kauas. Mutkia tulee vastaan parin sekunnin välein ja nopeutta on reilusti yli viiskymppiä tunnissa.
Jos lajissa haluaa pärjätä, pitää rata tulla alas "riskillä" eli joka mutka hieman ylikovaa. Tuurin osuus tulee siitä, että vaikka rinteet ois kuinka jäädytetty, muuttuu rata jokaisen laskijan jäljiltä eikä rinteen pinta muutenkaan ole tasainen. Jos olet noita kisoja kattonut niin Kallellakin on noissa voittolaskuissa ollut yleensä pari kertaa kaatuminen todella lähellä.Originally posted by Raven
Eiköhän jokainen laji ole sitten onnesta kiinni. Silloinhan se on pujottelijan taidoissa vika, jos ei pysty hallitsemaan linjojaan. Mitä parempi tekniikka, sitä kovempaa ne tulevat alas ja virheet vähenevät.
Onhan se toki herkkä laji, mutta en mistään onnesta puhuisi.
Originally posted by Dopey
Palanderin voittosarja kertoo siitä että mies on niin paljon muita parempi ettei riskiä tarvitse ottaa niin paljoa mutta silti toiset jää taakse.
Originally posted by valtaa
mistä sää revit noita juttuja
marginaalilajeja esim. jääkiekko
Originally posted by Arvo Paperi
Onnettomasta sijainnista johtuvista onnettomista sääoloista johtuen Suomi on urheilussa marginaalilajien maa.
Originally posted by protsku
Mikä laji mahtaa olla kyseessä? Tarkoitin uinnin kohdalla sitä raakaa tosiasiaa että aikuisilla on jo liian suuret lihakset tehokkaaseen lajinomaiseen harjoitteluun suhteutettuna. Suomeksi sanottuna heistä on tullut kankeita ja kömpelöitä eikä sillä yhdistelmällä voiteta enää mitaleita maailman huipulla kun lajina on uinti!
Rasvan aiheuttamasta nosteesta johtuen uimarin suorituskyky on keskimäärin parempi kun sitä rasvaa on jonkin verran kuin uimarin ollessa äärimmäisen tiukassa kunnossa.Originally posted by darvinisti
Jos lihakset meinaavat liian suuriksi kasvaa, niin miksei sitten syödä vähemmän jolloin myös rasvaa olisi vähemmän, eli poikkileikkaus olisi pienempi, jolloin vastus myös pienempi?
Originally posted by Hulkki
Rasvan aiheuttamasta nosteesta johtuen uimarin suorituskyky on keskimäärin parempi kun sitä rasvaa on jonkin verran kuin uimarin ollessa äärimmäisen tiukassa kunnossa.
Originally posted by protsku
Jep jep. On lapsellista väittää että alppihiihto tai formulat olis jotenkin fyysisesti ja henkisesti helpompi laji kuin esimerkiksi uinti.
Originally posted by rocket
Mä olisin äänestänyt Kimiä. Olisin varmasti myös puolueellinen, koska diggaan Kimiä niin paljon, mutta musta siinä on kunnon urheilija.
Originally posted by Hulkki
Rasvan aiheuttamasta nosteesta johtuen uimarin suorituskyky on keskimäärin parempi kun sitä rasvaa on jonkin verran kuin uimarin ollessa äärimmäisen tiukassa kunnossa.
En siis tosiaan tiedä tuosta kuin teoriapuolen (fysiikka) ja lisäksi olen lukenut optimaalisesta rasvaprosentista eri urheilulajeissa; lähes aina otetaan esimerkkinä uimarit (etenkin pitkän matkan) joille jostain määrästä fläsää on jopa hyötyä. Tosin tuossa pitkän matkan uinnissa luulisin hyödyn johtuvan enemmänkin insulaatiovaikutuksesta.Originally posted by Narutumppu
Yhtä paljon hyötyä kuin siitä, minkä väriset uikkarit on.
Originally posted by cartman74
Vieläkö ihmiset luulee, ettei alppihiihto ole fyysistä? Pujottelu suoritus kestää yleensä noin 50 s ja suurpujottelu noin 70 s. Voitte itse kokeilla vaikka tehdä kyykkyhyppyjä täysillä tuon ajan niin vastaa jossain määrin lajin rasituksia. Samaan aikaan pitää myös hallita vartaloaan käännöksissä.