Eri alueen ja valmistajan viineillä on aina tietty taipumus omata esimerkiksi parkkihappoja, aromeja ja tietysti rypälelajitkin erilaiset jne. Joten Riedel on kehitellyt eri laseja tuomaan kyseisten alueiden viinien aromit paremmin esille vaikuttamalla esimerkiksi pesän korkeuteen, leveyteen ja pyöreyteen -> vaikuttavat hapettumiseen. Esimerkiksi meille perinteinen samppanjalasi on parempi kuin jenkkilässä yleisemmin nähtävä avonaisempi malli, sillä korkeammassa ja kapeammassa lasissa hiilihapot ja täten aromit säilyvät samppanjassa paremmin.. Eli sillä lasilla on väliä. Yksi yleispätevä viininmaistelulasi kotikäyttöön on riittävä ja tarjoilulasit voivat sitten vaikkapa olla ikeasta, kunhan valkkareille ja punkuille on omansa. Jos on sitä rahaa enemmän niin voihan niitä Riedelin laseja alkaa ostelemaan tai esimerkiksi jos juo paljon Bourgognen alueen viinejä niin ostaa sitten vain sen lasit..

Lisäksi nykysin noihin laseihin on tullu erilaisia muotoiluita vain trendikkyyden takia. Jos lasi on takotettu Pinot N. niin se on melkeempä se ja sama onko se X vai Z merkin valmistama

Onhan niissäkin ero, mutta veikkaampa, että sen eron huomaa enää vain ammattilainen..