Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miksi oikeassa ravintolassa oikea viski kaadetaan tulppaanin malliseen aromilasiin?No miksi sitten mafioso, Lucky Luciano (TV sarjassa), juo tuollasesta lasista kuvassa oikealla:
Eikös nuo liikemiehet oo 20 luvulla tienneet miten sitä viskiä lipitetään? :D
Nyt kun ujo otti esille viskilasit niin jatkampa minäkin sivuamalla ketjun alkuperäistä aihetta... Millaisia viskilaseja suositte? Olen jo tovin miettinyt, jos ostaisi Glencairnin aromilaseja. Kellään kokemuksia ko. laseista? Näyttäisi olevan Chez Mariuksessa kohtuulliseen hintaankin, mutta onko joku teistä ostanut / nähnyt noita laseja Mariuksesta? Ovatko ns. aitoja Glencairnin valmistamia viskilaseja? Hieman hämää, kun valmistajaksi on kuitenkin mainittu Chez Marius, mutta lasin nimenä taas käytetään Glencairnea.. Johtuuko nimi sitten mallista?
Näin tehdään muun muassa meillä. Tuollaisia mafiosomallisia leveämpiä merkkilasejakin löytyy, ja niitä myös käytetään tietyn merkin ja tietyn viskityypin kanssa. Osa porukasta myös nimenomaan haluaa juoda viskinsä leveämmästä lasista (lue: on the rocksista).Miksi oikeassa ravintolassa oikea viski kaadetaan tulppaanin malliseen aromilasiin?
Eikös nuo liikemiehet oo 20 luvulla tienneet miten sitä viskiä lipitetään? :D
Näin tehdään muun muassa meillä. Tuollaisia mafiosomallisia leveämpiä merkkilasejakin löytyy, ja niitä myös käytetään tietyn merkin ja tietyn viskityypin kanssa. Osa porukasta myös nimenomaan haluaa juoda viskinsä leveämmästä lasista (lue: on the rocksista).
Ihan hyvää tekstiä. Siinä oli laseista. Nyt unohda ne, ja keskity itse viskiin
Pitää vielä lisätä, että tuo kommentti tietyn vahvuisista viskeistä on tiettyä koulukuntaa eikä sitä pidä ottaa kirjaimellisesti. Sama pätee laseihin.
Totta kai arvostan itsekin hyvän single maltin niin korkealle, että tarjoilen sen oletuksena aromilasista, mutta en vuodata kyyneliä sen puolesta, ettei mulla ole töissä tai kotona oikeita single malt -laseja. Sen puolesta en välttämättä ymmärrä tuota kiihkoilua lasien kanssa.Toki vahvemmat ja todella aromikkaat viskit voi juoda ilman vesitilkaa jos niin haluaa, mutta laseista singlemalttien kanssa ei tinkitä!
No nyt on kotona Glenfiddichin snow phoenix ja Adrbegin 12yo chieftans choice ja bonuksena viellä Highland Parkin 15yo. Nuo 2 ensimmäistä sitten saavat odotella ihan jonkin aikaa aukaisua, joskus vaikka sitten kun täytän 50v tai 60v.
Ei ne viskit enää pullossa parane. Juo pois vaan ettei käy niin kuin itsellä taannoin. Olin jemmaillut erästäkin viski pulloa vuosi tolkulla. Kun viimein oikea tilaisuus koitti, ei nautinto ollutkaan ihan odotusarvon kaltainen. Sen päivän jälkeen olen kierrättänyt hyllyä tasaisesti ilman liikaa kiintymistä yksilöihin.
Itselläni kun jostain syystä sellaista keräilijän vikaa niin näissäkin sitten olen hurahtanut kerämään sellaisella ajatuksella viskejä että kun aina mulla synttärit niin on joku sellainen "erikoisempi" pullote aukaisua varten. Olenkin fiilstellyt että sitten kun täytän 50v niin mulla 50kpl erikoisia viskejä ja sitten aloitan niiden maistelun ja jossakin eläkkeellä sitten olen reinot jalassa/tweed takki päällä ja kuuntelen jotain metallica/iron maiden musaa ja luen akua/tex willeriä ja maistelen sivistyneesti viskiä.
Seuraavassa on listaa joita olen kaappiin hankkinut ja en ihan kaatojuomaksi ole noita suunnitellut vaan aukaisevani aina jonkin "tilaisuuden tullen" Peruspullotteita en kehdannut listata ja niitä oikeastaan aukaisenkin aina sen mukaan kun hyllyyn ovat saapuneet. Ainoastaan pyrin pitämään pientä tasapainoa siten että aukaistuna on aina useammalta alueelta eikä aina vaan islayn viskejä auki.
Hieno on lista! Onhan noita mukava keräillä ja osa pulloista on etiketteineen ihan ilo silmälle. Harvinaisuudet täytyy tottakai pitää esillä aiheuttamassa valveutuneissa vieraissa kateutta. Manitset että pidät useampaa pulloa auki. Onko käytössä jotain keinoa jolla saatte pysymään viskit hyvänä? (marmorikuulia tms.)
Mä olen ainakin huomaavinani aina maussa muutoksia jos pullo on vähänkin pidempään avattuna. Tämän takia pidän aina vaan yhtä pulloa auki, mikä sinällään hankaloittaa harrastelua. Rinnakkainvertailut kun ovat kuitenkin sitä parasta antia harrastuksessa.
Ultimate Spirits Challenge 2011
March 1–4, 2011
Astor Center, New York City
The purpose of Ultimate Spirits Challenge is to identify, recognize and reward those products which stand out in their respective categories, showing superior quality. Multiple panels of the highest-qualified experts blind-tasted each entry by classification in appropriately grouped flights within each major spirits category, scoring each on the 100-point scale. Products that scored 90 points or higher were then evaluated blind once again, in newly-created groupings by a different panel of judges. Top scoring products were then reviewed again to determine a select group of finalists with the category’s highest-scorer being awarded a Chairman’s Trophy accolade.
Final scores of every entry were rounded off when the aggregate score included decimals. For instance, an aggregate score of 94.675 became 95 and so on. Therefore, in categories where there were many entries, such as Vodka, Liqueurs, Scotch Whisky, there may be several entries with the same final score.
For 2011 there are 27 Chairman’s Trophies awarded, representing the best of the best; Finalists in each section are also identified. You may access tasting notes for each Chairman’s Trophy winner and Finalist by clicking on the notepad icon to the right.
This year we’ve also identified those products that represent Great Value, indicated by the dollar icon, based upon the relationship between their price and final score.
In addition to the score, spirits are distinguished with the following Accolades, as a guide to consumers:
95-100 Extraordinary, Ultimate Recommendation
90-94 Excellent, Highly Recommended
85-89 Very Good, Strong Recommendation
80-84 Good, Recommended
Entered products that were scored below 80 points have not been included; Ultimate Beverage Challenge is dedicated to recognizing the best of the best, and that, in our opinion, begins with a score of 80 as being indicative of products of commendation and consumer worthiness.
2011 ultimate spirit challenge results: http://www.ultimate-beverage.com/wine_reviews/spirits-results/
maustamattomista vodkista ykkösenä finlandia