Kerta en tiedä vielä viskeistä, niin
mistä suosittelette lähtemään? Onko lasilla merkitystä, niinkuin viiniä juotaessa? eli käykö
tällanen (kuva) viskilasiksi, ku ton tyyppisiä ei ehkä ihan samallaisia, niin löytyy itellä. Vai voiko viskiä vetää ihan mistäpä lasista tahansa, kunhan on jokseenki ton muotonen? Pitääkö
eri viskeille olla erilainen lasi?
Mä lähtisin lähtisin lähestymään asiaa aika maanläheisesti. Joo, lasilla on väliä, mutta tuossa vaiheessa voi minusta käyttää ihan yhtä lailla on the rocksia, sherrylasia, aromilasia tai jotain muuta soveltuvaa lasia. Lasit ja vivahde-erot sitten ajan kanssa.
Mistä sitten lähteä liikenteeseen on sellainen kysymys, mihin on melko mahdoton sanoa sen enempää tietämättä sun makutottumuksia. Jos siihen jotain ympäripyöreästi vastaa, niin etsi sellainen viskityyppi, maa tai alue, jonka viskeistä pidät, ja tutustu niistä useampaan. Savuisuus ja turpeisuus jakaa ihmisiä ehkä helpoiten kahtia, joten jos nämä tuntuvat epämiellyttäviltä, niin aloita vaikka kanadasta tai irkuista, mutta muuten spesifiä merkkiä tai aluetta on hankala ehdottaa summanmutikassa.
Tarkoitus ois kuitenkin kokeilla kaikki Skotlantilaiset viskimaut (saaret ja maa-viskit), sekä Irlannin ja Kanadan.
Noissa maissahan luultavasti ne suosituimmat on? vai onko?
Tuossahan sulla meneekin loppuelämä sitten mukavasti. Makujen kirjo on meinaan jokseenkin loputon. Japanissakin on kuuleman mukaan mielenkiintoisia tuotoksia
Mutta joo, tässä menis vähän turhan monta asiaa samaan pakettiin, jos hommaa alkaa kattavasti purkamaan. Sä voit lainata vaikka kirjastosta jonkun viskikirjan, ja hieman tutkailla, mitä viski on, miten sitä tehdään missäkin ja mitä missäkin päin maailmaa on tarjolla. Pelkästään erilaisista skottiviskeistä voisi kirjoittaa hyvin pitkään. Tommonen kirja on ollut itselläni viimeksi kädessä:
Muut varmaan kirjoittaa lisää.
edit. niin juu, mene baariin suorittamaan alkupään maistelut, niin ei tule konkurssia pulloja himaan ostellessa. Siellä sitten toivottavasti osataan kertoa sulle lisää itse viskeistä, laseista, vesitipan lisäämisestä ja muusta sen sellaisesta, joka vaikuttaa makuelämykseen.