Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Henkell Trocken? 9,49 € alkossa. Vaikken mitään kuohareista tai muistakaan viineistä ymmärrä, niin ei se ainakaan ihan paskaa ole.

Paha sanoo, ei ole tullut maistettua. Omat maistelut viinisektorilla ovat viimeaikoina keskittyneet enemmän tuonne valkkariosastolle, punkkuja tuli aiemmin latkittua jonniin verran.
 
Ehdottakaa kouliintumattoman makuun jotain valkkaria. Pääasiassa kuivia haussa mut kyllä makeatkin menee.
Joo ja moukka kun olen niin sillä ei ole väliä lupsutetaanko se lihan vai kalan kanssa, koska kännit aattelin vetästä.
 
Taitaa viinin lämpötila olla aika tärkeä juttu. Tämmöinen ~18-asteinen punkku on todella pehmeän makuista. vaikka jo eilen korkkasin.
 
Mitäs viskiä pakkiksen viskisiepot suosittelevat aloittelijalle? Vaatimuksena vähintäänkin hyvä hinta/laatusuhde (lue: halpa)
 
Mitäs viskiä pakkiksen viskisiepot suosittelevat aloittelijalle? Vaatimuksena vähintäänkin hyvä hinta/laatusuhde (lue: halpa)

Sehän ny riippuu ihan tasan siitä millaisesta pitää. Toiset tykkää savusta, toiset ei tykkää. Jos ei tiedä mistä tykkää, kannattaa lompsia vaikka sopivan valikoiman omaavaan kuppilaan ja kysyä muutamaa erityylistä viskiä maistettavaksi, tämän jälkeen tilanne voi jo olennaisesti helpottaa kun on joku suunta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Frontera Chardonnay on halpa eikä ees pahaa. Sopii kylmänä aloittelijan suuhun.
Mä en tiedä, että onko Chardonnay ihan paras rypäle, jos mielii kuivaa valkkaria, koska Chardonnay tuppaa antamaan viinille aika hedelmäisen maun. Aluekohtaisia eroja väittävät olevan, mutta siitä en osaa maun perusteella sanoa, kun en ole taas aikoihin juonut kuin yhtä ainoaa Chardonnayta.
 
Mä en tiedä, että onko Chardonnay ihan paras rypäle, jos mielii kuivaa valkkaria, koska Chardonnay tuppaa antamaan viinille aika hedelmäisen maun. Aluekohtaisia eroja väittävät olevan, mutta siitä en osaa maun perusteella sanoa, kun en ole taas aikoihin juonut kuin yhtä ainoaa Chardonnayta.

Jos haluaa ihan kuivaakuivaa niin kuohareissa on enemmän tarjontaa.

Chardonnayt maistuu keskimäärin puolikuivalta. Olet siinä aivan oikeassa.
 
Avasin loman kunniaksi kuoharipullon. Ilmeisesti Chardonnay on Chardonnaytä oli se kuoharissa tai valkkarissa, mutta on se kuitenkin parempaa rutikuivana.

Ajattelin käydä läpi kaikki oikeasti kuivat kuoharit Alkossa alle 20€:n.
 
Jos en tietäisi, niin löisin pääni pantiksi siitä, että Ledaig pulloon on laitettu jotain, joka on valmistettu Kiteellä tai Tuupovaarassa. Hyi saatana! Maku ei sitten ihan niin paha olekkaan, mutta ei tätä nyt kyllä kauhean hyväksikään voi sanoa.
 
Jos en tietäisi, niin löisin pääni pantiksi siitä, että Ledaig pulloon on laitettu jotain, joka on valmistettu Kiteellä tai Tuupovaarassa. Hyi saatana! Maku ei sitten ihan niin paha olekkaan, mutta ei tätä nyt kyllä kauhean hyväksikään voi sanoa.

Jep ledaig on sellainen merkki joka ei ole saanut juurikaan kehuja.
Kaveri oli nähnyt "oudon" viskin tuolla ulkomailla asustelleena ja pisti siitä spostia mulle että mikä se on. No selvisi että se on tämä: http://shop.glenfiddich.com/shop/prod_snow_phoenix.html ja nyt sitten mielijohteesta pyysin että käy huomenna sen sieltä liikkeestä ostamassa mulle. Kuulemma oli 70€ eli taitaa olla sitten olla yksi "kalleimmista" mitä olen hommannut. Nyt vaan peukut pystyyn että viellä huomenna tuolla englannin "alkossa" on se kun kaveri menee aamusta ostamaan tuliaiset.
 
Viskit!!! Aloittelijalle neuvoja :)

Terve, tulipa tuossa luettua wikipediasta erilaisista viskeistä ja niitten valmistamisen perinteistä. Kun täällä vielä luin viskin juojien kokemuksia, niiden teinikokeilujen jälkeen, niin vain positiivista tullut, joten uteliaisuus herää ja itsekin pitäisi kokeilla.

Kerta en tiedä vielä viskeistä, niin mistä suosittelette lähtemään? Onko lasilla merkitystä, niinkuin viiniä juotaessa? eli käykö tällanen (kuva) viskilasiksi, ku ton tyyppisiä ei ehkä ihan samallaisia, niin löytyy itellä. Vai voiko viskiä vetää ihan mistäpä lasista tahansa, kunhan on jokseenki ton muotonen? Pitääkö eri viskeille olla erilainen lasi?

Tarkoitus ois kuitenkin kokeilla kaikki Skotlantilaiset viskimaut (saaret ja maa-viskit), sekä Irlannin ja Kanadan.
Noissa maissahan luultavasti ne suosituimmat on? vai onko?

Maissiviskistä en niinkää välitä, eli noista jenkkien jim beamista ja danielssista.
 
Kerta en tiedä vielä viskeistä, niin mistä suosittelette lähtemään? Onko lasilla merkitystä, niinkuin viiniä juotaessa? eli käykö tällanen (kuva) viskilasiksi, ku ton tyyppisiä ei ehkä ihan samallaisia, niin löytyy itellä. Vai voiko viskiä vetää ihan mistäpä lasista tahansa, kunhan on jokseenki ton muotonen? Pitääkö eri viskeille olla erilainen lasi?
Mä lähtisin lähtisin lähestymään asiaa aika maanläheisesti. Joo, lasilla on väliä, mutta tuossa vaiheessa voi minusta käyttää ihan yhtä lailla on the rocksia, sherrylasia, aromilasia tai jotain muuta soveltuvaa lasia. Lasit ja vivahde-erot sitten ajan kanssa.

Mistä sitten lähteä liikenteeseen on sellainen kysymys, mihin on melko mahdoton sanoa sen enempää tietämättä sun makutottumuksia. Jos siihen jotain ympäripyöreästi vastaa, niin etsi sellainen viskityyppi, maa tai alue, jonka viskeistä pidät, ja tutustu niistä useampaan. Savuisuus ja turpeisuus jakaa ihmisiä ehkä helpoiten kahtia, joten jos nämä tuntuvat epämiellyttäviltä, niin aloita vaikka kanadasta tai irkuista, mutta muuten spesifiä merkkiä tai aluetta on hankala ehdottaa summanmutikassa.

Tarkoitus ois kuitenkin kokeilla kaikki Skotlantilaiset viskimaut (saaret ja maa-viskit), sekä Irlannin ja Kanadan.
Noissa maissahan luultavasti ne suosituimmat on? vai onko?
Tuossahan sulla meneekin loppuelämä sitten mukavasti. Makujen kirjo on meinaan jokseenkin loputon. Japanissakin on kuuleman mukaan mielenkiintoisia tuotoksia :)

Mutta joo, tässä menis vähän turhan monta asiaa samaan pakettiin, jos hommaa alkaa kattavasti purkamaan. Sä voit lainata vaikka kirjastosta jonkun viskikirjan, ja hieman tutkailla, mitä viski on, miten sitä tehdään missäkin ja mitä missäkin päin maailmaa on tarjolla. Pelkästään erilaisista skottiviskeistä voisi kirjoittaa hyvin pitkään. Tommonen kirja on ollut itselläni viimeksi kädessä:
image.php


Muut varmaan kirjoittaa lisää.

edit. niin juu, mene baariin suorittamaan alkupään maistelut, niin ei tule konkurssia pulloja himaan ostellessa. Siellä sitten toivottavasti osataan kertoa sulle lisää itse viskeistä, laseista, vesitipan lisäämisestä ja muusta sen sellaisesta, joka vaikuttaa makuelämykseen.
 
Nyt kun ujo otti esille viskilasit niin jatkampa minäkin sivuamalla ketjun alkuperäistä aihetta... Millaisia viskilaseja suositte? Olen jo tovin miettinyt, jos ostaisi Glencairnin aromilaseja. Kellään kokemuksia ko. laseista? Näyttäisi olevan Chez Mariuksessa kohtuulliseen hintaankin, mutta onko joku teistä ostanut / nähnyt noita laseja Mariuksesta? Ovatko ns. aitoja Glencairnin valmistamia viskilaseja? Hieman hämää, kun valmistajaksi on kuitenkin mainittu Chez Marius, mutta lasin nimenä taas käytetään Glencairnea.. Johtuuko nimi sitten mallista?
 
Kerta en tiedä vielä viskeistä, niin mistä suosittelette lähtemään? Onko lasilla merkitystä, niinkuin viiniä juotaessa? ?[/B]
[/B].

Ota mielummin ihan pienestä tulppaanilasista tai sitten jopa baarista kähvelletystä shottilasista about 2cl paukkuja, maistuu paljon paremmalta kuin noista kolhoista kaukaloista. Sellaisten kautta ei oikein haista mitään ennen kuin litku on jo nielussa joten jää paljosta paitsi. Varmaan monelle teinille pahaksi jäänyt ensikorkkaus viskeihin johtuu juuri liian isoista mukeista joista tulee kaadettua sitten nesteet suuhun liiankin nohevasti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom