Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuli tuossa maistettua Johnnie Walkerin blue label, kun Johnnie Walkerin sarja oli otettu yhteen tutuista kuppiloista. Oli pitkästä aikaa todella hyvä viski. Ikää blue labelille ei ole määritelty, mutta koska green label tehdään vähintään 15-vuotiaista tisleistä, niin oletan, että toi menee samaan suuntaan. Tuoksu ei ollut mikään kummoinen, mutta viski osoittautui todella pehmeäksi ja maukkaaksi. Suosittelen.
 
Highland Park 12yo oli maistelussa toissa iltana. Vaikkakin on ihan perusviski niin olipa hyvää. Yleensä olen huomannut että heti korkattuna ja ns. paha kaula ei ole hyvää mutta tässä oli kuten Taliskerissakin. Pitää huomenna jo ottaa uusi naukku että onko muuttanut makuaan.
 
Hmmm... Mikä tuo paha kaula ilmiö oikein on? Taliskerit ja lagavulin ovat ainakin omaan makuun olleet heti korkattuina jotenkin mitään sanomattomia, mutta jo muutama päivä avaamisen jälkeen maku tulee paaaaljon paremmin esille. Onkohan tuo kiinni korvien välistä vaiko löytyykö tuolle jokin järkeenkäypä selitys? Toki se hengähtää korkattua, mutta korkkihan siinä on kiinni kuiten se korkkaamisen jälkeenkin, joten liekö tuollakaan niin valtaisaa merkitystä?
 
Hmmm... Mikä tuo paha kaula ilmiö oikein on? Taliskerit ja lagavulin ovat ainakin omaan makuun olleet heti korkattuina jotenkin mitään sanomattomia, mutta jo muutama päivä avaamisen jälkeen maku tulee paaaaljon paremmin esille. Onkohan tuo kiinni korvien välistä vaiko löytyykö tuolle jokin järkeenkäypä selitys? Toki se hengähtää korkattua, mutta korkkihan siinä on kiinni kuiten se korkkaamisen jälkeenkin, joten liekö tuollakaan niin valtaisaa merkitystä?

Kyllä siinä on joku merkitys että pulloon tulee hieman ilmaa joka muuttaa sitä makua. Esim. bowmore oli aivan mitäänsanomaton heti aukasun jälkeen mutta oikeastaan kokoajan loppua kohden savuisuus korostui. Ja mielestäni taliskerin on parantanut makuaan joka kerta kun se vajunut. Mutta on ollut viskejä joissa eka maistelu on ollut todella paha kun taas ajanmyötä maun profiili muuttunut merkittävästi. Joskus vaan ei tarpeaksi että olisi minun makuun.
Mutta on sitten viskejä joissa jo ekalla maistelulla tietää että tämä vain paranee ajan myötä.
 
Ostin laivalta halpaa ja nuorta bourgundilaista punkkua. Vaatiikohan noi aina muutaman vuoden kypsytyksen, koska ei se pullo maistunut millekään muulle kuin tammelle.
 
Viini- ja ruokamessujen Riedelin "lasitestin" jälkeen laitoin kaikki kaapista löytyvät viini- ja konjakkilasit kirpparille myyntiin ja tilasin Saksasta Riedelin lasit tilalle. Toimituskuluineen hintaa tuli 320€. Alkuunhaan tuo kuulostaa kalliilta huvilta, mutta kun laskee monta lasia tuolla sai (eli 20 kpl), niin ei tunne enää niin kalliilta sijoitukselta. Varsinkin kun tuli noin puolet halvemmaksi, kuin olisi ostanut saman setin Suomesta. Tuolla lasisetillä sitä jo kevyt viiniharrastelija pärjääkin. Viskilasisetin voisi joskus myöhemmin vielä ostaa, kuten pari Bordeaux- ja Sauvignon Blanc-lasia lisää.

  • 4 kpl Bordeaux
  • 4 kpl Sauvignon Blanc
  • 4 kpl Cognac Hennessy
  • 2 kpl Syrah
  • 2 kpl Tempranillo
  • 2 kpl Burgunder
  • 2 kpl Montrachet

http://www.porzellantreff.de
 
mulla on kans riedelin konjakkilasit tykkään kovasti.
 
Viini- ja ruokamessujen Riedelin "lasitestin" jälkeen laitoin kaikki kaapista löytyvät viini- ja konjakkilasit kirpparille myyntiin ja tilasin Saksasta Riedelin lasit tilalle...

Täytyy sanoa että helvetin hyvä sijoitus ja tulee tapahtumaan jonain kauniina päivänä tälläkin suunnalla. Olihan se tiedossa ennen tuota tastingia että lasi tekee todella paljon joko hyvää tai huonoa viinille, mutta tuossa se tuli tosiaan havainnollistettua ja testattua oikein kunnolla.

Vinkkinä tulevien vuosien viini-messuilla kävijöille: jos ette ole ikinä oikeasti testanneet erilaisia laseja niin menkää Riedelin osastolle ja osallistukaa tastingiin. Tänä vuonna maksoi 2 juomalipuketta ja sillä sai sommelieristä riippuen joko isoja tai ei niin isoja annoksia neljää eri viiniä ja todella hyvän näytteen siitä miten lasi vaikuttaa viinin juotavuuteen ja makuun. Kyllä luulis silmien avautuvan, suosittelen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mä kävin ihan just äsken hakemassa satsin Glencairnin laseja... Kyllä taidan tänään maistaa...

Glencairn%20Crystal%20Glass.jpg
 
Uskon, että viinin tuoksuun on lasilla suuri merkitys, mutta onko todella myös makuun?

Oon huomannut, että viiniä tulee ottaa todella vähän kerrallaan suuhun jos siitä haluaa makua irti. Eiköhän sama päde muihinkin alkoholijuomiin.
 
Uskon, että viinin tuoksuun on lasilla suuri merkitys, mutta onko todella myös makuun?

Kyllä sillä lasilla (koko&muoto) on vaikutusta myös ihan selkeästi makuun. Suosittelen kokeilemaan eroja. Erimallisilla laseilla voi ikään kuin "hienosäätää" viinin makua tiettyyn suuntaan. Maku-asia ja viinistä kiinni, että mikä omaan makuun iskee. Ja tietenkin laadukkaasta lasista, joka oikeasti on kirkas, näkyy viinin värikin vääristymättä. Ei niitten lasien Riedeliä tarvitse olla, mutta en pitänyt hintaa niin pahana suhteessa viineihin käyttämääni rahaan, että päätin ostaa ne. Toki noilla esim. noilla Bordeaux ja Sauvignon Blanc laseilla pärjää hyvin. Itse nyt halusin muutaman eri mallisen lasin lisäksi.
 
Lasketaanko Gin "parempiin" alkoholijuomiin?

Riippuu mitä tarkoitat tuolla? Hartwallin lonkeroa, jotain yksittäistä giniä vai ginejä yleensä?


Uskon, että viinin tuoksuun on lasilla suuri merkitys, mutta onko todella myös makuun?

On. Samoin kuin muillakin alkoholijuomilla, oikealla lasivalinnalla on ainakin minun mielestäni todella suuri vaikutus juoman makuun.
 
Jos saan hieroa pilkkua niin maistelu ja juominen on eri asia. Jolloin varmaan ne makuerot lasien välillä korostuu esimerkiksi ruokajuomana käytettäessä.

Paremmin ne tuoksut suussakin irtoaa kun antaa juoman lämmetä suussa.
 
154925_1729533637397_1210157934_31916678_5664466_n.jpg

Pahoittelut kuvan huonosta laadusta mutta pistetään nyt tänne omakuva.
 
Viineistä.

Onkohan Chileläisten halppis viinien suosion salaisuus se, että ne tulee myyntiin parhaimmillaan kuin jos vertaa moneen muuhun maahan.

Esimerkiksi nyt yksi E-Afrikkalainen punkku on parhaimman makuista vasta 3:na päivänä avaamisesta ja alkaa löytymään hedelmäisyyttä. Hyvähän se on, että säilyy, mutta ekana päivänä se oli ihan kauheaa kuraa.

Hyvä vinkki viinien ostoon, että älä ikinä osta vain yhtä pulloa / laatu.
 
Laitoimpas kokeeksi setin vuolukivi-shottilaseja. En nyt tiedä onko noissa muuta kivaa kuin kylmyys, kyllähän tuo kivi alustana nimittäin vähän tappaa maistelufiilistä.
 

Liitteet

  • jekku.webp
    jekku.webp
    39 KB · Katsottu: 436

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom