Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Enpä ainakaan nykyisiltä sivuilta ole löytänyt mitään tapahtumat-osiota :unsure:

Hyvä huomio! Suomessa on sellainen ikävä laki, joka estää alkoholimainonnan. :)
Tastingeja saa mainostaa vain ravintolan sisällä, siten ettei mainos näy ravintolan ulkopuoelle.

Jahka pääset jäseneksi, voit ladata puhelimeesi apin ja sitten kaikki seuran järjestämät, ja sille
ilmoietut, tastingit ovat ulottuvillasi, koska kyse on jäsenviestinnästä. Mutta kuten sanottua,
avoimia tastingejakin on, niistä tiedottaminen vain on meillä päin hyvin hankalaa.

Edit:
Oliko jopa niin, että tastingit ovat nykyiselläänkin (anniskelulain viimevuotisista muutoksista
huolimatta) hieman lainvastaisia, ja että asiaa käsitellään oppineiden asiantuntijapiireissä?
 
Hyvä huomio! Suomessa on sellainen ikävä laki, joka estää alkoholimainonnan. :)
Tastingeja saa mainostaa vain ravintolan sisällä, siten ettei mainos näy ravintolan ulkopuoelle.

Jahka pääset jäseneksi, voit ladata puhelimeesi apin ja sitten kaikki seuran järjestämät, ja sille
ilmoietut, tastingit ovat ulottuvillasi, koska kyse on jäsenviestinnästä. Mutta kuten sanottua,
avoimia tastingejakin on, niistä tiedottaminen vain on meillä päin hyvin hankalaa.

Edit:
Oliko jopa niin, että tastingit ovat nykyiselläänkin (anniskelulain viimevuotisista muutoksista
huolimatta) hieman lainvastaisia, ja että asiaa käsitellään oppineiden asiantuntijapiireissä?

Aivan, enpä tullut ajatelleeksi :unsure: Sen verta harvoin tulee anniskeluravintoloissa käytyä ettei ole mainoksetkaan osuneet silmiin. Mites noiden VYS:in järjestämien tastingien kustannuspuoli, peritäänkö joku erillinen osallistumismaksu vai kattaako jäsenyys maisteltavat juomat?
 
Aivan, enpä tullut ajatelleeksi :unsure: Sen verta harvoin tulee anniskeluravintoloissa käytyä ettei ole mainoksetkaan osuneet silmiin. Mites noiden VYS:in järjestämien tastingien kustannuspuoli, peritäänkö joku erillinen osallistumismaksu vai kattaako jäsenyys maisteltavat juomat?

Nyt sulla on vähän liian optimistinen käsitys. :) Tasting on lähes poikkeuksetta maksullinen tapahtuma. Joskus maahantuojat tms. tukevat tilaisuuksia esim. yhdellä ilmaisella tuotteella. Joitakin ilmaisia tapahtumiakin on ollut. Tastingien hinnat vaihtelevat 20 - 300 euron välillä. Hinta riippuu tuotteista.
 
Nyt sulla on vähän liian optimistinen käsitys. :) Tasting on lähes poikkeuksetta maksullinen tapahtuma. Joskus maahantuojat tms. tukevat tilaisuuksia esim. yhdellä ilmaisella tuotteella. Joitakin ilmaisia tapahtumiakin on ollut. Tastingien hinnat vaihtelevat 20 - 300 euron välillä. Hinta riippuu tuotteista.
Korjaan, en tarkoittanut kuvittelevani että ne täysin ilmaisia olisi, mutta että kerätäänkö joku könttä osallistumismaksu vaiko laskutetaan juomakohtaisesti ja vaikuttaako jäsenyys hintaan siinä mielessä ettei maisteltavat eliksiirit ole aivan ravintola-annoshintaisia tai että jäsenyyteen kuuluu joku 1 ilmainen/hyvin edukas tasting/vuosi tms. :LOL:
 
Korjaan, en tarkoittanut kuvittelevani että ne täysin ilmaisia olisi, mutta että kerätäänkö joku könttä osallistumismaksu vaiko laskutetaan juomakohtaisesti ja vaikuttaako jäsenyys hintaan siinä mielessä ettei maisteltavat eliksiirit ole aivan ravintola-annoshintaisia tai että jäsenyyteen kuuluu joku 1 ilmainen/hyvin edukas tasting/vuosi tms. :LOL:

VYSin toteuttaman tastingin hinta riippuu, mistä tuotteet tulevat tai miten ne hankitaan. Kaikille tastingeille ilmoitetaan hinta etukäteen ja se kattaa kyseisessä tastingissa nautittavat X viskiä. Jäsenyys voi vaikuttaa hintaan tai osallistumisoikeuteen. Avoimissa tastingeissa seuran jäsenten hinta on edullisempi. Vain jäsenille tarkoittettuihin tastingeihin voivat osallistua vain seuran jäsenet. Lisäksi seuran jäsenet saavat alennusta kymmenistä ravintoloista ruuasta ja juomasta ympäri Suomen sekä esim. keittiötarvikemyymälä Chez Mariukselta. Kaikkien yhteistyökumppanien tiedot ja edut saat jäsenyytesi myötä.

Joitakin seuran jäsenille järjestettyjä tastingeja tukevat tislaamot tai maahantuojat. Tuki voi olla ylimääräisiä tuotteita, tynnyrinäytteitä tai esim. de-construction tastingeja, joissa tietty pullote on mahdollista nauttia komponentteina (ensimmäisen käyttökerran bourbon, toisen käyttökerran bourbon, sherry, virgin oak, tuotteen tynnyrivahva sekoite ja myynnissä oleva tuote).

Toinen mielenkiintoinen seuratoiminnan tarjoama mahdollisuus on harvinaisemmat pullotteet. Jos seura hankkii vaikkapa 5 viskipulloa sotavuosilta 1939-1945, niin homma toimii siten, että pullojen hankintaan käytetyt esim. 4000 euroa jaetaan 35 osallistujan kesken ja tastingin hinnaksi määräytyy n. 115 euroa per lätty. Hommaa tehdään siis nollakatteella, koska yhdistys ei "saa" tuottaa voittoa, ja VYSin toimintatarkoitus viskikulttuurin kehittäminen.

Jäsenyydestä on hyötyä monessa mielessä. Joskus on ilmaisia tastingeja, joskus reippaasti sponsoroituja tastingeja. Yleisimmin kuitenkin järkevän hintaisia sekä vähän harvinaisempia settejä.

Tastingit voivat tapahtua ravintolan toteuttamina, jolloin toimintamalli on virallisempi, sekä anniskeluvapaissa tiloissa, joissa toimintaa ei määritä lainsäädäntö yhtä tiukasti.
 
Tuosta Islayn tarjontaa:

bruikka.png
 
Hyvä huomio! Suomessa on sellainen ikävä laki, joka estää alkoholimainonnan. :)
Tastingeja saa mainostaa vain ravintolan sisällä, siten ettei mainos näy ravintolan ulkopuoelle.
Edit:
Oliko jopa niin, että tastingit ovat nykyiselläänkin (anniskelulain viimevuotisista muutoksista
huolimatta) hieman lainvastaisia, ja että asiaa käsitellään oppineiden asiantuntijapiireissä?

Tästä tuli mieleen että käytiin vaimon kanssa samppanja tastingissä, löytyi ihan Facebookin tapahtumista.
Onko tuommoinen ilmoittelu sitten laitonta?
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
katso liitettä 216148

Yhdistän monta harrastusta, viskin ja valokuvauksen.
@Vieraissa olikos tämä mistään kotoisin?
Osu silmään alkossa ja jäi kaikenkukkuraksi kassalle asti käteen.

Nyt en muista, maistoinko tuota. :) Se taisi jäädä tuon Black Artin varjoon.

Viskin maun peruskriteerinä on se, että tynnyristä tulee 70-80 % mausta, joten
en ole ihan varma, jääkö luomuviljalle suurta painoarvoa maussa (en ole verrannut
myöskään esim. luomuleipää ja myrkytettyä). Noh, täytyypä sopivassa tilanteessa
ottaa rinnakkain Classic Laddie, Islay Barley ja Organic.
 
Kokeiluun meni oluen nettitilaus:


Products

1 x BroKreacja - The Gravedigger, Bowmore BA Russian Imperial Stout 330 ml = 5.00 EUR
1 x Brokreacja - The Gravedigger (Russian Imperial Stout Coffee & Vanilla) 330 ml = 4.51 EUR
1 x Amager - Black Nordic Skies (Imperial Coffee Stout) = 5.83 EUR
1 x Browar Stu Mostów - Imperial Stout (Coffee and Cascara) = 4.54 EUR
1 x Raduga - Martian (Red Wine BA RIS) = 6.16 EUR
1 x Pinta - Portermass (Baltic Porter Bourbon BA, Maple Syrup & Coconut & Coffee) = 7.02 EUR
1 x De Molen - Rasputin (Imperial Stout Bowmore Barrel Aged) = 8.96 EUR
1 x Trzech Kumpli - Igrok (Russian Imperial Stout Bourbon Barrel Aged) = 7.70 EUR
1 x Pinta / Dry & Bitter - Obsidian Sea (Imperial Baltic Porter) = 4.59 EUR
1 x Browar Stu Mostów - Art+34 Imperial Pastry Stout Cheesecake = 5.59 EUR


Sub-Total: 59.88 EUR
Courier to Finland (Shipping fee) 24.97 EUR
Includes tax 23%: 15.87 EUR
Total: 84.85 EUR
 
Testiin.
Halfwaydead sihautettu ja ihan jees makuinen. Raikas yllätys ja mukava se IPAlle ominainen katkeruus on omasta mielestä aika mieto. Hyvä olut.
 

Liitteet

  • Anarchy_brewery_small.jpg
    Anarchy_brewery_small.jpg
    370,4 KB · Katsottu: 118

View: https://i.imgur.com/y6K9aQG.jpg


Tollaisia tänään, hauska miten Lore ja Uigeadail muuttivat Caol ilasta kevyen hedelmäisen, jopa makean. Ja löysin siitä hyvin vahvana voikolan (eikös se butterscotch ole suomeksi tuo?) tuoksun, jota en ole kyllä aiemmin erottanut :LOL: Oli pakko koittaa vielä Macallanin 12yo triple caskia perään, sehän maistui ihan toffeekarkeilta.
 
Mitenkäs lähtisitte alkuun viskien maistelussa? Viskien maistelu siis ajatuksena houkuttelee, mutta mitään kokemusta hommasta ei ole. Lähiaikoina vaan tullut tunne, että ehkä olisi viimeinkin aika siirtyä maistelemaan aikuisten juomia. Oluissa maku on kitkerien, mutta hedelmäisten ipojen puolella.
Näillä tiedoilla saa antaa vinkkejä viskeihin ja muuhun aiheeseen liittyvään!
 
Mitenkäs lähtisitte alkuun viskien maistelussa? Viskien maistelu siis ajatuksena houkuttelee, mutta mitään kokemusta hommasta ei ole. Lähiaikoina vaan tullut tunne, että ehkä olisi viimeinkin aika siirtyä maistelemaan aikuisten juomia. Oluissa maku on kitkerien, mutta hedelmäisten ipojen puolella.
Näillä tiedoilla saa antaa vinkkejä viskeihin ja muuhun aiheeseen liittyvään!

Jaksatko odottaa siihen saakka, että ravintolat aukeavat? Suosittelen osallistumista viskitastingeihin. Tai jos pitää heti päästä syventymään, pitää käydä Alkosta ja ostaa pullomitalla.

Joka tapauksessa kukaan ei voi tietää, mikä sinusta on hyvää, ja vastuu maistelusta ja hyvän löytämisestä jää sinulle. Tasting (tai yleensä maisteleminen ravintoloissa) on helmpompi, koska siinä ei tarvitse riskillä ostaa pullollista, vaan ostetaan yleensä viittä tuotta 2 cl kutakin.

Muutamina valintakriteereinä voit aluksi miettiä esim:
- savunmakuinen vai ei
- sekoiteviski vain single malt
- Amerikka, Irlanti, Skotlanti

Sitten kun löydät jonkin itseäsi kiinnostavan nimittäjän, sitä voi aluksi seurata ja myöhemmin laajentaa kokeiluja uusien kokemusten ja makumaailmojen löytämiseksi.

Ja viskejä on käden ulottuvilla sitten sen tuhat vaihtoehtoa lähes välittömästi. Saman valmistajankin eri pullotteet ovat käytännössä aina erilaisia.

Viskiin tutustuminen on pitkä, vaikea ja rahaaviepä polku.
 
Itse olen monelle aloittelijalle ehdottanut maisteluun kotona Cardhun 12 vuotiasta mikä löytyy alkosta, ei ole kovinkaan kallis, miedosti savuinen ja älyttömän pehmeä, joka tekee siitä helposti lähestyttävän. Jos vaan siis haluat pistää 50 euroa siihen ekaan maisteluun.
 
Sanoisin että ensin pitää miettiä tykkääkö savun ja turpeen aromista? Jos ei niin kannattaa aloittaa noista rapakontakaisista tai irlantilaisista. Jos ei tiedä, kannattaa aloittaa miedon savuisista.
Jos et yhtään tiedä, niin mene baariin, juttele baarimikon kanssa että haluat opetella juomaan viskejä, tilaa pari kolme erilaista, jos haluat ottaa varman päälle niin vaan 2 cl. Maistele ja rankkaa pahimmat pois, sitten seuraava laatu ym.
 
Itse olen monelle aloittelijalle ehdottanut maisteluun kotona Cardhun 12 vuotiasta mikä löytyy alkosta, ei ole kovinkaan kallis, miedosti savuinen ja älyttömän pehmeä, joka tekee siitä helposti lähestyttävän. Jos vaan siis haluat pistää 50 euroa siihen ekaan maisteluun.
Tämän voisin ottaa kokeiluun vaikkapa tuossa vappuna.

Sanoisin että ensin pitää miettiä tykkääkö savun ja turpeen aromista? Jos ei niin kannattaa aloittaa noista rapakontakaisista tai irlantilaisista. Jos ei tiedä, kannattaa aloittaa miedon savuisista.
Jos et yhtään tiedä, niin mene baariin, juttele baarimikon kanssa että haluat opetella juomaan viskejä, tilaa pari kolme erilaista, jos haluat ottaa varman päälle niin vaan 2 cl. Maistele ja rankkaa pahimmat pois, sitten seuraava laatu ym.
Lähtökohtaisesti savun aromi houkuttelee, turpeen aromista taas en osaa sanoa. Ehkä pitää tosiaan baarien auettua mennä johonkin tasting tilaisuuksiin, tai tilailla baarista viskejä ja maistella mikä sopisi itselle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom