Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
tuossa elokuun lopussa ois tuloillaan saunailta jossa tarkoitus grillailla jne. ajattelin ruokajuomiski sinne punaviiniä ja valkoviiniä. nyt olisi hakusessa "tonkassa" olevat edulliset hyvät helposti juotavat viinit jotka todennäköiseste menee useimmilta kurkusta alas. itselläni ei ole ongelmaa viinien kanssa mutta osalla voi olla tarkkaa mitä pysytyvät juomaan, lähinnä ettei ole liian "vahvaa" jne.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
japa: -Oikein. Kivempi se on kun on kaapissakin mistä valita siinä vaiheessa kun kulumahammasta kolottaa... Tuon marinerin heitin ehdotuksena ihan vain sillä, että monet mieltää tuon 15v Bowmoren aina tuoksi darkestiksi.


Samo: -Humppakuutioista ainakin J.P Chenetin punkut ja valkkariksi vaikkapa Black Toweria, niin tuskin kukaan liian vahvaksi väittää ja aikalailla useimman makuun uppoaa muutoinkin.
 
Tällä hetkellä Johnnie Walkerin Black Labelia huulilla. Mitäs mieltä muut ovat Jouni Kävelijöistä? Red,Blue,Black, Gold jne...? Itse en ole muuta kuin punaista ja tätä mustaa maistanu (mallasviskejä yleensä), en pitäny punaisesta kovin, ihan perus sekoitteelta tuntui, eikä mitenkään erikoiselta tuntunut niinkuin skoiteviskit ei ylensäkään, mutta tää 12v Musta on kyllä miellyttävä sekoiteviski.

Jos joku on tuota sinistä maistanut niin onko hintansa väärti? Jos on nii miksi? Aika hinnahtavalta tuntuu sekoiteviskiksi se Blue label.


Edit. Osaako joku kertoa mitä ne tähän mustaan on laittaneet, kovin islayselta tuntuu.
 
Kuka juo kuohuviinejä?
Mitkä on teidän suosikkeja?

Itsellä kun tuo viro on käytännössä toinen kotimaa, oon hulluna marketeista löytyvään halpis igristojen kuohareihin, mut mitä sitä suomesta uskaltaa ostaa?
Paristi oon ostanu jotain random makeaa ja puolikuivaa ja vähän on pettymyksiä olleet.
 
Tällä hetkellä Johnnie Walkerin Black Labelia huulilla. Mitäs mieltä muut ovat Jouni Kävelijöistä? Red,Blue,Black, Gold jne...? Itse en ole muuta kuin punaista ja tätä mustaa maistanu (mallasviskejä yleensä), en pitäny punaisesta kovin, ihan perus sekoitteelta tuntui, eikä mitenkään erikoiselta tuntunut niinkuin skoiteviskit ei ylensäkään, mutta tää 12v Musta on kyllä miellyttävä sekoiteviski.

Jos joku on tuota sinistä maistanut niin onko hintansa väärti? Jos on nii miksi? Aika hinnahtavalta tuntuu sekoiteviskiksi se Blue label.


Edit. Osaako joku kertoa mitä ne tähän mustaan on laittaneet, kovin islayselta tuntuu.
On kyllä jo aikaa, mutta oon mä noita jokaista maistanut. Muistelen, että punainen ja musta on paloöljyä, mutta siitä eteenpäin alkaa olemaan ihan miellyttäviä tuotteita. Muistaakseni nää Gold, Green ja Blue oli aika makeita, miedohkolla savulla ja pehmeni parempaan päin. Tarkempaan arviointiin kannattaa googlata tasting noteseja. En tiedä lähtisinkö mä sitä pulloa himaan ostamaan, kun samalla rahalla saa aika paljon muutakin maistuvaa, mutta kyllä sitä paukun ravintolassa vetäisee ihan mielellään.

En viisastunut pikaisella ihmettelemisellä tosta Blackista juurikaan. 40 eri viskiä ympäri Skotlantia. Toi Double Black taitaa olla enemmänkin Islayn suuntaan.
 
kun samalla rahalla saa aika paljon muutakin maistuvaa, mutta kyllä sitä paukun ravintolassa vetäisee ihan mielellään
Juuri tätä hain, mieluummin ostaa vaikkapa pari mallasviskipulloa kaappiin ja maistelee blue labelia sit tiskiltä ja arvioi itse onko 1 tai 2 mallasviski pullon arvoinen hankinta kaappiin.

Kyllä näitä Jouni Kävelijöitä joka tapauksessa on kaikkia testattava, suosittuja sekotteita kun ovat. Mitä nyt tässä 3 lasillista tuli Blackia otettua niin minusta Red on enemmän "paloöljyä" kuin tää Black. Double Blackiä kyllä mieluusti aion testata kun on enempi Islay henkinen mitä normi Black.

PS tasting notesit pitää kyl kattoa ennen ku testailen noita muita kunhan saa aikaan, ja vertailla sit.
 
ujo sanoi:
Juuri tätä hain, mieluummin ostaa vaikkapa pari mallasviskipulloa kaappiin ja maistelee blue labelia sit tiskiltä ja arvioi itse onko 1 tai 2 mallasviski pullon arvoinen hankinta kaappiin.
Vielä kommenttina asiaan, niin minusta tähän kannattaako jotain hankkia -kysymykseen on välillä aika vaikeaa vastata objektiivisesti. Sehän on ihan itsestä kiinni, että pitääkö jostain tuotteesta ja toisaalta kuinka paljon on tästä valmis maksamaan. Ei näissä oikein ole mitään absoluuttisia totuuksia.

Firman puolesta tulee seurattua yksityisten kuluttajien makuarvioita, kuunneltua kollegojen arvioita, tsekattua mahdollisia palkintoja jne., mitä joku tuote on mahdollisesti voittanut, mutta ei nämä seikat välttämättä kerro vielä kovin kattavasti siitä, että sopiiko joku tuote juuri mun suuhuni vai ei. Joku arvostettu tuote sopii suuremmalla todennäköisyydellä suuremman joukon suuhun kuin joku vähemmän arvostettu, mutta siihen tämä minusta jää.

Kokemuksen kautta näissä pääsee jo paljon pidemmälle. Kun oppii tunnistamaan makuja mitkä miellyttää ja eri viskityylejä, -alueita ja niin edelleen, mitkä täyttää omat kriteerit, niin sen jälkeen on paljon helpompi metsästää omaan suuhun sopivia tuotteita. Alussa viskiharrastuskin voi olla vähän pimeässä suunnistamista, mutta siitä se lähtee ajan kanssa, kun malttaa tutustua rauhassa.
 
Samo sanoi:
...punaviiniä ja valkoviiniä...hakusessa "tonkassa" olevat edulliset hyvät helposti juotavat viinit jotka todennäköiseste menee useimmilta kurkusta alas. itselläni ei ole ongelmaa viinien kanssa mutta osalla voi olla tarkkaa mitä pysytyvät juomaan, lähinnä ettei ole liian "vahvaa" jne.

Paul Masson tarjoilee kummassakin lajissa varsin helppoja juomia.
 
Kyllä rankan työpäivän jälkeen on mukava istua rauhassa mukavassa sohvatuolissa, kuunnella jotain klassikoita, rockia, hieman hämärässä takkahuoneessa, ja maistella aina yhtä ihanaa Lagavulinin 16vuotista.
 
Sori tupla mut kysymys kokeneemmille viskeilijöille, millä perusteella jotkut sanovat, että sekoitteet (varmaankin laadukkaammat) ovat muka parempia kuin mallasviskit? Tarkoittavat varmaan lähinnä tuotteen vaihtuvuutta/erilaisuutta erien välillä? Vai miksi sekoite voisi olla muka parempaa? Ja eihän erien vaihtelevuutta juuri toteudu (niin että sitä huomaisi?). Mitkä ovat teidän kokemuksenne vaihtuvuudesta? Toteutuuko sitä? + Objektiivisesti, mitkä muka voivat tehdä blendeistä paremman ku mallasviskin?

Ps. Islay Mist (en muista mikä versio vai kaikki) kuulemma todella Laphroaiginen blendi/belded malt, siis että ihan niin hyvää blendiä että ei huomaa kovin eroa jos rinnakkain jois? Pitkä jälkimaku jne..? Onko mitää perää? Vai onko tämä kokemattomamman maistajan tunnetta? Itsehän hyötyisin siitä koska en niin paljoa ole kerennyt maistelemaan ja täyttämään kokoelmaa kuin mitäpä vaikka pidempään harrastaneet. Muutama vuosi on tullut viskejä juotua, ja aloitin melkeimpä heti single malteista, niinpä ei blendeihin ja kevyempiin ole tullut tutustuttua niin paljoa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
No yksi argumentti blendien puolesta on tasalaatuisuus. Joku tietty erä jotain tietyn merkkistä single maltia aina elää, kun makuun vaikuttavia muuttujia on monia, eikä joku toinen erä ole välttämättä jonkun mielestä yhtään niin hyvää kuin joku toinen, mutta samanmerkkiset blendit ovat kerta toisensa jälkeen samaa tavaraa. Single malteissa on persoonallisuus, blendeissä taas tasaisuus.

En mä osaa sanoa tuon enempää. Onhan blendejäkin pirun hyviä, kun osaa vaan hakea. Nyt lyö tyhjää, mutta näin äkkiseltään esimerkiksi Bushmillsin Black Bush taitaa olla ihan arvostettua tavaraa ja muistaakseni täysin kelvollisen makuistakin. Skottiblendeistä juuri tuota Islay Mistiä on kehuttu, mutta ei ole koskaan sattunut eteen, että olis maistanut.
 
Zone-sarja -42%
Jeps! Kiitos vastauksist, ja Black Bush on muuten todella mainio blendi minustakin! Yksi suosikki Irkuista ehdottomasti, vaikken paljoa ole niitä kerennyt maistelemaan. Ainakin pLjon parempana tuota pidän kuin Tullamore Dewin perus ja valkoinen perus Bushmills, Bushmillsin malttia en oo maistanu tosin, vois joskus baarissa käydessä, pulloon en uskala "tuhlata" tuota varten kuiten, mielummin vaikkapa japski mallasviskejä testailis kun ne on vielä täysin tuntemattomia minulle :)
 
No yksi argumentti blendien puolesta on tasalaatuisuus. Joku tietty erä jotain tietyn merkkistä single maltia aina elää, kun makuun vaikuttavia muuttujia on monia, eikä joku toinen erä ole välttämättä jonkun mielestä yhtään niin hyvää kuin joku toinen, mutta samanmerkkiset blendit ovat kerta toisensa jälkeen samaa tavaraa. Single malteissa on persoonallisuus, blendeissä taas tasaisuus.
Respectfully disagree. Jotkut yksityispullotteet nyt ehkä menee tuohon "arvotaan mitä pulloon menee"-luokitukseen, mutta tislaamoiden omat pullotteet etenkin heti peruslaatutason yläpuolella on aika taattua tavaraa. Jotain Lagavulinin Pedro Jimenez Distiller's Editionia, Ardbegin Uigeadailia jne. on tullut otettua varmaan 15+ eri pullosta vuosien varrella ja aina on heti/välittömästi tiennyt millä kurkkunsa huuhtelee.

En mä osaa sanoa tuon enempää. Onhan blendejäkin pirun hyviä, kun osaa vaan hakea. Nyt lyö tyhjää, mutta näin äkkiseltään esimerkiksi Bushmillsin Black Bush taitaa olla ihan arvostettua tavaraa ja muistaakseni täysin kelvollisen makuistakin. Skottiblendeistä juuri tuota Islay Mistiä on kehuttu, mutta ei ole koskaan sattunut eteen, että olis maistanut.
Olen koettanut noita hyväksi mainittuja blendejä maistella matkan varrella, mutta yhtää hyvin uppoaa kuin tyhjiopakatut lihat eli ei lainkaan. Jotenkin näistä jää sellainen "onko nää eineslihapullut nyt Saarioisen vai Atrian" fiilis, parhaimmillaan ihan ok tavaraa muttei koskaan mitään erikoista. Islay Mist on varmaan jäänyt maistamatta eli laitetaan korvan taakse.
 
Respectfully disagree. Jotkut yksityispullotteet nyt ehkä menee tuohon "arvotaan mitä pulloon menee"-luokitukseen, mutta tislaamoiden omat pullotteet etenkin heti peruslaatutason yläpuolella on aika taattua tavaraa. Jotain Lagavulinin Pedro Jimenez Distiller's Editionia, Ardbegin Uigeadailia jne. on tullut otettua varmaan 15+ eri pullosta vuosien varrella ja aina on heti/välittömästi tiennyt millä kurkkunsa huuhtelee.
Niin no, se on vielä asia erikseen, että huomaako joku näitä eroja vai ei, mutta joka tapauksessa tällainen se ero karkeasti on, jos sellaista haluaa rakentaa (siis blendit vs. single maltit).

Mikähän piru sen ensimmäisen pullotteen nimi oli.. Jälkimmäinen oli Glendronach 15yo Revival ja eka jotain muuta, ja näiden kahden erän eroja mä viimeksi jostain lueskelin. Ensimmäinen erä oli muistaakseni suuremmalle osalle maistunut paremmin tai jotain sinne päin. Tää nyt havainnollistaa ehkä sitä eroa mitä tarkoitan. En nyt varsinaisesti puhunutkaan mistään jatkuvassa tuotannossa olevista, ikäännytetyistä single malteista.
 
Ja jossain tapauksissa tislaamot myyvät ne roskat bulkkihinnalla osaksi blendidiä ja parhaasta kamasta tehdään se single malt. Tai näin ainakin isot pojat kertovat. Eli jos miettii miksi sinkut on parrempia niin voi toi raaka-aineen karsinta hiukka vaikuttaa.

Selvin päin juon vain sinkuja tai xota. Kännissä on ihan sama mitä vetää, kun ihmisen makuaisti on kohtuu kuralla. Olen hakenut viskiharastajalle naaman eteen walker rediä ja hän kehui sen makua kun luuli kiskovansa sinkkua. Eihän se raukka 10 annoksen jälkeen enää erottanut mitään
 
Enpä nyt äkikseltään muista onko tuota Islayn mistiä tullut maistettua, mutta liekö tuo ois laadultaan samaa luokkaa kuin Big Peat? Jos näin, niin varmasti tutustumisen arvoinen tuotos. Tuo Big Peat on ainakin ollut aikalailla kaikkien Islayn tuotosten ystävien makuun.

edit. pika guuglauksen perusteella tuo Islay mist taitaa olla huomattavasti "kevyempää" sorttia kuin Big Peat.
 
Jotain Lagavulinin Pedro Jimenez Distiller's Editionia, Ardbegin Uigeadailia jne. on tullut otettua varmaan 15+ eri pullosta vuosien varrella ja aina on heti/välittömästi tiennyt millä kurkkunsa huuhtelee.

Uigeadailin suhteen ei ole ihan noin yksiselitteistä, sillä vaikka tuotteen nimi on säilynyt samana, tuote itsessään on matkan varrella muuttunut. Ensimmäisessä batchissä oli mukana jopa 30-vuotiaita sherry-kypsytettyjä komponentteja. Aivan viimeisten vuosien Uiget ovat noudattaneet "samaa" reseptiä. Tuotanto taisi olla batch /3-4 kk.

Me otettiin viiden erivuotisen Uigen kattaus ja huomattavan erilaisia olivat. Pullotuskoodista näet vuoden esim. L9 = 2009. Muut speksit kertovat päivän, ajan ja linjan.
 
Sanokaas hyvä kalja mikä mahtuu 0.4 teräs/tinatuoppiin? Tulis kaverille lahjaksi niin ei viittis perus karjalan tölkkiä ostaa siihen :) Käy siis lasipullo 0.33-0.5 tai tökki 0.33-0.5
 
Sanokaas hyvä kalja mikä mahtuu 0.4 teräs/tinatuoppiin? Tulis kaverille lahjaksi niin ei viittis perus karjalan tölkkiä ostaa siihen :) Käy siis lasipullo 0.33-0.5 tai tökki 0.33-0.5
No täähän on ihan hirveetä hakuammuntaa, kun ei tiedä yhtään toisen makutottumuksia, mutta näin äkkseltään joku Schlenkerlan Rauchbier Märzen vois olla kova sana tommoisen jämäkän tuopin kanssa. Se on siis tummaa, tosi tuhtia saksalaista savuolutta. Alkosta löytyy.
 
No täähän on ihan hirveetä hakuammuntaa, kun ei tiedä yhtään toisen makutottumuksia, mutta näin äkkseltään joku Schlenkerlan Rauchbier Märzen vois olla kova sana tommoisen jämäkän tuopin kanssa. Se on siis tummaa, tosi tuhtia saksalaista savuolutta. Alkosta löytyy.

Siis kaveri juo kyllä olutta laidasta laitaan ja myös tummia oluita :) mutta ei itsekkään oo sen tarkempia makutottumuksia tullu kateltua..
 
Back
Ylös Bottom