Hohoh, aina vain paranee.
Kirjoitin heti alkuunsa:
"Ts. keskustelu avataan mukatieteellisellä heitolla ja sen tieteelliseen kumoamiseen (esim. linssin ja soijan proteiinimäärät verrattuna esim. lihaan) vastataan tunteella."
En ole ollut tieteen asialla, mutta apophis vetää kyllä ansiokkaasti perinnelinjaa.
Paikalle saapui tiede-apophis, joka kertoi mm. että monipuolinen ruoka on lihaa, kalaa ja maitotuotteita ja että ihminen oli "alkujaan" jotain ja että evoluutiossa näkyy jokin "homma". Mukana olivat myös alkuperäiskansat.
Hetken päästä tiede-apophis olikin jo tuossa mainitsemassani tunne-vaiheessa, eli koko keskustelu menee juuri tuota kaavaa, jonka mainitsin.
NIIIIN ennalta-arvattavaa. Ensin ollaan kovasti analysoitu tilannetta ja sitten ollaankin huumoriasialla.
:wanha:
Kummoselle:
"Väittäisin siis, että liha on näytellyt hyvin merkittävää osaa lajimme kehityksessä. En usko, että senkään vuoksi lihaa tulisi lainkaan väheksyä ravinnon/proteiinin lähteenä."
Varmaankin on niin, että proteiini on ihmiselle tärkeää. Mutta jos liha on joskus ollut lähteenä tärkeä, olisi yhtä perusteltua väittää, että meidän pitää edelleen käyttää keihästä, kun se oli joskus merkittävä metsästyksessä tuon lihan ja sitä kautta proteiinin saamiseksi. Liha olkoon nykyruokavaliossa korvaamaton jos se on sitä tieteellisesti. Menneisyydellä ei ole väliä sen asian kanssa, mitä tänään syömme ravinnonsaannin kannalta.
Tiedemies Linné kirjoitti aikanaan matkojensa pohjalta, miten Ruotsin maaseudulla oltiin laiskanpulskeita ja puolestaan Lapissa jänteviä ja kestäviä. Hän arveli, että syy oli siinä, että etelässä syötiin viljatuotteista, joiden eteen piti tehdä suhteellisen vähän fyysistä työtä kun taas Lapissa kuljettiin pitkiäkin matkoja kovalla tahdilla ja ravintona oli kala ja liha. Hyviä ravintohuomioita ikuisuuksia sitten...
Ja edelleen jokainen syököön mitä haluaa...