Vastusta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja esni
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.7.2003
Viestejä
829
Vastusta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ihan täällä meillä Suomessa. Kirjoita Matti Vanhaselle suunnattuun vetoomukseen nimesi ja sytytä kynttilä. Se on ilmaista, eikä nimi edes näy muille. :)

Kliketi klik vaan, ei voi hyvä työ olla enää helpompi.

http://www.jokuraja.fi/
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minä kyllä vastustan kaikkiin kohdistuvaa väkivaltaa. Jotenkin tästä nyt tulee mieleen että naisiin kohdistuva väkivalta olisi jotenkin tuomittavampaa kuin miehiin kohdistuva. Tarkoitan siis että mielestäni kaikilla olisi yhtäläinen oikeus kokea olonsa turvalliseksi oli sitten mies tai nainen. Joten tuo kamppanja tarkoitus voisi olla saada valtio tekemään jotain kaikkien väkivallasta kärsivien auttamiseksi eikä pelkästään naisten.

Ps. Osallistuin kuitenkin
 
JH4 sanoi:
Minä kyllä vastustan kaikkiin kohdistuvaa väkivaltaa. Jotenkin tästä nyt tulee mieleen että naisiin kohdistuva väkivalta olisi jotenkin tuomittavampaa kuin miehiin kohdistuva. Tarkoitan siis että mielestäni kaikilla olisi yhtäläinen oikeus kokea olonsa turvalliseksi oli sitten mies tai nainen. Joten tuo kamppanja tarkoitus voisi olla saada valtio tekemään jotain kaikkien väkivallasta kärsivien auttamiseksi eikä pelkästään naisten.

Ps. Osallistuin kuitenkin
Samaa mieltä. Miksi juuri naisiin on tuo kohdistettu?
 
Ääneni annoin, mutta samaa mieltä asiasta, että väkivalta kaikkiin ihmisiä kohtaan täytyisi saada pois tai realistisemmin saada sitä vähenemään.
 
Mike sanoi:
Samaa mieltä. Miksi juuri naisiin on tuo kohdistettu?

Joku Raja -kampanja on Amnesty Internationalin järjestämän maailmanlaajuisen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen kampanjan Suomen versio. Maailmalla kampanja on kohdistunut erityisesti naiskauppaan ja sodissa tapahtuviin loukkauksiin naisia kohtaan, Suomessa on keskitytty lähinnä parisuhdeväkivaltaan. Syy siihen, miksi juuri naisten oikeuksia koskemattomuuteen on nyt päätetty lähteä puolustamaan kampanjoinnilla on varmaankin se, että väkivaltaisuuksia naisia kohtaan tapahtuu edelleen enemmän kuin miehiä kohtaan ja niistä yleensä vaietaan sekä väkivallan tekijän, kokijan ja näkijän osalta. Kampanjan tarkoitus on tuoda tämäkin asia enemmän suuren yleisön tietoisuuteen. Kampanjan tarkoitus ei missään nimessä ole vähätellä miehiin, lapsiin, eläimiin tai mihinkään muuhunkaan kohdistuvan väkivallan vakavuutta, eikä se väheksy tai kiellä näiden olemassaoloa. Väkivalta ja ihmisoikeusloukkaukset vain ovat niin laaja asia, että on ehkä parempi keskittyä hieman pienempiin osakokonaisuuksiin kerralla kuin yrittää pelastaa koko maailmaa niiltä yhdessä hetkessä.
Ja kuten on huomattu, Joku Raja -kampanja on herättänyt paljon keskustelua mm. miehiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta, joten tälläkin tavoin se koskettaa ja hyödyttää myös muitakin kuin naisia.
 
Merica sanoi:
että väkivaltaisuuksia naisia kohtaan tapahtuu edelleen enemmän kuin miehiä kohtaan ja niistä yleensä vaietaan sekä väkivallan tekijän, kokijan ja näkijän osalta.

Puhut ilmeisesti tilanteesta maailmanlaajuisesti, sillä käsittääkseni Suomessa miehet joutuvat huomattavasti useammin väkivallan uhriksi (esimerkiksi törkeiden pahoinpitelyjen uhreista 80% on miehiä). Miesten ja naisten kohtaama väkivalta on kuitenkin erilaista, joten siihen tulee todennäköisesti myös puuttua eri keinoin. Tästä syystä näen perustelluksi kohdistaa oma kampanjansa naisille Suomessakin. Osallistuin.
 
Belmondo sanoi:
Tämän kampanjan takia erosin Amnestysta.
:confused: ? :lol2: ? :kuvia: ?

Jos ko. kampanjan teemat muualla maailmassa ovat ihmiskauppa ja systemaattinen raiskaus, niin siitäkin näkyy, että pieniä ovat suomalaisten naisten ongelmat joulukaloiksi.

Olen satavarma, että SPR:n yms. turvakodit ovat auki joka päivä vuoden ympäri, joten jos äijä pistää perheen lumihankeen jouluaattona, niin yhdelläkään naisella ei ole mitään syytä palata sellaiseen suhteeseen muuta kuin tavaroitaan hakemaan.

Vastustan jyrkästi läheisriippuvuutta ja väkivallan institutionaalista demonisointia!!1!

Väkivaltaa, ikäviä sattumuksia ja kaikenlaista mielipahaa tulee kaikille elämässä vastaan muodossa tai toisessa. Ne ovat elämän ihan normaali osa, joka on osattava käsitellä ja sitten siirryttävä eteenpäin.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi: Ei saa jäädä tuleen makaamaan!
 
Tässä nyt vielä ihan noilta sivuilta löytyvää perustelua, miksi juuri naisten kokemaa lähisuhdeväkivaltaa vastaan on lähdetty taistelemaan (ks. alla).

Julkinen pahoinpitely tms., joihin tässä keskustelussa aiemmin viitattiin on sekä miesten että naisten kokema väkivallan muoto - enemmän varmasti miesten. Se ei kuitenkaan ole tabu. Siihen ei useimmiten liity ristiriitaisia intressejä rikollisen/väkivallan tekijän rankaisemisen ja kiinni jäämisen suhteen. Ja se on useimmiten kertaluontoista. Väkivaltaisissa perheissä/suhteissa elävät naiset (ja miehet, jotka taasen tässä väkivallan lajissa ovat kokijoina marginaalissa) kokevat väkivaltaa jatkuvasti. Heillä ei myöskään ole keinoja riistäytyä tilanteesta irti ja tilanteen tunnustaminen ulkopuoliselle avun saamiseksi voi olla hyvin vaikeaa - usein sen takia, että läheiselle ei haluta pahaa, vaikka se läheinen väkivaltaa tekisikin. Kotona harvoin on myöskään todistajia, eikä väkivaltaa voi välttää esim. pitäytymällä poissa Kaisaniemen puistosta tms. vaarallisesta paikasta. Lähisuhdeväkivallan välttäminen on siis huomattavasti konstikkaampaa kuin tavallisen (julkisen) väkivallan.

Myös raiskaukset kuuluvat lähinnä naisiin kohdistettuun väkivaltaan. Ne kuuluvat myös vetoomuksen vastustamiin väkivallan muotoihin.

"Lähisuhdeväkivalta
Euroopan neuvosto on todennut, että lähisuhdeväkivalta on merkittävin syy 16–44-vuotiaiden naisten kuolemiin tai
vammautumisiin Euroopassa. Se aiheuttaa tässä ikäryhmässä enemmän kuolemia ja vammautumisia kuin syöpä tai liikenneonnettomuudet.
(Euroopan Neuvoston parlamentaarinen yleiskokous, naisiin kohdistuva väkivalta, suositus 1582. Hyväksytty 27 syyskuuta 2002.) "


"Naisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta on Suomen suurimpia ihmisoikeusongelmia.

Yhteiskunnalliset rakenteet, jotka ylläpitävät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ovat syvälle juurtuneita. Naisiin kohdistuva väkivalta ole pelkästään ilmiö, joka tapahtuu muualla ja joka ei kosketa suomalaisia. Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa vielä tabu, josta ei puhuta ja joka tulkitaan helposti jokaisen omaksi henkilökohtaiseksi ongelmaksi.

Vuonna 1997 Suomen hallitus hyväksyi tasa-arvo-ohjelman, jonka yhteydessä toteutettiin viisivuotinen väkivallan ehkäisyprojekti. Suomessa ensimmäinen laajempi lähisuhdeväkivaltaa kartoittava tutkimus ilmestyi vasta vuonna 1998. Tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia suomalaisista naisista on joutunut miehen fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai uhan kohteeksi ja Suomessa kuolee vuosittain 20-30 naista kotona tapahtuvan väkivallan uhreina.

Nykyisen puolison tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai väkivallalla uhkailun kohteeksi on joutunut 22 prosenttia tällä hetkellä parisuhteessa elävistä 18-74-vuotiaista naisista.

Jos lähisuhdeväkivaltaa tarkastelee yhteiskunnan näkökulmasta, on kyse myös kustannuskysymyksestä. Vuonna 2000 tehdyn tutkimuksen "Väkivallan hinta" mukaan naisiin kohdistuvan väkivallan välittömät yhteiskunnalle koituvat kustannukset olivat Suomessa vuonna 1998 noin 300 miljoonaa markkaa. Tutkimuksessa kustannukset jakaantuivat terveys-, oikeus- ja sosiaalisektoreille. Todellisuudessa naisiin kohdistuvan väkivallan kustannukset ovat kuitenkin vielä suuremmat, sillä vain neljäsosa naisista hakee apua virallista kautta."
 
Mukana ollaan. Hyvä että pakkotoisto kannustaa tällaisiin asioihin. Enpä olisi muuten ossallistunut kun en olis koko hommasta saanut varmaan muuten infoa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom