Pohjimmiltani olen optimisti. Eli kaikesta huolimatta epäilen onionin vain esittävän tyhmää. Yritetään havainnollistaa esimerkin avulla..... Esimerkkini liittyy vuoden urheilijan valintaan ja väitteeseeni "Totta helvetissä harrastajien lukumäärä vaikuttaa valintaan ja sen pitääkin vaikuttaa. Aika hyvin se harrastajien lukumäärä korreloi sen kanssa kuinka vaikea kyseisessä lajissa on menestyä.", johon onion vastasi jollain mukahauskalla aivopökäleellä. Esimerkkini on yksinkertaistettu ja kärjistetty, koska yksinkertaistamalla ja kärjistämällä jutun juoni uppoaa yleensä kovaankin päähän.
Esimerkki: 18-vuotias timppa päättää osallistua kehonrakennuskilpailuihin. Timppa menee kehonrakennuksen nuorten SM-kilpailuihin ja voittaa SM-kultaa. Suurin syy siihen, että timppa voittaa kehonrakennuksen SM-kultaa on se, että muita kilpailijoita ei ole. Harrastajia kehonrakennuksella on kohtalaisesti, mutta huomattavasti vähemmän kuin esim. samanikäisiä yleisurheilun harrastajia. Kilpailijoita on timpan lisäksi 0 kpl. Seuraavana vuonna timppa näyttää lavalla samalta kuin edellisenäkin vuonna ja uusii SM-tittelinsä. Kilpailijoita on timpan lisäksi edelleen 0 kpl. Ketään muuta ei kiinnosta mennä lavalle tavoittelemaan kehonrakennuksen nuorten SM-kultaa.
Simppa on timpan identtinen kaksosveli, joka päättää osallistua nuorten yleisurheilun SM-kisoihin 100 metrin juoksuun. Simppa ei pääse edes finaaliin, koska kilpailijoita on niin monta ja simppa on niin paska juoksija. Harrastajia on monta, kilpailijoita on monta. Simppa ei pääse edes koko kisoihin, koska on tuloksiensa puolesta niin paska, ettei koskaan alita karsintarajaa. Seuraavan vuoden kisoihin simppa treenaa kovaa ja alittaa karsintarajan, mutta itse SM-kisoissa karsiutuu alkuerissä. Simpan sijoitus SM-kisoissa on 27. Simppa olisi voittanut SM-kultaa, ellei kisoissa olisi ollut 26 muuta häntä nopeampaa juoksijaa, joita myös kiinnosti tavoitella SM-kultaa.
Korreloiko harrastajien/kilpailijoiden lukumäärä sen kanssa kuinka vaikea kyseisessä lajissa on menestyä?