- Liittynyt
- 17.1.2013
- Viestejä
- 338
- Ikä
- 29
Aika paljon lämmittelyä, millasia lämppäri sarjoja vedät esim. ?
kyykkyssä
7x20kg
4x70kg
2x90kg
1x100kg
1x110kg
työsarjat 6x5x120kg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Aika paljon lämmittelyä, millasia lämppäri sarjoja vedät esim. ?
Mentorin ohjelma on tosiaan hyvä, mutta jos mä sitä tekisin, vaihtaisin kapean penkin pystypunnerrukseen tangolla (seisten tietty). Ja tosiaan allkindsille, noissa treeneissä menee ihmeen kauan, jos tekee oikeasti isoilla painoilla ja sarjojakin enemmän kuin 3.
Eli siis miten tuo progressio toimii ?1 ja 2 jakoisen hybridi (2 koko kropan, 1 alakropan ja 1 yläkropan treen)i jota itse käytän tällä hetkellä.
Voi sen noinkin tehdä mutta mielestäni rinta jäisi turhan vähälle koko viikkotasolla jos kaikki muut lihakset saavat 3 kertaa viikossa treeniä (paitsi sivuolkapäät) ja rinta vaan 2.
sille kun ei tehdä edes omaa eristävää liikettä penkin lisäksi yläkroppa treenissä mutta eiköhän 2 kertaa viikossa penkilläkin kehity.
Eli siis miten tuo progressio toimii ?
1. 3x4x75%
2. 5x5x70%
3. 3x3x80%
4. 4x5x75%
5. 6x6x70%
6. 4x4x80%
7. 5x6x75%
8. 3x4x85%
9. 5x5x80%
10. 3x3x90%
11. 4x5x85%
12. 6x6x80%
Nämäkö penkissä, kyykyssä ja mavessa, ja aina siirrytään seuraavaan numeroon viikon välein ? esim. 1. viikko 3x4x75% työsarjat, 2. viikko 5x5x70% työsarjat? Mites sitten tuo apuliikkeiden progressio, mitä tarkoittaa 2x8->4x10 ?
3*4 -> 6*6 -SYSTEEMIN IDEA LYHYESTI:
- kyseessä on 2-3 kk:n perusvoimakauden systeemi, mutta sitä voi eri variaatioineen käyttää ympärivuotisesti.
- ota alkuun sellanen rauta, millä saat suht hyvin tehtyä 3*4, eli hieman varaa saa vipaan sarjaankin jäädä.
- pyri kauden aikana pääasiassa sarjojen ja toistojen lisäämiseen tavoitteena esim. 6*6 hieman isommalla raudalla kuin alussa.
- esim: 3*4*200 kg -> 6*6*220 kg tai 8*5*225 kg.
- sarja- ja toistomäärät voivat olla ihan jotain muutakin, mutta yllämainitut suht lyhyet sopivat pääasiassa kokeneempien voimailijoiden käyttöön.
- aloittelijoille suosittelen hieman pidempiä sarjoja, esim. 2*8 -> 4*10 ekalle PV-kaudelle ja perään toinen, missä sitten käytellään tota alkuperäistä systeemiä.
- systeemi toimii modattuna erinomaisesti myös bodareille ym. sisällöillä riippuen kauden tavoitteesta.
- ehdottomasti kokeilun arvoinen variaatio on tehdä tätä systeemiä voimakestävyyspohjaisesti (volyymi kasvaa ja sarjatauot lyhenee). esim. 4*10*150 kg/ 2´ -> 5*12*160 kg/ 1´30". varsinkin tämä tuppaa aiheuttaa runsaasti patin kasvua
- systeemiä on käytetty erinomaisella menestyksellä monien urheilulajien voimaharjoittelussa etuinaan mm. suuren määrän antama kestävä pohja ja siitä huolimatta hyvin vähäinen tukottava vaikutus esim. juoksunopeuteen tai muuhun lajiharjoitteluun. tämä johtuu lähinnä siitä, ettei ole tarvetta tehdä sarjoja juurikaan hamaan loppuun saakka. toki satunnainen testailu harjoitusalueella on ihan ok.
- peruskaudella kovien ja kevyempien viikkojen suhde 3:1. kevyemmillä viikoilla on yleensä kaksi perusvaihtoehtoa:
a) volyymi pieni, teho kohtalainen
b) volyymi kohtalainen, teho pieni
Kuulostaa aikamoiselta vastuulta alkaa itte noita vaihteluja suunnittelemaan jokaselle treenikerralle erikseen, varsinkaan ku ei oo mitään kokemusta tälläsestä, tai tietoa siintä mitä kannattaa tehdä...Ei siis kuitenkaan kannata suunnitella kovin pitkiä jaksoja etukäteteen (kuten tuossa esimerkissä) ja edetä tarkasti sen mukaan vaan suunnitella treeni kerrallaan ja edetä kehityksen mukaan.
Kuulostaa aikamoiselta vastuulta alkaa itte noita vaihteluja suunnittelemaan jokaselle treenikerralle erikseen, varsinkaan ku ei oo mitään kokemusta tälläsestä, tai tietoa siintä mitä kannattaa tehdä...
Sä se et tajua kenenkään neuvoja tässä ketjussa, tässähän on 2 sivua pullollaan asiaa, mutta mikään ei kiinnosta? Jos jopa Hulkki ite sanoi et jos kyykkymaksimi on 120 kiloa ni ei ne jalatkaan massiiviset ole, joten back to basics. Mitä sä et tajua? Hulkki sanois et 2 jakoinen 4 kertaa viikossa, mut en oo Hulkki joten en osaa auttaa, eikä ole meriittejäkään.
Tuo % progressio EI LIITY MITENKÄÄN tuohon JTOn 3x4-6x6 ohjelmaan. Se on paras unohtaa heti.
- - - Updated - - -
Jos meet ton 3x4->6x6 mukaan (ja sen 2x8->4-10) niin ei se ole sen kummenpaa kuin katsoa miten etenee. Jos teet vaikka penkissä ekassa treenissä 3x4 ja se on tiukka, niin sitten tokassa treenissä voit samalla painolla yrittää vaikka 4x4, 3x5, tai vaikka uudestaan puhtaasti sen 3x4 jne. Sitten jos se on kuin vettä vaan se eka penkki, niin nostat seuraavaan treenikertaan vaikka sen 2.5kg ja sillä teet 3x4. Ja taas niillä uusilla painoilla alkaa tökkiin, niin nostat taas seuraavaan kertaan toistoja, tai yhden sarjan jne jne. Jos alotat vaika 80kg penkissä (en muista sun tuloksia) ja sillä saat 3x4, niin se on OK, että sitten vaikka 3kk päästä menee joku 6x6 85kg. Oot vahvempi. Take it easy.
Ei siinä etteikö se olisi faktaa sekin, mutta itselläni pistää aina korvaan, kun huomaa jonkun sanovan: hulkki sano tms
Tottahan tää on, ja kyllä mullakin meni alku perseilyks. Ei siks ettenkö ois halunnu treenata kovaa, mutta lankesin hommaamaan paikalliselta kuntosalilta ohjelman mikä oli melkeen täyttä fitnessiä ja vedinki sitä melkee puolvuotta. Sitte alotin nelijakosella mikä sekää oikee hyvä ollu alottelijalle. Sitte pikkuhiljaa noitte Timban ja Elaston 2-jakosilla päästy hyvin liikeesee tää viimine vuos nyt painettu täysii, ja nyt otan ton supermassablogin tähä messii, on vähän vaihtelua näkee miten noi isommat jaot käyttäytyy itelle, jos ei toimi ni sit vaan vaihtoon ei se elämä siihen kaadu. Tuo on mulle sellane ohjelma, millä ainakin tuntuu nyt mun motivaatio heräävän entistä enemmän, että innokkaana nyt kokeillaan :DLakipisteellä on pointtia, vaikkakin vähän agressiivisesti sen esittää :D
Niinhän se vähän tahtoo olla, että sitten kun olet oikeasti sillä tasolla perustreenissä että sun edes kannattaisi alkaa miettiä mitään ruumiinosajaoilla hifistelyä, niin tältä palstaltakaan tuskin enään neuvoa tarvitset.
Mun mielestä pitäisi vaan pääpaino olla ihan perusliikkeillä kunnes se perusvoima niissä on hyvällä tasolla. hyvät ykköset penkki noin 1,5xkehonpaino, leuat myötä tai vastaote 1,5xkehonpaino tai 15 kehonpainoleukaa, kyykky 2xkehonpaino ja mave 2,5x kehonpaino.
Siinä vaiheessa kun noi tulokset saa, niin ihan sama ootko tehny pecdekkiä yhtään taikka vipareita olkapäille sinä aikana, varmasti olet hyvässä kunnossa, esteettisesti ja muutenkin. Tämän tason pitäisi keskivertotreenaajan saavuttaa 2-4 vuodessa.
Treeneissä liikaa sorrutaan perseilyyn ja hifistelyyn, itekkin sorruin ennen. Nyttemmin viimeinen vuosi enemmän tai vähemmän vain isoissa liikkeissä pääpaino, enkä pienentyny ole tai heikommaksi tullut. Treenitkään ei turhaan veny sinne edes 1½-2tuntiin ja homma pysyy mielekkäänä. Asioista voi tehdä itselleen helppoja tai vaikeita.
Noita on tullu jo vedettyä, ja en mä nyt enää ala 1-jakosia varmaankaan veivaamaan. Nyt kuitenki kokeilussa siis toi supermassblog treeniohjelmaesimerkki nro.1, ja hyvin ainaki lisänny motivaatioo näin alkuun. Toivottavasti tulokset ovat myös sitte vähän ajan päässä huomattavissa.Kokemuksesta voisin suositella alottajalle Arnoldin G6 tai Starting Strength -ohjelmia. Kokemusta on myös eräästä Hulkin 2-jakoisesta, en muista nimeä... Mutta nuo kaksi edellämainittua on kyllä toimivia.
Noita on tullu jo vedettyä, ja en mä nyt enää ala 1-jakosia varmaankaan veivaamaan. Nyt kuitenki kokeilussa siis toi supermassblog treeniohjelmaesimerkki nro.1, ja hyvin ainaki lisänny motivaatioo näin alkuun. Toivottavasti tulokset ovat myös sitte vähän ajan päässä huomattavissa.
Juu pistetään muistiin! Aina hyvä olla varalta paljon mistä valita :DAhaa, okei. En tiennyt olitko kokeillut näitä. Hulkilla on niitä 2-jakoisia ohjelmia, ne ovat myös ihan hyviä, itsellä ainakin toiminut pienellä modauksella itselleni sopivaksi tehtynä. Lähinnä jatkossa sitten kun olet ohjelmaa vaihtamassa, niin suosittelen.