Uusi dieetti Bodaus lehdessä!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
kimmo2543 sanoi:
Simo Bogdanof(kirjoitetaan;toivottavasti) taitaa olla nykyään pappi ja antaa paljon treenineuvoja kaikenikäisille täällä riihimäellä päin.
Varmasti saa parempia dieettiohjeita,kuin Bodaus-lehdestä.
Taitaa olla melkein joka toisessa BODAUS-lehdessä Bogdanofilta joku treenikoulu, ABC tai joku muu vastaava. Aina niitä samoja "tee 3x10 tätä ja tätä...kerran viikkoon". Tosi väsynyttä juttua. Näin ainakin vähän vanhemmissa lehdissä...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
:offtopic:
kimmo2543 sanoi:
Simo Bogdanof(kirjoitetaan;toivottavasti) taitaa olla nykyään pappi ja antaa paljon treenineuvoja kaikenikäisille täällä riihimäellä päin.
Varmasti saa parempia dieettiohjeita,kuin Bodaus-lehdestä.

Simo on palomies/sairaankuljettaja. Hänen veljensä Hannu Bogdanoff on pappi.
 
Tässä ketjussa on puhetta 'warrior diet:stä' ja aika kylmää kyytiä on tullut sen toimivuudesta. Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta tai muuta tietoa kuin "mutua?"

Martti Nappari on kirjoittanut aiheesta artikkelin omalle sivulleen, mutta edelleen suhtaudun asiaan melko skeptisesti. Esim. millä elimistö toimii koko päivän, jos et syö päivän aikana mitään?
 
no tollaset voi päätellä heti päässä, että ei toimi. tyhmää edes viitsiä kokeilla. kokeile mielummin sitä varmasti toimivaa vaihtoehtoa
 
turoot sanoi:
Tässä ketjussa on puhetta 'warrior diet:stä' ja aika kylmää kyytiä on tullut sen toimivuudesta. Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta tai muuta tietoa kuin "mutua?"

Martti Nappari on kirjoittanut aiheesta artikkelin omalle sivulleen, mutta edelleen suhtaudun asiaan melko skeptisesti. Esim. millä elimistö toimii koko päivän, jos et syö päivän aikana mitään?


Pitäisikö mielestäsi vaikka pihtiputaalaisen kylähullun huonosti kirjoittaman jutun perusteella kokeilla esim. "lumikola-dieettiä" tai "pelkkää juustoa"-dieettiä?


Tollasta paskaa ei tarvii testata tietääkseen ettei se sovellu MIHINKÄÄN urheiluun tai kehon yleisolemuksen parantamiseen.

Ja juttu oli alunperin sellaisessa muodossa että minä ilman minkäänlaista julakaisukokemusta kirjoittaisin tunnissa random-aiheesta uskottavamman ja fiksumman oloisen kirjoitelman.

Nappari tai ketä vaan voi sanoa mitä lystää, tuollainen skeida ei pelitä.
 
En ole siis aloittamassa kyseistä dieettiä, mutta nämä uudet argumentit siitä miksi se ei voi toimia ei minua kauheasti vakuuta... Mitkä mahtaa olla teidän taustat / tiedon lähteet? Napparin taustat tiedän ja sen takia halusinkin asiaan hiukan tietoa, enkä mitään mutu juttuja. Niitä minäkin pystyn antamaan.
 
Etsipä tutkimus ja kiinnitä erikoisesti huomiota siihen olivatko ruokailut koekaniinien itse ilmoittamia...
 
Lähde: www.harjoittelu.net

Soturidieetti

Niinsanottu Warriour Diet on kasvattanut suosiotaan myös urhailijoiden parissa, vuosi vuodelta, erityisesti Yhdysvalloista. Soturidieetin perusteet porautuvat syvälle siihen surulliseen tosiseikkaan, että ihmiset syövät itsensä sairaiksi. Soturidieetti ottaa palan sieltä, palan täältä, ja muodostaa kokonaisuuden joka on vapaasti sovellettavissa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ravitsemusterapeuttien on turha vetää tätä dieettiä lokaan "uusia hömpsötyksiä...syö puuroa ja leipäää" virrellä, sillä Soturidieetin periaatteet juontavat juurensa tuhansien vuosie takaa.

Nykyinen käytäntö

Syö monta pientä ateriaa päivässä... kuulostaa meistä kaikista tutulta, terveelliseltä ja turvalliselta. Tätä mantraa on hoettu jo kyllästymiseen asti, eikä siinä ole enää mitään mielenkiintoista. Ei ole mitenkään epätavallista että nassutamme jotain 6, tai jopa 10 kertaa päivässä. Kuten sanottu, tämän pitäisi olla terveellistä. Ehkäpä niin, jos myös nauttimamme ruoka-aineet olisivat terveellisiä, emmekä sortusi kahviin, pullaan ja kekseihin, välipaloja hamutessamme....mutta, mutta...

Onko todellisuudessa kyse vain siitä mitä syömme, eikä lainkaan siitä kuinka usein syömme ?

Onko oikeasti vaarallista/epäterveellistä syödä paljon kerralla....mikä on liikaa?

Voiko siis huoletta syödä 6 "terveellistä" ateriaa päivässä, ja olettaa että juuri tämä tapa on elimistölleni se paras, ainoa oikea ?

Mitkä ruoat ovat oikeasti terveellisiä ?

Onko meidän todella syötävä säännöllisesti ?

Joka päivä yhtä monta kertaa, ja suunnilleen sama määrä kaikkea "hyvää" (kaloreita, vitamiineja..)

Mielestäni vastaukset eivät ole niin yksiselitteisiä kun yleisesti annataan ymmärtää. Pitäisi ajatella ravinnon vaikutuksia verensokeriin ja hormooneihin, sekä huomioida kokonaiskalorimäärää ja ravintoarvot. Kaikki tämä ateriaa, päivää ja viikkoa kohden. Tärkeää on myös huomioida yksilölliset ominaisuudet ja vaikutukset.

Yksi ja ainoa totuus ?

Vaikka meille hyvin mielellään tuputetaan"sitä yhtä ja ainoaa" totuus on, että kehon reagointitavat ovat hyvinkin yksilöllisiä. Jotkut väittävät että kyseesse on marginaalisista eroista, mutta nämä marginaalisetkin erot kasaantuvat merkittäviksi eroiksi pitkällä aikavälillä. Pelkästään ihmisiä katsomalla on suhteellisen helppo sanoa, että marginaalisista eroista on turha puhua. Se millä toinen lihoo ja sairastuu, pitää toisen solakkana ja toimintakykyisenä läpi elämän. Tunnen ihmisiä jotka, ihan oikeasti, syövät suhteellisen vähän ja elävät terveellisesti. Siitä huolimatta he ovat ylipainoisia. He eivät millään tahdo uskoa siihen, että ns. tavalliset konstit ja suositukset eivät yksinkertaisesti toimi heidän kohdallaan. Toisaalta tunnen myös niitä, jotka litkivät kolaa, litra tolkulla, ja syövät kaiken mikä on vähänkin syömäkelpoista. Tästä huolimatta nämä onnekkaat ( kansankielellä läpipaskot ) eivät tunnu lihovan kiloakaan. Kyse on pitkälti perimästämme ja siitä miten yksilöllinen biokemiamme reagoi erilaisiin aineisiin ja asioihin ( ravinto, saasteet, henkinen/fyysinen rasitus ja stressi jne.)

Jatkuva syöminen on sairasta...todella sairasta !

Käytännössä on suhteellisen rasittavaa ja työlästä huolehtia 6 "täyspainoisen"aterian puputtamisesta työn ja muun touhun lomassa. Nestemäisiä maltodekstriinimössöjä käyttämällä voidaan toki muodikkaasti korvata aterioita ja saada "energia" virtaamaan. Rumasti sanottuna elämä menee syömiseksi, paskomiseksi ja treenaamiseksi. Erityisen rasittavaa sen on siinä vaiheessa kun on totuttanut elimistönsä jatkuvaan puputtamiseen niin perusteellisesti, että kylmä hiki pukkaa otsalle ja päivä menee pilalle, jos joutuu olemaan 6-7 tuntia syömättä. Energia tuntuu olevan täysin lopussa ja treeni ilman energiajuomaa on kun juoksisi suolla rautakuula jalassa.

Se että syö periaatteessa terveellisiä, hiilihydraattipitoisian ruokia, pitkin päivää, takaa valitettavasti sen elimistö tottuu hiljalleen jatkuvaan "letkuruokintaan" . Letkuruokinta pitää verensokerin vakaana ja olon "rautaisena" niin kauan kun letku on kiinni ja "potilas" on ruokinnassa. Kun letku irroitetaan ja kaloreiden sekä hiilihydraattien saanti vähenee tai loppuu menee tälläinen mies/nais -potilas, puolessa päivässä, niin tahdottomaan kuntoo että tekee paahtoleivän siivusta syntejä arvaamattomia.

Potilaasta on siis kehittynyt ilmetty "sokerinarkomaani", jonka elimistön erittämän insuliinin teho kohdesoluihin on hiljalleen heikentynyt. Onnellinen yritys kohti terveyttä on päätynyt riippuvuuteen, joka hallitsee elämää. Uskon että tässä on yksi suuri syy länsimaiseen lihavuuteen ja 2-tyypin diabetekseen, joka jatkaa voittokulkuaan. Jatkuva syöminen tekee sairaaksi. Jatkuva hiilihydraattien puputtaminen tekee sairaaaksi ( tietysti myös liiallinen/ vääränlainen rasva).

Puffataan ja fuulataan...

Suurinta fuulaa, suorastaan valetta ovat ne hokemat joita meille opetettiin jo koulussa: aivot tarvitsevat...murrr...grammaa sokeria toimiakseen...sokeri on aivojen energiaa...aivot tarvitsevat hiilihydraatteja...böö...energia loppuu ilman hiilihydraatteja. Aivot käyttävät sokeria, kyllä, mutta meidän ei tarvitse syödä sokeria jotta aivomme toimisivat tehokkaasti. Ne toimivat itseasiasssa loistavasti vaikka emme söisi grammaakaan sokereita. Aivot toimivat ketoaineilla paremmin kun hyvin...

jos haluan syödä usein ja pysyä terveenä

Tiheä ateriointi voidaan toteuttaa, mikäli hiilihydraattien määrää rajoitetaan. Hiilihydraatit voidaan syödä vain yhdellä-kahdella aterialla päivässä. Tällöin 3-4ateriaa koostuu lähes kokonaan proteiineista ja rasvoista.

Miten sokerisairaudesta pääsee eroon ?

Oletetaan että olet aktiivinen kuntoilija, joka on tottunut kuuteen ateriaan + palautumisjuomaan ja yhteen ylimääräiseen energia/proteinidrinkkiin...huh.Tähän ylellisyyteen tottunut pullapoika/tyttö ei voi suoraan hypätä Soturin saappaisiin, ilman itkua. Niimpä etemenimen kannattaa tehdä niin että massajuomaa tai maltoa on vielä, varmuuden vuoksi, pussillinen kainalossa.

Vähännä aterioiden määrää kuudesta viiteen. Pidä kuitenkin ruokamäärä suunnilleen samana. Kahden - kolmen viikon jälkeen.... neljään...ja jälleen 2-3 viikon jälkeen kolmeen. Tunnustele kolmen aterian kokonasuutta parin viikon verran. Muista että kolmen aterian aikana tulisi nauttia suunnilleen sama määrä ruokaa kun ennenkin. Anna kuitenkin tunteen viedä sinua oikeaan suuntaan...älä tee mitään väkinäisesti. Jos olosi tuntuu hyvältä sirry kahteen ateriaan pvä. Kun olet syönyt 2 ateriaa pvä + palautumisjuoma 3-5 päivän ajan, tankkaa....Syö yhtenä päivänä niin usein ja paljon kun haluat. Jatka samaa kiertoa. Tee kierrosta pikemminkin luonnollinen kun pakollinen. Niinä päivinä kun tunnet että se sopii aikatauluusi parhaiten syö useimmin ja enemmän, toisinaan taas harvemmin.Kuuntele kehoasi. Onko sinun oikeasti nyt nälkä vai jano? Syö kuitenkin aina niin, että ensin menevät alas proteiinit ( esim. liha ), ja vihannekset, ja vasta lopuksi tärkkelys ( esim riisi ), jos tilaa on. Riippuen tavoitteistasi ja elämänrytmistä voit muuttaa kiertoa niin, että tankkaupäiviä on useimmin tai harvemmin. Tankkaupäivinä voit lisätä myös hiilihydraattien määrää.

Toisaalta voit siirtyä heti 2 - 3 x päivässä ateriointii. Tällöin ilta-aterian tulisi olla ruhtinallinen. Päivää voi siivittää olemalla seisovan pöydän kauhu, tai parilla pienellä välipalalla. Tapoja on monia. Idea on kuitenkin siinä että hiilihydraattien määrää rajoitetaan, ja jatkuva mussutus lopetetaan. Syödä saa muuten kuinka paljon tahansa. Rasvan määrästä ei kannata olla huolissaan, pikemminkin laadusta ( suosittelen kylmäpuristettua kookosrasvaa ja oliiviöljyä + kalanmaksaöljyä ). Kohtuu kuitenkin kaikessä. Kokonaiskalorimääränä rasvan osuus voi vaihdella 15 - 60% välillä ( keskimäärin 30-40% ) Ei siis tarvise punnita tai miettiä grammoja tai pisteitä, mikä on vapauttavaa. Välillä on hyvä muistuttaa itseään, että päivittäiset vaihtelut ovat luonnollisia.Ihmisrotua ja jääkaappia ei luotu semaan aikaan. Kuntoilijan/ urheilijan tulee lisäksi pitää huoli siitä, että valkuaisaineiden saanti pysyy 1,2 - 3.5g/kh/vrk haarukassa ( keskimäärin 2 g/vrk ) Tämäkin on sen verran boheemia kurinalaiduutta, että sen ei pitäisi aiheuttaa suorituspaineita, eikä vaivata laskupäätä.

Mitä soturi syö

Soturi syö paljon, paljon vihanneksia. Runsaasti kalaa, lihaa, kanaa...kaikka mikä vuotaa verta. Soturi syö myös marjoja ja pähkinöitä, ja kohtuudella hedelmiä. Maito ja maitotuotteet, erityisesti juustot sopivat myös hänen ruokavalioonsa. Maitotuotteiden kassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Sokeripitoiset "vellit" kannattaa jättää hyllyyn. Viljatuotteita ja juureksia soturi syö vähän ja valikoidusti. Valkoisista jauhoista valmistettuja tuotteita, suklaata, jäätelöa, valkoista riisiä ja makeisia soturi syö vain satunnaisesti, juhlatilaisuuksissa. Soturi ei siis kieltäydy mistään, mutta painottaa ruokavalionsa vahvasti vihanneksien, lihan, pähkinoiden, marjojen ja hedelmien suuntaan.

Soturin ruokavalio sisältää siis paljon sellaisa aineita jotka suojaavat elimistöä. Parhaimpia ovat parsakaali, sipulit ( valko, kelta, puna ), tomaatti, mustikka, vehnänoras ja pähkinät.

Lopuksi

Itseltäni homman sisäistäminen vei n. 5-6 kuukautta...(olin tuttunut letkuruokintaan, ja sain melkoisia päänsärkyjä ). Silloin kun lähdin tätä dieeettiä harjoittamaan varsinaista Soturidieettiä ei ollut vielä olemassa, mutta samat perusteet löytyivät Intialaisesta versiosta, jota kutsuin Veda-dieetiksi. Omat kokemukseni "soturidieetistä" ovat erittäin positiivisiä...en vaihtaisi. Parasta siinä on mielestäni se, että soturin lailla syöminen on mukavaa ja vapauttavaa. Se tarjoaa myös terveyttä ja suorityskykyä sekä syntivapaan tavan nauttia juustoja ja suklaata. Vaikeinta siinä on se, että vie oman aikansa löytää itselleen sopivin tapa. Vaikeaa oli myös se, että usko ei tahdonut aina riittää, ja kokeileminen vei veronsa. Tätä dieettiä tekisi mieli todella suitsuttaa, mutta tiedän että se ei välttämättä sovi kaikille, koska tälle vuorelle kiipeäminen voi olla välillä aika hankalaa. Se on kuitenkin todettava: kun huipulle pääsee ei sieltä enää halua pois.

Voima olkoon kanssasi,
Martti Nappari
 
turoot sanoi:
... .. ...

Kauheata kärjistämistä ja pikkaisen turhan suoraa puhetta. Millä ne lihakset saadaan pysymään, kun aterioita vähennellään kalorien määrän laskiessa (aterioiden koon pysyessä samana)?
Kirjoittaja voisi pikkaisen peiliin katsahtaa noissa sokerihumala-asioissa sun muissa, sillä tuskin kovinkaan monella on todellisuudessa addiktiota niihin.

Kaipaan astron kommenttia tuohon turootin postiin;)
 
Doggoned sanoi:
Kaipaan astron kommenttia tuohon turootin postiin;)

Kyseessä on siis laihduttamiseen tarkoitettu ruokavalio. Bulkilla tuollainen olisikin mahdotonta. Nappari suosittelee ruokavalintojen suhteen samaa kuin kaikki muutkin. Ainoa mikä tästä tekee niin erikoisen on toi päivällä lähes paastoaminen ja illalla ahtaminen (mikäli ymmärsin aloituspostin oikein). Psykologisesti tämä voi olla ihan kiva ratkaisu. Päivällä kestää nälän kun tietää että illalla saa vetää mahan täyteen. Kerralla ei kuitenkaan jaksa syödä ihan mahdottomia määriä joten kalorit pysyvät kurissa. Kataboliapeikko taitaa kuitenkin kömpiä kolostaan väijymään pahaa aavistamatonta soturia viimeistään 10h päästä tuosta ilta-ateriasta. Päivällä pitää saada proteiinia koska se säästää lihasta.
Tuosta letkusyötöstä olen oman kokemuksen mukaan ihan samaa mieltä. Armeijassa tottui syömään harvemmin eikä tullut nälkä. Nyt on kauhea nälkä 3h edellisestä ateriasta vaikka olisi syöty mitä. Mielestäni tämä ei ole mikään ongelma. Napparikin sanoo että homma menee hienosti jos saa tasavälein safkaa. Jatkuva syöminen ei ole "todella sairasta", sitä kutsutaan bulkiksi :)
"elämä menee syömiseksi, paskomiseksi ja treenaamiseksi." Olikos tämä se bodarin pyhä kolminaisuus jonka kaikki osa-alueet tulee olla kunnossa jotta patti kasvaa? :)
En näe mitään järekvää syytä noudattaa tämmöstä ruokavaliota.
 
astro sanoi:
Kyseessä on siis laihduttamiseen tarkoitettu ruokavalio. Bulkilla tuollainen olisikin mahdotonta. Nappari suosittelee ruokavalintojen suhteen samaa kuin kaikki muutkin. Ainoa mikä tästä tekee niin erikoisen on toi päivällä lähes paastoaminen ja illalla ahtaminen (mikäli ymmärsin aloituspostin oikein). Psykologisesti tämä voi olla ihan kiva ratkaisu. Päivällä kestää nälän kun tietää että illalla saa vetää mahan täyteen. Kerralla ei kuitenkaan jaksa syödä ihan mahdottomia määriä joten kalorit pysyvät kurissa. Kataboliapeikko taitaa kuitenkin kömpiä kolostaan väijymään pahaa aavistamatonta soturia viimeistään 10h päästä tuosta ilta-ateriasta. Päivällä pitää saada proteiinia koska se säästää lihasta.
Tuosta letkusyötöstä olen oman kokemuksen mukaan ihan samaa mieltä. Armeijassa tottui syömään harvemmin eikä tullut nälkä. Nyt on kauhea nälkä 3h edellisestä ateriasta vaikka olisi syöty mitä. Mielestäni tämä ei ole mikään ongelma. Napparikin sanoo että homma menee hienosti jos saa tasavälein safkaa. Jatkuva syöminen ei ole "todella sairasta", sitä kutsutaan bulkiksi :)
"elämä menee syömiseksi, paskomiseksi ja treenaamiseksi." Olikos tämä se bodarin pyhä kolminaisuus jonka kaikki osa-alueet tulee olla kunnossa jotta patti kasvaa? :)
En näe mitään järekvää syytä noudattaa tämmöstä ruokavaliota.

Ah, tässähän tämä tulikin:)
Vähän samaa mieltä itsekin olen.
 
ottamatta kantaa bodauslehden juttuun kävin itse www.warriordiet.com sivuilla ja sieltä lainasin erään valmentajan kommentin. hän ei suosittele tätä dieettiä kehonrakentajille. ohessa kommentti. eli kannattaa ottaa taustoista selvää ennenkuin alkaa huutaa. toki jos haluaa bodaus lehteä haukkua niin se on sitten asia erikseen mutta Oria ei kannata haukkua. niin ja paras lehtihän on Musclemag ja ne salakuljetus kertomukset miten mitäkin ainetta on tuotu meksikon puolelta buutsin varressa. en muista sen heebon nimeä joka joskus näitä juttuja sinne kirjoitti hänellä oli omakohtaista kokemusta kemiallisesti rakennetusta lihaksesta.


"First who this book is NOT for. If you are a bodybuilder and want to gain muscle size its not for you. If you are a powerlifter and want to squat 700 pounds its not for you.

But if you are a regular person who has struggled with gaining and losing weight for years, tried all the different diets and failed to maintain a lean body then this might just be your last,best chance.

I've been a competitive athlete and coach for the last 33 years and have studied nutrition and performance enhancement almost as much as I have training methodology.I've run the gamut from collegiate gymnastics, ultramarathon training, competitive bodybuilding and powerlifting. I am now studying kettlebells and have been using this diet for the last twelve weeks with spectacular results!

Ori has nailed it and while science might not confirm it for some years( are they EVER ahead of the curve?)this method of eating( and not eating) will put your body into a metabolic harmony that is nothing short of amazing.

I've lost 14 pounds in twelve weeks and have increased my strength and endurance in the process.I am doing GRUELING high volume kettlebell training in preparation for the RKC certification course and the sustained energy I get from this diet, and the strength, continues to amaze me.

As does the stable blood sugar levels, creative energy and drive and prompting to really focus on what my body needs, not just craves.My sleep is deeper and more restful, which is amazing since I tend towards insomnia and getting to eat til I am satisfied at night makes family eating much more pleasant.I feel "cleaner".Absolutely.

The physiology makes sense, the instinct Ori has about us as human animals makes sense and the "way of eating", not just dieting, works. I also think actually letting hunger develop and not being afraid of it is a very positive tool.When you are really hunger you know JUST what you want( need) to eat. Its very clear.

Plus its easy. You are either not eating, or you are not eating. Simplifies your day TREMENDOUSLY. thanks Ori, this is great.


mark reifkind - San Jose Ca"


--------------------------------------------------------------------------------
 
siis tarkoitan muscle magin viiihdearvoa. kaurapuurobodarille on mielenkiintoista lukea miten homma toimiii rapakon takana.
meillähän on adt joka käräyttää omat miehet...kuten tiisanoja nyt. siis ameriikassa kaikki on niin suurta ja mahtavaa ja siellä voi tehdä melkein mitä vain. ammattiurheilun tekopyhyys vaan ottaa pattiin. jos on massia niin blasco laboratorio vääntää sulle kunnon keittoa ja patti kasvaa. noh onneksi lopetin treenaamisen mutta kaurapuuroa syön yhä. se on hyvää. julkaisen kirjan nimeltä kaurapuuro-dieetti ja sieltä löytyy mullistavaa tietoa kunka sen avulla jaksaa tehdä duunia 8tuntia päivässä. siis loppupelissä jos tämä on joku hardcore sivusto niin ihmettelen että miksi pitää ruveta soimaamaan jotain soturidieettiä. ei muuta kun kofeiini tablettia huiviin niin jaksaa treenata. siis kun juo 6 kuppia kahvia joka päivä eikä jaksa kantaa termospulloa mukana saa tämän ongelman hoidettua kofeiini tableteilla.

no ei vain, oli vaan pakko heittää provoa takas keskusteluketjun aloittajalle.
 
ainiin se musclemagin legendaarinen kolumnisti oli mustaakseni joku greg zulak tai joku vastaava nimi. voisiko joku sanoa että kuka se äijjä oli?
 
Sori, mun on pakko nostaa tää, vaikka onkin pari vuotta vanha topikki. Ettiskelin tietoa soturidieetistä, ja tää tuli Google-haussa ensimmäisten joukossa, joten ei liene pahasta korjailla valheellista informaatiota. ;)

Tässä topikissa ei ole ilmeisesti ihan sisäistetty, mistä tuossa on kyse. Itse olen seurannut soturidieettiä nyt jonkun aikaa, ja olen tuloksiin sekä fiilikseen äärimmäisen tyytyväinen.

Teen tosin tuota vähän toisin kuin Ori neuvoo, yleensä vedän täydellisiä paastoja ennen illan safkaa.
Ideana on se, että kun elimistö ei sulata ruokaa, se ei myöskään tarvitse ruuansulatusentsyymejä. Kun ei syö, elimistö polttaa nämä mainitut entsyymit tarpeettomina. Ne koostuvat aminohapoista, joten ne menevät elimistön aminohappovarastoon, joka käytännössä toimii materiaalina lihaskasvuun. Tätä prosessia haittaa jos syö jotakin päivällä, mutta kuten sanoin, tätä ei varsinaisesti suositella.

Joka tapauksessa, tahtoisin tuohon ottaa kantaa, että soturidieetti söisi lihaksia. Väärin, sillä pointti ei missään nimessä ole kalorien rajoittaminen. Kyse on ajoituksesta, ei rajoituksesta.

Kun ei syö tai syö liian vähän, elimistö menee selviytymistilaan. Lihasten rikkoutuminen energiaksi alkaa vasta silloin, kun on täyttynyt 30-40 tuntia liian pienillä kaloreilla. Soturidieetissä tätä aikarajaa ei rikota missään vaiheessa, joten lihasten rikkoutumista ei tapahdu. Soturidieetissä EI rajoiteta kaloreita, tärkeä pointti. Jos soturidieettiä käytetään laihduttamiseen, on hyvin mahdollista että keho menee kataboliseen tilaan. Kyse ei ole näännyttämisestä. Itsekin syön päivässä enemmän kuin pitäisi.

Elimistö varaa suunnilleen 100-120 grammaa glykogeenia maksaan, ja sillä on aina n. 2000kcal "reservissä". Missään vaiheesssa glykogeenipulaa ei tule, sillä muutoin keho kokisi pahoja oireita. Esim. maratonjuoksija voi rikkoa tämän rajan, ja yleensä sitä seuraa raastava väsymys, liikkumisen vaikeus ja vastaavat seuraukset.

Fyysisten vaikutusten lisäksi kuitenkin parasta soturidieetissä ovat olleet henkiset buustit. Keskittymiskyky on parantunut erittäin paljon, osaksi nälän takia. Epätieteellisesti puhuen se herättää hyvin ns. "metsästysvaiston" henkiin. :) Päivisin, kun syön liian vähän, haluan yleensä tehdä jotain. Kaupassa käyntikin on helpompaa, sillä nälkäisenä keho kertoo kyllä mitä oikeasti tarvitset. Sitä vain paahtaa karkkihyllyjen läpi ilman että ne edes jaksaa kiinnostaa, sillä keho tarvitsee ravinteita.

Long story short: kuten sanottu, ei toimi kaikille. Ei extreme-voimanostajille ja maksimilihasmassaan tähtääville, kyllä niille jotka haluavat normaalin mitoissa olevan lihaksikkaan soturikehon. :)

Pari kuvaa loppuun:

1.jpg

2.jpg
 
Äh, tuossahan oli ensimmäisellä sivulla asiaa soturidieetistä, nimi vain oli lontooksi. :rolleyes: Kumma ettei Google löytänyt..

Nojoo. Jos joku mode voisi vaikka siirtää tuon viestin sinne ketjuun tjsp, niin olisi jees.
 
Hmm. Kannattaa Slaizer varautua syytteiseen tapon yrityksistä, mahtoi nimittäin mennä monella luu kurkkuun :)

Itekin olen nyt vähän aikaa noudattanut tätä warrior-dieettiä. Niin vähän aikaa kuitenkin vasta, että lihasmassan säilymisestä en uskalla sanoa mitään.

Mutta se mikä on tullut havaittua, näläntunnetta lukuunottamatta olo on loistava. Esimerkiksi juoksulenkillä askel on puolet keveämpi kuin siinä tapauksessa että olisi vetänyt aamulla runsashiilihydraattisen aamupalan, kuten kuntoilijalle suositellaan. Pään sisällä olo on myös parempi, virtaa on enemmän.

Ja ite tykkään todella paljon siitä ripped olosta joka on päivän ajan, eikä tule pullapoikaolo aamupalan jälkeen :) Ellen havaitse kovin suurta lihaskatoa, niin tulen kyllä noudattamaan tätä vielä pitkään. Alku vaatii tietty totuttelua, näläntunne on hirveä kun on tottunut syömään vähintään 3 kertaa päivässä. Mutta tosiaan, jos nyt vähän lihasta lähtee, niin tää loistava olo kyllä kompensoi sen.
 
Olisiko mahdollista että Slaizer tai joku muu kokenut ohjaisi jonnekin lähteeseen, joka auttaisi dieetin aloittamisessa?

On aina mukavaa kokeilla erilaisia dieettejä ja mun mielestä tämä ansaitsee kokeilun, erityisesti omiin elämäntapoihini luultavasti sopivana. Päivät on niin helvetillistä kiirettä, että ei mulla ole aikaa yleensä tehdä mitään järkevää ruokaa eikä todellakaan kiinnosta ruodata ruokaa joka paikkaan tai kikkailla muutenkaan.
 
Tää on kyllä mielenkiintoinen juttu varsinkin sleizerin kuvien jälkeen.

Voisitkos sleizer kertoa enemmän miten sulla tuo homma menee ? Eniten mietityttää treenaaminen, miten helvetissä jaksaa treenata jos ei syö kuin vasta illalla ? Nykyrutiineilla edeten tuntuu aika häijyltä treenata siten että ei ole syönyt koko päivänä mitään.

Niin, ja mitä sitten syöt illalla ? Vedätkö perhepizzan jos siltä tuntuu vai syötkö bodyoppien mukaan runsasproteiinista ja vähärasvaista ruokaa ?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom