CBB Utti Hulkki Hietala

Rankka dieetti sotkee natubodarin hormonitoiminnan ihan täysin. Eli jos Utti kävisi siinä vaiheessa mittauttamassa, niin aivan varmasti saisi korvaushoidon päälle halutessaan.

Jees, mutta korvaushoitoja ei yleensä laiteta yksien eikä kaksienkaan verikokeiden perusteella päälle. Tasoja seurataan x määrä kuukausia ja yritetään tehdä elintavoissa/ravinnossa korjausliikkeitä.

Wilenius muistaakseni jutteli jossain videolla että hänellä ei tasot palautuneet kunnollisiksi jonkun dieetin jälkeen vaikka kokeili ravinnossa vaikka mitä temppuja. En nyt nopeasti löytänyt missä pätkässä se oli.
 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Viitearvot ja se mitä urheilija itse kokee kunnolliseksi tuntuu usein eroavan merkittävästi toisistaan. Eiköhän Uttikin mene aikanaan tuon jälkimmäisen mukaan.
 
Viitearvot ja se mitä urheilija itse kokee kunnolliseksi tuntuu usein eroavan merkittävästi toisistaan. Eiköhän Uttikin mene aikanaan tuon jälkimmäisen mukaan.
Sitten kun oikeasti se kisaura CBBssä on ohitse. Utti itse muistaakseni mainitsi jollain videollaan, ettei korvaushoidon alaisena pääse muuten kuin erikoisluvalla kisaamaan CBB :puntti:
 
Aika karkeaa yleistystä sanoa, että naiset vetävät rajummat dietit.

Niitä kisaajia jotka vetävät itsensä kireäksi naisissa on suunnilleen alle 10% kaikista kisaajista. Miehissä nyt on pakko vetää kireäksi, että pärjäisi.

Bikinissä ja bodyssa sakotetaan kireydestä sitäpaitsi
 
Varmaan väärä sana.
Mutta se tieto löytyy ÖLOGeista, niitä riittää enkä kyllä jaksa nyt alkaa kaivamaan sitä tiettyä puolen minuutin mittaista pätkää. Sori ;)


Tieto joka löytyy ADT:n sivuilta olisi ehkä varmempi:

"Erivapaus testosteronin käytölle voidaan myöntää urheilijalle ainoastaan silloin, kun testosteronin vajaaeritykselle voidaan osoittaa perusteellisin tutkimuksin yksiselitteinen elimellinen syy, esimerkiksi primaarinen tai sekundaarinen hypogonadismi. Pelkästään matalahkojen seerumin testosteronipitoisuuksien ja subjektiivisten arviointiasteikkojen tulosten perusteella ei urheilijalle myönnetä erivapautta testosteronin käyttöön. Ikääntymisen, obesiteetin, ylikunnon, stressin, iatrogeenisen hyperprolaktinemian ja muiden syiden aiheuttaman toiminnallisen testosteronivajeen perusteella ei myöskään myönnetä erivapautta testosteronin käyttöön. Perustelluissa tapauksissa erivapaus voidaan myöntää matalin annoksin toteutettavalle lyhytaikaiselle testosteronin käytölle puberteetin käynnistämiseksi."

Erivapaudet:
"Kielletyn aineen tai menetelmän käyttöä elimistön omien hormonien luonnostaan matalan tason nostamiseksi ei katsota hyväksyttäväksi hoitokeinoksi."
 
Aika karkeaa yleistystä sanoa, että naiset vetävät rajummat dietit.
No, ei se ainakaan helppoa ole. Nyt täytyy ottaa huomioon, että naisten luontainen rasvaprosentti on n. 10% korkeampi kuin miesten. Siten myös se terveydelle haitallinen raja on paljon korkeammalla. Jos nainen vetäisi itsensä yhtä kireäksi kuin miehet, seuraukset voisivat olla kohtalokkaat. Naisten hormonisysteemit kuukautiskiertoineen on monimutkaisempi kuin miehillä ja mahdollisesti alttiimpi häiriöille.

Tuosta dieetin haitallisuudesta vielä... kuten tuossa ylhäällä joku jo mainitsikin, niin ihmisen fysiologia ja biologia on vuosituhansia joutunut sopeutumaan siihen, että ruokaa on välillä niukasti tarjolla. Paastoa taas on iät ja käytetty, paitsi uskonnon takia myös parannuskeinona. Sen sijaan nykyiseen yltäkylläiseen tilanteeseen jossa ruokaa on tarjolla enemmän kuin jaksaa syödä, keho ei ole lainkaan sopeutunut, niin uudesta asiasta (about 50 vuotta) on kysymys. Kuten ei ole sopeutunut tähän istumisen määräänkään.
 
Jos on kyseessä natu miestreenaaja, niin miten alas rasva% on vielä suht turvallista vedättää? Tämä varmaan on yksilökohtaista, mutta noin suunnilleen.
 
Kuuntelin tuossa taannoin Scott Abelin "jorinoita" erinäisistä aiheista ja yksi kysymys kohdistui Utinkin kovasti suosimaan BFR:ään.



Scotin mielipide kiteytettynä: absolutely ridiculous.
 
Katselin tässä Fastin Youtubesta Hulkin Talk & Training DVD:n, ja sain käsityksen että aika matalalla voluumilla olet treenannut aikoinaan. Kaksijakoisessa ohjelmassa esim yläkropalle tuntui olevan vain 1-2 liikettä lihasryhmää kohti, joita se 3 sarjaa kaksi kertaa viikossa. Olenko oikeassa tässä, ja tuliko "parhaat" gainssit just tällä treenivolyymillä aikoinaan?
 
Katselin tässä Fastin Youtubesta Hulkin Talk & Training DVD:n, ja sain käsityksen että aika matalalla voluumilla olet treenannut aikoinaan. Kaksijakoisessa ohjelmassa esim yläkropalle tuntui olevan vain 1-2 liikettä lihasryhmää kohti, joita se 3 sarjaa kaksi kertaa viikossa.

Eikös toi ole aika normaali määrä? Aika tyypillisesti 2-jakoisessa tulee 5-7 liikettä per treeni, treenikertoja 4-6 kpl viikkoon. Kolmella kovalla sarjalla saa liikkeistä kaiken hyödyn irti, joten kyllähän tuolla pitäisi gainseja onnistua saamaan.
 
Eikös toi ole aika normaali määrä? Aika tyypillisesti 2-jakoisessa tulee 5-7 liikettä per treeni, treenikertoja 4-6 kpl viikkoon. Kolmella kovalla sarjalla saa liikkeistä kaiken hyödyn irti, joten kyllähän tuolla pitäisi gainseja onnistua saamaan.
Minusta esim yht. 6 sarjaa rintaa viikossa poislukien epäsuora rasitus on aika vähän. En sano että olisi liian vähän mutta vähänpuoleisesti silti.
 
_full.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom