CBB Utti Hulkki Hietala

Otin vähän vaikutteita Utilta, mun olkapääpriorisaatioon. Tänään mm. ykk kp tempausta 3x8 ja meinasin saada sydärin! Yllättävän rankkaa toi "heiluminen" :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Rasvanpolton perusteet osa 1 : Milloin kannattaa dieetata ?

rasvanpoltto1b.jpg
 
Jep, pitää itsekin antaa positiivinen palaute. Hyvä ja informatiivinen video! Vaikka vastaavia liikkeitä ja venytyksiä tulee tehtyä itsekin harva se viikko, löytyy aina joku uusi hyvä liike tai suoritustapa.
 
Todella hyvä kirjoitus, joka sivusi myös yhtä itseäni askarruttanutta asiaa: viskeraalisen rasvan kertymistä ja jatkuvan plussa"dieetin" mahdollisesti aiheuttamaa insuliiniresistenssiä.

Artikkelista sai käsityksen, että insuliiniresistenssi paranee jälleen miinuskaloreilla, mutta onko tiedossa, voiko se palautua normaalille tasolle jos se on päässyt heikentymään vai jääkö se aina hieman aiempaa heikommaksi, kunnes jossain vaiheessa ollaankin jo tilanteessa, että metabolinen oireyhtymä taikka kakkostyypin diabetes on riski? Mittauttavatko aktiivibodarit tai voimanostajat sokereitaan tämän vuoksi? Periaatteessahan painoharjoittelu ja lihasmassan kasvattaminen on mitä terveintä hommaa, mutta miten varmistaa ettei vääränlaisen bulkkaamisen seurauksena tee itselleen hallas pidemmässä juoksussa? Ja nyt siis puhutaan vähintään vuosista, jopa vuosikymmenistä jos kuntosaliharjoittelu ja dieettijojoilu on elämäntapa.
 
Todella hyvä kirjoitus, joka sivusi myös yhtä itseäni askarruttanutta asiaa: viskeraalisen rasvan kertymistä ja jatkuvan plussa"dieetin" mahdollisesti aiheuttamaa insuliiniresistenssiä.

Artikkelista sai käsityksen, että insuliiniresistenssi paranee jälleen miinuskaloreilla, mutta onko tiedossa, voiko se palautua normaalille tasolle jos se on päässyt heikentymään vai jääkö se aina hieman aiempaa heikommaksi, kunnes jossain vaiheessa ollaankin jo tilanteessa, että metabolinen oireyhtymä taikka kakkostyypin diabetes on riski? Mittauttavatko aktiivibodarit tai voimanostajat sokereitaan tämän vuoksi? Periaatteessahan painoharjoittelu ja lihasmassan kasvattaminen on mitä terveintä hommaa, mutta miten varmistaa ettei vääränlaisen bulkkaamisen seurauksena tee itselleen hallas pidemmässä juoksussa? Ja nyt siis puhutaan vähintään vuosista, jopa vuosikymmenistä jos kuntosaliharjoittelu ja dieettijojoilu on elämäntapa.

Tuohon nyt tuskin kukaan osaa antaa vastausta, sillä itseasiassa insuliiniresistenssin syntymiselle ei ole kukaan antanut yksiselitteistä syytä. On väittelyä joka suuntaan ja varmasti monikin niistä asioista on oikein. Peruskeissihän kulkee - hiilaria -> verensokeri koholle -> insuliini koholle -> sullotaan kamaa maksaan - lihassoluihin minkä pystytään (glykogeeni), kamaa on liikaa -> rasvakudosta. Tämä tapahtuu XXX kertoja, lopulta haiman beetasolut eivät enää pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia, jotta verensokeri saataisiin pidettyä kurissa -> 2 tyypin diabetes. Tässähän sitten pelataan erilaisilla muuttujilla - tulehdustilat, autoimmuunisairaudet. Mikä aiheuttaa mitä ja mikä tulee ensin.

Miten rasvan kertyminen sitten vaikuttaa asiaan? Miksei vaan keho muodosta uusia rasvasoluja ja varastoi rasvaa = verensokeri pysyy kurissa.

Nopeimmin diabeteksen saa syömällä tolkuttomasti rasvaa, jopa ilman hiilihydraatteja.

""Prolonged exposure of skeletal muscle and myocytes to high levels of fatty acids leads to severe insulin resistance(2,3). Among the different types of fatty acids, saturated long-chain fatty acids such as palmitic and stearic acids were demonstrated to be potent inducers of insulin resistance(4,5). Several mechanisms have been suggested by us(4,6–8) and others(2,9–12) to explain how saturated fatty acids impair insulin actions such as the Randle cycle, accumulation of intracellular lipid derivatives (diacylglycerol and ceramides), oxidative stress, modulation of gene transcription, inflammation and mitochondrial dysfunction. In the present review, we discuss evidence supporting the involvement of these mechanisms in the regulation of insulin sensitivity by saturated fatty acids and propose the mitochondrial dysfunction found in conditions of elevated fatty acid levels has a central role in the pathogenesis of insulin resistance(13).""
 
Tuohon nyt tuskin kukaan osaa antaa vastausta, sillä itseasiassa insuliiniresistenssin syntymiselle ei ole kukaan antanut yksiselitteistä syytä. On väittelyä joka suuntaan ja varmasti monikin niistä asioista on oikein. Peruskeissihän kulkee - hiilaria -> verensokeri koholle -> insuliini koholle -> sullotaan kamaa maksaan - lihassoluihin minkä pystytään (glykogeeni), kamaa on liikaa -> rasvakudosta. Tämä tapahtuu XXX kertoja, lopulta haiman beetasolut eivät enää pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia, jotta verensokeri saataisiin pidettyä kurissa -> 2 tyypin diabetes. Tässähän sitten pelataan erilaisilla muuttujilla - tulehdustilat, autoimmuunisairaudet. Mikä aiheuttaa mitä ja mikä tulee ensin.

Miten rasvan kertyminen sitten vaikuttaa asiaan? Miksei vaan keho muodosta uusia rasvasoluja ja varastoi rasvaa = verensokeri pysyy kurissa.

Nopeimmin diabeteksen saa syömällä tolkuttomasti rasvaa, jopa ilman hiilihydraatteja.

""Prolonged exposure of skeletal muscle and myocytes to high levels of fatty acids leads to severe insulin resistance(2,3). Among the different types of fatty acids, saturated long-chain fatty acids such as palmitic and stearic acids were demonstrated to be potent inducers of insulin resistance(4,5). Several mechanisms have been suggested by us(4,6–8) and others(2,9–12) to explain how saturated fatty acids impair insulin actions such as the Randle cycle, accumulation of intracellular lipid derivatives (diacylglycerol and ceramides), oxidative stress, modulation of gene transcription, inflammation and mitochondrial dysfunction. In the present review, we discuss evidence supporting the involvement of these mechanisms in the regulation of insulin sensitivity by saturated fatty acids and propose the mitochondrial dysfunction found in conditions of elevated fatty acid levels has a central role in the pathogenesis of insulin resistance(13).""

Annatko vielä lähteen niin voi tutustua tarkemmin esim. mikä merkitys on rasvan laadulla vai onko korkea rasvaprosentti sinällään riski. Tuossa lainauksessahan viitataan suoraan vain tyydyttyneisiin rasvahappoihin. Eikä tässä myöskään sanottu, että runsas rasvan syönti nopein tapa olisi (ei sen puoleen, en sitä haekaan :-) ). Jotenkin tuntuisi, että sittenkin se runsas sokerin (limsat yms) kulutus olisi suurempi tekijä.
 
Tuli tuossa mieleen hiilareista, jos Utti tai joku fiksumpi jaksaa vastaileen. Käytössä tällä hetkellä +400g hiilareita päivää kohden suht fiksuksi toteutetun reversedieetin myötä. Kuinka jakaisit +400g hiilaria treenipäivälle? Kuinka paljon hiilaria ennen ja jälkeen treenin yms? Toisena kyssärinä, onko valkoinen riisi sopiva pre workout hiilari vai onko tähän olemassa parempia vaihtoehtoja? Tällä hetkellä tullu syötyä n. 100g hiilaria ennen ja jälkeen treenin.
 
Tuli tuossa mieleen hiilareista, jos Utti tai joku fiksumpi jaksaa vastaileen. Käytössä tällä hetkellä +400g hiilareita päivää kohden suht fiksuksi toteutetun reversedieetin myötä. Kuinka jakaisit +400g hiilaria treenipäivälle? Kuinka paljon hiilaria ennen ja jälkeen treenin yms? Toisena kyssärinä, onko valkoinen riisi sopiva pre workout hiilari vai onko tähän olemassa parempia vaihtoehtoja? Tällä hetkellä tullu syötyä n. 100g hiilaria ennen ja jälkeen treenin.
Offilla hiilarit voi mielestäni jakaa melko tasaisesti koko päivälle, kun lihassolujen glykogeenivarastot ovat kuitenkin täynnä. Treenin jälkeen enemmän hiilaria korvaamaan treenin kulutusta ja iltapalalla vähemmän/vähän. Miinuskaloreilla nopeita hiilareita (malto/vitargo) pre- ja intrakäyttöön, että jaksaa treenata. Itse syön aterian/tuhdin välipalan 2-3h ennen treeniä, niin se ehtii sulamaan vatsasta (eikä sitten treeneissä pieret....).
 
Tuli tuossa mieleen hiilareista, jos Utti tai joku fiksumpi jaksaa vastaileen. Käytössä tällä hetkellä +400g hiilareita päivää kohden suht fiksuksi toteutetun reversedieetin myötä. Kuinka jakaisit +400g hiilaria treenipäivälle? Kuinka paljon hiilaria ennen ja jälkeen treenin yms? Toisena kyssärinä, onko valkoinen riisi sopiva pre workout hiilari vai onko tähän olemassa parempia vaihtoehtoja? Tällä hetkellä tullu syötyä n. 100g hiilaria ennen ja jälkeen treenin.

Jos pystyt niin syö kaikki hiilairt ennen ja jälkeen treenin. Jos ei tule ongelmia toteuttaa treeniä ja toisaalta jos pystyt syömään noin paljon. Itse syön 3 päivänä viikossa isojen lihasryhmien yhteydessä 400g valkoista riisiä ennen ja jälkeen treenin proteiinijuomien kanssa ja vielä 250kcal sokerienergiajuoman treenin aikana. Hyvin kulkee treenit. Muina päivinä menee sit huomattavasti vähemmän. Mun mielestä plussallakin hiilarien syklitys voi olla hyvä juttu leptiinitasojen ja insuliiniherkkyyden parantamiseksi, kunhan vaan kokonaishiilarit pysyy riittävän korkealla ja kokonaisrasvat alhaalla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom