- Liittynyt
- 18.4.2002
- Viestejä
- 7 425
Aika paljon isompi ero vielä kuin tuossa. Muistan kun ensimmäistä kertaa otin 200 kg ykkösen kyykyssä (ja se tuli todella helposti, ei mitään hidastumista vaan tuli aika räjähtävästi ylös), olin treenannut nelosia monta kuukautta ja olin lopulta päässyt tiukkaan 4x4:een 140 kilolla. Eli viimeinen nelonen noista oli oikeasti tiukka. Toki tuo oli 18- tai 19-vuotiaana, ja aivan varmasti 15 vuotta bodaustreeniä sen jälkeen on parantanut tuota sarja"kestävyyttä" suhteessa ykkösmaksimiin (jollaista en uskaltaisi tai edes haluaisi ottaa enää missään liikkeessä).Jos normaalin irtioton/hermotuksen standardi on se 3max 90% ja 5max 85% niin kokeilitko oliko sinulla tosiaan tuosta alemmat nuo prosentit vielä?
Y3T on muistaakseni ainakin 5 vuotta vanha systeemi. Oleellista tuossa on se, että bodausharjoitteluun on käytetty edes jonkinlaista jaksotusta sen normaalin "3x8 ja seuraavalla kerralla isompi paino" junttauksen sijaan. Tuossa on WUP-tyylistä jossain määrin konjugoitua jaksotusta, tosin 3 viikon sykli on jo melko pitkästä päästä ennen kuin samoja ominaisuuksia harjoitetaan uudelleen. Eli voimatasojen kehitystä tavoitteleville hieman tiheämpi sykli tai jopa suoranainen DUP varmasti toimii paremmin, mutta puhtaasti bodaustarkoituksiin (lihasmassaa enemmän kuin voimaa) tuo Y3T:n tyylinen WUP voi olla jopa parempi vaihtoehto.Mitäa Utti on mieltä Neil "Yoda" Hillin metodeista tää so called Y3T josss on 3 VK ja joka viikolla on oma lihas fiber tyyppi
Vk 1: suorat sarjat 6-10 toistoa hieman "isommat" raskaat liikkeet tyyppi 1B
Vk 2: suorat sarjat 14-18 hieman jo eristäviä tyyppi 2A
Vk 3: toistot 40-60(jalat 60-100) joka treeni alkaa aina 4-5 liikkeen giantilla 10-20 toistoo per sarja ja 2 eristävää liikettä tripla dropsettejä 15-20 toistoa per droppi.
Ja Neil aina painottaa sitä mitä moni ei tee että joka liike vaikka sarja on pitkä on aina 3-4s nwgatiivinen ja painoa kontrolloidaan.
Jos unohdetaan aloittelijat, joille toimii lineaarinen progressio hyvin pitkään, tuo Y3T-tyylinen 3 erilaisen viikon syklitys on joka tapauksessa parempi vaihtoehto kuin täysin jaksottamaton treenityyli. Ohjelma toimii pidemmän aikaa ennen kuin se pitää vaihtaa, ja ehkäisee myös loukkaantumisia/vaivoja paremmin kuin tasapaksu junttaus joka viikko samalla tyylillä.
Painon kontrollointi pitäisi olla itsestäänselvyys 100% ajasta, mutta hitaat negatiiviset 100% ajasta on vähän hölmöä. Rytmikkäistä ja jopa molempiin suuntiin nopeista toistoista (edelleen kontrollilla) on paljon hyötyjä, mitä hitaista negatiivisista ei saa (ja toisin päin).