Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Itse tein niin, että kännykällä googlasin puheenaiheena olleen kilpailijan kisakuvan, niin näki vähän mistä puhuttiin.ainut pieni miinus ettei keskustelun aiheena olevien kilpailijoiden kuvia näy ruudulla. 5-/5
Varsinkin pidempään treenanneelle monessa mielessä erittäin pätevä treenityyli, vaatii tosin vaiheittaisen totuttelun korkeaan frekvenssiin ja ohjelman toteutuksessa pitää olla tarkkana. Perinteinen lihapääjunttimeininki (joka sarja failureen paskalla tekniikalla liikkeitä koskaan vaihtelematta) ei tuossa kauhean pitkälle kanna. Ja kuten tuossa pari tyyppia jo mainitsikin, esim. Scott Abelin HGS-systeemi (Hardgainer Solution) sekä moni muu ohjelma on juurikin tämän kaltainen, eli koko kropan treenejä jopa 5-7 krt viikossa.Kun Hulkki tiedät noista erilaisista frekvenssiohjelmista, niin miltä kuulostaisi, että kroppa treenattaisiin läpi 5-6 kertaa viikossa yksjakosella? Siis tyyliin joka treenissä joka lihasryhmälle 2-3 sarjaa. Eikö tolla voi saada hyviäkin tuloksia, kun kerta lihasproteiinisynteesiin käynnistämiseen ei välttämättä tarvita älyttömän kovaa ärsykettä kerrallaan?
Pointtina ei ole pelkästään eri toistoalueiden vaihtelu, vaan kaikki jaksotus perustuu ärsykkeen vaihteluun siten, että kehitys jatkuu pidempään ja keho pysyy paremmin ehjänä kuin jos paukutettaisiin joka ikinen treeni samoilla liikkeillä samat sarjat tästä ikuisuuteen. Jos kaikki toistoalueet laitetaan jokaiseen treeniin, on jokainen treeni silloin tuolta osin pitkälti samanlainen. Lisäksi voimahakuisessa harjoittelussa pitkien sarjojen sekoittaminen lyhyempien kanssa voi häiritä voiman kehitystä, bodaustavoitteisessa harjoittelussa samaa ongelmaa ei niin ole. Toki tässäkin on sitten varioitavaa mm. liikevalintojen, liikejärjestyksen, sarjamäärien, sarjapalautusten, sekä treeni-intensiteetin suhteen, eli ei ole mikään "pakko" jakaa toistoalueita eri treeneihin (pakko on vain kuolla elämän päätteeksi ja maksaa veroja ennen sitä). Käytännössä kuitenkin yksinkertaisimpia tapoja toteuttaa ärsykevaihtelua ja "jaksotusta" treeneissä on eri toistoalueiden käyttö eri treeneissä. Esimerkiksi todella pitkälle riittää jo jako pitkiin ja lyhyisiin sarjoihin, jos samalla vielä käyttää eri liikkeitä näissä treeneissä.Tosta jaksotuksesta vielä sen verran, että ideahan on antaa lihaksille eri toistoalueiden ärsykettä, eikö? Onko sillä sitten mitään väliä, että tekeekö 1 viikolla esim. 6-8 toiston sarjoja, 2 viikolla 8-12 ja 3 viikolla 15-20, vai tekeekö ne kaikki samassa treenissä niin, että tehdään samalle lihasryhmälle vaikka kolme liikettä ja hyödynnetään kaikkia toistoalueita?
Jonkun aikaa? Yli puoli vuotta paukutettiin etureisiä Ällin ja Tällin kanssa. Loputtomiin tuota erikoistekniikkarallia ei kuitenkaan natikkana oikein pysty vetämään. Meikäläisellä oli tuon puolen vuoden aikana aika tarkkaa palautumisen kanssa, ja muiden lihasryhmien treenit jouduin miettimään pitkälti siltä kannalta, miten palautumisresurssit riittävät kokonaisuudessaan kun tuo etureisitappo söi resursseista leijonanosan. Aivan loistavaa priorisointiahan tuollainen erikoistekniikkatappo sopivan pituisissa jaksoissa on, kunhan muiden lihasryhmien treeneistä ottaa riittävästi kuormitusta pois palautumisen mahdollistamiseksi.Ootko Utti ikinä miettinyt sitä, että kokeilisit treenata vaikka Miken kanssa jotain muuta lihasryhmää mikä on sulla heikko pidemmän aikaa kunnon erikoistekniikoilla yms? Säähän treenasit sillo Peterin ja Mikenkaa etureisiä jonkun aikaa.
Tuo 1:1 on melkoinen pipe dream, enkä usko että tuohon edes tarvitsee pyrkiä. Tärkeämpää näyttäisi olevan riittävä EPA:n ja varsinkin DHA:n saanti. Tämä on käytännössä varmistettava esim. kalaöljyn käytöllä, koska konversio alfalinoleenihaposta on ihmisillä aika surkeaa luokkaa. Lisäksi jos luottaa pelkkään konversioon, reitti menee näin: ALA --> EPA --> DHA. Koska konversiotehokkuus on tosiaan paskaa luokkaa, voi melkeinpä olla varma että viimeistään DHA:n saanti jää epäoptimaaliseksi ilman suoranaisen EPA/DHA-lisän käyttöä.Kiinnostaisi kovasti Utin mielipide omega6/omega3 - suhteeseen ja nimenomaan siihen kuinka tärkeänä pidät sitä, että näiden suhde olisi 1:1. Saadaanko samat lääketieteelliset hyödyt jo esim 3:1 suhteella? Mitä syvempi analyysi, sitä parempi Thanks bro.
Laitteiden sopivuus omille välityksille on edelleenkin täysin yksilökohtaista, koska esim. kahdella 188-senttisellä tyypillä voi silti olla täysin eri suhteelliset välitykset (yhdellä voi olla pitkä selkä ja lyhyet raajat, toisella päinvastoin). Eli käy itse kokeilemassa.Hei Utti!
Minulla on salin vaihto edessä, ja potentiaalisena vaihtoehtona on uusi Voimalaitos mm. huokean hinnan vuoksi verrattuna vaikkapa Mayor'siin. Mainitsit blogissasi, että ainakin osa Hammer Strengthin koneista on suunniteltu selvästi pidemmille treenaajille kuin Voimalaitokselta löytyvät GPF Hammer Series -laitteet. Viittaat tällä ilmeisesti selän ja rinnan vipuvarsikoneisiin? Mitkä GPF-koneet erityisesti olivat huonompia välityksillesi kuin Hammer Strengthin vastaavat ja miten tämä näkyi konkreettisesti?
Hammer Strengthin koneista minulla on jonkin verran kokemusta Meijeriltä ja olisi tarkoitus käydä testaamassa Voimalaitos tässä lähipäivinä. Kokemuksesi kiinnostaa kuitenkin kovasti, sillä olen täsmälleen saman pituinen kuin sinä (188cm) ja annan arviointikyvyllesi enemmän painoa kuin omalleni.
Missä kohassa näin tapahtui?Muutenki sen verran mitä näitä videoita on katellu, ni Utti ei sorru ikinää kenenkää haukkumiseen. Niinku ilmeisesti tässä Renne koitti vihjailla Sirenin Mikee tai ketä lie, tossa yhdessä kohtaa, Utti vaan toteaa, että hän ei lähde tähän keskusteluun.... Fiksu kaveri
Kyseessä oli eräs bodauksessa kisaava henkilö, ei mike.Muutenki sen verran mitä näitä videoita on katellu, ni Utti ei sorru ikinää kenenkää haukkumiseen. Niinku ilmeisesti tässä Renne koitti vihjailla Sirenin Mikee tai ketä lie, tossa yhdessä kohtaa, Utti vaan toteaa, että hän ei lähde tähän keskusteluun.... Fiksu kaveri