HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

Ensin korona, lääkeyhtiöiden hallitukset täynnä juutalaisia..onko se muka sattuma että ukrainan presidentti on juutalainen? Ja nyt sinne työnnetään rahaa. Näin juutalaisten valta kasvaa. Jenkit tukee israelia, sattuma? Kannattaa lukea muutakin kuin valtamediaa.
Älä nyt nolaa ittees.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Todellakin, nyt mennään päätyyn saakka! Uskon että tämä päättyy Venäjän keinotekoisen valtion hajoamiseen!
Samaa mieltä että päätyyn mennään, en tosin ole kovin varma että onko kovin hieno juttu Suomen ja Natojäsenyyden kannalta. Vähän kyllä hirvittää jos Ukraina ei syystä tai toisesta pärjääkkään niin ei lännellä ole muuta mahdollisuutta enää kuin puuttua peliin sotilallisesti mikä tarkoittaa sitä että Suomi on mukana, prkl kun meillä vaan on tota rajavyöhykettä aika vitusti Venäjän kanssa 😔
 
Ensin korona, lääkeyhtiöiden hallitukset täynnä juutalaisia..onko se muka sattuma että ukrainan presidentti on juutalainen? Ja nyt sinne työnnetään rahaa. Näin juutalaisten valta kasvaa. Jenkit tukee israelia, sattuma? Kannattaa lukea muutakin kuin valtamediaa.
Niin ja mitäs väliä sillä on vaikka kaikki olisi Juutalaisia?
 
Prigozin ja pääpropaganda mies solojev ovat myös juutalaisia. Girgin on taas hyvin juutalaisvastainen, mutta nämä ei minusta kyllä liity mihinkään
 
Sellainenkin tuli mieleen Moskovan drone iskusta, että jos ukraina on tämän takana niin olikohan yksi tarkoitus myös tuo että rysyt joutuvat pitämään GPS häirintää päällä ja se taas vaikuttaa vähän kaikkeen tuollaisessa suurkaupungissa? Tavallinen moskovalainen tuntee sodan vaikutuksen tätäkin kautta ja ehkä myös pieni pelko lisääntyy kun jo Moskovaan isketään? Tällä saataisiin sodan kannatusta laskemaan. En jaksa uskoa että tuollaiset iskut kuitenkaan lisäisivät sodan kannatusta tai maanpuolustustahtoa kun kyllähän ne tietävät että itse hyökkäsivät Ukrainaan.

Vaatisi putikalta ja patrusevilta taas muutaman kerrostalon räjäytyksen, mutta riittäisikö sekään enää tässä vaiheessa? Ovat kyllä niin itsekästä kansaa että voi olla melko vaikea motivoida sotaan. Raha toiminut tähän asti, mutta alkaa ehkä kansa huomaamaan ettei se mikään hupireissu ole vaan henki lähtee suurella todennäköisyydellä.
 
Sellaistakin on väitetty että jopa Jeesus olisi ollut juutalainen, jos tuo on totta niin lonkerot ulottuvat näemmä melkein minne hyvänsä. On hyvin saattanut jopa perustaa NWO:n edeltäjän OWO:n vuoden 27jkr Bilderberg-bakkanaaleissa, joka taas voi tarkoittaa että Sanna Marin on samaa verilinjaa. Kannattaisi seurata vähän muutakin kuin valtamediaa.
 
Samaa mieltä että päätyyn mennään, en tosin ole kovin varma että onko kovin hieno juttu Suomen ja Natojäsenyyden kannalta. Vähän kyllä hirvittää jos Ukraina ei syystä tai toisesta pärjääkkään niin ei lännellä ole muuta mahdollisuutta enää kuin puuttua peliin sotilallisesti mikä tarkoittaa sitä että Suomi on mukana, prkl kun meillä vaan on tota rajavyöhykettä aika vitusti Venäjän kanssa 😔
Ei venäjä kykene enää merkittävästi etenemään Ukrainassa. Täysi LKP tuskin auttaisi koska mistä aseet ja varusteet vaikka miljoonalle ukolle? Pitäisi silloin Kiinan auttaa ja isosti.

Ryssälän hajoaminen voisi olla paska nakki suomelle. Turvapaikanhakijoita voisi vyöryä miljoona rajan yli. Varmasti reitti olisi sitten auki myös afrikkalaisille jne ryssälän raunioiden kautta. Toivonkin että ryssälä ei hajoaisi kävi miten kävi.
 

Hän on vetäytynyt päätöksenteosta – Vladimir Putinin käytös ihmetyttää​

Venäjän diktaattorin ote näyttää asiantuntijoiden mukaan herpaantuvan.
  • JULKAISTU 31.05.2023 | 13:47
  • PÄIVITETTY 31.05.2023 | 16:03
  • VERKKOUUTISET SEURAA | VENÄJÄ

Kasperi Summanen​

Kasperi Summanen on Verkkouutisten ja Nykypäivän päätoimittaja.


Eturivin Venäjä-tuntijoiden mukaan viime aikojen kehitys osoittaa, että diktaattori Vladimir Putinin kyky tai halu tehdä päätöksiä on alentunut. Tällä saattaa olla suuria vaikutuksia Venäjällä.
Hyvät lähteet Moskovassa omaava politiikan tutkija Tatjana Stanovaja luonnehtii Carnegie Endowment for International Piece -ajatushautomon kirjoituksessaan Putinin valinneen ”toimettomuuden taktiikan”, joka saattaa osua vielä diktaattorin omaan nilkkaan.
– Jollain tasolla presidentti on ollut äärimmäisen aktiivinen. Hän on mikromanageerannut sotatoimia salassa ja esittänyt julkisesti hoitavansa rutiiniasioita, kuten kokouksia taloudesta tai uuden raitiolinjan avaamisen miehitetyssä Mariupolissa. Mitään presidentinhallinnon aloitteita, joilla maata sopeutettaisiin uuteen sota-ajan todellisuuteen ja kaikkeen siihen liittyvään ei kuitenkaan ole tekeillä, tutkija huomauttaa.
Tatjana Stanovaja luonnehtii Putinin pysyneen itsepäisesti irti päätöksenteosta samaan aikaan, kun lennokit iskevät Kremliin asti, Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhin käy ristiretkeään Venäjän puolustusministeriötä ja ministeri Sergei Shoigua vastaan ja Ukraina valmistelee vastahyökkäystään.
Tutkijan mukaan Putinin ääntä ei kuulu polttavissa Kremlin keskusteluissa.
– Pitäisikö Venäjän rajat sulkea? Pitäisikö jo lähteneiden kansalaisoikeuksia rajoittaa? Kenet jätetään mobilisaation ulkopuolelle? Miten ”vieraan vallan agenteiksi” luokiteltuja tulisi rangaista? Mitä Prigozhinille pitäisi tehdä? Miten valtion pitäisi vastata lennokki-iskuihin tai ”ultrakansallismielisten” salamurhayrityksiin?, Stanovaja listaa.
Hän huomauttaa, että niin kansanedustajien, puoluejohtajien, ministereiden kuin sotabloggaajienkin mielipiteet näihin kysymyksiin ovat tiedossa.
Putin ei kuitenkaan Stanovajan mukaan sano mitään. Jopa pitkään odotetussa puheessa parlamentille käsiteltiin vain asioita, joista Venäjän hallitus oli jo päättänyt.
– Putin on nyt suurin piirtein ainoa venäläinen [vaikuttaja], joka ei osallistu yhä aktiivisemmin politiikkaan.
– Näyttää siltä kuin presidentti olisi siirtänyt itsensä sivuun ja omistautunut vain salaisille sotilaallisille ja geopoliittisille asioille, joiden yksityiskohdat vain harva tuntee.
kreml-1.jpg
Kuvakaappaus Kremlin lennokkihyökkäyksestä julkaistulta videolta. Twitter
Tatjana Stanovajan mukaan kyse ei ole pelosta tai heikkoudesta.
– Tämä heijastelee ennemmin Putinin kasvavaa messias-kompleksia. Kirjaimellisesti kaikki hänen poliittiset toiveensa ja suunnitelmansa ovat kiinni ulkoisista tekijöistä, joita hän ei voi hallita. Putinilla ei ole mitään välineitä tai resursseja, joilla hän voisi muuttaa tilanteen edukseen. Tästä huolimatta hän uskoo, että maailma silti muuttuu ja tuottaa hänelle Kiovan antautumisen, tutkija arvioi.
Julkisuudessa olevien tietojen mukaan Kremlin huipulla sorvattu strategia Ukrainassa perustuu nyt lähinnä odotukseen. Sisäpiirilähteiden mukaan Moskova odottaa Ukrainan johdon pirstaloituvan ja lännen tuen hiipuvan, kun sota vain jatkuu tarpeeksi kauan.
Tatjana Stanovajan mukaan nämä suunnitelmat eivät toki ole täysin perusteettomia. Vladimir Putinin ongelma on kuitenkin se, että Venäjän levoton poliittinen eliitti ei pidä tällaisesta ajattelusta lainkaan.
– Kaikesta uskollisuudesta ja muovattavuudestaan huolimatta se [eliitti] on kehittynyt dramaattisesti sodan aikana. Nykypäivänä Venäjän eliitit näkevät toimettomuuden kertovan tappiomielialasta.
Kaikki tämä ruokkii tutkijan mukaan ”puolivaltiollisten toimijoiden” poliittisia intohimoja.
– Vaikka heitä pidetäänkin Kremlin välineinä, rakentavat he asteittain poliittista pääomaa ja saattavat jonain päivänä menettää malttinsa nykyhallintoon ja haastaa sen. Putinilla on jo nyt vaikeuksia selittää, mitä hän oikein odottelee.

Vladimir Putin ei hoida hommiaan​

Arvostettu Venäjä-asiantuntija, professori Mark Galeotti on osin samoilla linjoilla Tatjana Stanovajan arvion kanssa. Hän ei kuitenkaan ole vakuuttunut siitä, että Kremlin päätöksenteon ongelmissa on kyse pelkästään Vladimir Putinin ”messias-kompleksista” ja siitä, että diktaattori uskoo kaiken vain lopulta järjestyvän.
https://euw-ice.360yield-basic.com/click/90Mc2p5PwYfijtjq-cQioo5XMUoXtjinUr1r6mEse0BSwXYzrIE-1Yswj8iGbA43nAK4Ez6uVlA9.Y2WPadIqRoK4v8frKl5Z2bibvy67hv2o-B7kTrjoXhVpY-mZfbz9m5nBdc7eKnCJRMZAcQyltXwCglcZHFaYz3ygntQLI3H-8eluGKdAzFk01mBVBY02pSUg69bPZGgAYOT4j7Ft7Y1vAZEoFzf1ix.W8KMXDAJHjPfNJIaGfxjoIjlRVHZTSy3ZvxG7KhpH8RpTFMWcjw8FafiPyzjS-M0EzK-bXNBsjUQ-PkqfedRVdTzJM4GDQzXUqKPW2p0LmKm5InMI1ZgRArUwvXmPC9gzaJVKN0TS0CqzF6KDXpaRl5h..ovw0awW7OikD9pZpBu.zHSWDAsT7hOrlnf3y1dOglQqj1TnlS0sGv.iblq4KDwkXBJIbP2VzOTsPUenigYkQOB7ZigOAKXFiVIrmnL2MzgxN2InoHD0f5SxMaK56JQjWBfpD7jfX3ppfWbGx1hyTgcCP0sbNMZj.7QHsEVt8ZqCu.ZQGfu//https://www.tornator.fi/metsatilojen-osto/?utm_source=natiivi&utm_medium=display&utm_campaign=metsatilojen-osto

– Päinvastoin, hän on vähiten kykenevä päätöksentekoon, kun kyse on vaikeista asioista.
Hyvänä Kremlin tulkitsijana tunnettu Galeotti toteaa Twitterissä Putinin käyttävän sodan yksityiskohtiin ja muihin verrattain vähäpätöisiin asioihin keskittymistä keinona vältellä suuria ja vaikeita kysymyksiä.
– Siksi hänellä on tapana tehdä kovia päätöksiä liian myöhään ja liian huonosti.
Asiantuntija nostaa esimerkiksi liikekannallepanon, joka toteutettiin lopulta vasta kun paras aika sotia oli ohi ja iso osa kyvykkäistä kouluttajista ja kalustosta menetetty rintamalla. Sama pätee Galeottin mukaan Putinin ilmeiseen haluun olla tekemättä uutta virallista liikekannallepanoa ennen kuin ensi syksyn vaaliaika on ohi.
130016246-1.jpg
Jevgeni Prigozhin ryöpyttää puolustusministeriötä propagandavideollaan. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT
Venäjällä järjestetään syyskuussa aluevaalit. Kevään 2024 presidentinvaalien kampanjointi alkaa taas muodollisesti vasta tämän vuoden joulukuussa, mutta todellisuudessa vaaleihin valmistaudutaan jo syksystä lähtien.
– Vladimir Putin ei yksinkertaisesti hoida hommaansa: selvitä vahingollisia eliitin konflikteja (kyse ei ole vain Prigozhinista ja Shoigusta), luo laajaa polittista linjaa ja tue sen toteutusta, anna kansakunnalle ikonia, jonka ympärille kerääntyä, Mark Galeotti listaa.
– Sen sijaan hän piileskelee bunkkerissaan ja nautiskelee – kuin Nero soittamassa viulua Rooman palaessa. Hän uskoo asioiden järjestyvän itsestään kuin taikaiskusta, koska hänen on jollain tasolla pakko, hän jatkaa.
Mark Galeotti uskookin, että tämän takana on se, miten paljon Putin pelkää vaihtoehtoja kuten rauhaa tai vielä nykyistä laajempaa sotaa. Hän kuitenkin huomauttaa, että kaikessa on lopulta kyse arvailusta, koska kukaan ei voi päästä Putinin pään sisälle.
Tatjana Stanovaja vastaa Twitterissä olevansa pitkälti samaa mieltä Mark Galeottin kanssa. Hän pitää Putinia kuitenkin ennemmin tilanteisiin reagoivana taktikkona kuin strategisena ajattelijana. Stanovaja ei myöskään usko diktaattorin pelkojen vaikuttavan siihen, miten hän toimii ”alaistensa” kanssa.
– Hallinnon tämän hetken kehitys vain vahvistaa Putinin vakaumusta. Odottava asenne ei myöskään tarkoita täyttä toimettomuutta. Venäjä valmistautuu pitkään puolustustaisteluun ja luottaa voivansa kerätä resursseja mahdolliseen hyökkäykseen tulevaisuudessa. Tämä on Putinista pragmaattista.
– Hän syyttää vastoinkäymisistä huolimatta länttä ja uskoo olleensa oikeassa alusta alkaen (hän katuu ainoastaan sitä, ettei aloittanut jo aiemmin) ja pitää virhearvioita vain oppitunteina.
130107550-1-scaled.jpg
Vladimir Putin tervehtii Sergei Shoigua tänä vuonna laihaksi jääneessä Voitonpäivän paraatissa Moskovassa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / DMITRY ASTAKHOV

Putinin mysteeri​

Chicagon yliopiston professori, taloustieteilijä ja Venäjä-tuntija Konstantin Sonin arvioi Mark Galeottin ja Tatjana Stanovajan esittämien arvioiden sopivan hyvin yhteen teoriaan Venäjän ”degeneroituvasta autokratiasta”.
– Kaikki nämä kuvaukset – ”yli-itsevarma”, ”välttelee tarpeellisia päätöksiä”, ”harhainen” – näyttävät hyvin perustelluilta. Ne todella kuvaavat sitä, mitä me voimme nähdä, Sonin kirjoittaa Twitterissä.
Hänen mukaansa Putinin mysteeri on poliittisen taloustieteen näkökulmasta se, miten ihmeessä tällaiset avut omaava henkilö on saattanut edes voittaa valtataistelun ja pysyä vallassa.
– Näyttää siltä, että yhdistelmä varhaisen vaiheen tuuria, taitoa – ja kyllä, myös ylenmääräistä itsevarmuutta, vie sinut huipulle. Sorto ja propaganda pitävät sitten vallassa siinä vaiheessa, kun taidot eivät enää sovellu, tuuri on loppunut ja yli-itsevarmuus ja messiaaninen kiihko eivät enää riitä kurssin kääntämiseen. Toivottavasti tätä kestää vain jonkin aikaa, Sonin toteaa.
Hän muistuttaa, ettei Vladimir Putin ole ottanut osaa oikeisiin vaaleihin vuoden 2000 jälkeen. Kommentti heijastelee vanhaa totuutta, jonka mukaan diktaattorit tekevät oman ja hallintonsa vanhenemisen myötä yhä huonompia päätöksiä.
– Hän on siis ollut vähemmän ja vähemmän kykenevä jokaisena uutena aikana. Hänen oma pätevyytensä ei luonnollisesti muutu, mutta kyvykkyydessä on kyse henkilön ja olosuhteiden yhteensopivuudesta. Jos olosuhteet muuttuvat satunnaisesti (ja ne muuttuvat), valtaan juurtuneesta henkilöstä tulee lähes varmasti epäpätevä muutamassa ajanjaksossa, professori sanoo

Luetko sä ollenkaa noita kaikkia mitä tänne tykität koko ajan?
Monta näppistä kulunu puhki?

Mikä sun pointti noilla linkeillä on ja mitä sä tästä kaikesta saat?


Vai onko tää sulle uus pakkomielle kuten Covid?
 
Ei venäjä kykene enää merkittävästi etenemään Ukrainassa. Täysi LKP tuskin auttaisi koska mistä aseet ja varusteet vaikka miljoonalle ukolle? Pitäisi silloin Kiinan auttaa ja isosti.
Varusteita suurempi ongelma on se ettei Venäjän ja sitä ennen Neuvostoliiton doktriiniin kuuluneet reserviin koulutetut upseerit ja aliupseerit. Vaikka näitä mobikkeja kutsutaan miten paljon palvelukseen, niin uusien joukko-osastojen muodostaminen näistä värvätyistä on todella hankalaa. Varmasti sitäkin tehdään, mutta mitään erityisen hyvää yksikköä ei voi odottaa tulevan ja mitään liikkuvaa operaatiota tällaisilla yksiköillä ei käytännössä voi tehdä. Pääasiassa nuo sopivat lähinnä staattiseen puolustukseen ja melko huonosti siihenkin koska todennäköisesti ohjeistus on vain asemien pitäminen viimeiseen asti, jolloin pakeneminen alkaa tuntua aika hyvältä vaihtoehdolta. Toinen on jonkinlainen hätäreservi vakinaisen joukko-osaston lähellä, mutta siinäkin käyttökelpoisuus on melko varmasti heikkoa.

Todennäköisesti näitä värvättyjä sotilaita ns kierrätetään vaan jo olemassa oleviin yksiköihin joilla on jonkinlainen toimiva hierarkiarakenne ja tarvittava osaaminen, mutta ei noita yksiköitä voi paisuttaa määräänsä enempää joten varmaankin tällaista Bakhmut-tyylistä taistelutapaa tullaan noudattamaan jatkossakin. Tämä meinaa yksinkertaistettuna, että esimerkiksi olemassa oleva pataljoona/prikaati parkkeerataan kontaktiin Ukrainan yksikön kanssa kohtaan, jossa etenemistä havitellaan ja sitten vahvistukseksi saapuneet mobikit vaan työnnetään Ukrainan yksiköitä päin samalla kun lisää saapuu. Täysin mobikeista muodostetuilla yksiköillä ei tällaista oikein voi tehdä, vakituisen armeijan yksiköissä on sen sijaan upseereita ja alipuseereita jotka pistävät äijät liikkeelle.

Tämä perusmiehistöä korkeamman koulutuksen saaneiden reserviläisten puute on minun nähdäkseni ihan kärkipäässä niistä syistä, joiden vuoksi Venäjän armeija epäonnistuu tällä hetkellä noin dramaattisesti. On tuosta juttua ollut mutta vähän on jäänyt muiden helpommin ymmärrettävien ja vähemmän tylsien syiden varjoon julkisessa keskustelussa. Vaikka liikekannallepantujen miesten varustus olisi kuinka hyvissä kantimissa, niin ilman natsoilla varustettuja sotilaita on turha odottaa ihmeitä tällaisista joukoista.
 
Varusteita suurempi ongelma on se ettei Venäjän ja sitä ennen Neuvostoliiton doktriiniin kuuluneet reserviin koulutetut upseerit ja aliupseerit. Vaikka näitä mobikkeja kutsutaan miten paljon palvelukseen, niin uusien joukko-osastojen muodostaminen näistä värvätyistä on todella hankalaa. Varmasti sitäkin tehdään, mutta mitään erityisen hyvää yksikköä ei voi odottaa tulevan ja mitään liikkuvaa operaatiota tällaisilla yksiköillä ei käytännössä voi tehdä. Pääasiassa nuo sopivat lähinnä staattiseen puolustukseen ja melko huonosti siihenkin koska todennäköisesti ohjeistus on vain asemien pitäminen viimeiseen asti, jolloin pakeneminen alkaa tuntua aika hyvältä vaihtoehdolta. Toinen on jonkinlainen hätäreservi vakinaisen joukko-osaston lähellä, mutta siinäkin käyttökelpoisuus on melko varmasti heikkoa.

Todennäköisesti näitä värvättyjä sotilaita ns kierrätetään vaan jo olemassa oleviin yksiköihin joilla on jonkinlainen toimiva hierarkiarakenne ja tarvittava osaaminen, mutta ei noita yksiköitä voi paisuttaa määräänsä enempää joten varmaankin tällaista Bakhmut-tyylistä taistelutapaa tullaan noudattamaan jatkossakin. Tämä meinaa yksinkertaistettuna, että esimerkiksi olemassa oleva pataljoona/prikaati parkkeerataan kontaktiin Ukrainan yksikön kanssa kohtaan, jossa etenemistä havitellaan ja sitten vahvistukseksi saapuneet mobikit vaan työnnetään Ukrainan yksiköitä päin samalla kun lisää saapuu. Täysin mobikeista muodostetuilla yksiköillä ei tällaista oikein voi tehdä, vakituisen armeijan yksiköissä on sen sijaan upseereita ja alipuseereita jotka pistävät äijät liikkeelle.

Tämä perusmiehistöä korkeamman koulutuksen saaneiden reserviläisten puute on minun nähdäkseni ihan kärkipäässä niistä syistä, joiden vuoksi Venäjän armeija epäonnistuu tällä hetkellä noin dramaattisesti. On tuosta juttua ollut mutta vähän on jäänyt muiden helpommin ymmärrettävien ja vähemmän tylsien syiden varjoon julkisessa keskustelussa. Vaikka liikekannallepantujen miesten varustus olisi kuinka hyvissä kantimissa, niin ilman natsoilla varustettuja sotilaita on turha odottaa ihmeitä tällaisista joukoista.
Jospa Venäjä panostaa niihin palkkasotilasryhmiin, wagner kuitenkin tulosta teki.
Vissiin kupianskin lähellä joku toinen PMC porukka nyt hyökkää. Kolmas sakki menossa donetskiin.

Isommalla tilipussilla voivat saada porukkaa mitä eivät voi pakolla rekrytoida, myös ulkomailta. Mobikit siihen sitten eteen puskuriksi, taitavimpia oppii ja jää eloon. Kehittyykö niistä sitten oikeita sotilaita osasta.
Toki mitään isoja alueita noilla ei oteta haltuun.
 
Jospa Venäjä panostaa niihin palkkasotilasryhmiin, wagner kuitenkin tulosta teki.
Vissiin kupianskin lähellä joku toinen PMC porukka nyt hyökkää. Kolmas sakki menossa donetskiin.

Isommalla tilipussilla voivat saada porukkaa mitä eivät voi pakolla rekrytoida, myös ulkomailta. Mobikit siihen sitten eteen puskuriksi, taitavimpia oppii ja jää eloon. Kehittyykö niistä sitten oikeita sotilaita osasta.
Toki mitään isoja alueita noilla ei oteta haltuun.
Uskon aika vahvasti että Wagner toimi ihan samalla tavalla rekrytoitujen vankien kanssa, eli varsinainen ammattitaitoinen palkkasotilasrunko toimi lähinnä pumppuna jossa otettiin tulokkaat vastaan, aseistettiin ja sitten vaan tuohon suuntaan. Ei tuollainen järjestelmä tuota kokeneita taistelijoita millään merkittävällä tavalla. Nämä palkkasotilasjengit ovat muutenkin aika pieni ja vähäpätöinen osa isompaa kokonaisuutta ja ongelmaa, soveltuvat lähinnä rajatun alueen operaatioon lyhyellä aikatähtäimellä. Putinille nuo ovat olleet lähinnä käytännöllisiä siksi, koska niiden tappiot eivät sisälly mihinkään virallisiin armeijan kaatuneisiin, eli ei hautajaisia, pahoitteluita, korvauksia tai edes tilastoja. Joskus Wagner oli se eliittiyksikkö, nyt se on ollut lähinnä kätevä tapa häivyttää tappioita.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom