UFC on FOX 8: Johnson vs. Moraga ***SPOILERS***

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Rusher
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
No sittenhan me ollaan samaa mielta. Voitto = paras mahdollinen suoritus. Ja tulipa voitto milla tahansa tavalla, siita pitaisi maksaa sama sovittu palkka ilman mitaan vahennyksia.

Ilmeisesti ei olla :) Otetaanpa esimerkiksi Silva vs Maia..Silvahan se kyllä voitti, mutta parhaalla mahdollisella suorituksella mitä Silva osaa? Tuosta matsista kovemmat bonarit olisin antanut Maia:lle vaikka hävisikin.
 
Eli jos jollain sattuu olemaan huonompi päivä, niin palkkaa voitaisiin laskea, vaikka selvä voitto tulisikin? Juuri lisää epävarmuuttahan vapaaottelijoiden palkkaukseen kaivataankin. Lisäksi, miten pystytään laskemaan, antoiko ottelija tällä kertaa ottelussa 100, 73 vai 82 prosenttia? Danako mielivaltaisesti matsien jälkeen päättäisi, kenen palkasta otetaan tällä kertaa siivu pois?
Voittobonukset ovat todellakin mielestäni hyvä tapa palkita ottelijoita, samoin kuin illan parhaan matsin ja lopetusten palkitseminen. Silti palkan laskeminen sovitusta sen takia, että ottelu ei ollut viihdyttävä veisi lajia täysin väärään suuntaan. Jos lajin tarkoituksena on selvittää maailman parhaat vapaaottelijat nykysääntöjen puitteissa, tärkeintä on voittaminen, ei viihdyttäminen. Periaatteessa tärkeää ei mielestäni ole myöskään se, antaako kehässä kaikkensa. Jos jostain löytyy kaveri, joka puolivaloilla otellen onnistuu voittamaan kaikki maailman parhaat ottelijat, niin ihan sama se on, antaako hän ottelussa kaikkensa vai tuleeko matsiin treenaamatta, jos tulos on yhä sama. Käytännössähän huipputasolla tämä on mahdottomuus.
Edelleen, jos "tylsät" kahden huippuottelijan väliset tekniset kamppailut tuntuvat jatkuvasti pettävän odotukset, mutta silti haluaisi katsella kovakuntoisia paidattomia miehiä lähikontaktissa, suosittelen vaihtoa sinne showpainin puolelle. Niille jätkille maksetaan helvetisti nimenomaan viihdyttämisestä, eiköhän ne sen homman sitten osaa paremmin kuin varsinaiset urheilijat.
 
Miks ei sais kritisoida näit tylsiä ottelijoita/otteluja?Ja noit helvetin showpaini vertauksia ku ei pidä tylsistä otteluista tai jos ei pidä mattonyhjäämisesta ni pitäis siirtyä kattomaan potkunyrkkeilyä.

Jos siel kaikki vetelis varman päälle ni suurinosa meistäkään tuskin olis koskaan löytäny koko lajia.Siel ne kiertelis jossa keskilännen hevostalleissa pitämässä iltojaan.

Se on ihan sama mikä laji on kyseessä niin jos kumpikin vetää varman päälle niin tulos on tylsä ottelu.Iha sama kui helvetin HC fani on niin tossa matsissa ei ollu mitään faniystävällistä.
 
Ei kai kukaan ole kieltänyt kritisoimasta, itse olen vain sitä mieltä, että se on turhaa. Miksi ei saisi kritisoida kritisoimista? Tuskin itsekään seuraisin lajia jos jokainen ottelu olisi co-main eventin kaltainen. Silti mitään järkevää ei ole tehtävissä näiden otteluiden karsimiseksi, vaan ne ovat osa lajia. Muutenkin naurettavaa leimata jokin ottelu suoraan tylsäksi, se että se sinun mielestäsi oli tylsä, ei tarkoita että kaikki kokisivat näin. Itseäni ainakin jännitti koko matsin ajan, sillä yksikin virhe olisi voinut olla kohtalokas kummalle tahansa ottelijalle. Tämä ei tarkoita, että olisin yhtään sen kovempi tai parempi fani kuin muutkaan, vaan on osoitus siitä, kuinka erilaiset asiat tuntuvat eri ihmisistä viihdyttäviltä. Siksi vastustan ajatusta urheilijoille maksamisesta niinkin subjektiivisen käsityksen kuin viihteellisyyden perusteella.
 
Eli jos jollain sattuu olemaan huonompi päivä, niin palkkaa voitaisiin laskea, vaikka selvä voitto tulisikin?
Kerro toki minkälainen matsi tämä olisi, että on huono päivä, mutta tulee selvä voitto?

Juuri lisää epävarmuuttahan vapaaottelijoiden palkkaukseen kaivataankin.
Miten se voi epävarmuutta tuoda jos palkka on täysin sinusta kiinni (mitä teet kehässä), ei mitä saat tehtyä.

Voittobonukset ovat todellakin mielestäni hyvä tapa palkita ottelijoita, samoin kuin illan parhaan matsin ja lopetusten palkitseminen.
Jotta saat parhaan matsin bonuksen, se vaatii myös vastustajalta paljon. Lopetusten hakeminen on aina riski

Lisäksi, miten pystytään laskemaan, antoiko ottelija tällä kertaa ottelussa 100, 73 vai 82 prosenttia?
Ei nyt tietysti voida ihan millin tarkasti arvoida, voidaan kyllä sanoa milloin joku oli täysin saamaton kun toinen taas yritti saada voiton vaikka olisi tullut tyrmätyksi.

Jos lajin tarkoituksena on selvittää maailman parhaat vapaaottelijat nykysääntöjen puitteissa, tärkeintä on voittaminen, ei viihdyttäminen.
Kyllä voittaminen on tärkeintä, mutta nimenomaan painotan siihen miten voitat, teoriassa osut kaveria kerran naaman joka erässä ja loput ajasta juokset karkuun, näinkin voisi saada tittelin, mutta olisiko hän "oikeasti" maailman paras. Mutta kumminkin enemmän tällä homma painotan ottelijaan joka on häviöllä ja kannustetaan loppuun asti eli vaikka tulisi tyrmätyksi jne voisi silti olla isot rahat tiedossa.
 
Kukas sitten aina päättää millä prosentilla annetaan palkkaa?
 
Kerro toki minkälainen matsi tämä olisi, että on huono päivä, mutta tulee selvä voitto?
Mikä tahansa ottelu, jossa vastakkain asetetaan kaksi ottelijaa, joiden välinen tasoero on turhan suuri. Jos esimerkiksi GSP:n tasoinen kaveri laitettaisiin vaikka top 10:n ulkopuolella olevaa kaveria vastaan, voisi GSP hoitaa selvän voiton matsista, vaikka alla olisi esimerkiksi pieni loukkaantuminen tai muuta. Tällöin hän ei ottelisi koko potentiaalinsa mukaisesti, mutta voitto olisi yhä selvä.

Miten se voi epävarmuutta tuoda jos palkka on täysin sinusta kiinni (mitä teet kehässä), ei mitä saat tehtyä.
Juuri esimerkiksi näiden pienten loukkaantumisten takia, sillä vapaaottelijat eivät lähellekään aina tule 100 % kunnossa kehään, mutta kuitenkaan ei ole varaa jättää palkkapäivää välistä. Muutenkin kun ottelun kulku riippuu myös vastustajasta, olisi rahantuloon vaikuttamassa myös muu kuin oma panos. Käytännössä on mahdotonta sanoa, kuinka kovaa joku yrittää, jolloin tämäntyylinen palkkaus perustuisi ainoastaan subjektiiviseen näkemykseen asiasta. Millainen palkka muuten pitäisi tällaisessa palkanmaksutavassa maksaa ottelijoille, jotka tulevat tyrmätyksi vaikkapa alle kymmenessä sekunnissa? Tuossa ajassa kun ei juuri mitään ehdi tapahtua, ei voida oikein vetää johtopäätöstä siitä, tuliko ottelija ottelemaan vai vaan tienaamaan helpot rahat? En tiedä sinusta, mutta itse en mieluusti tekisi duunia, jossa pomo voi ottaa palkastani puolet pois sen takia, että suoritustapani ei ollut hänen mielestään oikea, vaikka tulos olikin juuri se toivottu, eli voitto. Tämä ei ole verrannollinen esimerkiksi provisiopalkkaukseen, koska siinä palkka voidaan selvästi laskea numeeristen faktojen perusteella.

Jotta saat parhaan matsin bonuksen, se vaatii myös vastustajalta paljon. Lopetusten hakeminen on aina riski
Totta. Itse en kuitenkaan usko, että ottelijat varta vasten riskeeraisivat voittoaan näiden bonusten takia, mikäli haluavat tavoitella mestaruutta tulevaisuudessa. Lopetusten hakeminen on usein riski, joissain tilanteissa taas on suurempi riski, jos peruuttelee ja antaa vastustajan toipua. En näe silti mitään ongelmaa siinä, että näistä palkitaan, kunhan palkkiot eivät nouse niin korkeiksi, että niiden tavoitteleminen on järkevämpää kuin mestaruusjahti.

Ei nyt tietysti voida ihan millin tarkasti arvoida, voidaan kyllä sanoa milloin joku oli täysin saamaton kun toinen taas yritti saada voiton vaikka olisi tullut tyrmätyksi.
Eli tonni sinne tai tänne? Eihän tämän arvioimiseen ole käytännössä mitään järkevää metodia. Danaan en tässä asiassa luottaisi, vaikka miestä suuresti arvostankin, sillä kaveri on sen verran vahva persoona, että usein on jonkun ottelijan kanssa sukset ristissä. Tuskin hänkään pystyisi näissä olemaan täysin objektiivinen.

Kyllä voittaminen on tärkeintä, mutta nimenomaan painotan siihen miten voitat, teoriassa osut kaveria kerran naaman joka erässä ja loput ajasta juokset karkuun, näinkin voisi saada tittelin, mutta olisiko hän "oikeasti" maailman paras. Mutta kumminkin enemmän tällä homma painotan ottelijaan joka on häviöllä ja kannustetaan loppuun asti eli vaikka tulisi tyrmätyksi jne voisi silti olla isot rahat tiedossa.
Jos vapaaottelun sääntöjen puitteissa voitat kaverin osumalla kerran naamaan, olet parempi vapaaottelija. Käytännössä se, että säännöissä otetaan huomioon häkin hallinta, estää sen, että voisi juosta karkuun ja samalla voittaa. Mutta mikäli häkin hallinta menee tasan eikä kumpikaan tee alasvientiä, jos osut kerran vastustajaa naamaan, eikä vastustaja osu kertaakaan, olet parempi vapaaottelija.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kyllä voittaminen on tärkeintä, mutta nimenomaan painotan siihen miten voitat, teoriassa osut kaveria kerran naaman joka erässä ja loput ajasta juokset karkuun, näinkin voisi saada tittelin, mutta olisiko hän "oikeasti" maailman paras.

Olisi paras UFC kamppailija. Tietenkaan tuolla tyylilla ei paase korkealle Pakkis-ninja listalla, siina suhteessa olet ihan oikeassa.
 
Miks ei sais kritisoida näit tylsiä ottelijoita/otteluja?

Tottakai saa kritisoida ja minunkin mielesta tylsa matsi on tylsa matsi ja moni ihan perseesta ja taytta ajanhukkaa. Mutta jos aletaan valayttelemaan etta pitais voittavalta ottelijalta ottaa osa palkasta pois ottelutyylin takia tai etta ei paasisi tittelimatsiin vaikka voittais kaikki matsinta on kylla jarkyttavaa sontaa. Tuolla logiikalla Machidan ei olisi ikina pitanyt paasta titteliotteluun kun sattui olemaan counter strikeri - tai ekoissa UFC:issa Gracie olis pitany diskata kun ei vetanyt jengia turpaan viihdyttavasti Tank Abbotmaisesti.
 
Vapaaottelu on nuori laji ja elää nyt mielenkiintoista vaihetta. Tulevaisuudessa vapaaottelu voi hyvinkin alkaa muistuttamaan enemmän tällaista Rory vs. Ellenberger -matsia kun ottelijat alkavat olla teknisiä ja atleettisia. Nykyään näkee välillä melkoista huiskintaa. Huippujen väliset erot tulevat todennäköisesti kaventumaan sitä mukaa, mitä enemmän ottelijoita on ja mitä enemmän lahjakkaita atleetteja alkaa nuorella iällä hakeutumaan vapaaottelun pariin. Tämä on minusta vain lajin luonnollista kehitystä. Ainoa tapa vaikuttaa siihen on sääntöjen muuttaminen selvästi aggressiivisuutta ja lopetushakuisuutta suosivaksi. Varoitukset käyttöön yms. En tiedä olisiko tämäkään mielekästä.
 
WWE:n ja MMA:n erona on se että ensimmäisessä esiinnytään täysin yleisölle ja jälkimmäisessä suurelta osin arvostelutuomareille. No onneksi jotkut sentään hakevat niitä lopetuksia ettei ihan tanssikilpailuksi voi vielä sanoa. Hiirimieskin olisi voinut varmistella viimeisessä erässä makaamalla päällä kelloa katsellen, mutta silti kaivoi lopetuksen vaikkei mikään pakko periaatteessa ollutkaan. Arvostan. Puhtaasti yleisölle tehty suoritus, kun rahaa liikkuu niin palkanmaksajaa kannattaa myös ajatella.
Jääkiekko-otteluna Rory vs Jake olisi sellainen että molemmat joukkueet pysyvät tiukasti omalla puolustusalueellaan ja välillä käyvät varovaisesti tökkimässä kiekkoa keskialueella. Rory voitti koska tökki sitä kiekkoa "hiukan tehokkaammin". En uskalla ajatella tapahtuisiko jääkiekossa oikeasti tällaista jos siellä kaukalon reunalla jököttäisi muutama arvostelutuomari. Ja olisiko yleisöä? Miettikää sitä. Itsellä ei mielikuvitus riitä :rolleyes:
 
Jääkiekko-otteluna Rory vs Jake olisi sellainen että molemmat joukkueet pysyvät tiukasti omalla puolustusalueellaan ja välillä käyvät varovaisesti tökkimässä kiekkoa keskialueella.

Loistava vertaus! Onneksi jaakiekossa ei ole olemassa puolustavaa pelityylia vaan pelkastaan viihdyttavia hyokkaavia pelityyleja - eika tylsia matseja ole ikina.
 
Joko alkaisi vähitellen riittää vaparin ja jääkiekkon vertailu, kuitenkin täysin erilaiset lajit kyseessä. Vaparissa yksikin tappio huipulla voi pyyhkiä huonolla tuurilla vuoden tai parin työn pois, kun ottelija putoaa kauemmas tittelikahinoista. Lätkässä taasen yksittäisellä ottelulla ei ole niin paljon merkitystä koko kauden tai uran kannalta jos nyt ei mistään finaalipeleistä puhuta, kun viikossa pelejä tulee lähes saman verran kuin huipputason vapaaottelijoilla matseja vuodessa. En nyt vaan millään jaksa ymmärtää miksi joku vertaisi vaparimatsia lätkäpeliin.
 
Vapaaottelu on nuori laji ja elää nyt mielenkiintoista vaihetta. Tulevaisuudessa vapaaottelu voi hyvinkin alkaa muistuttamaan enemmän tällaista Rory vs. Ellenberger -matsia kun ottelijat alkavat olla teknisiä ja atleettisia. Nykyään näkee välillä melkoista huiskintaa. Huippujen väliset erot tulevat todennäköisesti kaventumaan sitä mukaa, mitä enemmän ottelijoita on ja mitä enemmän lahjakkaita atleetteja alkaa nuorella iällä hakeutumaan vapaaottelun pariin. Tämä on minusta vain lajin luonnollista kehitystä. Ainoa tapa vaikuttaa siihen on sääntöjen muuttaminen selvästi aggressiivisuutta ja lopetushakuisuutta suosivaksi. Varoitukset käyttöön yms. En tiedä olisiko tämäkään mielekästä.

Täsmälleen samaa mieltä, epäilen myös että lajin fanitus kaventuu kun kaikille ei tuo käy että matseissa ei lentele päitä. Ukot tulevat koko ajan paremmiksi ja monipuolisemmiksi, ja sen lisäksi lajiin valikoituu niitä atleettisempia ja sopivampia lajiin olevia jamppoja. Matseista tulee entistä tarkempia ja tarkempia. Nyt on jo nähtävissä että jengi valittaa siitä, se vain tulee lisääntymään mitä enemmän aika menee eteenpäin. Kyllähän matchmakingilla saadaan niitä näyttäviä tyrmäyksiä vielä nykypäivänäkin (Strikeforce).Jos etsitään parhaita vapaaottelijoita niin en ymmärrä miksi säännöillä pitäisi saada agressiivisuutta lisää, onhan GSPkin tylsä, mutta ei miehen ylivoimaisuutta voi silti kiistää, en ymmärrä miten se olisi parhaiden etsinnässä positiivinen ilmiö jos säännöillä pakotettaisiin GSPn tyylinen kaveri ottelemaan "tyhmästi".
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom