- Liittynyt
- 19.8.2004
- Viestejä
- 956
Mike sanoi:QUOTE]
Onko tuo kuvan hlö Colin F?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mike sanoi:QUOTE]
Onko tuo kuvan hlö Colin F?
Niin on, ei olisi edes kannattanut yrittää pohtia näitä juttuja kun ei oma aivokapasiteetti siihen yksinkertaisesti riitä, piste.jiiii sanoi:Koko kysymys on epäolennainen
Eräs Galileo taisi todistaa tämän väittämän valheelliseksi noin 500 vuotta sitten heitellessään tavaroita Pisan kaltevasta tornista alas.thymorg sanoi:Lukio meneillään, mutta maalaisjärjellä pitää yrittää selittää ;) Eikös levytanko tule aikaisemmin, massahan vaikuttaa (?) putoamisnopeuteen.
mage sanoi:Miehen vai naisen?
Miehellä lääkäri/uskonnollinen johtaja/poppamies (riippuu kulttuurista) ottaa sikapuukon ja sanoo "foto esiin" (Kunta Kinte Juurissa). Sen jälkeen hän leikkaa esinahan sladdin ympäriltä kuin makkaran kuoren ja ottaa pois. Noin viikko kärvistellään heppi kääreessä ja kusemimista on rohkeampaa ei pysty edes ajattelemaan. Aamulla tosiaan herää aamustondikseen. Aikanaan haavat paranee ja sen jälkeen on vekotin paljon parempi kuin ennen. Paljon.
Massa ei vaikuta ilmanvastukseen. Massa kuitenkin vaikuttaa liike-energiaan. Painavammalla kappaleella, joka liikkuu samalla nopeudella kuin kevyempi kappale, on suurempi liike-energia. Ilmanvastus kuitenkin on riippumaton massasta, joten painavampi kappale hidastuu hitaammin kun kevyempi.Dobermann sanoi:kappaleen muoto vaikuttaa putoamisnopeuteen, kun on ilmanvastusta, mutta ei massa..
Siis nimenomaan omassa koordinaatistossa. Ja suhteellisuusteorian mukaan aika pysähtyy mentäessä valonnopeudella. Tämä siis omassa koordinaatistossa. Otetaan perus fyysikankirjaesimerkki:Raejuusto sanoi:Ajattelitko ihan loppuun asti? Aikadilaatio tapahtuu kappaleen omassa inertiaalikoordinaatistossa, enkä menisi sanomaan että "aika pysähtyy" ja sen takia kappale on samaan aikaan kahdessa paikassa. Eihän fotonitkaan niin tee. Avaruusalusesimerkissäsi aika hidastuu astronauttien rannekelloissa, mutta aluksen trippimittari näyttää silti samaa kaikilla nopeuksilla. Tosin, Lorenzin kontraktio tarpeeksi suurilla nopeuksilla venyttäisi kappaletta, mutta kappaleen keskipisteen kulkema matka ei silti lyhene.
Omskakas sanoi:Empiirisesti testasin eilen ja vieläkin on pientä kuumetta ja dedä vuotaa.
NaruJackson sanoi:Noista aiemmin postaamistani kaavoista näkee mitä käy jos v=c. Eli joko matka=0 tai aika=ääretön.
Mutta valonnopeudella liikkuminen on täysin teoreettista.
Aika epätodennäköistä, sillä siittiöt eivät elä kovin pitkään ruumiin ulkopuolella.
Huhtamo sanoi:On.Mike sanoi:QUOTE]
Onko tuo kuvan hlö Colin F?
kiewi sanoi:Ja läpäisemätön ainekin on keksitty: http://www.marveldirectory.com/misc/adamantium.htm
Photsku sanoi:No tuolla on ainakin miehillä/naisilla lihaa :D
Suurimmalla osalla aineista on kolme olomuotoa kiinteä, neste ja kaasu. Sitten on tietysti vielä myös plasma.gnut sanoi:Onko steariinin sulaminen sama ilmiö, kuin jään sulaminen? Onko kovettunut steariini "jäätynyttä"? Entäs esim. valurauta? Haen kai takaa sitä, että onko steariinillä se jäätymis-sulamis-piste vain korkeampi, kuin vedellä..
Ei, vetovoiman aiheuttama kiihtyvyys on pienempi kuin maassa (gm=9.81m/s^2, gs=9.05m/s^2 ). Eli penkkienkkaa kannattaa kokeilla mieluummin Saturnuksessa kuin Maassa, tosin Kuussa ennätys olisi vielä kovempi.gnut sanoi:Tippuuko 5kg käsipaino nopeammin Saturnuksessa, kuin Maassa? Jos tippuu, niin mistä se johtuu?
Mutta kuitenkin kaksi eri painoista esinettä tippuvat maassa yhtä nopeasti alas (jos ilmanvastus on sama). Miksi planeetan massa vaikuttaa tippuvan esineen nopeuteen, mutta esineen oma massa ei vaikuta? Eikös ne vedä toisiaan puoleensa?teemupii sanoi:Ei, vetovoiman aiheuttama kiihtyvyys on pienempi kuin maassa (gm=9.81m/s^2, gs=9.05m/s^2 ). Eli penkkienkkaa kannattaa kokeilla mieluummin Saturnuksessa kuin Maassa, tosin Kuussa ennätys olisi vielä kovempi.
teemupii sanoi:Ei, vetovoiman aiheuttama kiihtyvyys on pienempi kuin maassa (gm=9.81m/s^2, gs=9.05m/s^2 ). Eli penkkienkkaa kannattaa kokeilla mieluummin Saturnuksessa kuin Maassa, tosin Kuussa ennätys olisi vielä kovempi.