Tyhjän vatsan aerobiselle ei perusteita (artikkeli englanniksi)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja astro
  • Aloitettu Aloitettu
No taas voi sanoa että jatkan omaan tyyliini. Eli teen aerobiset just siinä välissä kun ehdin ne tekemään, enkä mieti että onko aamu, päivä vai ilta. Eli paras aerobinen on se tehty aerobinen. ;)

Tietysti. Toi tyhjän mahan aamuaerobinen on vain sellaista hifistelyä esim. kehonrakentajille.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toi AA:n artikkeli oli ihan täyttä pseudotieteellistä tuubaa aamukardion osalta. Rossi ei taida tuntea lipolyysin mittausmenetelmiä..? AA:n artikkeli ei kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua.

Anssi hyvä. Jos rauhoittuisit ja olisit taas menemättä henkilökohtaisuuksiin. Jos sinulla on artikkeliin jotain vasta-argumentteja, ole hyvä ja esitä ne tässä ketjussa, tai vastaa asiallisesti Alanin aloittamaan ketjuun. Mikä tässä asiassa on niin henkilökohtaista?
 
Olen jo vastannut bb:n sivuilla. En jaksa ruvetaan leikkimään uudelleen lastentarhan opettajaa..

Muille:
Kannattaa suhtautua varauksella näihin kirjoituksiin, joissa kirjoittaja väittää "kumoavansa" menetelmiä, jotka salirotat ja fitnesspimatsut ovat todenneet toimiviksi jo vuosien ajan. Tämän tyyppisiä kirjoituksia on melkein mistä tahansa: proteiinin saanti ("ei tärkeitä"), palautusjuomista ("rahan haaskausta"), steroideista ("pelkkää plaseboa") jne. Mielenkiintoista on se, että salirottien kehonkoostumusta parantavat "kikat" ovat lähes säännönmukaisesti osoittautuvat myöh. oikeiksi tieteellisissä tutkimuksissa.

Näissä kirjoituksissa on säännönmukaisesti liuta tutkimusviitteitä, jotka mukamas tukevat kirjoittajan kumouksia, ja tavisten on lähes mahdotonta tietää mikä on asian tod. laita.
 
Näissä kirjoituksissa on säännönmukaisesti liuta tutkimusviitteitä, jotka mukamas tukevat kirjoittajan kumouksia, ja tavisten on lähes mahdotonta tietää mikä on asian tod. laita.

Noiden tarpeettomien purkausten takia en ehkä sanoisi lastentarhasta mitään, vaikka olisikin ollut huono päivä ;). Joka tapauksessa rasvanpoltosta kiinnostuneiden kannattaa lukea tuo bodybuilding.com -sivuston artikkeli kokonaisuudessaan ja päättää sitten mitä mieltä on asiasta, kenties jopa kokeilla ;). Itse näkisin palstan lukijoiden olevan sen verran ei-taviksia, että kriittistä silmää löytyy myös tutkimusviitteillä höystetyille jutuille. Tuskin se kenellekään on haitaksi jos näitä vanhoja pinttyneitä treenimenetelmiä yritetään parantaa, vai mitä?
 
Nyt nousee vanha threadi taas ylös mutta askarrutti niin paljon että pakko kysyä:

Pitkä-aikaisia vaikutuksia tutkittaessa HIIT ja lineaarinen korkeasykkeinen liikunta oli ylivoimaisia aerobisen kunnon parantamisessa ja lihasmassan säilyttämisessä verrattuna matalasykkeiseen liikuntaan. Ja vähintäänkin yhtä tehokkaita, ellei tehokkaampia rasvan poltossa.

Eli tarkoittaako tämä että melko lyhyiä (about 30min?) lenkkejä kovalla sykkeellä ja intervalleja tekien nostaisi parhaiten aerobista kuntoa ja tiputtaisi lihaskiloja mahollisimman vähän? Ja mitä tuo lineaarinen meinaa? niin ja vielä cardio? :nolo:
 
rottakoira: HIIT on intervallia eli vauhti vaihtelee kovaa-hitaasti-kovaa-hitaasti. Lineaarisella tässä ymmärrän että vauhti on suunnilleen sama koko ajan, eli normi lenkki jossa vauhti on koko ajan kova. Lenkkien pituus on kovilla vauhdeilla lyhyt. Cardio on jenkkien termi aerobiselle, juontunee sen vaikutuksista sytämeen. Aerobics olis vissii aerobikkia tai muuta kuperkeikkaa...

edit: nii ja noista lenkkien kunnon kohottamisesta ja massan ylläpitämisestä en sano mitään, pitää tutustua itsekin aiheeseen ennen ku otan kantaa.
 
Eli tarkoittaako tämä että melko lyhyiä (about 30min?) lenkkejä kovalla sykkeellä ja intervalleja tekien nostaisi parhaiten aerobista kuntoa ja tiputtaisi lihaskiloja mahollisimman vähän?

Intervallityylinen reeni on mun mielestä muuten ihan passelia rasvankin tiputukseen mutta mun mielestä ongelma on siinä että se vie mehuja eli ruutia jaloista ihan homona, meinaan siihen katsoen jos vielä pitäis salilla sen lisäksi tehdä raskasta jalkareeniä. Siinä mielessä matalasykkeinen on mun mielestä perustellumpi.

Tiedän että moni suurinpiirtein sylkee intervallityylistä reeniä mutta siinähän sylkee. Ihan sama. :)
 
Nyt nousee vanha threadi taas ylös mutta askarrutti niin paljon että pakko kysyä:



Eli tarkoittaako tämä että melko lyhyiä (about 30min?) lenkkejä kovalla sykkeellä ja intervalleja tekien nostaisi parhaiten aerobista kuntoa ja tiputtaisi lihaskiloja mahollisimman vähän? Ja mitä tuo lineaarinen meinaa? niin ja vielä cardio? :nolo:

Kovatehoisella liikunnalla aerobinen kunto nousee varmasti lyhyellä aikavälillä melko korkeallekin ja esim. 3000metrin cooperin kuntoon pääsee melko helposti. Sen sijaan jos tavoitteena on joku +3500m cooperissa (eli alkaa oikeasti kovat tulokset kiinnostaa), niin harjoitteluun pitää ottaa jo vähän järkeä mukaan ja alkaa tehdä myös puhtaita peruskestävyyslenkkejä.
 
kiitos vastauksista. tarkotuksena olisi justiinsa joku 3000m cooper, että sitä ei intissä ihan paskana olisi, kun sekin on vielä edessä. :)
miten kannattas suhteuttaa treeniin lenkit kun taon 3-jakoisella treenillä. lauantaina on jalat ja jos kunnolla tekee jalkatreenin niin ne on vielä 4 päivää kipeät treenin jälkeen. mihin saumaan tuota lenkkiä? välipäiville?
 
Siinä mielessä matalasykkeinen on mun mielestä perustellumpi.

Jep. Vähänkään isompi kaveri vetää jalkansa HIITillä niin tukkoon kuin olla voi. Kevyempi aerobinen taas toimii hyvänä palauttajana.
 
Tuohon tokkopaiston kommenttiin:
Jos uintitekniikka on kohtuullinen, voi intervallityyppistä treeniä
tehdä uiden. Näin jalat eivät ole yhtä kovilla kuin juostessa
(tai sanotaanko että ovat eri tavalla kovilla).
Saa mukavasti vietyä mehut hiukan isommasta osasta kroppaa. :)
 
Viimeksi muokattu:
Jep. Vähänkään isompi kaveri vetää jalkansa HIITillä niin tukkoon kuin olla voi. Kevyempi aerobinen taas toimii hyvänä palauttajana.

Omasta kokemuksesta kevyen pään intervallilenkki palauttaa parhaiten, ihan rentoja 5-10min hölkkävetoja ja sitten muutama minuutti kävelyä väliin.
 
Omasta kokemuksesta kevyen pään intervallilenkki palauttaa parhaiten, ihan rentoja 5-10min hölkkävetoja ja sitten muutama minuutti kävelyä väliin.

Tuo ei olekaan ollenkaan sama asia. Tuossa on vain IT muttei HI:tä :)
 
Aattelin täs herätellä tälläisen ikivanhan ketjun, ihan vain siksi koska, kyseinen aihe on erittäin tärkeä.
Eli mitä tässä nyt puhelen liittyy näihin vanhoihin postauksiin.

Laitan tämän ravinto-alueelle koska kyse ei ole itse aerobisen tekemisestä (liikunnallisesta osuudesta), vaan sen aineenvaihdunnallisista vaikutuksista.

Tämä on Alan Aragonin kirjoittama juttu, heppu tuntuu tietävän mistä puhuu. Jos herää vastalauseita/kysymyksiä niin kannattaa lukea hänen muita posteja threadissä.
Myths Under The Microscope: The Low Intensity Fat Burning Zone & Fasted Cardio:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=747976

HIIT-keskustelujen takia ensimmäinen aihe ei ole pakkotoistolla uusi, mutta "fasted cardio" on jotain mitä monet harrastavat. Siis aerobista aamulla tyhjällä vatsalla. Kataboliapeikkoa eniten pelkäävät vetävät BCAA:ta tai heraa ennen mutta harva taitaa ottaa hiilareita tai ihan vaan syödä jonkun helposti imeytyvän aamupalan. Saattaisi olla syytä.

Potaskaa.

Appl. Physiol. Nutr. Metab. 31(5): 502–511 (2006) | doi:10.1139/H06-027 | © 2006 NRC Canada

Acute effects of exercise timing and breakfast meal glycemic index on exercise-induced fat oxidation


Patrick Bennard and Éric Doucet

Abstract: Fat balance is an important determinant of energy balance. Exercise after an overnight fast can significantly increase fat oxidation; however, little information pertaining to the effects of exercise and meal glycemic index on fat oxidation under these conditions is available. The objective of this investigation was to study the acute effects of exercise timing and meal glycemic index (GI) on whole-body fat oxidation. Eight apparently healthy young men completed 4 randomly ordered trials during which measurements were made at rest, during exercise, and for 2 h post-exercise and (or) post-prandial. After an overnight fast, subjects were required to perform 400 kcal (1 kcal = 4.184 kJ) of treadmill exercise (at FATmax) either before consuming a 400 kcal low-GI (Ex-LG) or high-GI (Ex-HG) oatmeal breakfast, or after consuming the low-GI (LG-Ex) or high-GI (HG-Ex) meal. The amount of fat oxidized during exercise was significantly greater during Ex-LG and Ex-HG (17.2 ± 4.0 and 17.5 ± 4.7 g, respectively) than during LG-Ex and HG-Ex (10.9 ± 3.7 and 11.7 ± 3.5 g, respectively) (p < 0.001), as was the amount of fat oxidized during the entire trial (Ex-LG: 23.4 ± 4.7 g; Ex-HG: 23.4 ± 6.5 g; LG-Ex: 18.4 ± 4.7 g; HG-Ex: 19.6 ± 4.9 g) (p < 0.05), even though energy expenditure was not different across experimental conditions. No significant effect of meal GI on the amount of fat oxidized was noted. Total fat oxidized during exercise, and for 2 h after exercise, was greatest when morning exercise was performed in the fasted state, independently of meal GI.
Key words: fat oxidation, exercise timing, breakfast, glycemic index, insulin.

Tutkijoiden loppukaneetti oli, että rasvanpolton maksimoimiseksi kardio pitäisi tehdä nopeasti heräämisen jälk. ennen aamupalaa. Itse olen tehnyt nyt 11 n. 30 min fasted-state kardiota viim. 12 pv aikana ja rasvaa palaa silmissä, joten toi häiskä voi työntää ton artikkelinsa sinne mihin jaffa ei paista.. :D

En oo varma mutta veikkaan että väki aikoinaan ymmärsi väärin ton Alan Aragornin tekstin koska englanti ei taivu tarpeeksi hyvin.
Elikkä Herra Aragorn puhelee kahdesta eri liikuntamuodosta aamuisin: Low-Intensity(hölkkä) High-Intensity(HIIT).

Aragornin tutkimukset sanoo näin tosta Low-Intensitystä:
• At low intensities (25-50% VO2 max), carbs during exercise reduce fat oxidation compared to fasted trainees.
• At moderate intensities (63-68% VO2 max) carbs during exercise may reduce fat oxidation in untrained subjects, but do not reduce fat oxidation in trained subjects for at least the first 80-120 minutes of exercise.

Eli siis hölkkäilessä hiilarit huonontaa rasvan polttoa, ja myös hieman raskaammassa liikunnassa hiilarit voi vähentää rasvan polttoa perustallaajissa mutta ei vähennä sitä treenatuissa yksilöissä.

Näin sanotaan HIIT:istä:
• In long-term studies, both linear high-intensity and HIIT training is superior to lower intensities on the whole for maintaining and/or increasing cardiovascular fitness & lean mass, and are at least as effective, and according to some research, far better at reducing bodyfat.
• Carbohydrate during exercise spares liver glycogen, which is among the most critical factors for anticatabolism during hypocaloric & other conditions of metabolic stress. This protective hepatic effect is absent in fasted cardio.
• At the established intensity level of peak fat oxidation (~63% VO2 max), carbohydrate increases performance without any suppression of fat oxidation in trained subjects.

Eli vaikka millä mittarilla katotaan HIIT on parempi rasvanpolttoon. Ja nyt se tärkeä peikko, katabolia. Eli jos lähet aamusta juoksemaan HIITtiä ja olet kovassa kunnossa oleva jantteri, sekä käyt salilla vielä siinä samassa; ota ihmeessä sitä palkkaria tai ruislepää naamaan. Tämä sen takia, koska se säästää sun maksan glykogeeniä mikä estää kataboliaa. Treenatuille henkilöille aamupalasta ei tutkimuksen mukaan ole mitään haittaa. Samalla säilytät puhtia päivän puntille!

Mutta: Huonokuntoiset ihmiset, joilla on enemmänkin ylimäärästä voivat vielä rauhassa mennä lenkille/hiitille ilman aamupalaa, koska heille aamupala estää rasvanpolttoa.

Eli mitä Anssi Manninen ilmoitti vuonna keppi ja kivi, että syöminen aamulla olisi potaskaa, niin ei ole.
Totta se on mitä Anssiki linkitti, mutta siinä ei otettu huomioo perustallaajia vs. treenattuja ja tutkimuksen liikunta muoto oli hölkkä.
Ja kuten kaikki HIITtiä tehneet tietävät miten pirun raskasta se on, niin ite mielelläni popsisin aamupalaa katabolian välttämiseksi, kun HIITtiä lähen vääntää.

Anteeksi jos ketään ei enää kyseinen asia kiinnosta. Ja jos ovat nämä uudempien tutkimusten valossa kumottu, niin postatkaa tänne ihmeessä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom