Treeniohjelmani, mielipiteitä? Löytyykö virheitä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja reppari
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
27.6.2002
Viestejä
4
Niin, ikä, paino, pituus on 21/110/188. Syön aika reilusti "hyvää" ruokaa. Kanaa, maitoa, tonnikalaa, puuroa, kananmunia, perunaa, pihviä, pastaa ja paljon muuta. Palautusjuoma on käytössä, sisältää heraprotskua ja maltoa.

Tavoite on lisätä lihasmassaa sekä voimaa, painotus lihasmassalla. Tosin kohta olisi tarkoitus yrittää päästä enimmistä rasvoista eroon.

Olen treenaillut nyt noin vuoden, nykyään tälläisellä ohjelmalla

Ma selkä
Ti rinta, olkapäät
ke vatsalihakset (lepo)
to jalat
pe kädet
la vatsalihakset (lepo)
su lepo

Päivittäinen treeni vaihtelee vähän, mutta tässä esimerkkipäivät, ekaksi sarjat sitten toistot ja lopuksi kilot, jokaisessa sarjassa tiputan painoja 2.5kg, paitsi maastanostossa 5kg. En tee sarjoja aivan loppuun eli ei mitään pakkotoistoja tms.

Selkä:
ylätalja, myötäote 2*8*95
maastanosto 3*5*150 tai hyvää huomenta 3*8*75 ja kyykky
alatalja 3*8*105

Rinta, olkapäät:
pystypunnerrus 3*6*55
vipunostot sivulle 3*10*13,5
penkki, leveä 3*6*100
vinopenkki, käsipainoilla 30' 3*8*30

Jalat:
Kyykky, syvä 3*5*110
leg curl 3*8*riippuulaitteesta
pohje yhdelläjalalla seisten 2*15
pohje laitteessa istuen 2*12*75

Kädet:
dippi 3*8*10
penkki, kapea 3*6*92,5
leuanveto 6*3
hauiskääntö 3*8*35

Vatsalihakset:
Käytännössä teen t-magin vatsalihasartikkelin mukaan noita aika paljon vaihdellen. Pysytellen toistoissa 10-20. http://www.testosterone.net/html/body_123abs.html

noin joka toinen viikko teen selkäpäivänä maastanostojen tilalle hyvää huomenta(3*10*70) ja lisää alataljaa sekä kyykkyä.

Tällähetkellä tuossa ohjelmassa yritän saada leuanvetoa ja kyykkyä paremmaksi, siksi joskus kyykkään selkäpäivinä maastanostojen tilalla.

Niin ja jotain 4-6 viikon välein on kevyt viikko, samoin vaihtelen liikkeiden toistojen määrää 4-6 viikon välein välillä 4-12. Niin ja välillä vähennä noiden "pääliikkeiden" volyymia ja teen jotain olkapäänkiertäjiä ym ym ns. apu-ja tukilihaksia, vaikka t-magin ohjeiden mukaan.

Treenaan vatsalihakset eri päivinä kuin selän ja jalat kun ei jaksa tehdä oikein noita samanoina päivinä ja toisaalta seuraavana päivänä on vielä selkä ja vatsa aika hapoilla.

Tulosta on tullut aika hyvin. Lähtötaso vuosi sitten oli:
penkki 10*60kg
kyykky 10*60kg
maastanosto 10*80kg
leukoja rimpuillen yksi
Tuolloin painoa oli noin 90kg


Eli näkyykö kokeneemman nostelijan silmään mitään karkeita virheitä tuossa ohjelmassa? Mitään mahdollisuuksia hankkia lihasepätasapainoa? Ei kannata ehdottaa kuitenkaan treenin vähentämistä ajansäästön kannalta tms. Viihdyn hyvin salilla.
 
ensimmäinen mikä pistää silmään on noi vatsat. ne kannattais siirtää vaikka tiistaille ja perjantaille ja pitää kunnon lepopäivä lauantaina ja keskiviikkona.

älä tee leuanvetoa käsille ainakaan joka treenissä, se on selkäliike. ojentajille kannattaa tehdä joskus taljapunnerrusta ja raskalaista punnerrusta. siihen päälle voi tehdä vaikka dipit

itse harkitsisin jullen (hyvää huomenta) siirtämistä jalkapäivälle ja kenties sarjojen pidentämistä 12 asti. itse olen kahden vaiheilla teenkö sen jalka- vai selkäpäivänä. toinen vaihtoehto on tehdä jullesta maksimivoimaliike avuksi vetoon ja kyykkyyn

kannattaa vaihdella sarjojen pituuksia massaliikkeissä kuudesta kehteentoista. punnerrusliikkeissä kannattaa luottaa usein aika lyhyihin sarjoihin
 
Takareidet vois siirtää selkäpäivään.
Vatsoja et tarkemmin kertonut minkälaisia teet, kannattaa tehdä vaikka alavatsat/ylemmät eripäivinä, kun teet pari kertaa viikossa.
Kyykkyä ei kannata siirtää selkäpäivään, ei se mitään auta vetoon, enemminkin huonontaa asiaa kun lihakset ei ehdi palautua.
 
Liikkeitä ja sarjojen pituuksia kannattaisi vaihdella. Tossa ei käy ilmi kun aina saman mittaisia sarjoja, ehket vain muistanut sanoa, että vaihtelet noita. Kuitenkin itse teen nyt siten, että kahden viikon välein sarjojen pituudet vaihtuu. eka 2vko kevyttä treeniä ~10 toistoa, seuraavat 2vko 6-8 toistoa ja lopuksi 2vko 2-5 toistoa. sit kierto alusta. Liikkeiä vaihtelen 2-4kierron välein.

Tosiaan kyykky ehdottomasti jalkapäivään, samoin hyvää huomenta liike. Käsipäivään ei (kuten tämäkin jo sanottua) leuanvetoa kannata mukaan ottaa.
 
Pohkeille turha tehdä kahta eri liikettä. Ota jompikumpi ja vaihtele vaikka kolmen viikon välein.
 
Originally posted by JackOfAllTrades
Pohkeille turha tehdä kahta eri liikettä. Ota jompikumpi ja vaihtele vaikka kolmen viikon välein.

Jaahans. Ja perusteluja tähän, kiitos. Pohjehan on kuitenkin sellainen lihas, että jalka ojennettuna varpaillenousu aktivoi kaksoiskantalihaksen ("takalohkot") ja jalka koukistettuna varpaillenousu aktivoi leveän pohjelihakset ("sivut").

Pohkeillehan nimenomaan pitäisi tehdä sekä istuen, että seisten. Vai tarkoititko, että ei samassa treenissä?
 
Mutta aktivoiko todellakin ? Onko näistä löytynyt emg-tutkimuksia vai onko tuo vain salilegenda joka jossain vaiheessa on hyväksytty faktaksi ?

Soleuksen aktivoitumiseen ei polvien asennolla ole mitään merkitystä. gastrocnemiuksen toiminta vähenee jos polvet ovat koukussa, mutta siitä ei voida vetää sitä johtopäätöstä että polvien asennolla voitaisiin eristää toinen lihas.

Korkeintaan voidaan päätellä että pohjenosto istuen on huonompi liike pohkeiden harjoittamiseen jos sitä vertaa pohjenostoon seisten, rinnallevetoon tai muihin räjähtäviin vetoihin tai sprintteihin.

Eristäminen on muutenkin aika kyseenalainen periaate ottaen huomioon että keho toimii aina kokonaisuutena.

Yksi niistä kehonrakennuksen pyhistä lehmistä joka joutaisi teurastamon kautta paistijauhelihaksi.
 
Originally posted by JackOfAllTrades
Mutta aktivoiko todellakin ? Onko näistä löytynyt emg-tutkimuksia vai onko tuo vain salilegenda joka jossain vaiheessa on hyväksytty faktaksi ?

No voihan hitsin pimpulat sun kanssas. Lol, voit kysyä keneltä tahansa lääkäriltä asiaa. Tuo on oikeasti lääketieteellinen fakta, eikä mikään salilegenda. Sitäpaitsi voihan tuon itsekin testata varsin helposti.
 
Lääkäriin mennään kun on sairas. Silloin kun tarvitsee tietää miten lihakset aktivoituvat kaivetaan esille emg- tai mri- tutkimuksia. emg-tutkimuksista kattavin teos taitaa olla John V. Basmajianin Muscles Alive: Their Functions Revealed by Electromyography. Tuota teosta ei itseltä löydy mutta viitteet olivat siihen suuntaan kun luin Siffin "Fact and fallacies of fitness". Ja ensi viikolla tulee supertraining.

Sen mitä itse kokeilin niin gastrocnemiuksen toiminta on jonkin verran heikompaa, mutta soleuksen toiminnassa en huomannut eroa.

Soleuksen toimintaan ei polvien asennolla ole mitään vaikutuksta koska soleus ei kiinnityskohta on polven alapuolella. saa tarkistaa: http://www.rad.washington.edu/atlas2/soleus.html .

Ja oletko koskaan kuullut kenestäkään jolle olisi kasvanut soleus suhteesta gastrocnemiukseen (tai toisinpäin) epätasapainoiseksi ulkonäön kannalta harjoittelun seurauksena.
 
pohjeliikkeistä

Kyllähän ne molemmat lihakset aktivoituvat molemmissa liikkeissä (istuen ja seisten), mutta toinen lihas toimii paremmin (supistuminen täydellisempää) kuten yllä esitetty.

Suhteellisen luotettavaa tietoa tuolta:

www.exrx.net/Lists/ExList/CalfWt.html#anchor164279

(Nyt joku MD kaveri suuttuu. Lihas supistuu aina maksimaalisesti eikä ole olemassa mitään ylä- tai ala... sivu- tai ulko....
Lihas vain supistuu...) :mad:

:D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Originally posted by Tomi77


No voihan hitsin pimpulat sun kanssas. Lol, voit kysyä keneltä tahansa lääkäriltä asiaa. Tuo on oikeasti lääketieteellinen fakta, eikä mikään salilegenda. Sitäpaitsi voihan tuon itsekin testata varsin helposti.

Mitä tekemistä lääketieteellä on pohjenousuissa istue/seisten?

Ja mitä lääkärit tietää pohjenousuista istuen/seisten? LOL

Missä lääketieteellisessä tutkimuksessa tuo fakta on esitetty? :lol2:
 
Originally posted by JJJ


Mitä tekemistä lääketieteellä on pohjenousuissa istue/seisten?

Ja mitä lääkärit tietää pohjenousuista istuen/seisten? LOL

Missä lääketieteellisessä tutkimuksessa tuo fakta on esitetty? :lol2:

Pitää taas väitellä asioista joista ei ole selvillä. Ks. kirja Ihmisen fysiologia ja anatomia.
 
This discussion on 'muscle testing' from another group may be of interest
here.

Someone asked:

<<I want to analyse quantitative measure of gastrocnemius strength in a
patient population. I would like to know which is the best way of doing it?

1. manual muscle test- asking patients to stand on toes repeatedly
2. leg dynamometer
3. hand held dynamometer - and perform plantarflexion in lying >>

This elicited the following response:

<< I would suggest unilateral heel raises to fatique for endurance and then a
one repetition maximum (1RM) heel lift against resistance (in a squat rack) >>

Mel Siff:

***All of the tests involve plantarflexion of the ankle with a fully extended
knee, a movement that does not simply involve gastrocnemius action, but also
action of soleus, tibialis posterior, flexor hallucis longus, flexor
digitorum longus, plantaris (w), peroneus longus (w), and peroneus brevis
(w), where (w) refers to weak action of these muscles.
 
hienoa. mä teen kahta liikettä pohkeille, seisten hackissa ja istuen. tehkää tekin niin, tuleepahan niin soleus kuin gastrocnemius treenattua eikä mee edes liikaa aikaa
 
Voi hyvänen aika tätä soleus-keskustelua.
Aina löytyy yksittäinen nero joka väittää netissä "turkimuksessaan" asiasta kuin asiasta että "tämä on legendaa ja paskapuhetta".
On harvinaisen universaali ja harvinaisen kyseenalaistamaton fakta, että soleus toimii vain marginaalisesti polvi suorana tehdyissä pohjenousuissa ja aktivoituu kunnolla vain polvi koukistettuna.

Enpä olisi ikinä uskonut että jonkun TÄMÄKIN pitää väkisin kyseenalaistaa.

:rolleyes:
 
Joo, mä tuen tota nokatonta sorsaa tässä keskustelussa... :p

Mä ylipäätään yritän aina minimoida tehtävien liikkeitten määrän, mutta jos haluan pohkeita reenata, niin siitä en pääse yli enkä ympäri, että niitä täytyy kahdella masiinalla tehdä.
 
Originally posted by JackOfAllTrades

Eristäminen on muutenkin aika kyseenalainen periaate ottaen huomioon että keho toimii aina kokonaisuutena.
Joo, mitä sitä turhaan hauiskääntöjä tekemaan, jos kerran vetää maasta ja kyykkää... ;)
 
http://www.exrx.net/Questions/BasicProgramQA.html

Q: If you have access to a gym and want wider calves with more shape, then wouldn't seated calf raise for soleus would definitely be a priority to include in a minimal program?

I would only recommend including an extra calf exercise on a split program (also see answer to your related upper chest exercise question below). On calf exercises with the knee straight, both the gastrocnemius and the soleus will be exercised equally. The gastrocnemius crosses the knee where as the soleus originates below the knee. With the knee flexed during as seated calf raise the soleus is indeed emphasized since the gastrocnemius becomes progressively in an unfavorable mechanical disadvantage (active insufficiency) as it approaches complete planter flexion.

Lisäksi EMG-tutkimukset kirjasta "serious strength training"

Gastrocnemius

Seated calf raise 61 (% iemg max)

"Ja kuka perkele meni väkisin kyseenalaistamaan sen sen faktan että maa on litteä"
:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom