Tonnikala-raejuusto -munakas

Liittynyt
29.4.2003
Viestejä
107
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
ripaus suolaa

täytteeksi
tonnikalaa
raejuustoa

paistamiseen voita tai öljyä

Vatkaa kananmunat, maito ja suola keskenään. Suolan määrä riippuu käytettävän tonnikalan määrästä/suolaisuudesta. Toisen kananmunankeltuaisen voi ottaa pois, jos pelkää kolesteroolia.
Kaada seos paistinpannulle ja anna hyytyä. Kannattaa tarkkailla lämpötilaa ettei pala pohjaan kiinni. Kun pohja on sopivasti jähmettynyt, lisää raejuusto ja tonnikala, ja anna lämmetä vielä hetki.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Slurps. Jos tommikala tökkii, niin sen tilalle voi pilkkoa myös kalkkunafilettä. Ja munakkaan kanssa tietenkin pari tuoretta kotimaista tomaattia... Ehkä myös fetaa? :)
 
Originally posted by Ällöpylly
Kannattaa tarkkailla lämpötilaa ettei pala pohjaan kiinni. Kun pohja on sopivasti jähmettynyt, lisää raejuusto ja tonnikala, ja anna lämmetä vielä hetki.

Riippuu paistinpannusta. Tunnettu fakta on, että teflonpaistinpannua ei saa käyttää yli 2/3 tehoilla, eli jos on vaikka kuusi pykälää levylle, niin nelosella enintään. Tai saa tietysti, mutta pannu menee siten helposti pilalle. Valurautaisella kärsii sitten pitää täysillä.

Semmonenkin toimii, että kaikki ainekset kulhossa sekaisin, pannulle rasvaa kuumenemaan (teflonpannulle vähempi), ja koko sekoitus kaadetaan siihen. Kun munakas on melkein kokonaan hyytynyt, niin pannaan lastalla puoliksi (on helpompi kääntää puolikas kuin kokonainen) ja käännetään. Samalla levy päältä pois, annetaan olla muutama minuutti (jotta hyytyy läpeensä loppulämmöillä) ja eiku syömään.
 
oon laittanu tän aikasemminkin, mutta here goes:

8 kananmunan valkuaista
2 kokonaista kananamunaa
200 grammaa raejuustoa (tai kinkkua, tonnikalaa yms.)
maun mukaan mausteita

Kaikki aineet sekasin, kaadetaan oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja annetaan paistua kypsäksi 200 asteessa.
 
Jos haluaa "törpötellä":
4 kananmunaa
pari ruokalusikallista vehnäjauhoa
pari ruokalusikallista maitoa
suolaa
sokeria

Vatkaa aineet keskenään mutta älä vaahdota munia. Kaada kuumalle pannulle (niin että "sihahtaa"). Anna paistua niin että saat systeemin käännettyä kokonaisena. Laita levy pienelle lämmölle ja kattilaan kansi päälle. Valmiin Plätyn päälle vaikkapa tonnaria tms tms. Eli tää on tällanen pannarimaisempi juttu, mutta käy tsiittipäivään hyvin :)
 
Originally posted by msj81
oon laittanu tän aikasemminkin, mutta here goes:

8 kananmunan valkuaista
2 kokonaista kananamunaa
200 grammaa raejuustoa (tai kinkkua, tonnikalaa yms.)
maun mukaan mausteita

Kaikki aineet sekasin, kaadetaan oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja annetaan paistua kypsäksi 200 asteessa.

Perkele sun se resepti oli! :worship: Loistava ja helppo tehdä uunissa,ei räiskyvää rasvaa ja tiskiä ei tule oikeastaan ollenkaan. Kun lätty on keskeltä kohonnut on se valmis.Suosittelen lämpimästi!!! Tein vähän modifioituna 4-munaa,purkki chili-tonnikalaa,ripaus suolaa ja mustapippuria, sipulia ja purkki raejuustoa. Avot,ei meinaa malttaa odottaa valmistumista.
 
Originally posted by msj81
oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan

Tarkennus: millaista uunivuokaa kannattaa käyttää? Laakeaa ja matalaa vai syvempää? Normaalia paistopeltiä??
 
Originally posted by Iivili
Tarkennus: millaista uunivuokaa kannattaa käyttää? Laakeaa ja matalaa vai syvempää? Normaalia paistopeltiä??

itse olen käyttänyt sellaista pyöreää, lasista piirakkavuokaa. Halkaisija noin 25 senttiä, syvyys noin neljä senttiä. Onnistuu toki varmasti muunkinlaisessa. Pääasia, että kaikki sössöt mahtuu vuokaan.
 
Re: Re: Tonnikala-raejuusto -munakas

Originally posted by Iivili
Riippuu paistinpannusta. Tunnettu fakta on, että teflonpaistinpannua ei saa käyttää yli 2/3 tehoilla, eli jos on vaikka kuusi pykälää levylle, niin nelosella enintään. Tai saa tietysti, mutta pannu menee siten helposti pilalle. Valurautaisella kärsii sitten pitää täysillä.

No tuo nyt on kyllä täyttä soopaa. Kyllä sitä teflon-pannua saa hehkuttaa täysillä, jos vaan on kunnollinen pannu.
 
Kunnon teflonpannu taitaa kestää vaikka mitä. Itselläni on n. 4v vanha kovanaama ja ihan hyvässä pinnassa vieläkin. Kunhan ei käytä metallilastaa ettei pinta naarmuunnu. Joskus olen tehnyt niinkin että kuumentaessa laitan pannuun vähän vettä ettei sen tarvitse olla tyhjänä.
 
Originally posted by Ällöpylly
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
ripaus suolaa

täytteeksi
tonnikalaa
raejuustoa

paistamiseen voita tai öljyä

Vatkaa kananmunat, maito ja suola keskenään. Suolan määrä riippuu käytettävän tonnikalan määrästä/suolaisuudesta. Toisen kananmunankeltuaisen voi ottaa pois, jos pelkää kolesteroolia.
Kaada seos paistinpannulle ja anna hyytyä. Kannattaa tarkkailla lämpötilaa ettei pala pohjaan kiinni. Kun pohja on sopivasti jähmettynyt, lisää raejuusto ja tonnikala, ja anna lämmetä vielä hetki.

Siis munakasohjeita vai tonnikalaa sisältäviä ohjeita? Tiinulin keittiöstä pesee :D

Kerran viikossa voi syödä myös lohimunakasta (rasvaa on aika paljon noin niinkuin jokaipäiväiseksi pöperöksi).

1 pkt marinoituja kirjolohisuikaleita
4 kananmunaa
6 valkuaista
vettä
mausteita maun mukaan (ei paljoa tartte koska lohet on valmiiksi maustettu)

Paista lohet. Sekoita munat ja valkuaiset, lisää vesi, kaada pannuun lohien päälle ja sekoittele kunnes kypsää. Kahdelle. Ohjetta voi modifioida oman nälkätason ja proteiinintarpeen mukaan.

Seuraava tonnikalahässäkkä on muokattu klassisesta bolognesekastikeohjeesta.

1 pss Pomodoro Rosso vihannessekoitusta (pakaste)
3 rkl vettä
1 tl omenaviinietikkaa
(3 rkl kevyttä ruoanlaittokermaa)
1 prk tonnikalaa vedessä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
suolaa, muskottia ja muita mausteita maun mukaan

Laita vihannekset pannolle ja sekoitteel kunnes sulavat. Sekoita vesi ja etikka, kaada vihennesten päälle (alkuperäisessä ohjeessa etikan sijasta käytetään valkoviiniä). Anna kiehua sillointällöin sekoitellen kunnes neste haihtuu. Lisää kerma, anna kiehua sekoitellen kunnes neste haihtuu. Lisää valutettu tonnikala, suola, muskotti ja mahdolliset muut mausteet. Sekoittele hetki. Lisää tomaatti, pienennä lämpö ja anna muhia sillointällöin sekoitellen vähintään tunti, mielellään 2 tuntia. Sopii pastan kanssa tai leivän päällä, vie aikaa mutta on sen väärtti. Ohjeesta saa sekä kevyen että gourmet -vesion.
 
Re: Re: Tonnikala-raejuusto -munakas

Originally posted by tiinuli

Kerran viikossa voi syödä myös lohimunakasta (rasvaa on aika paljon noin niinkuin jokaipäiväiseksi pöperöksi).
Voit syödä vaikka joka päivä. Lohessa on reilusti terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Sydän ja verisuonet kiittää. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom