Tonnikala, joka ei maistu pahalta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 5830
  • Aloitettu Aloitettu
Koittakaas jätkät vielä tällästä reseptiä, Pari purkkia haluamaansa tunaa (Jokaisella näyttää olevan jonkinnäköinen lempparimerkki), Jäävuorisalaattia, raejuustoa, pähkinöitä (oman maun mukaan), proteiini-krutonkeja vai mikä niiden nimi onkaan ja salaattikastiketta. Tein tänään voin kertoa että oli kyllä herkullista :kuola:

Toinen kätevä tapa ottaa proteiinipitoinen välipala on profeel Cottifrutti johon sekoittaa sitten tunat ja voilá
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toinen kätevä tapa ottaa proteiinipitoinen välipala on profeel Cottifrutti johon sekoittaa sitten tunat ja voilá
What?? Oletko varma että on hyvä idea sekoittaa tuo makeutettu hedelmärahka ja tonnikala keskenään :eek:....?

No, jos maistuu :D.
 
Velttomunat on hyvä tapa syödä tonnaria.

Eli paistetaan kanamunaa kokkeliksi, lisätään pannulle tonnikalaa ja perään mustapippuria sekä sitruunamehua.

Meitsi vetää ketolla velttomunia joka aamu. Tohon vielä vähän aurajuustoa sekaan niin avot!
 
mitenkäs muuten, että jos ostaa tonnikalaa öljyssä, niin pitääkö tuo öljy valuttaa pois? Hieman kuivahkoa muuten. Vai onko vedessä sitten parempi vaihtoehto?

Sanovat viisaammat, että nämä öljyt olisivat vähän "epäterveellistä laatua" eli parempi kai olisi ostaa tonnari vedessä ja laittaa omasta pullosta "kylmäpuristettua extra virgineä" sekaan.
 
Minä otan tonnikalasta öljyt pois ja käristän kalat pannulla, ja lisään mustapippuria ja lopuksi vielä keitetyt riisit pannulle hetkeksi. Herkullista. Käytän halvinta tonnikalaa (paloina), kun tuossa pannulla tonnikalan maku katoaa mukavasti.
 
Itse olen noin vuoden ajan melkein joka ilta vetänyt tonnikalaa paloina öljyssä. Suurimmaksi osaksi Pirkkaa. Kuukausi sitten muutin omilleen ja vaihdoin Rainbowiin, koska parinkymmenen sentin säästö hinnassa tekee vuodessa ihan tarpeeksi.

Nyt viimeset kaks kuukautta olen laittanut valkosipulijauhetta jonkun verran siihen tonnarin päälle ja on hyvää. Se on oikeastaan joka illan kohokohta kun saa avata tonnarin ja nauttia.

Kannattaa kokeilla; pitää tietenkin pitää valkosipulista.

Ja laadusta sen verran, että Pirkka oli siihen asti todella laadukasta ja maukasta kunnes about kuukaus sitten purkki ja mielestäni myös sisältö muuttui. Pari purkkia söin sitä 'uudempaa' ja oli tosi huonolaatusta ja aika pahaakin. Rainbow taas on ollut aina tasasen laadukasta, vaikkakin melko tummaa (mutta se ei haittaa). Rainbowissa saattaa joskus olla pieniä ruotoja, mutta ne ovat niin mureita (?!?) että ne hajoaa, kun niitä ees yrittää perkata pois. Joten en niistä enää välitä :)
 
Ostin tänään Pirkan tonnikalaa chilikastikkeessa ja oli pirun hyvää. Ei maistunu perus tonnikalalle juuri lainkaan ja chilin poltto pysyi suussa vielä 30min syömisen jälkeen. Kohtuu kallista tosin (1,19€/prk) verrattuna esim. euro shopperiin ym.

Toinen hyvä tonnikala on myös pirkan, mutta pussissa Tonnikala Sweet Chili. 99snt/pussi.:kuola:
 
Piffinä, piffinä... Pirkan pakastetonnaripihvit ei oo hinnaltaankaan pahoja. Päälle vähän merisuolaa ja mustapippuria ja pannulle paistumaan, niin et jää keskeltä viel raa'aksi (ylikypsänä ei maistu kovinkaan hääppöseltä). Oon marinoinut myös makealla chilikastikkeella, ja namia oli. :P

Tölkkikamoista parasta on Pirkan lime-pippuri, jota saa kätevissä annospusseissa. :P
 
liiterissa (lidlissä) on nyt joku hintojen alennuskamppanja ja ovat laskeneet ensin rahkan hintaa, mutta eilisessä mainoksessa luki, että tunakin (hiutaleet) alenee 55snt/tölkki.
 
^ Vaikka hiutaleiden hinta laskisi 10 senttiin, niin sitä kissanruokaa ei pysty kyllä syömään ei sitten mitenkään. Viime vuodelta muistan kun Keskon liikkeet laski ES:n hiutaleet 0,39€ per purkki, ja ostin niitä aivan haipeissani monta purkkia, ja sitten niitä nautiskelin oksennusrefleksin kera.

Rainbow ja Pirkka palat vedessä on aika kulutustavaraa meikäläiselle, ja jos tulee Lidlissä käytyä jostain syystä niin Nixen palat vedessä on myös ollut oiva vaihtoehto, maustetuista Chili merkiltä kun merkiltä on maistunut parhaimmalta.
 
Itse olen noin vuoden ajan melkein joka ilta vetänyt tonnikalaa paloina öljyssä. Suurimmaksi osaksi Pirkkaa. Kuukausi sitten muutin omilleen ja vaihdoin Rainbowiin, koska parinkymmenen sentin säästö hinnassa tekee vuodessa ihan tarpeeksi.

Nyt viimeset kaks kuukautta olen laittanut valkosipulijauhetta jonkun verran siihen tonnarin päälle ja on hyvää. Se on oikeastaan joka illan kohokohta kun saa avata tonnarin ja nauttia.

Kannattaa kokeilla; pitää tietenkin pitää valkosipulista.

Ja laadusta sen verran, että Pirkka oli siihen asti todella laadukasta ja maukasta kunnes about kuukaus sitten purkki ja mielestäni myös sisältö muuttui. Pari purkkia söin sitä 'uudempaa' ja oli tosi huonolaatusta ja aika pahaakin. Rainbow taas on ollut aina tasasen laadukasta, vaikkakin melko tummaa (mutta se ei haittaa). Rainbowissa saattaa joskus olla pieniä ruotoja, mutta ne ovat niin mureita (?!?) että ne hajoaa, kun niitä ees yrittää perkata pois. Joten en niistä enää välitä :)


Valkosipulijauhe+proteiinipasta+tonnikala = helppo ja hyvä ateria esim töihin lounaaksi.
 
Pirkan tonnikalapalat vedessä basmatiriisin ja Pirkka Sweet chili-kastikkeen kera on tähän astisista kokemuksista ylivoimaisesti paras yhdistelmä!
 
jos on kyllästynyt halpistonnikaloihin ja niiden paskaan makuun niin noi john west, abba ja rainbowin albacore on ainakin reilusti parempia maultaan kuin perus pirkkashitti.
 
Pirkan tonnikalapalat vedessä basmatiriisin ja Pirkka Sweet chili-kastikkeen kera on tähän astisista kokemuksista ylivoimaisesti paras yhdistelmä!

Testasin tänään ja oli tosi hyvää. Peitti myös tonnikalan kuivuuden.

Mut ei tota kovin usein viitti syödä. Noissa tomaattipohjaisissa valmiskastikkeissa on niin paljon sokeria, et ei hyvä. Seuraavsi kokeiluvuorossa on tonnaripiffit/mureke.
 
Kaverikin kehui kuinka vetää joka päivä tonnikalaa. Kävin sitten ostamassa kaupasta tonnikalaa hiutaleina tietenkin, koska se oli edullisinta. Ihmettelin, että miten *** se voi syödä tota kissanruokaa. Sitten maistoin tonnikalaa paloina, aivan eri planeetalta. :)
 
Perunaa ja tunaa :kuola: , riisiä ja tunaa :kuola: , makaronia ja tunaa :kuola:. Kuka voi olla pitämättä tuosta jalosta mausta? :dance2: Lahja kehonrakentajille
 
Sinappia mukaan kunnolla.
 
Kysytäämpäs vaikka täällä... Mistähän mahtaa johtua, että kun edellisenä iltana kiskaisee purkin tonnikalaa ja raejuustoa, tulee seuraavana aamuna/-päivänä kammottavan makuisia röyhtäyksiä ja niiden jälkeen tuntuu että pitää pistää lattialaatoitus uusiksi?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom