BB Tommi Heinonen

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Täytyy muuten Tommista sen verrran sanoa vielä, että siinä on miehellä asenne kohallaan: ei selitellä, ei mausteta, ei analysoida sen kummemmin eikä valiteta - vaan pistetään ruoka poskeen mukisematta. Olisipa kaikilla ihmisillä tällainen asenne jokaisella elämänalalla! Tehdään, eikä puhuta tai selitellä.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
miks ruoka pitäs punnita raakana, jos tietää kypsä painosta sen todellisen raakapainon? tyyliin 400g jauhelihaa=kypsänä 300g.
 
miks ruoka pitäs punnita raakana, jos tietää kypsä painosta sen todellisen raakapainon? tyyliin 400g jauhelihaa=kypsänä 300g.

Tottakai sä voit punnita kypsän pihvin ja laskea siitä makrot mutta kypsän riisin kanssa tuleekin ongelma. Joku tykkää ylikypsästä riisistä jolloin riisi on imenyt itseensä varmaan nelinkertaisen määrän nestettä kuivapainoonsa nähden. Toiset taas keittää riisin niin että se jää hieman rapeaksi eli raa'aksi ja tällöin kypsäpaino on pienempi kuin ylikypsän.
 
Tottakai sä voit punnita kypsän pihvin ja laskea siitä makrot mutta kypsän riisin kanssa tuleekin ongelma. Joku tykkää ylikypsästä riisistä jolloin riisi on imenyt itseensä varmaan nelinkertaisen määrän nestettä kuivapainoonsa nähden. Toiset taas keittää riisin niin että se jää hieman rapeaksi eli raa'aksi ja tällöin kypsäpaino on pienempi kuin ylikypsän.
Tässä tuli omasta mielestä asia parhaiten esille

Tommille kiitokset videoista
 
Tottakai sä voit punnita kypsän pihvin ja laskea siitä makrot mutta kypsän riisin kanssa tuleekin ongelma. Joku tykkää ylikypsästä riisistä jolloin riisi on imenyt itseensä varmaan nelinkertaisen määrän nestettä kuivapainoonsa nähden. Toiset taas keittää riisin niin että se jää hieman rapeaksi eli raa'aksi ja tällöin kypsäpaino on pienempi kuin ylikypsän.

No etkö sä nyt hitto voi keittää testin vaikka keittämällä sen 1dl riisiä mun aikasemmin selittämällä tyylillä ja punnita? Eli keitetään se riisi, kuin se on tarkotuskin keittää - mittaamalla vesi kattilaan ja hauduttamalla, kunnes lieden jälkilämmöllä ollut riisikattila on haihduttanut veden. Se on 100% todennäkösyydellä joka kerta niin tarkka kun viittit puntarille tarkasti mitata. Miten voit väittää mitään muuta? Vai etkö vaan ymmärrä?
Tuolla todellakin on se hyöty, että voit keittää vaikka 6 muulle ihmiselle samalla riisit ja kauhoa siitä desimitalla itselles haluamat riisit. Koska nytpä tiedät kypsän riisin kaloriarvot. Tuossa tilanteessa on myös ruoan purkittaminen helpompaa, koska voi suoraan desimitalla määrittää sopivan määrän, eikä toinna kierrättää puntarin kautta (tietäessään vain kattilan kokonaisriisin määrän).

Sano nyt seuraavaksi että tuo on epätarkka. Sano myös että punnitset esim. herascoopin etkä vain silmämääräisesti katso onko täysi mitta. Jos tuommoisesta rupee pilkkua nussimaan, olisi energiaa kaikkeen muuhun hyödyllisempään.

edit:
Ai netti tietää paljonko vettä sä oot laittanut kattilaan? [emoji23]

Paljon muuten laitoit vettä?

Aina vakio. 2.25x riisin määrä deseinä. Esim. 1dl riisiä + 2,25dl vettä.
 
No etkö sä nyt hitto voi keittää testin vaikka keittämällä sen 1dl riisiä mun aikasemmin selittämällä tyylillä ja punnita? Eli keitetään se riisi, kuin se on tarkotuskin keittää - mittaamalla vesi kattilaan ja hauduttamalla, kunnes lieden jälkilämmöllä ollut riisikattila on haihduttanut veden. Se on 100% todennäkösyydellä joka kerta niin tarkka kun viittit puntarille tarkasti mitata. Miten voit väittää mitään muuta? Vai etkö vaan ymmärrä?
Tuolla todellakin on se hyöty, että voit keittää vaikka 6 muulle ihmiselle samalla riisit ja kauhoa siitä desimitalla itselles haluamat riisit. Koska nytpä tiedät kypsän riisin kaloriarvot. Tuossa tilanteessa on myös ruoan purkittaminen helpompaa, koska voi suoraan desimitalla määrittää sopivan määrän, eikä toinna kierrättää puntarin kautta.

Sano nyt seuraavaksi että tuo on epätarkka. Sano myös että punnitset esim. herascoopin etkä vain silmämääräisesti katso onko täysi mitta. Jos tuommoisesta rupee pilkkua nussimaan, olisi energiaa kaikkeen muuhun hyödyllisempään.

Tuo on varmasti suhteellisen tarkkaa ja riittävän oikea tapa.

Tässä väännetäänkin asiasta Munakkaan kanssa, jonka teksteistä sai kuvan, että hän luulee että raaka-aineet tulee punnita kypsytettynä. Ainakaan edellisillä sivuilla olevaa kommenttia "Itse haluan olla täysin varma, että sitä lihaa menee 400g, jos 400g saan syödä." ei voi tulkita millään muulla tavalla, kun virheellisellä olettamuksella.
 
No etkö sä nyt hitto voi keittää testin vaikka keittämällä sen 1dl riisiä mun aikasemmin selittämällä tyylillä ja punnita? Eli keitetään se riisi, kuin se on tarkotuskin keittää - mittaamalla vesi kattilaan ja hauduttamalla, kunnes lieden jälkilämmöllä ollut riisikattila on haihduttanut veden. Se on 100% todennäkösyydellä joka kerta niin tarkka kun viittit puntarille tarkasti mitata. Miten voit väittää mitään muuta? Vai etkö vaan ymmärrä?
Tuolla todellakin on se hyöty, että voit keittää vaikka 6 muulle ihmiselle samalla riisit ja kauhoa siitä desimitalla itselles haluamat riisit. Koska nytpä tiedät kypsän riisin kaloriarvot. Tuossa tilanteessa on myös ruoan purkittaminen helpompaa, koska voi suoraan desimitalla määrittää sopivan määrän, eikä toinna kierrättää puntarin kautta (tietäessään vain kattilan kokonaisriisin määrän).

Sano nyt seuraavaksi että tuo on epätarkka. Sano myös että punnitset esim. herascoopin etkä vain silmämääräisesti katso onko täysi mitta. Jos tuommoisesta rupee pilkkua nussimaan, olisi energiaa kaikkeen muuhun hyödyllisempään.

edit:




Aina vakio. 2.25x riisin määrä deseinä. Esim. 1dl riisiä + 2,25dl vettä.

Tottakai sä voit HITTO keittää ihan miten vaan sen riisin mutta syitä miksi riisi kannattaa punnita raakana on monta!

Annappa ku iskä kertoo sulle tarinan diettaavasta pojanklopista Mika nimeltään.

Olipa kerran Mika joka lähti dieetille. Mikan valmentaja Aki pisti mikalle eräänä päivänä kalorivaihtelut päälle. Se tarkoitti että yhtenä päivänä syötiin tosi vähän riisiä kun muina päivinä sitä sai enemmän.

Mika sai syödä vain 50g kuivapainoista riisiä matalakaloripäivänä. Se oli tosi vähän ja Mika keksi että masu täyttyi paljon paremmin kun riisikeittimeen laittoikin extramäärän vettä. Normisti kypsä riisi veti sen reilun desin vettä 50 grammaan riisiä mutta Mikapa laittoikin ainakin 4 desiä vettä ja sai 50grammasta riisiä hurjan paljon ylikypsää ja herkullista mättöä. Masu täyttyi kivasti ja Mikalta lähti hetkeksi nälkä.

Oli myös päiviä kun riisiä sai syödä sen parisataa grammaa (jälleen kuivapainona mitattuna) jolloin Mika laittoikin vähemmän vettä sillä silloin ei tarvittu ylikypsäksi keitettyä koska riisiä sai muutenkin syödä riittoisasti.

Tarinan opetus oli siinä, että syystä tai toisesta saatat joutua keittää/hauduttaa riisin eri määrässä vettä jolloin riisi on helpointa ja fiksuinta punnita raakana!

Ja niin mika eli onnellisena elämänsä loppuun asti. [emoji23]
 
ertsi sanoi:
No etkö sä nyt hitto voi keittää testin vaikka keittämällä sen 1dl riisiä mun aikasemmin selittämällä tyylillä ja punnita? Eli keitetään se riisi, kuin se on tarkotuskin keittää - mittaamalla vesi kattilaan ja hauduttamalla, kunnes lieden jälkilämmöllä ollut riisikattila on haihduttanut veden. Se on 100% todennäkösyydellä joka kerta niin tarkka kun viittit puntarille tarkasti mitata. Miten voit väittää mitään muuta? Vai etkö vaan ymmärrä?
Tuolla todellakin on se hyöty, että voit keittää vaikka 6 muulle ihmiselle samalla riisit ja kauhoa siitä desimitalla itselles haluamat riisit. Koska nytpä tiedät kypsän riisin kaloriarvot. Tuossa tilanteessa on myös ruoan purkittaminen helpompaa, koska voi suoraan desimitalla määrittää sopivan määrän, eikä toinna kierrättää puntarin kautta (tietäessään vain kattilan kokonaisriisin määrän).

Sano nyt seuraavaksi että tuo on epätarkka. Sano myös että punnitset esim. herascoopin etkä vain silmämääräisesti katso onko täysi mitta. Jos tuommoisesta rupee pilkkua nussimaan, olisi energiaa kaikkeen muuhun hyödyllisempään.
.

Muuten, mittaathan sinäkin sen riisin kun teet sen noin! Sulla on selvä ja tarkka tieto paljonko riisiä laitat kattilaan, deseinä kun mittaloit.

Tässä oli kyse siitä että kypsän riisin punnitsemiseen vaaditaan tiettyjä tietoja, veden määrä ja riisin määrä. Ilman näitä sä et voi tietää kypsän riisin makroarvoja tarkalleen.

Jos sulla ei ole noita tietoja niin et voi varmuudella tietää paljonko 100grammassa kypsää riisiä on hiilaria ja paljonko siinä on nestettä. Se valmistusmetodikin voi muuttaa riisin painoa.
 
Zone-sarja -42%
Nyt on jo perkele pakko kirjottaa eka posti.... Siis eikö sen puntaroinnin ainut idea ole juuri se että tiedetään tarkalleen paljonko hiilaria siinä on? Mitä vitun järkeä on punnita valmista riisiä kun siitä ei sitä millään tarkkaan tiedä? Siis ei ymmärrä tätä touhua... Sama kun laittas suoraan lautasen reunalle kivan kokosen kasan riisiä. Et tiiä vittuakaan paljonko siinä on hiilaria, mutta paskanko väliä jos aina laittaa suht saman määrän ja kiristyy/löystyy. Eli tietää missä mennää. Varmaa menee eteenpäin noinkin, mut miks vitussa sit punnita ollenkaa?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nyt on jo perkele pakko kirjottaa eka posti.... Siis eikö sen puntaroinnin ainut idea ole juuri se että tiedetään tarkalleen paljonko hiilaria siinä on? Mitä vitun järkeä on punnita valmista riisiä kun siitä ei sitä millään tarkkaan tiedä? Siis ei ymmärrä tätä touhua... Sama kun laittas suoraan lautasen reunalle kivan kokosen kasan riisiä. Et tiiä vittuakaan paljonko siinä on hiilaria, mutta paskanko väliä jos aina laittaa suht saman määrän ja kiristyy/löystyy. Eli tietää missä mennää. Varmaa menee eteenpäin noinkin, mut miks vitussa sit punnita ollenkaa?

Juuri näin, karkeasti sanottuna! [emoji23]
 
Nyt on jo perkele pakko kirjottaa eka posti.... Siis eikö sen puntaroinnin ainut idea ole juuri se että tiedetään tarkalleen paljonko hiilaria siinä on? Mitä vitun järkeä on punnita valmista riisiä kun siitä ei sitä millään tarkkaan tiedä? Siis ei ymmärrä tätä touhua... Sama kun laittas suoraan lautasen reunalle kivan kokosen kasan riisiä. Et tiiä vittuakaan paljonko siinä on hiilaria, mutta paskanko väliä jos aina laittaa suht saman määrän ja kiristyy/löystyy. Eli tietää missä mennää. Varmaa menee eteenpäin noinkin, mut miks vitussa sit punnita ollenkaa?

Kyllä sä 10 vuotta olitkin hiljaa! :D
 
Tässä oli kyse siitä että kypsän riisin punnitsemiseen vaaditaan tiettyjä tietoja, veden määrä ja riisin määrä. Ilman näitä sä et voi tietää kypsän riisin makroarvoja tarkalleen.

Jos sulla ei ole noita tietoja niin et voi varmuudella tietää paljonko 100grammassa kypsää riisiä on hiilaria ja paljonko siinä on nestettä. Se valmistusmetodikin voi muuttaa riisin painoa.

Tätähän juuri tässä on yritetty vääntää rautalangasta koko päivä :) Ei kai kyse ollutkaan siitä että kattilaan heitetään summamutikassa riisit ja vedet, vaan siitä paljonko sitä kypsää kullakin aterialla latoo lautaselle, jotta se vastaa haluttua raakapainoa ja ennakkotiedot (raska riisi ja vesi) on tiedossa.

Oliko tämä riisigate nyt ihan turhaa, kun puhutaan samasta asiasta ;)
 
Tätähän juuri tässä on yritetty vääntää rautalangasta koko päivä :) Ei kai kyse ollutkaan siitä että kattilaan heitetään summamutikassa riisit ja vedet, vaan siitä paljonko sitä kypsää kullakin aterialla latoo lautaselle, jotta se vastaa haluttua raakapainoa ja ennakkotiedot (raska riisi ja vesi) on tiedossa.

Oliko tämä riisigate nyt ihan turhaa, kun puhutaan samasta asiasta ;)

Sitä mä juuri olen koko ajan ihmetellyt että jos ei tiedetä riisin kuivapainoa niin miten helvetissä voidaan tietää riisin ravintoarvot kypsänä!? Minä käsitin että summanmutikassa heitetään riisiä kattilaan, vettä perään, punnitaan kypsentynyt riisi vaa'alla ja etsitään netistä kypsän riisin ravintoarvot!? Ja näin jos menettelee niin heittoa tulee varmasti. Ja muutenkin minkä helevetin takia ei voi sit samalla punnita sitä raakana jos voi punnita sen kypsänä?
 
Tuossa oli sitten tosiaan toiset moderaattorit poistaneet lopun itkun tästä riisinkeitosta. Tämä on Tommin ketju, tehkää tuosta riisinkeitosta ihan oma keskustelu ravintopuolelle jos sitä haluette jatkaa. Täällä se on turhaa, deleteä tulee! Kiitos ja näkemiin.

Jos Tommi haluaa niin nopeeta siivoon nää tähän astisetkin lätinät riisinkeitosta vekeen täältä.
 
Tuli tosta Tompan videosta mieleen toinen kova syömäri, voimamiäs Alan Thrallin 10 000 kcal / päivä ruokavalio

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tommi on kyllä kova kaveri. Ensin hikoillaan salilla huppari päällä ja siitä kotiin vetämään muutama kilo maustamatonta ruokaa mukisematta naamaan. Pakko arvostaa!
 

Suositut

Back
Ylös Bottom