- Liittynyt
- 23.3.2011
- Viestejä
- 236
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Vastaus noihin "miksi se lihoo" ja "miksi se ei liho" löytyy geeneistä ja eri vartalotyypeistä, niin kuin JeTi- tuossa jo sanoikin.
Mitä taas tulee noihin "se syö vaikka mitä, mutta ei silti liho" niin kyse on siitä, että kyseisten henkilöiden syömiset on muutenkin vituillaan: syödään silloon ku on nälkä ja sitä mitä sattuu oleen. Ja vaikka ravinto oliskin vaikka mitä random shittiä, niin henkilö ei liho ellei päivän kokonaiskaloritarve ylity. Yleensä tälläset henkilöt elää jatkuvas kalorivajees, koska syöminen on epäsäännöllistä ja ravinneköyhää. Se saattaa vaikuttaa siltä, että kaveri syö ku hevonen ku näkee sen vetävän sipsiä ja karkkia käksin käsin ja pari cheeseburgeria sinne väliin viel, mutta kyseessä saattaa monesti olla kaverin ainut oikea ateria sinä päivänä.
^ Tuo vartalotyyppitulkinta on kyl paljon vanhempi idea kuin Arskan versiot aiheesta (joita en oo ees kuullu/lukenu). Aiheesta on lukemattomia sivuja netissä. Myös empiirinen kokemus tukee tätä väitettä, samoin kuin kaikki muukin data. Miksi EI olisi totta? Onko sulla laittaa jotain erilaista tulkintaa aiheesta? Onhan niitä tutkimuksia nähty, missä joillekin tarttuu lihas huomattavasti helpommin (mesomorph) kuin joillekin toisille. Ja kuinka jotkut voi syödä paljon enemmän lihomatta (ectomorph) ja kuinka jotkut lihoavat paljon herkemmin (endomorph) kuin muut. Kaikki varmasti myös tuntee jokaista näitä vartalotyyppejä edustavia ihmisiä ja myös niiden ulkoiset tuntomerkit pitävät paikkansa. Vaikee väittää vastaan ku on ite nähny ja kokenu :D
Geneettisesti ennaltamäärätty ruuminrakenne (helposti rakentaa lihasta, geneettinen alhainen rasvarosentti, luiden suuruus) ? Totta.
Jos oisit nähnyt minut tammikuussa oisit sanonu minua "ectoksi".
Jos näkisit minut nyt sanoisit "mesoksi".
Voisin varmaa kiskaista itteni "endoksi", mutten taida.
Ja läskiähän sitten tuppaa tulemaan ilmeisesti enemmän kun sitä on jo pohjilla, joten mielummin pitää itsensä kevyenä ja hakkaa massaa tosi rauhalliseen tahtiin itseensä, jos geenit ovat päättäneet pitää sinut hoikkana. Läskiä saa kuka vaan.
...mutta sain kuitenkin vuodessa 12 kiloa lisää painoa... Tuo 12 kiloa on tullut minulle suurimmalta osin rasvana. Jonkun verran lihastakin on tarttunut, koska tulokset ovat nousseet hyvin, mutta ei näy enää sikspäkit samalla tavalla ja rintalihaksissa nännien kohdalla alkaa olla tuollaiset ikävät rasvapoimut (mitään gynoja ei tunnu). Siksi en oikein tiedäkään miten tästä kannattaisi edetä, haluaisin kuitenkin nostaa painoani ainakin sinne 80-85 kiloon ettei tarvitisisi häpeillä laihuuttani, mutta samalla vähän huolestuttaa, että jos rasvaa kertyy tähän tahtiin niin sekään ei sitten näytä hirveän hyvältä.
Ehkä olitkin aliravittu endo? :D Ja en nyt haluaisi mitenkään tylyttää, mutta miten ihmeessä oot saanu kustua ton homman niin, että oot saanu vuodessa newbie gaineina 12 kiloa läskiä?! :S Ku tuo kilon kuukausitahti on just täydellinen ja noin alhaalta ku alkaa rakentaan (60kg) ja ku koko ajan treenaa, niin tuloksena pitäis olla lähes täyttä lihasta! Ite oon sentin pitee ja lähin 66 kilosta liikkeelle ja vähä yli vuodessa päädyin ~80kg. Varmasti rasvaakin hieman tuli, mutta oli loppupeleissä kuitenki alle 15% kasipackillä.
Sulle selitykses keksisin, että vedit bulkin mutta et treenannu :D Tai sit, et sulle maistuu kuppi vähä liikaa... Pienikin annos alkoholia pysäyttää kehon rasvanpolton siksi aikaa kunnes se alkoholimäärä on saatu pilkottua = kaikki tuona aikana syöty rasva varastoituu suoraan läskiksi.
Suna ottaisin dieetin: hiilareita alas ja prodet ylös. Ja dieettaat niin kauan, et rasvat on esim. alle 15%. Sit lähet siitä uuteen nousuun ja mietit mahdolliset ravinto- ja treeniasiat kuntoon.
Olen kuitenkin siis tyytyväinen että sain rasvaakin eikä luut törrötä joka puolelta eikä verisuonet pullistu joka lihaksesta mutta haluaisin kuitenkin painon sinne 85 kiloon enkä tiedä mitä siitä sitten seuraa jos rasvaa kertyy samalla tavalla.