Toimiva voima ohjelma

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja j2p
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
j.uhis:
jos lankkua tehdään hyvin leveellä, vaikutukset ei enää suuntaudu niin paljoa sinne, mikä on heikkoa, eli ojentajiin, vaan lähinnä niveliin. sitä tuskin kukaan haluaa. tämä varsinkin 10-15cm:n lankuilla.

lankkupenkkiä ei tarvitse hinkata kapeella otteella pelkästään, jos sitä yleensäkään tekee. se vaan nyt liittyi tähän nimenomaan ojentajien vahvistamiseen, josta oli kyse aiemmin. keskileveä ote toimii oikein hyvin, eikä siitä kisaleveydelläkään haittaa ole, jos vaan paikat kestää.

penkkitekniikkaan lankku ei juuri vaikuta parantavasti, jos se tehdään kisaleveydellä. vaikka nostorata olisi näennäisesti sama, haittaa lankulle pysäyttäminen joskus sitä oikeaa suoritusta ja viesti hermostolle ei ole sama, kuin kisatyylillä tehdyssä versiossa.

kuten sanottua, yksilöllistä myös tämä. mun ohjelmissa jotkut tekee lankkua myös kisaleveydellä.

bodareille kapee 5-10cm:n lankkupenkki on oikein mukava ojentajaliike. ei myöskään rasitu ranteet niin paljoa ala-asennossa.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
jto sanoi:
yleensä (lue: aina) treenien jaksottaminen toimii paljon paremmin, kuin saman ohjelman tekeminen huomattavan pitkiä aikoja. rytmitä toistot vaikkapas:
1kk:8-10
1kk:4-6
1kk:1-3
sarjoja 2-4. tollasellakin pääsee pitkän aikaa eteenpäin.


eli 2x6 jälkeen toi 3x3 olis varmaan aika hyvä?
 
Zone-sarja -42%
jos lankkua tehdään hyvin leveellä, vaikutukset ei enää suuntaudu niin paljoa sinne, mikä on heikkoa, eli ojentajiin, vaan lähinnä niveliin. sitä tuskin kukaan haluaa. tämä varsinkin 10-15cm:n lankuilla
En ymmärrä miten tämä on mahdollista, normaalilevyinen lankkupenkkihän jatkaa liikettä juuri siitä missä ojentajat aktivoituvat eniten mukaan, siis jos lankun korkeus säädetään siihen tarkoitukseen sopivaksi. Etenkin pitkäkätisille nostajille niinkin korkea kuin 10-15 cm lankku on sopiva.
lankkupenkkiä ei tarvitse hinkata kapeella otteella pelkästään, jos sitä yleensäkään tekee. se vaan nyt liittyi tähän nimenomaan ojentajien vahvistamiseen, josta oli kyse aiemmin. keskileveä ote toimii oikein hyvin, eikä siitä kisaleveydelläkään haittaa ole, jos vaan paikat kestää
Kisalevyinen lankkupenkki auttaa siihen tarkoitukseen kun esim. heikommista ojentajista johtuen tekniikka karkaa kesken kisalevyisen penkkisuorituksen.
penkkitekniikkaan lankku ei juuri vaikuta parantavasti, jos se tehdään kisaleveydellä. vaikka nostorata olisi näennäisesti sama, haittaa lankulle pysäyttäminen joskus sitä oikeaa suoritusta ja viesti hermostolle ei ole sama, kuin kisatyylillä tehdyssä versiossa
Olen täysin erimieltä... enkä ihan yksin enkä nyt ole keksinyt kisalevyistä lankkupenkkiä, sillä on moni kovempikin nostaja parantanut penkkitulostaan. Olen ennemminkin käsittänyt, että kisanostosta poikkeavalla liikeradalla tehtävät liikkeet eivät vaikuta parantavasti ainakaan suoritustekniikkaan.
bodareille kapee 5-10cm:n lankkupenkki on oikein mukava ojentajaliike. ei myöskään rasitu ranteet niin paljoa ala-asennossa
Eivät ranteet rasitu ala-asennossa kun tanko otetaan oikein ranteiden päälle, lukuunottamatta tietysti rannevaivaisia joilla sitten rasittuu otti miten päin tahansa.
 
en mä nyt rupea tästä änkkäämään.

en ole koskaan sanonut, ettei kisalevyinen lankkupenkki olisi hyvä liike. kuten mainitsin, mun tekemissä ohjelmissa sekin esiintyy sillon tällön. kapeampi lankkupenkki sijoittuu ehkä useemmin peruskaudelle. riippuu nostajasta.

kisalevyisen lankkupenkin nivelrasitus on suurempi, koska käsitellään ylisuuria rautoja leveällä otteella. se suuntaa rasitusta enemmän hartianivelellä suhteessa ojentajaan. se on ihan fakta. tottakai se ojentaja aktivoituu, en sitä myöskään sanonut.

kisanostosta poikkeavat tekniikat eivät ole tarkoitettukaan parantamaan tekniikkaa, vaan kehittämään heikkoja kohtia. jos heikennetään vipuja (esim. tässä leveä -->kapea ote), saadaan parempi harjoitusvaikutus sitä kautta. jos tekniikkaa pitäisi treenata, ei kannattaisi juuri muuta tehdäkään, kuin kisapenkkejä ja mieluiten aina paidalla. se ei kuitenkaan pitkässä juoksussa onnistu.

kuten sanottua (moneen kertaan), en väitä mitään, vaan toin esiin muutamia näkökohtia. se mikä sopii joillekin, vie toisen nopeesti ylikuntoon tms. sen verran runsaasti on tullut noita valmennushommiakin tehtyä, ettei samanlaista nostajaa juuri ole.

:)
 
No en rupea mäkään tästä änkkäämään...
vaikken olekaan samaa mieltä ton kisalevyisen penkin nivelrasituksesta ;) ... paitsi jos penkataan kyynärät leveällä joka alkaa vähitellen olla onneksi historiaa kun sillä tekniikalla ei olkapäät pysy vauhdissa mukana, etenkään kiertäjäkalvosimet.
Heikkoja kohtia pitää tietenkin vahvistaa, tavalla tai toisella, mutta valmiin ohjelman teko on kylläkin melko vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, ja sitä pitäisi päivittää vähintään 5 viikon välein. Vasta tekemisen myötä näkyvät ne heikot kohdat joita pitää vahvistaa ja monasti on tarve yhden kovan treenin jälkeen muuttaa ohjelmaa jo seuraavaan.
Muutenkin noiden yli 20 - 30 vuotta vanhojen bulgaari- ja venäläistyylisten ohjelmien kopioimisessa on omat riskinsä pidemmän päälle. Pitää muistaa se määrä nostajia mistä parhaat valikoitiin ja puitteet jotka näille lahjakkaille luotiin. Olivat täyspäiväisiä ammattilaisia joiden työnä oli treenata, syödä ja levätä... valmentajat huolehtivat lopusta. Suomalaisella nostajalla on tuskin rahkeita tähän systeemiin eivätkä siis pysty palautumaan vastaavista treeneistä.
No ei siitä sen enempää, mun valmentaja olisi oikea mies jatkamaan näistä asioista 25:n vuoden kokemuksellaan lajista, ja kun on myös aikanaan keskustellut bulgaari- ja venäläisvalmentajien kanssa näistä. Mutta eri asia jaksaako hän vaivautua asiasta täällä vääntämään... katsotaan... :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom