- Liittynyt
- 19.6.2007
- Viestejä
- 8 670
- Ikä
- 36
Tämähän ei ole pelkästään lihankorvikkeiden ongelma, vaan koko kasvissyönnin ongelma.
"Jos käyttää proteiininlähteenä vain lihankorvikkeita, on vaikea saada riittävästi rautaa ja sinkkiä, ilmenee Nutrients -sarjassa julkaistusta tutkimuksesta.
Ruotsalaisen Chalmers-yliopiston analyysissa oli mukana 44 Ruotsissa myytävää lihankorviketta, joten kyseessä on yksi laajimpia lihankorvikkeiden laatuun keskittyneitä tutkimuksia.
Nämä kasvit nimittäin sisältävät paljon fytaatteja. Ne sitoutuvat ravinnon sisältämiin mineraaleihin ja estävät niitä imeytymästä suoliston limakalvon lävitse. Lihankorvikkeiden tapauksessa fytaatit sitoutuvat erityisesti rautaan mutta myös sinkkiin. Tämä tarkoittaa, että vaikka tuotteessa olisi luontaisesti rautaa tai sinkkiä tai molempia, fytaatit estävät niiden imeytymisen"
"Jos käyttää proteiininlähteenä vain lihankorvikkeita, on vaikea saada riittävästi rautaa ja sinkkiä, ilmenee Nutrients -sarjassa julkaistusta tutkimuksesta.
Ruotsalaisen Chalmers-yliopiston analyysissa oli mukana 44 Ruotsissa myytävää lihankorviketta, joten kyseessä on yksi laajimpia lihankorvikkeiden laatuun keskittyneitä tutkimuksia.
Suurin osa analysoiduista lihankorvikkeista oli tehty soija-, herne- ja vehnäproteiinista, ja tähän liittyi myös tuotteiden suurin ravitsemuksellinen ongelma.FYTAATTIEN MÄÄRÄ OLI NIIN SUURI, ETTÄ SE ESTI KÄYTÄNNÖSSÄ KAIKEN SINKIN JA RAUDAN IMEYTYMISEN.
Nämä kasvit nimittäin sisältävät paljon fytaatteja. Ne sitoutuvat ravinnon sisältämiin mineraaleihin ja estävät niitä imeytymästä suoliston limakalvon lävitse. Lihankorvikkeiden tapauksessa fytaatit sitoutuvat erityisesti rautaan mutta myös sinkkiin. Tämä tarkoittaa, että vaikka tuotteessa olisi luontaisesti rautaa tai sinkkiä tai molempia, fytaatit estävät niiden imeytymisen"
Tekniikan Maailma
tekniikanmaailma.fi