Terveellisempi "pikaruokapaikka" - kävisitkö?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja miriami
  • Aloitettu Aloitettu
Kyllä tosiaan 30cm kana/paahtopaisti tms. Subi pitäisi riittää kelle tahansa joka ei juuri satu olemaan no-carb/low-carb -vaiheessa elämässään.
Jostain leivän laadusta vänkääminen on tuollaisessa combossa täysin merkityksetöntä (ellei sitten ole allerginen).
Ja kuka tarvitsee yli 600 tai 700 kcal/ateria??
Ja tosiaan, 30cm tuplaliha nostaa sitä kalorimäärää (ja proteiinin osuutta) entisestään.
Aika lähellä täydellistä perusateriaa koostumuksensa osalta, tulee laiskalle bodarille kasviksiakin puoliväkisin :)

Sama. Ja jos on no-carb meiningillä liikenteessä, niin Subista saa myös salaatin, eli lihat ja kasvikset lisukkeineen ilman sämpylää. Leivän laadusta on tosiaan aivan turha edes puhua, leipä on leipää. Vaalean leivän ja täysjyväleivän ero on todellisuudessa sen verran pieni, että sillä ei ole käytännössä oikein mitään merkitystä. Ja pastat ja riisit on kuitenkin ihan samaa tavaraa, jos niitä voi syödä, niin voi syödä myös vaaleata leipää. Jostain kumman syystä bodarille on ok syödä riisiä kanan kanssa, mutta vaalea leipä onkin sitten epäterveellistä ja lihottavaa. Käytännössä ei oikein mitään eroa.

Ei siinä mitään, kyllähän tuollainen threadin aloittajan visioima ravintola varmasti olisi käynnin arvoinen, mutta valitettavasti sille on vaikea ennustaa suunnatonta ja varmaa menestyskulkua.
Menestys riippuu monesta asiasta, sijainti, ruoan maku, palvelu, nopeus, hinnat, jne. Jos nämä kaikki on kunnossa, niin sitten pärjää myös tällä konseptilla. ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sama. Ja jos on no-carb meiningillä liikenteessä, niin Subista saa myös salaatin, eli lihat ja kasvikset lisukkeineen ilman sämpylää. Leivän laadusta on tosiaan aivan turha edes puhua, leipä on leipää. Vaalean leivän ja täysjyväleivän ero on todellisuudessa sen verran pieni, että sillä ei ole käytännössä oikein mitään merkitystä. Ja pastat ja riisit on kuitenkin ihan samaa tavaraa, jos niitä voi syödä, niin voi syödä myös vaaleata leipää. Jostain kumman syystä bodarille on ok syödä riisiä kanan kanssa, mutta vaalea leipä onkin sitten epäterveellistä ja lihottavaa. Käytännössä ei oikein mitään eroa.

Varsinkin, kun tuossa on mukana läjä kasviksia, protskua jne. Eli se glykeeminen indeksikin menettää merkityksensä käytännössä.
 
Vaikken Helsingin alueelta ite olekkaan, kannatan ideaa vahvasti (kuhan hinnat on opiskelijaystävällisiä;)) Sillä oon itekkin miettiny, miks ei Suomessa tämmösiä oo (Subwayn kanssa itellä on ongelmia)
 
Eikös nuo salaattibuffeet ole aikalailla tuollasia tereellisempiä vaihtoehtoja? Saa valita normisalaatille kaveriksi rehut ja lihat oman maun ja nälkänsä mukaan.

Vielä kun nuista saa monesti normi kotiruokaakin samasta paikasta, niin eipä tuosta juuri terveellisemmäksi murkina muutu. Ainakin itse tulee suosittua nuita ja eipä ole epäterveellisesti tarvinnut syödä lounaspaikoissa.

edit. Eihän nuissa tietenkään ole ilmoitettu kalorimääriä, rasvajakaumia ym., mutta ne keitä nuo kiinnostavat, osaavat itsekkin hyvin pitkälle jo päätellä mitäs kaikkea se lautasella oleva murkina on itseensä piilottanut.
 
Ehdottomasti kävisin, etenkin lounaalla (jos on Hki ydinkestussa), ja kyllä iltaisinkin sillä ravintoarvoiltaan laadukas ruoka-annos voi olla myöskin ihan kulinaarinen nautinto. Syön usein ulkona ja aina vähän harmittaa, ettei ole tarjolla mitään mikä ei olisi jossain rasvassa tai kermassa lillunut, enkä kehtaa tarjoilijoille neuvoa että korvaatko sen ja sen tällä ja tällä...
 
Eikö tuollainen kannattaisi hoitaa seisova pöytä -meiningillä? Saa lapata lautaselle ja maksu kassalle ruuan mukaan. Aamulla vähän eri menu. Lautasen tilalle voisi lapata safkat myös take-away astiaan. Kunnon selosteet vaan, että mitä ruoka sisältää.

Ehdottomasti erillinen kasvissyöjäosasto omine pöytineen. Eli kasvissyöjillä on huonosti ruokapaikkoja ja monet tofuruuat sopivat myös kuntoilijoille. Tämä toisi lisäasiakkaita.
 
Mahtava idea ja monesti miettiny itekkin, että ois nättiä jos kebabin/hampurilaisaterian sijaan saiski jotain hieman terveellisempää. Subway nyt on vaan subiravintola eikä sitä leipää nyt jaksa joka päivä syödä, saati sitten useammin päivässä. Varmasti arvot kohillaan mutta ei se omasta mielestä ruualta tunnu ja kohtuu pienihä se leipä on. Voisin kuvitella että sijainti on todellakin se tärkein tässä. Siellä pääkaupunkiseudullahan varmasti on kysyntää kun vaan saa helkatin hyvältä paikalta tilat :)

Yrittämään vaan. Ei siinä voi pahemmin käydä ku kussa koko homma. :thumbs:
 
Korkea proteiinipitoisuus asettanee hinnan kanssa jonkinmoisen haasteen ravintolan perustajalle, joten varsinaista fitnessravintolaa ei ehkä kannata lähteä perustamaan (asiakaskannan kapeudenkin takia). Esim. korkealaatuinen liha/kana/kala on todella kallista ja muista proteiininlähteistä on aika köyhä tehdä maistuvia, lämpimiä aterioita. Jos ruoan pitäisi vielä tulla nopeasti, niin haaste saada homma toimimaan kasvaa. Tokihan voisi tarjota kahvilatyyppisesti proteiinijuoma + terveellinen leipä -yhdistelmiä, mutta koostumus muistuttaa enemmän välipalaa kuin kunnon ateriaa. Toki lämpimistä leivistä saa ravitsevan ja vaihtelukykyisen aterian, ja siihen vielä salaatti kylkeen niin hyvä tulee
 
Tämän tyyppisiä paikkoja kaipaisin enemmän.

Ravintola Annapurna: Värikkäästi sisustettu nepalilainen kivijalassa Fredrikintorilla. Ruoka pääsääntöisesti hyvää ja ravintola suosittu. Myös lounasta.
 
Jos olisin töissä paikan lähellä niin varmasti kävisin lounaalla. Tällä hetkellä opiskelen ja harvoin tulee käytyä ulkona syömässä ja silloin kun käyn yleensä vedän kunnon epäterveelliset setit.
 
Jos Tampereen keskustasta tuollainen löytyisi, varmasti kävisin lounaalla. Aika usein tulee käytyä mainituissa Wokwokissa ja Subissa.

Moni toimistorotta, joka ei kuluta paljoa, haluaisi vähärasvaista ruokaa lounaalla, koska ilman liikuntaa (ja sen kanssakin) vatsakumpu kasvaa ravintoloissa lounastaessa. Salaatti ei kuitenkaan pidä nälkää tarpeeksi.

Itse kanssa toivoisin tietoa paitsi rasvan ja hiilarien määrästä, niin myös niiden laadusta. Kovat rasvat ja valkoinen sokeri minimiin. Sen sijaan lisäaineettomuudesta ja luomusta en olisi valmis maksamaan yhtään ekstraa. Kas kun rasva ja sokeri meidän terveyttämme tuhoavat, eivät lisäaineet (harvat allergiset pois luettuna).

ps. kannattaa tsekata legendaarisen Firehousen ruokalistaa Venicessä. Paikkahan siis sijaitsee Gold's Gymin vieressä, joten ruokalista on bodareille suunniteltu. Ihan noin pitkää ei tieteenkään kannata tehdä :D

http://losangeles.citysearch.com/profile/150141/venice_ca/firehouse.html#
 
Maan kovimmat bodarit ja fitnesstypyt asuu mansesterissa, eli tänne tuollainen ravintola eikä mihkään rantabodareiden kehäkolmosen sisäpuolelle. :D
No joo, tälläinen konsepti ei varmaan pitkälle pyöri pelkkien boodareiden ja fitnesstypyjen avulla. Asiakaskunta tietty kyllä tarvii olla laajempi.
 
Mullakin on joskus käyny tollanen ajatus mielessä. Ei siis ikinä edenny siitä pidemmälle mutta kuitenkin. :rolleyes:

Mutta jotain vinkkiä: Tälläseen ryhtyvän pitää tiedostaa se että suurin osa ihmisista ei tiedä mikä on terveellistä vaan luulee että vähäkalorinen = terveellinen. Eli siis jos annokset on täynnä hyviä rasvoja niin ei tavalliset tallaajat siitä mitään ymmärrä, kattoo vaan kaloreita. Eli toisin sanoen sen "body" menun vierellä pitäis olla vähäkalorinen menu.


Onnea yritykseen. Tulen kyllä varmasti syömään jos satun joskus kohdalle nälkäsenä. :D
 
Minusta tuollanen ois hyvä idea ja varmasti sellaisessa ruokapaikassa söisin. Tuota on tullut kirottua niin paljon aina että mistään ei tahdo saada reissun päällä kunnon ruokaa, epäterveellistä paskahöttöö kyllä joka nurkalta. Kova olis ravintola missä sais nopeesti terveellistä proteiinipitoista ruokaa ja sivubisneksenä mm. herapaukkuja, massagainereita ja rahkaa. :thumbs:
 
Jos vähähiilarinen ja runsasrasvainen paikka osuu Tampereelle niin varmasti käyn.
 
Tämmösen konseptin toimivuus on kiinni massoista; ei riitä, että alueella asuu vaikka satakunta liikkujaa/treenaajaa
Mun mielestä ei kannata lähtee ajattelemaan tältä kannalta. Kiinalainenravintola ei avaa oviaan vain kiinalaisille. Pizzeria ei avaa oviaan vain italialaisille.
Itse näkisin asian niin että se rafla suunnataan kaikille, aina vauvasta vaariin ja läskistä laihaan. Sit se terveellisyys olis semmonen lisäarvo. Sit tehdä pari erillistä markkinointikampanjaa. Toinen treenaamattomille ja toinen treenaajille.
 
Toinen mitä en miettisi sekuntia kauempaa on ravintolan laittaminen kuntosalin yhteyteen. Ajaa pois tavalliset asiakkaat kohtuullisen hyvin. Neutraalille, helposti lähestyttävälle alueelle se rafla pystyyn.
 
Tuossa on varmasti aika haasteellista löytää sellaisia ruokia, jotka olisivat kaikkien mielestä terveellisiä. Kuten tässäkin ketjussa on nähty, niin pelkästään Pakkotoiston sisällä on useita erilaisia näkemyksiä siitä mitä on terveellinen ruoka. Käytännössä annokset pitäisi olla aika pitkälti itse koottavissa, muuten on mahdotonta löytää kaikille kelpaavia terveellisiä ruokia. Tai sitten pitää olla terveysmenu kullekin ryhmälle. :rolleyes:
 
Jos oikeasti olet perustamassa ravintolaa, sun kannattais ehkä rakennella jonkinlainen nettipohjainen kyselylomake ja linkittää se tänne. Sillä voisi saada kerättyä kattavammin tietoa siitä, millaista ruokaa jengi haluaisi syödä, mikä olisi hyvä sijainti, paljonko body-ruoasta ollaan valmiita maksamaan, kuinka usein olisi valmis käymään jne.

Vastausten analysointi olisi ainakin helpompaa kuin selata tätä threadia läpi. :) Kunnon datan pohjalta pystyisit tekemään laskemat siitä, kannattaako ko. bisnes vai ei.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom