Terveellisempi "pikaruokapaikka" - kävisitkö?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja miriami
  • Aloitettu Aloitettu
Oishan toi ihan huippujuttu. Isoissa kauppakeskuksissakin vois toimia hyvin ku ihmisii on paljon ja ostosten teon lomassa tulee aina nälkä. Ite tulee usein mentyy Hesburgeriin tai Fazerin kahvilaan syömään ku nälkä yllättää kauppakeskuksessa ollessa. Jos sais hyvän protskudrinkin jostain niin valitsisin sen paljon mielummin ku Hesen ruuat.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En näe markkinoita. Se, että tän palstan käyttäjät käyttäisivät, ei vielä takaa että hommassa olisi mitään järkeä. Kannattavuuslaskelmat kannattaa ainakin tehdä hyvin tarkkaan.

Onhan sitä kaikennäköisiä hienostobaarejakin yritetty mutta fakta on se, että kalja myy.

Jos ravintola-alalle halajaa niin mä lähtisin perustamaan "tavallista" ravintolaa jossa olisi sitten vaihtoehtoina ketjussa mainittuja tuotteita.
 
Niin, kuten edellä todettiin, markkinat taitaisi olla aika marginaaliset. Ainakin sitä kohderyhmää (maksukykyistä sellaista!) pitäisi miettiä tarkemmin.

Turussa on esimerkiksi todella hyvä ja suht suosittu "vaihtoehtoruokala". Sieltä saa vain kasvisruokaa, todella kattava salaattipöytä + lämpimät ruuat. Maksetaan punnituksen jälkeen sen mukaan, kuinka paljon on lautaselleen mättänyt. Lisäksi on erilaisia mehuja, rahkoja, tuorepuuroja jne, jne, vaikka millä mitalla.

Mutta. En ole koskaan nähnyt siellä yhtään bodaria, en fitnestyttöä, enkä yleensä yhtään alta nelikymppistä ihmistä. Nuoremmat tuppaavat käymään Hesellä sillä välin kun vanhemmat ja nimenomaan ne maksukykyiset (ne joiden varassa tuollaiset paikat tosiasiassa pysyy pystyssä) lähinnä naiset syövät sitä terveellistä lounasta.

Tuo paikka on oikeasti loistava. Sieltä saa kasattua juuri oikeanlaisen ja sisältöisen lounaan ja suht edullisesti. On juustoja, kananmunia, soijaa, tofua, ituja, kalaa, yms. vaikka missä muodossa. Mutta ei tunnut alle 40 - 50 -vuotiaita ikävä kyllä kiinnostavan. Ei sillä, minusta on kiva lounastaa tätien kanssa. Kahvillakin käyn silloin tällöin. On mukavaa ottaa marjarahkaa kahvin kanssa, sitä kun ei monesta paikkaa saa.
 
Itse olen sitä mieltä, että ravintolaan mennään syömään hyvänmakuista ruokaa, eikä laskemaan kaloreita. Vai kiinnostaako jotakuta ravintola, jossa tarjotaan jauhelihaa ja seitiä? Tuskinpa mikään "bodariravintola" kannattaisikaan. Parempi syödä vain kotona, jos pikaruokaloiden antimet eivät miellytä.
 
Kävisin varmasti ja moni tuttuni myös. Tärkeimpänä näkisin:
- vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoisempi vaihtoehto
- annosten ravintotiedot näkyvillä
 
Turussa on esimerkiksi todella hyvä ja suht suosittu "vaihtoehtoruokala". Sieltä saa vain kasvisruokaa, todella kattava salaattipöytä + lämpimät ruuat.
Vain kasvisruokaa? No, kerro silti mikä mesta? Keidas?
 
Se on jopa niinkin utopistinen tausta-ajatukseltaan kuin "elävänravinnon ravintola", mutta kyllä sieltä hyvää ja terveellistä ruokaa saa (proteiinia myös, jos itse sitä valitsee).

Mehiläisen talossa sellainen kuin Eliksiiri.

Mutta tosiaan, vaikka se on todella "vaihtoehtohöpöideologian" ravintola, niin se pysyy pystyssä, koska tädit käy siellä. Ja tädeillä on rahaa syödä joka päivä ulkona. Ihan jokaisella parikymppisellä ei aina ole.
 
KÄVISIN JA VEISIN KAIKKI KAVERINIKIN SINNE!
Oon niin pitkään toivonu paikkaa jossa...

- olisi ravintoarvot esillä!
- saisi valita riisin/perunan/kasvisten/pastan(myös viljan)/GUINOAN (keliaakikoille) määrän GRAMMOINA ("ottaisin 60g täysjyväriisiä")
- saisi valita proteiinin lähteen (myös soija-vaihtoehto) ja tietyn grammamäärän ("ottaisin 200g kanaa")
- saisi höyrytettyjä "puhtaita" kasviksia (ei mausteita, öljyjä, käristyksiä..) ("ottaisin 20g keitettyä porkkanaa")
- saisi valita mausteet
- saisi siihen mahdolliseen drinkkiin laktoositonta, aspartaamitonta proteiinijauhetta (voinhan tuoda omankin..) ja vaikka soijamaitoa

Perusravintelissa on se ongelma kun tilaa ilman perunoita, ilman kastiketta ruuan - maksat silti saman hinnan !!! Todella ärsyttävää! Ja yleensä kaikki on vähälaktoosisia...eikä suinkaan laktoosittomia. (Ellei mene thaikku-paikkaan :))
Parasta olisi jos voisi maksaa oikeasti siitä mitä todellisuudessa syö, kun en muutenkaan oo isoruokainen mutta on plussaa jos voi syödä jossakin hyvällä mielellä jotain järkevää, hyvää ja puhdasta ruokaa!
Ja mielummin maksan siitä kuin et maksan "turhasta" saman verran ja puolet jää syömättä!
Perus-setti on pihvi ja salaatti raflassa, nykyään en tosin voi syödä edes raakoja kasviksiakaan ellen halua jalkapalloa mahaan!

Oon vapaaehtoinen viemään flyereita/esittelemään paikkaa liikuntakeskuksessani jossa käyn! :) Varmaan myös erilaisten kisojen/tapahtumien yhteydessä on hyvä mainostaa sitten kun sinne asti pääset ja uskoisin että urheilijoiltakin voisi saada tukea mainoksiin ym...
 
En ole jaksanut lukea koko ketjua läpi, joten saatan toistaa jonkun edellisen puheita. Semmonen ravintola, jossa joka ruoka ei olis uitettu rasvassa ja ruoka olisi oikeasti täyttävää. Vegaanivaihtoehdot on usein aika pienet nykyisis raflois, kunnon salaattia ei vaan voita yhtään mikään. Tietenki hinta pitää olla kohillaan, ei mitään mäkkärin ukotushintoja.
 
Marginaalinen - kyllä. Mutta myös kasvava trendi, joka ennen pitkää vielä koskettaa itse kutakin meistä, vaikkei nyt niin jaksaisikaan miettiä mitä suuhunsa pistää. 40-50-vuotiaissa konttorirotissa alkaa olla jo aika iso osa sellaisia naisia ja miehiä, joille jonkin asteisesta karppaamisestakin on tullut suoranainen elämäntapa tai kevyemmästä ruokavaliosta itsestäänselvyys.

Nyt taas vituttaa asua näin onnettomassa maassa, jossa ihmiset edelleen vaan haluaa, että ravintolasta saa RANSKALAISIA jne. Ei minua kiinnosta ainakaan sellaista perustaa, enkä tässäkään miettinyt mitään ihan illallisravintolaa, vaan parempaa lounaspaikkaa Mäkkärin, Subin tms. rinnalle. Vähän kartoitettuani taas tuota Jenkkilän tarjontaa, alkais sellanen smoothie- ja shakebaari kiinnostaa sittenkin ehkä jopa enemmän.. En tiedä, vielähän tämä on niin suunnitteluasteella, että kelkkaa voi kääntää miten monta kertaa tahansa :)

Tuo 100%-lista ei tulisi toimimaan Suomen kokoisessa maassa millään ilveellä.
 
Threadia läpi lukematta, lounaspaikaksi toivoisin seuraavaa:

Seisova pöytä jossa
- pari kolme vaihtoehtoa pääruuaksi
- tarjoiluastioihin kiinnitetty laput, jossa ko. ruuan ravintoarvot ja pääraaka-aineet, myös kcal per kauhallinen voisi olla laskettuna valmiiksi
- runsas salaattipöytä
- joka päivä spoudarin perusaineet tarjolla ml. maitorahka, raejuusto, tonnikala, keitetyt kananmunat

Tossa olis hyvä, jos karkeasti olis helposti laskettavissa esim: kauhallinen laatikkoruokaa (300kcal), kauhallinen raejuustoa (100ckal) ja kauhallinen tonnikalaa (90 kcal) + salaatit päälle, eli tulipa vedettyä 500 kcal lounas.
 
Kyllä mielestäni asiakaskunta pitäisi tällaiselle ruokalalle löytää. Tuntuu että yksi sun toinen tänä päivänä tarkkailee painoaan, ja valitsee mielellään kevyen aterian mikäli mahdollista. Valitettavasti normi ravintoloissa ei todellakaan tiedä mitä saa, esim joku salaatti voi olla hirveä kaloripommi, kun siihenn kaadettu kaiken maailman soosit. Veikkaan että normi ravintolalla menee huonommin jos laittasiivat annoksen kilokalle määrän ruokalistaan, kukaan ei tilais mitään jos tietäisi karun totuuden :)
 
Threadia läpi lukematta, lounaspaikaksi toivoisin seuraavaa:

Seisova pöytä jossa
- pari kolme vaihtoehtoa pääruuaksi
- tarjoiluastioihin kiinnitetty laput, jossa ko. ruuan ravintoarvot ja pääraaka-aineet, myös kcal per kauhallinen voisi olla laskettuna valmiiksi
- runsas salaattipöytä
- joka päivä spoudarin perusaineet tarjolla ml. maitorahka, raejuusto, tonnikala, keitetyt kananmunat

Tossa olis hyvä, jos karkeasti olis helposti laskettavissa esim: kauhallinen laatikkoruokaa (300kcal), kauhallinen raejuustoa (100ckal) ja kauhallinen tonnikalaa (90 kcal) + salaatit päälle, eli tulipa vedettyä 500 kcal lounas.


Tuo kuulostaa juuri sellaiselta paikalta, jossa varmasti kävisin syömässä:dance:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom