Terveellinen bodarin ruokavalio?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja _Qi_
  • Aloitettu Aloitettu
Mulle ei nyt ihan auennut näiden viestien perusteella että mitä kunnianarvoisa aloittaja haluaa syödä ja mitä ja kuinka paljon ruoastaan saada.

Ei se mitään neuvoja oo halunnut.

Se vaan halus tulla tänne kertomaan kuinka hyvä ihminen se on.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jossain yhteishyvälehdessä(?) luki, että 500 grammaa punaista lihaa viikossa olis maksimimäärä ja sen jälkeen paksusuolisyöpäriski kasvaa olennaisesti. Eli noi 70 grammaa päivässä. 70 grammaa lihaa päivässä kuulostaa jokseenkin vähäiseltä jos energiankulutus on kovaa. Tiedä sitten.
 
Tuo on pelkkä myytti.

“Red meat causes cancer.”
In a 1986 study, Japanese researchers discovered cancer developing in rats that were fed “heterocyclic amines,” compounds that are generated from overcooking meat under high heat. And since then, some studies of large populations have suggested a potential link between meat and cancer.
What science really shows:
No study has ever found a direct cause-and-effect relationship between red-meat consumption and cancer. As for the population studies, they’re far from conclusive. That’s because they rely on broad surveys of people’s eating habits and health afflictions, and those numbers are simply crunched to find trends, not causes.
-Alan Aragon
 
Jossain yhteishyvälehdessä(?) luki, että 500 grammaa punaista lihaa viikossa olis maksimimäärä ja sen jälkeen paksusuolisyöpäriski kasvaa olennaisesti. Eli noi 70 grammaa päivässä. 70 grammaa lihaa päivässä kuulostaa jokseenkin vähäiseltä jos energiankulutus on kovaa. Tiedä sitten.

Tätä asiaa voidaan mun mielestä miettiä samalla tavalla kuin tupakanpolttoa. Yksi aski päivässä ei välttämättä näy vielä mutta 40 vuotta putkeen niin ollaan todella huonossa tilanteessa. Toisaalta jos poltat 10 askia päivässä niin ei tarvitse varmasti odottaa edes 10 vuotta että se alkaa näkymään terveydessä. Jos nyt mietit että jotkut saattavat jopa syödä 700g punaista lihaa päivittäin (400-500g ollessa kuitenkin se todennäköisempi) niin kyllähän tuollaisen syövän pitäisi kehittyä sitten jo paljon nuoremmille jos se olisi suoraan riippuvainen punaisen lihan käytöstä.
 
Tätä asiaa voidaan mun mielestä miettiä samalla tavalla kuin tupakanpolttoa. Yksi aski päivässä ei välttämättä näy vielä mutta 40 vuotta putkeen niin ollaan todella huonossa tilanteessa. Toisaalta jos poltat 10 askia päivässä niin ei tarvitse varmasti odottaa edes 10 vuotta että se alkaa näkymään terveydessä. Jos nyt mietit että jotkut saattavat jopa syödä 700g punaista lihaa päivittäin (400-500g ollessa kuitenkin se todennäköisempi) niin kyllähän tuollaisen syövän pitäisi kehittyä sitten jo paljon nuoremmille jos se olisi suoraan riippuvainen punaisen lihan käytöstä.

Punaisen lihan ongelma on liiallisen raudan kertyminen elimistöön. Seuraukset tästä ei rajoitu syöpään.
 
"eli mahdollisimman vähän roskaruokaa, lihaa ja maitotuotteita (koska itse uskon lihan ja maidon olevan ihmisen terveydelle epäsuotuista, niinpä en niitä juuri käytä)."

Saisko tolle jotain perusteluja?

ps. en jaksanut lainata.
 
Tietysti ihminen pitää hanakasti kiinni niistä opeista, jotka on matkan varrella kerännyt, mutta ei kuitenkaan kannata olla niin ehdoton mielipiteissään, vaan kerätä tietoa sieltä täältä, sillä harvoin vain yksi ajattelumalli on täysin 'oikea'.

No itsehän näytät olevan täysin varma äärikannastasi, vaikket sitä osaakkaan juuri perustella.

"Kyllä sä possua ja maitoa mätkimällä varmasti kasvat isommaks, mutta kyllä sen järkikin sanoo, ettei olo parane kun syö kuollutta ruumista ja juo prosessoitua maitoa mikä on tarkoitettu lehmänlapsille kasvueinekseksi. Lihan sulattaminen on hirveä työ ihmiselle."

Anteeksi mutta mikä järki, millä logiikalla? Ja miten niin hirveä työ, ihminen pystyy käsittelemään lihan erittäin tehokkaasti? Mikä tekee kuolleesta ruumiista huonomman, koko eliökunnan ravintoketjun huiput ovat aina syöneet kuolleita ruumiita? Enkä usko maidon prosessoinnin tekevän siitä paljoa sen huonompaa (kuumennus ja homogenointi). Vihaan tätä nykyistä trendiä jossa kaikki "luonnollinen" nähdään automaattisesti hyvänä ja parempana. Ne sun banaanis on muuten kaukana luonnollisesta. Kaupan banaanit ovat ihmisten jalostamia steriilien triploidikasvien marjoja. Oikeaa alkuperäistä banaania et suuhun laittaisi. Punainen liha on paljon luonnollisempaa (vaikkei se siitä teekkään siitä yhtään parempaa).
Tässä ihmisen evoluutiosta:
Useat todisteet osoittavat Homo-lajien ravinnon muuttuneen lihapitoiseksi, josta tuli tärkeä energian ja valkuaisaineiden lähde, kuten muutos hampaiden rakenteessa ja kivityökalujen valmistus. Lihansyönnin ansiosta varhaisille Homo-suvun lajeille kehittyivät isommat aivot, jotka kuluttavat esimerkiksi noin 20 prosenttia nykyihmisen energiasta, vaikka niiden osuus ihmisen painosta on vain noin 2 prosenttia. Ihmisten ravinnonlähteeksi muodostui yhdistelmä kasvisravinnon keräilyä ja liharuokaa. Lihan ja rasvan syönti oli välttämätön edellytys aivojen kasvulle.

Mutta kysymykseesi. Täysjyväpasta sisältää yllättävän paljon proteiinia. Sitten kaupasta saa proteiinipastaa, mutta se sisältää erikseen lisättyä vehnäproteiinia joka on saatu - hui - prosessoimalla. Kauheasti vaihtoehtoja ei ole, jos kerta mahasi ei kestä palkokasvien ahtamista.
 
Mieluummin syön 3-4 banaania treenin jälkeen kuin vedän jotain maltopaskaa tauluun. Muutenkin proteiinin tarvetta on imo liioiteltu, parhaimmillaan lukenut suositeltavan 4-5g proteiinia per painokilo... munuaiset tykkää. Mutta ap:lle, syö vaan paljon mahdollisimman puhdasta ruokaa, ei mitään äärimmäisyyksiä suuntaan tai toiseen makroissa. Ja niitä maito- ja lihatuotteita saa ja pitää syödä, koska mm b12 ja calsium.
Enpä ole kyllä kuullut suositeltavan 4-5g proteiinia per painokilo... Jos on, niin en usko tämän perustuvan mihinkään tutkittuun tietoon. Korjatkaa jos olen väärässä. Peace out.
 
Tommosia jättimääriä on lukenu jossain kovemmalla proteiinisynteesillä käyvien 120-150 kilosten probodareiden ravintojutuissa, mutta harvemmin tavan tallukoilla.
 
Monesti proteiinin määrä on yllättävän pieni monessa ohjeissa, esim. 2xrasvaton massa, eli itsellä se tekisi 128g joka tulee nyt melkein väkisinkin täyteen jos normisti syö ja jos oikeasti syö proteiini pitosta ruokaa niin itsellä se pyörii tuolla 150g-200g välillä.
 
Jossain yhteishyvälehdessä(?) luki, että 500 grammaa punaista lihaa viikossa olis maksimimäärä ja sen jälkeen paksusuolisyöpäriski kasvaa olennaisesti. Eli noi 70 grammaa päivässä. 70 grammaa lihaa päivässä kuulostaa jokseenkin vähäiseltä jos energiankulutus on kovaa. Tiedä sitten.

onhan niitä muitakin proteiinin lähteitä kun punainenliha? esim. kana ja kala.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom