Tekoäly ja mahdollinen sen luoma uhka ihmiskunnalle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Aiheeseen liittyvää ja suositus kiinnostuneille, mutta vaatii tosiaan vähän kiinnostusta, koska ei mikään ihan lyhyt pläjäys. Yann LeCun ollut Lex Friedmanin podissa vieraana aiheesta muutamaan kertaan. Yann on Metan (Facebook) tekoälyporukan johtava tutkija ja toimii myös professorina. Varsinkin tässä round 3:ssa käydään kattavasti, mutta ymmärrettävästi näiden eri tekoälyksi tituulerattujen työkalujen heikkouksia ja vahvuuksia, sekä sivussa myös aihetta "Onko tekoäly uhka ihmiskunnalle".

View: https://www.youtube.com/watch?v=5t1vTLU7s40
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olisi varsin loogista, että tekoäly orjuuttaisi ihmisen. Ihminen olisi halpa työvoima. Robottien valmistaminen vie hankalammin hankittavia raaka-aineita, jotka loppuisivat nopeasti planeetalta, jos tekoäly lähtisi leviämään samalla logiikalla kuin mikä tahansa laji, joka kamppailee paikastansa. Ihmisapinat puolestaan replikoituvat itsestään ja vaativat toimiakseen vain helposti uusiutuvia rehuja. Noh, palaan takaisiin Copilotin äärelle. Menee vielä tovi, että todellinen kehittynyt AGI syntyy ja, että se ohjelmoidaan sekä resurssoidaan tavalla, jotta se saa vapaasti käytettävää todellista valtaa. En pidätä hengitystä.
 

Maksumuurin takana, mutta jännä huomio. Japanissa terminaattori ja avaruusseikkailu 2001 eivät ole olleet samalla tavalla suosittuja, kuin länsimaissa ja vastaavasti animesta löytyy enemmän tarinoita, joissa tietokone tai robotti on inhimillinen, eikä välttämättä mikään superälykäs, saati vihamielinen. Niinpä japanilaisista vain 25 % suhtautuu robotteihin ja tekoälyyn pelokkaasti siinä, missä globaali keskiarvo on 50 % ja Yhdysvalloissa 64 %.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom