Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 394
Kaenkky.com:issa oli linkki tämmöiseen ohjeeseen.

Kebab-ohje

"Kaveri kertoi reseptin, millä kuulema Korv Göran valmistaa kebabit tukulle. Olen muutaman kerran tehnyt todella yksinkertaisella reseptillä ja tosi on. Just samanlaista kuin kaupan tavara. Vähän parempaakin, tietysti. Siihen tarvitaan

-2kg jauhelihaa (nauta)
-pussi aromisuolaa (90g)
-1/2 dl mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan murekkeen tapainen köntti. Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa ja se on siinä.

Olen tehnyt sika-nauta- ja hirvenjauhelihastakin ja toimii. Mun makuun sopi kun laittoi mustapippuria vähän vajaa puolikas desi."


Pakkasessa onkin sopivasti 1,5kg hirven jauhelihaa joten pitänee testata reseptiä viikonloppuna.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pakko kokeilla, kun kehuttiin niin kovasti. Ostin juuri sopivasti paistijauhelihaa 1,4kg.
 
Hmm... testattava on, etenki ku just tuli laitettua hirven paistia foliossa, ja siitä tuli perkeleen hyvää... Aromisuolan tosin suosittelisin korvaamaan oikeilla mausteilla, siinä kun on tarpeettomia lisäaineita. (Niinq natriumglutamaattia esmes.)
 
Pistäkääs sitten kommenttia tänne, kun ootte maistaneet tuotoksianne.

Ja kuinkahan tämä resepti toimii paistijauhelihan kanssa? On kuitenkin aika huomattava ero rasvan määrässä verrattuna perus jauhikseen.
 
Tänään tehtiin tuota ja hemmetin hyvää on kyllä! Suosittelen.

Tein tällasella ohjeella: 1kg nauta sika jauhelihaa, 46gr aromisuolaa, 1rkl mustapippuria ja uuniin n. 3.5 tunniks.
 
no eihän tuo oo kebabbia nähnytkään jos tuollasilla ohjeilla tekee, tuohan on vaan saatananmoinen mureke möykky.
 
Kyllähän tuo on aivan loistavaa (ja ei oo aprillipila), mutta vituttaa vaan ku pistin kaks kerta liikaa pippuria. Meinaa poltella suuta vähän :curs: . Suosittelen :worship:
 
No tuo on kyllä ihan perusLIHAMUREKE. Taino voihan sitä kutsua kebabiksikin.

Ihmettelen vain miksi noin alhainen lämpötila ja pitkä paistoaika. 1 kg Kebablihan voi paistaa ihan hyvin n. 150-225 asteisena puolesta tunnista puoleentoista tuntiin, max 2 tuntia. Ja vinkkinä kannattaa koittaa lampaan lihalla(tai kanalla), yleensä kebab tehdään lampaan lihasta Turkissa ;) Tosin, kebabia voi tehdä hyvin monella tapaa. Tosin sianlihaa jos kebabiin pistää niin se ei ole enään kebab.

Edit: Löysin jopa yhden reseptin:

METSÄSTÄJÄN LAMMASTA VIIDELLE - Avci kebabi
1 kg luutonta lampaanpaistia
4 rkl voita
3 silputtua sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
5 perunaa
3 porkkanaa
1 tuore vihreä chilipalko
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
4-5 dl vettä
2 dl vihreitä keitettyjä herneitä

Pehmennä sipuli pannulla ja siirrä silppu pataan. Paloittele liha pieniin paloihin ja ruskista palat pienissä erissä pannulla. Kaada palat pataan ja lisää mukaan kuutioidut tomaatit, perunat ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla ja tuoreilla chilirenkailla. Kaada vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja kypsennä 175 asteen lämmössä kahden tunnin ajan tai kunnes lihat pehmenevät. Tarjoa pilahvi riisin kanssa.

Resepti: kortesluoma.net
 
jarhu sanoi:
No tuo on kyllä ihan perusLIHAMUREKE. Taino voihan sitä kutsua kebabiksikin.

Ihmettelen vain miksi noin alhainen lämpötila ja pitkä paistoaika. 1 kg Kebablihan voi paistaa ihan hyvin n. 150-225 asteisena puolesta tunnista puoleentoista tuntiin, max 2 tuntia. Ja vinkkinä kannattaa koittaa lampaan lihalla(tai kanalla), yleensä kebab tehdään lampaan lihasta Turkissa ;) Tosin, kebabia voi tehdä hyvin monella tapaa. Tosin sianlihaa jos kebabiin pistää niin se ei ole enään kebab.
etkö nyt tajunnut että se alhainen lämpötila ja pitkä paistoaika on se ero tuon lihamurekkeen ja "kebabin" välillä. tuolla linkissähän joku kysäisi että tuleeko tuosta sellaista vuoltavaa vaiko lihamurekkeen tapaista siivutettavaa, niin vastaus oli että saa helpostikin ohuita suikaleita. itse ajattelin huomenna tehdä tuota lampaasta, saa nähdä minkälaista tulee :rolleyes:
 
Tjoo no en kyllä mureketta ole koskaan tehny noin vähillä aineksillä, sitäpaitti Wagnerkin tietää että färssiin tulee munaa ;)
 
jarhu sanoi:
No tuo on kyllä ihan perusLIHAMUREKE. Taino voihan sitä kutsua kebabiksikin.

Kebabbinahan tuota myydään suurimmassa osassa (suomen) kebab-mestoista. Oulussa on yksi ravintola jossa kebab-annoksiin on mahdollisuus valita lampaan kokolihakebab tuon jauhelihakebabin tilalle. Hintaa tulee toki lisää, mutta on se sen arvoistakin.
 
seppo-x sanoi:
Kebabbinahan tuota myydään suurimmassa osassa (suomen) kebab-mestoista. Oulussa on yksi ravintola jossa kebab-annoksiin on mahdollisuus valita lampaan kokolihakebab tuon jauhelihakebabin tilalle. Hintaa tulee toki lisää, mutta on se sen arvoistakin.

Onko tuo totta? :eek:
Kerroppas sitten mitkä paikat Oulussa tarjoavat aitoa lammaskebabia.
 
Ribee sanoi:
etkö nyt tajunnut että se alhainen lämpötila ja pitkä paistoaika on se ero tuon lihamurekkeen ja "kebabin" välillä.

No voi jeesus. Ei tuolla asialla ei ole mitään yhteyttä siihen onko liha mureketta vai kebablihaa.

Löysin muuten finelin laskemat ravintoarvot lampaan- ja naudanlihasta tehdyille kebablihoille.
http://www.kebabille.com/kebabillecom/ravintoarvot.php
 
Btw. nyt pääsiäisen jälkeen saa varsin halvalla lampaanlihaa. Kävin itse hakemassa 10 kiloa pakasteeseen. Koitan tehdä tota 1/1 lampaanliha + naudanjauheliha suhteella ja raportoin sitten tuloksista
 
jarhu sanoi:
No voi jeesus. Ei tuolla asialla ei ole mitään yhteyttä siihen onko liha mureketta vai kebablihaa.
Kun kerran ihan selvästi tiedät miten "oikeaa" kebabbia valmistetaan, niin antaa vaan tulla reseptiä. Siis tarkoitan tätä perusählykebabbia.

Mun mielestä toi threadin alussa oleva resepti vastaa aika paljon tätä Suomi-kebabin valmistusta. Kebab paikoissahan se liha sisältää jauhelihaa ja mausteita ja se valmistetaan siinä pyörivässä avoimessa varrassysteemissä. Tuskinpa siinäkään toi lämpötila nousee paljoa yli 100 asteen. Paistoajasta/pintaraapaisu en tiedä mitään...

No joka tapauksessa kokeiluun menee resepti alkuviikosta...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom