Voi olla, en ole laserlaitteiden expertti. Olen käsityksessä, että jos laite on Q-switched YAG ja pulssin pituus tarpeeksi lyhyt, niin pahasti mönkään ei KAI EHKÄ voi mennä?
Käsittääkseni ainakin yhdessä paikassa on yhdestä virallisesta paikasta, eli klinikalta "medikaalikäytöstä", hommattu vehje, joten siellä luulis ainakin olevan yhtä turvallista kuin vaikka laserklinikalla (sairaala laser tms.)?
Saahan noita aika halvalla kiinasta tai ties mistä ja kai ne klinikoilla olevat huippumallit maksaa sitten ketusti ja siksi poistattaminen on siellä kalliimpaa. Teho ja pulssin pituus (lyhyempi parempi) noissa kai vaihtelee ja uusissa voi tuota aallon pituutta vaihtaa, jolloin laser tehoaa paremmin eri pigmentteihin, eli tatuoinnin eri väreihin.
Riskeistä en tiedä oikein muuta, kuin että ohut iho voi arpeutua (kai aika harvinaista) ja joillan katoaa ihon oma pigmentti joka sitten palautuu vähitellen tai sitten ei palaudu täydellisesti koskaan.
En tiedä muusta kuin omasta kokemuksesta ja en kyllä alkaisi maksaa esim. 5-10min hommasta satoja euroja, varsinkaan kun homma pitää uusia moneen kertaan.
Ehkä tuossa riskejä on, mutta jos ne on luokkaa pigmentin vaaleneminen tai lievä arpeutuminen, niin itseäni ei hirveästi haittaa, varsinkaan kun päälle tulee myöhemmin uutta mustetta.
Ymmärrän kyllä, ettei medikaalikäyttöön tarkoitettujen laitteiden "puoskarointikäytöstä" olla hirveän innoissaan ja siinä voi olla riskejä, mutta nuo virallisten klinikoiden hinnat on oikeasti aivan käsittämättömiä. Valelääkärit rules! ;)
Tässä tosiaan STUKin mielipide puoskaroinnista:
http://www.stuk.fi/stuk/tiedotteet/2009/fi_FI/news_572/
Lyhyesti, voi tulla palovamma jos käytetään jotenkin väärin (en täysin tiedä mitä tämä sitten tarkoittaa).
Esim. jos väreissä on metalleja ja laser reagoisi niihin ei toivotulla värillä, niin tatuoija laserlaitteen varressa ehkä osaisi varoa tätä riskiä paremmin kuin lekuri. Tatuoija tietää väreistä ja jos vaikka asiakas sattuisi muistamaan minkä merkkistä mustetta on ihoon tökitty, niin tatuoijalla olisi ehkä paremmat lähtökohdat selvittää asia ja parempi tuntemus tatuointiväreistä.
Kandee lukea wikipedian loppuosa aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tattoo_removal