Sykemittari ja juoksuharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja zrr
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsekin ajattelin ostaa tässä joulun alla sykemittarin.. Elikkä joku enemmäntietävä voisi heitellä ehdotuksia? =) Hintaluokkaa alta 200e, ite olin miettiny tätä:
http://www.capi-online.fi/epages/Capi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Capi/Products/219513

Mutta toki jos jollakin halvempi ja parempi mieles nii ehdottakaa vaan! Vaatimuksia vaan sen verran että näkyy syke, vauhti ja matka! Mieluiten GPS että olisi tarkkaa.. Kiitän ja kumarran!
 
Suosittelen Suunto t3c:tä, ei mitään kunnon valittamista ole löytänyt, POD olisi vielä hieno lisä. Kuitenkin ihan peruskello ettei oikein ole mitään hurveleita :(

+ Yksinkertainen: intervalli, sykealueet, sykerajat, Training effect kiva lisä, herätyskelloa joskus tarvinnut, paljon tai ainakin riittävästi toimintoja kattamaan kaikki perustreenit

- Vähän tilaa logissa ilman PODia (siirto tietokoneelle); ei siis mitään treeninrakennus juttua kelloon, joka olisi ihan hieno sinänsä, tämä toimii ihan vain mittarina..

Inhimillinen hinta, hieno lisä harjoitteluun, motivoi ehdottomasti, mukava katsella lenkin tietoja jälkikäteen, itse en tykkää treenin aikana katsella kellosta sykkeitä sen erityisemmin, kellossa on kimeä piippaus, joka ilmoittaa esim. sykerajan ylityksestä tai intervallijakson alkamisesta. Jees tälläpä jotain matskua mitä tuli mieleen :)
 
Itselläni on Polarin mittari eikä valittamista ole ollut. Joka päivä ranteesta löytyy
vaikka lenkille tai puntille en olisi menossakaan.:hyvä:
 
Suunto t3c tuli hommattua ja itseasiassa on intersportissa tarjouksessa, löytyy mm. niiden webbisivuilta se tarjouslehti. Siellä on paketteja noilla eri podeilla.
 
Mulla on kans t3c ja GPS POD. Erittäin mukava ja motivoiva lisä tuo matkan ja nopeuden mittaus jalkaisin lenkkeillessä.

Kello-osa on mielestäni helppokäyttöinen ja asiallisen näköinen. Sykemittausvyö on oikein mukava ainakin verrattuna vanhaan Polarin viritykseen, joka ei pysyny ees pyöräillessä paikoillaan. GPS PODia on näppärä käyttää, mutta paksumpikätisellä saattaa tulla ongelmia mukana tulevan käsivarsikiinnikkeen pituuden kanssa, vaikka se onkin joustavaa materiaalia.
 
Ostin kans pari viikkoa sitten Suunnon t3c black arrowin. Erittäin tyytyväinen oon ostoksesta ja kulkee nyt mukana salilla, lenkillä ja muissa aktiviteeteissa. Motivoi hyvin liikkumaan enemmän kun pystyy vähän seurailemaan kehittyvää kuntoa jne. :)
 
Kiva kuulla että t3c:hen ollaan oltu tyytyväisiä. Itselläni on ollut aiemmin Polareita, mutta huomenna ajattelin käydä hakemassa tuon Suunnon. Laitoinkin tuohon Mac-ketjuun viestiä, mutta onko täällä joku kokeillut iSmartTrainin ja Suunnon toimivuutta?
 
Prisma myy tuota T3c Multisport Packiä hintaan 179€. Eikös tuo nyt ole aikas edullinen? Vai onko tuo nyt "joku muu" paketti? Muita saitteja kun on kattonut, niin hinnat olleet siellä 199-249€. Tässä mukana siis GPS podi, mittari ja vyö.
 
Edullinen on kun pelkkää sykemittaria myydään 129e tarjoushintaan. Podi siihen päälle niin hinta on paketilla >200e jos erikseen ostaa.
 
Kysytäänpäs tässä threadissä, että onko mahdollista, että sykemittari "valehtelee" sykettä? Itselläni on kovin vanha Polarin A5(?) sykemittari ja se näyttää juostessa kovia sykkeitä, vaikka juoksu tuntuu kevyeltä (pystyy puhumaan puuskuttamatta) ja lisäksi testasin silleen, että mittasin leposykkeen sykemittarilla sekä "manuaalisesti" itse. Sykemittari antoi leposykkeeksi 75-85 ja itse ranteesta usein mittaamalla olen saanut leposykkeeksi 55-65.

Eli voiko olla mahdollista, että sykemittari valehtelisi noinkin paljon sykkeissä vai olenko vain itse mitannut leposykkeen jotenkin väärin? Lisäksi kun juoksemassa sykkeet pomppii 165-175 ja juoksu tuntuu edelleen kevyeltä...
 
Toki on mahdollista, että sykemittari näyttää väärin, esim. jossain kosketushäiriötilanteissa tai sähköjohtojen altajuostessa. Näin ainakin itsellä.
Tuo leposykkeen mittaaminen onkin sitten jo ihan eri juttu. Siihen en uskalla sanoa muuta kuin, käyttäjän virhe. ;)

Näillä tiedoilla en siis usko, että vika olisi sykemittarissa, vaan siinä, että juokset yksinkertaisesti kuntotasoosi nähden aivan liian kovaa.
Juostessa monilla 165-175 syke lyhyehköissä lenkeissä menee nätisti (alle tunnin lenkeillä). Varsinkin, jos olet juossut vähemmän pitkiä PK lenkkejä (siis pitkiä lenkkejä n 70% sykkeillä).
Itsellänikin tuollaiset lenkit olivat arkipäivää, kun aloitin harrastustani.
Virheen tein siinä, että juoksin aivan liian kovaa. Kuten todella monet muutkin, jos nettiion on uskomista.
Veikkaisinkin, että olet tämän saman virheen uhri.

Aloittele vaan juoksemaan sillä 70% sykkeellä. Homma saattaa mennä aluksi kävelyksi, mutta mitäs sitten.
Ensimmäisenä en menisi vehkeitä syyttelemään, vaan etsisin vikaa vauhdeista.

Sitten kun keho tottuu juoksemaan, niin matalallakin sykkeellä pääsee yllättävän kovaa.

ps. Nyt on ihan mahtava taas juosta, kun tiet on sulaneet, aurinko hivelee kasvoja ja pääsee vetään rauhassa ilman lipsuttelua ja kauheata vaate määrä.
 
Näin on juoksukausi on nyt parhaimmillaan, kesällä taas on pirun kuuma juoksemiseen niin saa aika myöhään illalla lähtee lenkille. Noin 3 kertaa viikkoon tulee juostua puntin lisäksi :) Itellä kans Suunto T1 sykemittari ihan uusi ja sykkeet lenkeillä 160-175 kokoajan, vaikka vauhti mitään järjetöntä ole.
 
Saarnamies on ihan oikeessa, syke nousee todella helposti jos ei oo paljoa juossu. Itekkin syytin mittaria (vielä sen jälkeenkin kun sain sen toimimaan) liian korkeista sykkeistä, mutta kyllä ne sieltä alas tulee kunhan jaksaa sitkeesti vetää ne PK lenkit tarpeeks hitaasti.

En tiiä onko tästä jo mainittu jossain edellisessä viestissä, mut kannattaa kiinnittää huomiota lähetinvyön paikkaan, siihen että kastelee sen huolella ja vyön kireyteen. Toi kasteleminen vaikuttaa sekä paikallaan pysymiseen että kontaktiin, jotkut sykemittarit ei toimi (juostessa) ollenkaan jossei antureitten ja ihon välissä oo tarpeeks kosteutta. Ite pidin vyötä alkuun ihan liian löysällä ja sykkeet pomppi 190+ lukemissa, kun laite hämäänty siitä että pääs liikkumaan.
 
No niin...Kävin viikon tauon jälkeen taas juoksemassa ja nyt päätin että vedän ihan oikeasti rauhallisesti sykkeiden mukaan ton lenkin. Hölkkäilin 50 minuutin lenkin ja päätin pitää sykkeet alle 150 koko lenkin ajan ja alotin lenkin tosi rauhallisesti (sykkeet jotain 130). Kyllä tuo lenkkeily tuntuu sujuvan kun vaan malttaa sykkeiden mukaan juosta - eikä vauhdin. Loppupelissä huomasin, että vauhti oli pysynyt kutakuinkin samana kuin aikaisemmilla lenkeillä, hieman päälle 6min per kilometri, mutta sykkeet oli tosiaankin 15-20 lyöntiä matalammat kun aiemmin.

Keskisyke tolla 50min lenkillä oli 145. Eli ilmeisesti jo ihan hyvä pk-lenkin syke?

Ikää mulla on 19v eli iän mukaan maksimisykkeet on jotain 200 pintaa? Taisin joskus vuosi sitten sen testatakin ja sain kutakuinkin saman tuloksen kuin laskennallisesti....
 
Keskisyke tolla 50min lenkillä oli 145. Eli ilmeisesti jo ihan hyvä pk-lenkin syke?

Omasta mielestäni toi alkaa olla siinä pk-lenkin/vk rajoilla. Itsellänikin maksimi on karvan päälle 200 ja oon rajannu noi alueet niin että; pk 110-135, pk2 125-145, vk 140-170, mk 165-190. Tietysti noi on yksilöllisiä ja itsekin juoksen pk-sykealueella vain yli 90min lenkkejä, tietysti saatan ottaa mukaan jotain lyhyempiä palauttavia lenkkejä. Tärkeää olisi oppia juoksemaan tarpeeksi matalilla sykkeillä, sillä sitä kautta saadaan parhaiten kehitettyä peruskuntoa, sykealueita ja vauhtikapasiteettia.
 
Itse en pidä omalla kohdallani 145 sykkeitä vielä vk lenkkinä (maksimi 196) vaan tuo on ainakin tuntuman mukaan vielä hyvinkin pk lenkki eli tuntuma on kevyt. Yleensä pidän rajana 150 tai jonkin verran alle jos on tarkoituksena tehdä kevyt lenkki. Yleensä keskisykkeet huitelee ehkä 140 paikkeilla kevyissä harjoituksissa. Sitten jos liikun 150-160 alueella pidän sitä enemmän reippaana pk-lenkkinä eli tuntuma on astetta raskaampi ja ehkä pieni hengästyminen tulee mukaan kuvioihin. 160-170 niin askellus muuttuu selvästi kevyemmäksi ja mennään sitä vk vauhtia. Tätäkin vauhtia pystyy silti ylläpitämään aika pitkään eli mitään hirveitä maitohappoja ei tässä vauhdissa vielä tule. 170 ja yli niin alkaa olla jo sellainen kisa-sykealue mitä tulee käytettyä esim. 10km tai puolimaratonilla. Meno on jo haastavaa ja maitohapot painaa vähän päälle. Käytännössä en harjoituksissa ikinä vedä yli 185 sykkeillä sillä siinä saa olla jo hyvä ylämäki ja vauhtia reippaasti että saa sykkeet tuonne asti.

Tämän tarkoitus oli vain sanoa että kannattaa kuunnella niitä omia tuntemuksia eri vauhdeilla ja sen mukaan määritellä ne omat alueet. Mutta se on varmaa jos pk lenkillä alat puuskuttamaan niin menet liian kovaa.
 
Sykemittarin hankinta!

Mitä tulisi ottaa huomioon sykemittaria ostaessa? Muuta, kuin että rinnalle tuleva vyö on sopiva ja että tuote on ehjä jne..

  • Kannatteeko halpoja vaihtoehtoja edes harkita? Vai pitääkö se olla jonku polarin viimeistä huutoa?
  • Mitä merkkejä, ja niiden malleja suosittelette?
  • Tarvitseeko samassa paketissa olla myös matka- ja nopeusmittari?


Tarkoituksena on hankkia luotettava mittari, eikä pilipalimittari. Sykettä siis lenkeillä tarkastelen, ja mikseipä muullonkin; salilla, puulaakipeleissä jne. , ja HIIT:n jälkeistä leposykettä.
 
Mitä tulisi ottaa huomioon sykemittaria ostaessa? Muuta, kuin että rinnalle tuleva vyö on sopiva ja että tuote on ehjä jne..

  • Kannatteeko halpoja vaihtoehtoja edes harkita? Vai pitääkö se olla jonku polarin viimeistä huutoa?
  • Mitä merkkejä, ja niiden malleja suosittelette?
  • Tarvitseeko samassa paketissa olla myös matka- ja nopeusmittari?


Tarkoituksena on hankkia luotettava mittari, eikä pilipalimittari. Sykettä siis lenkeillä tarkastelen, ja mikseipä muullonkin; salilla, puulaakipeleissä jne. , ja HIIT:n jälkeistä leposykettä.

Itselläni ollut vuodesta 2005 käytössä polarin rs sarjan halvin mittari + footbodi.
Erittäin hyvä vehe nopeuden/sykkeen mittaamiseen ja kehityksen seurantaan.
Ainoa miinus tulee siitä, ettei näe treenin jälkeen käyrällä, miten syke/nopeus muuttuu (esim 5sec välein).
Nopeutta ja sykettä joutuu seuraamaan vain kierrosajoista (jotka saa 1km välein automaattisesti)
Mutta minulle ollut riittävä kampe ja saattaapi riittää sinullekin.
 
Tulisi tietää, mihin mittaria tarvitsee ja mitä ominaisuuksia haluaa.
Itse mittaan sykkeitä kun teen jotain aerobista, mailapeleistä lenkkiin ja vaikka kotitöihin. Puntilla taas en mittaa sykettä, mutta kello on mukana jotta voi katsoa taukojen pituutta.
En tarvitse niinkään matkamittaria, koska osaan kyllä katsoa kartasta, mitä matkaksi tulee. Ja kun oppii hiukan tuntemaan omaa lenkkeilyään, pystyy matkaakin arvioimaan aika hyvin.

Olisihan se mukavaa, kun tulisi kaikki data lenkiltä suoraan tekstiviestillä puhelimeen, kun suihkusta tulee.
Ja kehotus seuraavaan reeniin. Mutten koe tarvitsevani näitä ominaisuuksia.
Näiden seikkojen takia valitsin muutama vuosi sitten Polarin F6, ja on toiminut kuin moitteetta.

Syke-alueet olisi hyvä käydä selivttämässä ihan oikeassa testissä, fillarilla tai matolla tai miten vain.
Tämän kaltaiset mutu-hommat, joissa pk-lenkkeilijät sanovat, että menin ka. 142 sykkeellä, koska tuntui hyvältä, on syytä unohtaa. Voisin väittää, että tuossa mennään liian kovaa.
Mulle mitattiin pk-lenkin yläsykkeeksi 136, joka on "liian hidas", mutta kuitenkin tämän alle juostuna kehittyy juurikin se pk. Alle 162 mennää vk-lenkkiä, ja kaikki sen yli on maksimille.
Ja huonokuntoisuudestani on turha puhua, VO2max oli testissä 57,5, laktaatille sain arvon 16,8. Minut testattiin kahdesti, tammikuussa ja huhtikuussa, jotta saataisiin hiukan varmempaa dataa, jotta saadaan harjoitteluun hiukan järkeä. Nimimerkillä: Juoksin joskus kympin lenkkiä, niin kovaa kuin pääsin. Ainoastaan.

Mutta noi taas menee johonkin muuhun lankaan, kun sykemittariin. Vastaus alkuperäseen kysymykseen; tarpeesi, budjettisi ja halusi kesken kompromissi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom