iivili
kollinmölliskö
- Liittynyt
- 18.4.2002
- Viestejä
- 7 191
Originally posted by Jeme
Ja mistä ruokaaineista protskua & hiilateita saa parhaiten että ei tarttis kaikkea kiskoa jauhoista!!!!
Onko sulla seiskaluokan kotitalouskirjaa? Jos kyllä, niin otapa esille ja lue sieltä, tai jostain äidin isosta keittokirjasta. Ruokakaupassa on kans hyvä ottaa ruokapakkaus kätöseen ja ettiä sieltä semmonen lipetti, missä lukee "Ravintosisältö". Useemmankin tuotteen ravintosisältöjä kandee katella. Kun niitä aikansa syynäilee ja opiskelee asiaa, niin se menee "selkärankaan" ja sen osaa lopun ikäänsä.
Jos tuotteessa on esim. 60-70% hiilareita, joista sokereita mahd. vähän, ja vähintään jotain 7-10% kuituja, niin se on hyvä hiilarinlähde. Näitä ovat esim. kaikki puurohiutaleet, näkkäri, mikä tahansa kokojyväleipä (valkonen ranskanpulla sen sijaan on perseestä!), makaroni/pasta (erityisesti kaura tai ruis), kuoripotut (huom! pysy erosta ranskanpotusta, ainakin suurimmaksi osaksi, harvoin sitäkin voi syödä) ja tumma riisi. Jos massakautta harkitset, niin voi vähän yksinkertaisempiakin hiilareita vetää, ainakin osittain, mutta kuituakin kandee aina melko paljon syödä, esim. salaatin tai leseen muodossa, jotta suoli toimii.
Protskuklassikkoja: kaikki liha (kala, kana, nauta, possu, kalkkuna, riista), k-munat, raejuusto ja maitorahka. Noita vedät muutamaan otteeseen päivässä, niin onkin jo kyseenalaista, että tarviitko niitä jauhoja enää ollenkaan.
Oli pakko lähtee ilman aamupuuroo töihin. Nyt pirunmoinen nälkä, joten eiku mars duunin tarjoomaa aamupalaa mässäämään :hmmm:


