Sniffari
Äitisi valinta
Ehdottaisin, että Suomi voisi järjestää kaikki afrikkalaisten oikeudenkäynnit. Kyl meil tota rahhoo riittööööö! Ja onhan se epistä, että Afrikassa ei saa oikeutta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Maailmalla kun tuo järjestelmä ei ole ihan samanlainen kuin Suomessa. Olen kuullut, että esim. Venäjällä toisinajattelijat ja hallituksen arvostelijat katoavat mystisesti. Miksi, eihän he ole mitään väärää tehneet.
Mitä tulee tuohon lausuntoon niin onhan se todella erikoista, että asian puheenjohtaja lausuu julkisuudessa jotain tuollaista käsiteltävänä olevasta asiasta. Ei välttämättä esteelliseksi tee mutta silti todella ajattelematonta.
Ja mitä tulee Suomen ja Ruotsin tilanteeseen niin mielestäni on ihan hyvä, että Suomi itsenäisenä maana tekee omat päätöksensä tällaisissa asioissa.
Ja mitä tulee Suomen ja Ruotsin tilanteeseen niin mielestäni on ihan hyvä, että Suomi itsenäisenä maana tekee omat päätöksensä tällaisissa asioissa.
Niin kai se on, koska objektiivisesti arvioituna Suomen ja Ruandan oikeuslaitokset ovat täsmälleen yhtä reiluja.Mietitäämpä että Suomessa joku kaveri järjestelis vaikka porvoossa jonkin sortin kansanmurhaa ja sen jälkeen pakenis pakolaiseksi vaikkapa...ööö... Ruandaan. Mutta Ruandalaiset eivät lähettäiskään jätkää meille tuomittavaks vaan lentäis kauhealla legioonalla tänne selvittään että mitä tapahtui. Meillä katsos kun saattaa olla liian subjektiivinen näkemys asioihin emmekä voi taata hänelle puolueetonta oikeudenkäyntiä.
Ei kai näillä ihmisaktivisteilla ole hieman rasistin ja siirtomaaisännän vikaa ajatusmaailmassaan ;)
Niin kai se on, koska objektiivisesti arvioituna Suomen ja Ruandan oikeuslaitokset ovat täsmälleen yhtä reiluja.
Itse en ole tuohon Ruandan tilanteeseen perehtynyt, enkä usko että kovin moni näistä huutelijoistakaan on. Mutta ei mun kyllä ole ollenkaan vaikea uskoa, että siellä voi olla astetta jännempi tuo oikeuskäytäntö Suomeen verrattuna.
Aika mahtavaa logiikkaa. Ei varmaan suomalaisillekaan rikoksesta epäillyille tartte sitten järjestää oikeudenkäyntejä sen selvittämiseksi, ovatko he oikeasti syyllisiä rikoksiin, kun kerran "omilla päätöksillään ovat tilanteensa edessä". :jahas:Toiminta & teot johtavat aina seurauksiin. Omilla päätöksillään hän on tilanteensa edessä, kun jotkut eivät näytä sitä muistavan?
"Yhyy onpas kauheaa, kun kansanmurhaaja voisi joutua hakatuksi kotimaassaan".
Aika mahtavaa logiikkaa. Ei varmaan suomalaisillekaan rikoksesta epäillyille tartte sitten järjestää oikeudenkäyntejä sen selvittämiseksi, ovatko he oikeasti syyllisiä rikoksiin, kun kerran "omilla päätöksillään ovat tilanteensa edessä". :jahas:
Onhan toi summana järjetön, mutta sitten kun miettii sitä summaa mitä jää maksettavaksi per veronmaksaja, niin ei siinä yhtä maitorahkaa enempää taida köyhtyä.
Niin kai se on, koska objektiivisesti arvioituna Suomen ja Ruandan oikeuslaitokset ovat täsmälleen yhtä reiluja.
Itse en ole tuohon Ruandan tilanteeseen perehtynyt, enkä usko että kovin moni näistä huutelijoistakaan on. Mutta ei mun kyllä ole ollenkaan vaikea uskoa, että siellä voi olla astetta jännempi tuo oikeuskäytäntö Suomeen verrattuna.
Nelosen uutisten selvityksen mukaan (17.9.2006) Suomi saa väkilukuun suhteutettuna erittäin paljon langettavia päätöksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta. Suomelle annetaan moitteita lähes kaksi kertaa niin paljon kuin maille keskimäärin. Muihin pohjoismaihin verrattuna Suomi saa noin seitsenkertaisen määrän langettavia päätöksiä.
Suomalaisten sekaantuminen asiaan on täällä selitetty moneen kertaan. Ja kyllä tuosta ekasta viestistäsi vähän sellaisen käsityksen sai, että tiedät jo ennakolta miehen syylliseksi (niin kuin hän varmaan onkin), joten kotimaahan palauttamisen seurauksista ei tarvitse välittää. Homma ei vaan toimi niin. Mitä mieltä olisit esimerkiksi siitä, jos kiinalainen ihmisoikeusaktivisti pakenee Suomeen, ja Kiina vaatii hänen palauttamistaan vastaamaan (keksittyihin) terrorismisyytteisiin. Pitäisikö tässäkin tilanteessa syytetty palauttaa kotimaahansa, koska hän on siinä tilanteessa "omien päätöstensä takia"? Eli pointtina mulla on nyt se, että niin kauan kunnes syytetty on todettu syylliseksi puolueettomassa tuomioistuimessa, pitää toimia sillä oletuksella, että hän on syytön. Jos Suomella on perusteltu syy olettaa, että syytetyn kotimaassa ei ole mahdollisuutta reiluun oikeudenkäyntiin - tai että häntä uhkaa siellä epäinhimillinen rangaistus - niin Suomen lain mukaan sillloin ei voida lähettää syytettyä takaisin.Joo sitähän mä tarkotin, missä välissä sanoin ettei hänelle oikeudenkäyntiä kuuluisi järjestää? Tietenkin, mutta en ymmärrä suomalaisten kovaa sekaantumista asiaan. Että jahas jahas.
En ymmärrä, miten tämä liittyy mihinkään. Pitäisikö Suomen lakata järjestämästä oikeudenkäyntejä, koska EU:lta tulee välillä langettavia päätöksiä valitusasioissa?Juu, kato Suomen oikeuslaitoksessahan ei itsessään ole mitään moitittavaa:
Kuten sanoin, niin en tiedä millainen tilanne Ruandassa on (enkä usko että muutkaan täällä tietävät). Muistuttaisin kuitenkin vielä, että Suomen lain mukaan palautuksen edellytyksenä ei ole pelkästään reilu oikeudenkäynti, vaan myös se, että syytettyä ei uhkaa epäinhimillinen rangaistus, kuten kidutus tai kuolema. Ainakaan tämä jälkimmäinen ehto ei minun käsittääkseni tässä tapauksessa täyty.Mutta kun tulee tällainen internneissönäl (suomalaisittain paskalla amerikanenglannilla lausuttuna) case, jolla voidaan vähän kiillottaa kilpeä, niin kappas vaan, piikki onkin auki.
Ja kuten sanottua, Ruotsi lähetti vastaavan "tapauksen" takaisin kotimaahansa vastaamaan syytöksiin, ja niiden tietojen perusteella mitä minulla on, sai puolueettoman oikeuskäsittelyn.
...8. Suomen oikeusministeriö sen sijaan vastasi viime keväänä Ruandasta tehtyyn luovutuspyyntöön Porvoon syytetyn osalta kieltävästi. Ministeriö epäili, ettei syytetty saisi Ruandassa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Laamanni Lars Karlsson totesi tämän päiväisessä Hbl:n haastattelussaan, ettei Suomen oikeusministeriö tunne kovin hyvin Ruandan tilannetta ja viittasi siihen, että Ruotsi, jolla on Ruandassa oma suurlähetystö, tuntee nykytilanteen siellä Suomea paremmin.
9. HS:n haastattelussa Karlsson sanoi, että on syytetty olisi varmasti saanut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin myös Ruandassa. Hänen mukaansa Suomi olisi voinut luovutuspäätöksen yhteydessä päättää lähettää oman tarkkailijan seuraamaan oikeudenkäyntiä Ruandassa. Koska kyse on vakavasta kansainvälisestä rikoksesta, eikä syytettyä luovutettu väitetyn rikoksen tekomaahan, Suomella on velvollisuus käsitellä asia Suomessa omien lakiensa mukaan. Juttu istutaan Porvoossa, koska miehellä on ollut siellä asuinpaikka.
10. Laamanni Lars Karlsson, jota pidetään aika yleisesti taitavana ja oikeamielisenä tuomarina - itse en häntä henkilökohtaisesti tunne - on ennenkin "kunnostautunut," mielestäni positiivisella tavalla, hieman särmikkäillä lausunnoillaan. Mieltäni lämmitti erityisesti tapa, jolla laamanni Karlsson lehtitietojen mukaan johti rikosprosessia Porvoon tuomiokirkon tuhopoltto-oikeudenkäynnissä kolmisen vuotta sitten. HS:n uutisotsikon 29.8.-06 mukaan "Laamanni läksytti asianajajia Porvoon oikeudenkäynnissä." Laamanni Karlsson oli lehtijutun mukaan tuskastunut tuhopolttojutun puuroutumiseen asianomistajan ja syytettyjen avustajien kysellessä oikeuden istunnossa syytetyiltä samoja asioita useampaan kertaan vuorotellen, vaikka syytetty oli myöntänyt tekotavan ja palon sytyttämisen. Karlsson oli määrännyt istunnossa advokaatit eräänlaisena "laiskanläksynä" toimittamaan oikeudelle "tiistaihin puoleen yöhön mennessä" kirjallisina viittaukset jutun esitutkinta-aineistoon. - Tässähän palaavat ihan omat muistot tuomariajoilta mieleen!...
Suomalaisten sekaantuminen asiaan on täällä selitetty moneen kertaan. Ja kyllä tuosta ekasta viestistäsi vähän sellaisen käsityksen sai, että tiedät jo ennakolta miehen syylliseksi (niin kuin hän varmaan onkin), joten kotimaahan palauttamisen seurauksista ei tarvitse välittää. Homma ei vaan toimi niin. Mitä mieltä olisit esimerkiksi siitä, jos kiinalainen ihmisoikeusaktivisti pakenee Suomeen, ja Kiina vaatii hänen palauttamistaan vastaamaan (keksittyihin) terrorismisyytteisiin. Pitäisikö tässäkin tilanteessa syytetty palauttaa kotimaahansa, koska hän on siinä tilanteessa "omien päätöstensä takia"? Eli pointtina mulla on nyt se, että niin kauan kunnes syytetty on todettu syylliseksi puolueettomassa tuomioistuimessa, pitää toimia sillä oletuksella, että hän on syytön. Jos Suomella on perusteltu syy olettaa, että syytetyn kotimaassa ei ole mahdollisuutta reiluun oikeudenkäyntiin - tai että häntä uhkaa siellä epäinhimillinen rangaistus - niin Suomen lain mukaan sillloin ei voida lähettää syytettyä takaisin.
En ymmärrä, miten tämä liittyy mihinkään. Pitäisikö Suomen lakata järjestämästä oikeudenkäyntejä, koska EU:lta tulee välillä langettavia päätöksiä valitusasioissa?
Kuten sanoin, niin en tiedä millainen tilanne Ruandassa on (enkä usko että muutkaan täällä tietävät). Muistuttaisin kuitenkin vielä, että Suomen lain mukaan palautuksen edellytyksenä ei ole pelkästään reilu oikeudenkäynti, vaan myös se, että syytettyä ei uhkaa epäinhimillinen rangaistus, kuten kidutus tai kuolema. Ainakaan tämä jälkimmäinen ehto ei minun käsittääkseni tässä tapauksessa täyty.
Joo syytteet eivät vaikuta tekaistuilta, mutta se ei ollutkaan vertauksen pointti. Syyttömyysoletus pysyy tuomioon saakka, vaikka olisi kuinka hyvät syyt epäillä syytettyä.Nojaa, jos henkilö todetaan puolueettoman oikeudenkäynnin päätteeksi syylliseksi kansanmurhaan, niin onko kuolemanrangaistus tässä tapauksessa epäinhimillinen rangaistus? Tämähän on jälleen näitä tapauksia, jossa Suomi sanelee muille maille millaista oikeutta ne saavat jakaa omia kansalaisiaan kohtaan. Onhan kuolemanrangaistus sallittu Yhdysvalloissakin 37 osavaltiossa. Samahan pätisi silloin myös tapaukseen, jossa joku jenkkiläinen sarjamurhaaja on tappanut jengiä ja saattaisi saada kuolemanrangaistuksen jenkeissä, mutta onkin paennut Suomeen.
"Juu, kato mr. Obaama, me ei voida tota Daahmerin Jehviä teille palauttaa, kun te saattaisitte nitistää sen. Mentiin kato antamaan sille turvapaikkakin hätäpäissämme, kun keksi hyvät selitykset. Me kato Suomessa päätettiin mitä te saatte tehdä tai ette saa tehdä maanne kansalaisille. Ollaan kato vähän parempia kuin te."
Jälleen kerran, tässä Ruanda-tapauksessa syytteet eivät todellakaan näytä tekaistuilta.