Suola hyödyllistä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mr Atlas
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Liittynyt
7.2.2005
Viestejä
119
Ikä
48
Skip La Courin kirjasta:

The Benefits of Adding Salt to Your Meals

Sodium and its use are very misunderstood and often-confused health topics. With the media flip-flopping on whether sodium is good or bad for you, it’s no wonder why you may be confused.

Sodium will actually help your bodybuilding efforts. Do you want to add mileage to the money you invest in supplements? Simply adding table salt to your daily meals can be extremely helpful in doing so. This “supplement booster” efficiently transports nutrients into your system and, at about 50 cents for a 26-ounce package, is really inexpensive.

Liberally salting your food will help your body transport important bodybuilding nutrients and supplements (like creatine and glutamine) into your muscles more efficiently. No, salting your food won’t cause high-blood pressure (although excess salt could exasperate high-blood pressure if you already have it).

After getting accustomed to its use, salting your food won’t bloat you either. If you drink enough water, your body will routinely flush excess sodium out of your system. If you find yourself looking bloated due to the amount of sodium you are eating, try drinking more water. Keep drinking more water until you find the right amount needed to neutralize or balance out the amount of salt you are eating.

By the way, this strategy is intended for everyone—whether you’re a competitive or a non-competitive bodybuilder. Many bodybuilders mistakenly believe they need to carry extra body weight in order to build muscle. It’s highly unlikely that an addition of 10 to 30 pounds within a year’s period of time would be all quality muscle.

As I have discussed before, the three most important factors for building muscle are heavy and intense overload training, complete recovery, and aiding the recovery process with proper nutrition that places a high priority on high-quality protein consumption. Nowhere in that equation is the need for excess carbohydrates and fats in your diet—both of which can lead to additional body fat.

If you don’t put on the body fat in the first place, you won’t need to put yourself through the pain and agony of taking it off later.
But you say that you are much stronger in the gym with that extra weight? You feel the confidence and certainty the extra body weight gives you improves your training performance and leads to better gains? I agree—but here’s a solution which is more efficient than putting on body fat –adding sodium to your diet!

You’ll need to experiment with what the right amount is for you, but adding salt to your food, can help you gain an additional 5 to 10 pounds of extra body weight. The extra weight can help you feel stronger, train heavier, prevent injuries, and give you more confidence. Adding salt to your diet, along with drinking plenty of water, will give you the very same benefits as body fat—but in a much more efficient manner.

Losing the extra water your body carries as a result of adding salt is a process that takes a matter of days. Losing extra body fat is a process that can take months!
 
Lisään mineraalisuolaa rahkaan, ruokaan ja palautusjuomaan. Eipä ole pöhöstä todella tietoakaan, kun aineenvaihdunta toimii normaalisti.
 
Eikö ruokaa saa muka tarpeeksi normaalista ruokavaliosta?
 
Tomi sanoi:
Lisään mineraalisuolaa rahkaan, ruokaan ja palautusjuomaan. Eipä ole pöhöstä todella tietoakaan, kun aineenvaihdunta toimii normaalisti.

Sama.
 
Tomi sanoi:
Lisään mineraalisuolaa rahkaan, ruokaan ja palautusjuomaan. Eipä ole pöhöstä todella tietoakaan, kun aineenvaihdunta toimii normaalisti.
rahkaan,palkkariin...hyi :urjo: Menee pahemmaksi kuin hulkin vesiheraöljy-juomat.
 
Paljon mahdollista että moni Kansantuhoamislaitoksen pelottelema syö rasva- ja suolakammossaan itseasiassa epäterveellisen vähän molempia.

Mutta suolaahan tarvitaan elimistössä varsin monissa paikoissa, siis suolaa yms. mineraaleja. Esimerkiksi nyt vaikka hermosolujen viestiliikenne perustuu kaliumiin ja natriumiin.

Tästä muuten on ollu juttua joskus ennenkin, muistelisin.
 
Mä olen huomannut, että mulle toi suola on erityisen tärkeetä (alhainen verenpaine)...tulee todella heikko olo, jos monta tuntia joutuu olemaan ilman :urjo: ja siihen ei auta pelkän makean syöminen. Ruokaan laitan muutenkin aika reilusti suolaa noin yleensä...vaikka joka paikassa toitotetaan noista liiallisen suolan vaaroista :rolleyes:
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Suolaa kannattas muuten lisätä myös ihan liikunnan yhteydessä otettavaan veteen... tän moni tietääkin, mut kerrataan taas ni joku hoksaa asian. Esim. 1-2g/litra veteen tavallista suolaa tai sit vaikka sitä mineraalisuolaa parantaa sikana nesteen imeytymistä ja korvaa hikoiltuja suoloja. Natrium on tässä tapauksessa taikasana. Siks ihan tavallinen suola ajaa hyvin asian. Mineraalisuolassa on usein aika lailla 50/50 kaliumin ja natriumin suhde et sekin käy hyvin.
 
Liika on liikaa, oli sitten vettä tai viinaa. Liiallinen natriumin eliminoiminen ruokavaliosta ei ole hyvä, eikä liiallinen natriumin nauttiminen. Luulisin pers-tuntumalla että me terveyttä vaalivat 'urheilijat' syömme loppujen lopuksi huomattavasti 'puhtaammin' kuin sohvaperunat, joten sitä piilosuolaa ei välttämättä niin paljoa tule että sitä suolan käyttöä pitäisi pelätä kuin jotain peikkoa. Ja hikoillessahan sitä tietenkin kuluu.
 
Suolaahan ihminen ei tartte vaan siitä saatua natriumia (sitten pan-suolas on muitakin mineraaleja). Mun mielestä nykyajan ihminen saa aika varmasti sen normaalista ruuasta, tulee syötyä koulujen ruokaa ja kaupasta elintarvikkeita niin kyllä niistä sitä suolaa saa. Mutta onko tosi että suola (nartium) estää urheilun jälkeisia lihaskramppeja?
 
Tomi sanoi:
Niin että mitä? :lol2:

Joo... :D Eli suolaa tarkoitin. Mutta ajattelin samalla varmistaa, et syöthän muutenkin hyvin ja oikea oppisesti, proteiinia paljon ja hiilaria myös aika paljon, mutta älä vetele sitä turhaan illalla ettei helposti varastoidu rasvaksi! Varmistu myös kasvien yms. määrästä ruokavaliosta. Kyllä sinä vielä saat sen unelmiesi hauiksen! Mutta seitsemännen hauis-sarjan voisit korvata vaikka jalanojennus-koneella, koska eihän selkäsi kestänyt kyykkyä, mavea, prässiä tai kulmasoutua. Onnea reeneihin!

:hyper:
 
Viskaan hyppysellisen suolaa palkkariin, mutta muuten luotan siihen, että ruuan mukana tulee ihan tarpeeksi suolaa. Palkkarissa suola (natrium) nopeuttaa glukoosin ja veden imeytymistä:

"There are proteins within a cell membrane which act to transport glucose. However, the binding site for glucose has a low affinity for it, unless sodium is bound to it. Due to the electrochemical gradient, sodium enters a binding site specific for it on the protein, and when it does so, the protein changes its shape (allosteric reaction), so that sodium can now bind and be transported into the cell. This is called co transport because two substances are transported into the cell together, and secondary active transport because it takes advantage of the concentration gradient set up by the primary mechanism. By taking in the proper amount of sodium, you increase the concentration gradient outside of the cell, and therefore increase sodium?s ability to bind to transport proteins. In doing so, you not only increase glucose absorption, but as pointed out, you also further increase water uptake across the luminal membrane of the intestine as well."

Vielä hikoillessa häviävästä natriumista:

"Typically, a well-assimilated athlete will loose .5L - 3L of sweat during each hour of exercise. On average, an athlete looses 1-1.5 liters per hour. Higher intensity results in increased sweat loss. Humidity, heat, and other weather-related factors will result in increased sweat secretion as well. Every liter of sweat contains a whopping .6 g of sodium. This is a vital factor in optimal post-workout nutrition."

http://www.abcbodybuilding.com/sodium.php

Edittiä: Ylläoleva artikkeli sisältää paljon infoa natriumin hyödyistä ja haitoista.
 
Sepi Rädyn kisajuomahan oli suolavettä. En muista suhdetta, mutta tyyliin desi suolaa 1.5 l vesipulloon ja siitä sitten naukkaili pitkin päivää eikä revähtänyt v.. ei mikään muukaan.
 
Belmondo sanoi:
Sepi Rädyn kisajuomahan oli suolavettä. En muista suhdetta, mutta tyyliin desi suolaa 1.5 l vesipulloon ja siitä sitten naukkaili pitkin päivää eikä revähtänyt v.. ei mikään muukaan.
Kohtuus myös suolan käytössä...sillä suuret annokset ovat tappavia.
Jos vaikkapa katsotaan täältä kohdasta 'ruokasuola', niin havaitaan ½-teelusikallisen annoksen pienelle lapselle aiheuttavan lähdön lääkärille/sairaalaan.
Tosin aikuiselle pitoisuudet saavat olla paljon korkeammat LD50 on luokkaa 3-4g/painokilo...
http://www.emdbiosciences.com/msds/Finnish/567441Finnish.pdf
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/ymparistokemia/myrkyt1.html
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom