Stevia suklaata?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja 333
  • Aloitettu Aloitettu

333

Liittynyt
22.2.2012
Viestejä
193
Ostin tossa kokeeksi Balance merkkista steviasuklaata s-marketista. Aika hyvaa nams, mutta maksaa 2,2e 85g levy, hiilareita 22g. Eli vahan kallista ja hiilareita voisi olla vahemmankin. Olisko jossain saaatavilla halvempia ja vahahiilarisempia versiota? Ihan normaaalista ruokakaupasta siis..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miksei voi syödä normaalia suklaata?
 
Kaikki tavallaan. Ite kyllä näen asian niin, että joko syödään niitä herkkuja tai sitten ei. Eikä aleta väsäämään "epäterveellisistä" herkuista terveellisiä.
 
Kaikki tavallaan. Ite kyllä näen asian niin, että joko syödään niitä herkkuja tai sitten ei. Eikä aleta väsäämään "epäterveellisistä" herkuista terveellisiä.

"Mikä ihmeen raakasuklaa?

Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään pääasiassa eksoottisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden superruokien avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan!

Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat (myös tummat suklaat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme. Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmista ruoista ja se sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Kun kuumennamme alkuperäisen raaka-aineen, menetämme suuren määrän arvoikkaista ravinteista ja suklaaseen linkittyvästä maagisuudesta, jonka varsinkin moni nainen tietää. Jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit ja useita herkkiä kasviravinteita.

Mitä eroa raakasuklaalla ja kuumennetulla suklaalla on?

Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa."

Lainaus raakasuklaa sivustolta.
 
IMO menee jo vähän hifistelyksi jos pitää suklaat ja kaikki olla stevialla makeutettuja. Jos on noin kova tarve hifistellä niin sitten on kunnon HC ja jättää suklaat ym paskat syömättä.
 
"Mikä ihmeen raakasuklaa?

Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään pääasiassa eksoottisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden superruokien avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan!

Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat (myös tummat suklaat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme. Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmista ruoista ja se sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Kun kuumennamme alkuperäisen raaka-aineen, menetämme suuren määrän arvoikkaista ravinteista ja suklaaseen linkittyvästä maagisuudesta, jonka varsinkin moni nainen tietää. Jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa kaikki ravinnon sisältämät entsyymit ja useita herkkiä kasviravinteita.

Mitä eroa raakasuklaalla ja kuumennetulla suklaalla on?

Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa."

Lainaus raakasuklaa sivustolta.

Niin?
 
Kaikki tavallaan. Ite kyllä näen asian niin, että joko syödään niitä herkkuja tai sitten ei. Eikä aleta väsäämään "epäterveellisistä" herkuista terveellisiä.

Täh, miksi ihmeessä jos kerran voi yhdistää tervellisyyden ja herkuttelun ilman että jälkeenpäin täytyy maksella hammaslääkärilaskuja ja ties mitä muita hoitolaskuja sekä voida pahoin niin täähän on nimenomaan erittäin järkevää johon pitäisi pyrkiä. En ymmärrä sun logiikkaa jossa oletat että vain epäterveellinen voi olla herkullista.
 
Sekin on mahdollista, että syö sitä terveellistä raakasuklaata vaikka päivittäin ja joskus harvemmin niitä epäterveellisempiä "tavallisia" suklaita.
 
Täh, miksi ihmeessä jos kerran voi yhdistää tervellisyyden ja herkuttelun ilman että jälkeenpäin täytyy maksella hammaslääkärilaskuja ja ties mitä muita hoitolaskuja sekä voida pahoin niin täähän on nimenomaan erittäin järkevää johon pitäisi pyrkiä. En ymmärrä sun logiikkaa jossa oletat että vain epäterveellinen voi olla herkullista.

Se on vain oma ajattelutapa. Kuten sanoin kaikki tavallaan. En vastusta sitä millään tavalla, että näin tehdään esim. hampaiden takia kuten sanoit. En ite oo koskaan ollukkaa mikään erikoinen herkuttelija, siksi syön pääasiassa terveellisesti terveellistä ruokaa. Sitten kun herkutellaan niin sitten syödään herkkuja. Ihmiselle joka taas syö herkkuja, niin tämähän on hyvä asia.
 
Itse en söisi steviasuklaata vaikka maksettaisiin.
Jos pitää suuhunsa laittaa jotain herkkua, niin ottaa sitten sitä mikä on hyvää.
 
Melkoisen mustavalkoista ajattelua! Muunmuassa seuraavaa olen oppinut jo tämän ketjun lukemalla:

- terveellinen ruoka ei ole herkullista
- herkullinen ruoka ei voi olla eikä sen pidä olla terveellistä
- Uudella valmistustavalla / uudesta raaka-aineesta tehty herkku ei voi olla hyvää.
- Sokerin välttäminen on turhaa hifistelyä ja "HooCeilua" kun oikea "HC" jättäisi herkut kokonaan syömättä.
 
Maraboun ja Lindthin 86- ja 85 -prossaset ovat ihan hyvää arkisuklaata, jota saa perusmarketeista. Ovat myös halvempia kuin tuo steviasuklaa.
 
Melkoisen mustavalkoista ajattelua! Muunmuassa seuraavaa olen oppinut jo tämän ketjun lukemalla:

- terveellinen ruoka ei ole herkullista
- herkullinen ruoka ei voi olla eikä sen pidä olla terveellistä
- Uudella valmistustavalla / uudesta raaka-aineesta tehty herkku ei voi olla hyvää.
- Sokerin välttäminen on turhaa hifistelyä ja "HooCeilua" kun oikea "HC" jättäisi herkut kokonaan syömättä.

-Terveellinen ruoka voi olla herkullista
-Voi olla ja tulisikin olla
-Voi olla
-Ei ole

MUTTA, Stevia maistuu ihan paskalta ja herkku ei tosiaankaan ole sama asia kuin ruoka.
Jos on ihan pakko pettää vaimoa, niin pettää supermallin kanssa ja jos on ihan pakko herkutella, niin syö sitten kunnon suklaata jonkun steviaroskan sijasta.
 
IMO menee jo vähän hifistelyksi jos pitää suklaat ja kaikki olla stevialla makeutettuja. Jos on noin kova tarve hifistellä niin sitten on kunnon HC ja jättää suklaat ym paskat syömättä.

On tietysti helppo todeta näin, kun omat mieltymykset ovat erilaiset kuin toiset. Itse voisin sanoa, että turhaan etsit vähälaktoosista kaseiinia, kun voit hidastaa heran imeytymistä lyömällä öljyä kehiin...

Omasta mielestäni stevia on ihan jees juttu, kun ei tarvitse aina pelätä sokeri- tai aspartaamipeikkoa. Jos haluaa hiukan syödä jotain ns. pahetta, niin onhan se ehkä mukavempi, kun se pahe on pienempi luonnollisen, vähäkalorisen makeutusaineen ansiosta.
 
On tietysti helppo todeta näin, kun omat mieltymykset ovat erilaiset kuin toiset. Itse voisin sanoa, että turhaan etsit vähälaktoosista kaseiinia, kun voit hidastaa heran imeytymistä lyömällä öljyä kehiin...

Omasta mielestäni stevia on ihan jees juttu, kun ei tarvitse aina pelätä sokeri- tai aspartaamipeikkoa. Jos haluaa hiukan syödä jotain ns. pahetta, niin onhan se ehkä mukavempi, kun se pahe on pienempi luonnollisen, vähäkalorisen makeutusaineen ansiosta.
Dafuq? Heraa ja öljyä? Aika herkkua varmaan. Liekö nyt ihan verrattavissa tähän...
 
Myöhemmin. Alkuperäisessä viestissä ajoin takaa sitä että suklaa ei itessään ole "paskaa" se fazerin sininen vaan nyt on niin kaukana suklaasta kun voi olla. Mikä tässä on niin vaikeata? Tuntuu että täällä ajatusmalli menee niin että jos joku maistuu hyvältä niin se on paskaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom