Tämä linkki nyt ei ihan hirveästi tuota paatostasi auttanut. Siinähän näytetään toteen maidon hyvin vähäinen Cesium-137-pitoisuus.
Vertailun vuoksi, maidossa keskimäärin Cesium-137:ää < 1 Bq/l, naudan lihassa < 5 Bq/kg ja sian lihassa 1 Bq/kg. Liha on ihan hirveetä myrkkyä, siinä on radioaktiivisia aineita!!!! Vihannesten keskimääräinen pitoisuus on muuten < 2 Bq/kg, joten vegaanitkin on kusessa. Marjastajat on jo sitten melkein kuolleita, mustikoissa ja puolukoissa kun on keskimäärin 40 Bq/kg. Metsästäjille ja riistalihan syöjillä ei sitten ole enää mitään toivoa, hirvessä on 70 Bq/kg ja porossa 110 Bq/kg. Jos satut syömään metsäjänistä niin siinä onkin sitten jo 140-210 Bq/kg! Oh the horror, kuollaan kaikki ihan heti kohta säteilyyn!
Cesium-137 elintarvikkeissa
Noh, onneksi kalat on turvallisia. Syödään kaikki vaan kalaa... eiku.
"
Suomalaisten kuluttaman sisävesikalan keskimääräinen cesium-137-pitoisuus on noin 200 becquerelia kilossa (Bq/kg)"
Kalojen cesium-pitoisuudet
Onneksi EU on huomannut ruokamme vaarallisuuden ja asettanut cesium-137 raja-arvoksi EU-alueelle tuotaville elintarvikkeille
600 Bq/kg.
ps. Talousvedessä (siinä hanasta tulevassa) on vaikka mitä säteilevää. On uraania, radonia ja muuta mukavaa. Porakaivojen radon-rajana on kevyt 1000 Bq/l. Mutta hei, maidossa on jopa 1 Bq/l, myrrrrrkkyä!