Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Juu tuossa voisi olla kyllä ideaa, kun uusi vedenkeitinkin on joka tapauksessa hankittava. Ja mitä nyt tuossa Ristreton foorumia selailin, niin kyllä siellä pressopannujakin kovasti käytellään. Lähikauppa-Creman sivuilta löytyi tällainen pressopannu ja varmaan aika lailla perusvarma hankinta. Saman putiikin sivuilta löysin Aerobie Aeropressin, josta on Ristreton puolellakin jauhettu monet sivut. Onko tuosta kellään kokemuksia? On tää kyllä huvittavaa, kun jälleen alkaa kaikenmaailman arpajaiset ja löytöretkeilyt kahvijuttujen suhteen, kun vähän innostuu tutkailemaan ja arvioimaan eri menetelmiä :rolleyes:
Bodumien pitäis ainakin kestää. Tossa myös ilman varsinaista prässiä oleva vaihtoehto Eva Sololta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu tuossa voisi olla kyllä ideaa, kun uusi vedenkeitinkin on joka tapauksessa hankittava. Ja mitä nyt tuossa Ristreton foorumia selailin, niin kyllä siellä pressopannujakin kovasti käytellään. Lähikauppa-Creman sivuilta löytyi tällainen pressopannu ja varmaan aika lailla perusvarma hankinta. Saman putiikin sivuilta löysin Aerobie Aeropressin, josta on Ristreton puolellakin jauhettu monet sivut. Onko tuosta kellään kokemuksia? On tää kyllä huvittavaa, kun jälleen alkaa kaikenmaailman arpajaiset ja löytöretkeilyt kahvijuttujen suhteen, kun vähän innostuu tutkailemaan ja arvioimaan eri menetelmiä :rolleyes:

Aeropress oli uus tuttavuus mutta muuten pressopannun idea on niin yksinkertainen että edes Ikean suunnittelijat ei oo onnistunu sitä mokaamaan. Itellä on sekä Bodumin että Ikean versio pannusta ja yhtä hyvin toimivat molemmat. Mulla on sekä litran pannu että 3dl, tuntuu että yhtä kupillista keitettäessä pikkupannulla tulis aavistuksen parempaa, mutta saattaa olla henkimaailman asioita :) Monet kahvit noilla on keitetty, suosittelen lämpimästi. Breakfast bombista aamukahvit niin takuulla herääkin :)
 
Onko pakkiksen kahviharrastajilla kokemuksia pavuista jauhavista keittimistä. Itse testailin reissun päällä sellaista laitetta joka keitti kahvin suoraan kuppiin ja jäi kiinnostus itämään. Sen verran hyvää oli kahvi..

edit: oho, näköjään vanha kahvinkeitin ketju yhdistetty tähän stadin sufee ketjuun että hieman tuli väärään paikkaan. Mutta jos jollakulla on jotain suositella...
 
Hmm, minunkin pitäisi ostaa uusi kahvinkeitin, mielellään alle 200€. Mokkamasterin tyylinen yksilö olisi haussa.

Tämän kaupungin kahviloista ehdoton suosikkini on vanha kunnon Kluuvikadun tantta-Fasu eli Fazerin kahvila. Ja Café Lasipalatsi on myös ihan ok, miljöö ei niinkään ole makuuni, mutta kahvi on halpaa (2,40?€)ja santsikupin saa ottaa. Lasipalatsista saa myös aivan jumalaista Geisha-kaakaota vähän yli 4€.
Stockan yläkerran F8 on myös kiva, tosin iltapäivällä sinne mennessä ei kyllä takuulla saa omaa pöytää. Kahvin hintaa en muista, mutta feta-oliivi quiche on tuolla loistavaa, hinta muistaakseni 5,60€ ja se on kokoonsa nähden to-del-la yllättävän täyttävä.
Eirassa sitten onkin miljoonia sympaattisia pikkukahviloita, en jaksa nimiä listata kun en edes kaikkia muista. Paitsi Succésin, jossa on maailman parhaat jättikorvapuustit.
Suosittelen myös Kauppiksen vieressä (Arkadian- ja Runeberginkatujen kulmassa? no kolmosen pysäkin takana anyway) Töölössä olevaa Sinistä Baaria. Suloinen pieni paikka, jossa santsikuppi maksaa muistaakseni 50 senttiä ja kahvi vähän päälle 2€.
 
Onko pakkiksen kahviharrastajilla kokemuksia pavuista jauhavista keittimistä. Itse testailin reissun päällä sellaista laitetta joka keitti kahvin suoraan kuppiin ja jäi kiinnostus itämään. Sen verran hyvää oli kahvi..

edit: oho, näköjään vanha kahvinkeitin ketju yhdistetty tähän stadin sufee ketjuun että hieman tuli väärään paikkaan. Mutta jos jollakulla on jotain suositella...

Meillä löytyy tuollainen jauhava keitin, Cuisinart DGB-600BC. Gigantista ostettu pari vuotta sitten, hinta jotain ~170€. Voin kyllä suositella tuota keitintä. Muista vastaavista ei ole kokemusta. Keräilin tuohon hieman plussia ja miinuksia.

+tuoretta kahvia pavuista (myllytoiminnon voi myös ohittaa ja käyttää jauhetta)
+termoskannu (myös erittäin hyvä korkkisysteemi, ei vaati mitää avaamista, senkun kaataa vaan)
+vankkaa tekoa (made in USA)
+kultasuodatin (ei tarvitse pelata suodatinpussien kanssa)

-hinta
-mylly ja kultasuodatin pitää pestä jokaisen käytön jälkeen

Lisäksi tuossa on ajastinta, pienen kahvimäärän keittoa yms. toimintoa. Ei kuitenkaan monimutkainen käyttää.
 
Aeropress oli uus tuttavuus mutta muuten pressopannun idea on niin yksinkertainen että edes Ikean suunnittelijat ei oo onnistunu sitä mokaamaan. Itellä on sekä Bodumin että Ikean versio pannusta ja yhtä hyvin toimivat molemmat. Mulla on sekä litran pannu että 3dl, tuntuu että yhtä kupillista keitettäessä pikkupannulla tulis aavistuksen parempaa, mutta saattaa olla henkimaailman asioita :) Monet kahvit noilla on keitetty, suosittelen lämpimästi. Breakfast bombista aamukahvit niin takuulla herääkin :)

Ostin aeropressin. Tulee nopeasti ja helposti tosi pehmeää kahvia. Ihan erilaista kun suodatinkahvi - varsinkin kun käyttää hienompaa jauhatusta (espresso tai vastaavaa). Monia eri variaatioita voi kokeilla aeropressillä. Luonnollisestikin eri purumäärä, vesimäärä, uuttolämpötila, uuttoaika jne. Jäin koukkuun kahvinmaisteluihin ja aeropressillä kikkailuun. Netistä löytää hirmu määrän aero-latte, aero-macchiatta, aero-presso yms. reseptejä, löytyy upside-down tekniikka ja vaikka mitä kivaa kikkailua. Suosittelen hankkimaan aero-pressin, ei maksa kuin kolmekymppiä. Video miten homma toimiii

http://www.youtube.com/watch?v=QyLQuzaIYzg
 
Mistäs löytyisi käsikäyttöinen kahvimylly, semmonen oldschool. Yks vaihtoehto on Peugeotin mylly mutta halvempia saa ehdottaa.
 
77108_476970027240_670657240_5415704_931135_n.jpg
 
Pitänee koitella tosiaan joo...

Äsken muuten join pitkästä aikaa tavallista Juhla Mokkaa. Hyi vitun perkeleen saatana mitä jumalauta paskaa.
 
Mikäli sillä ei oo älytöntä kiirettä, kannattaa kattoo eBay: http://home.shop.ebay.com/Home-Gard..._sticky=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m282&gbr=1
Halvimmat 20$ hintaan http://cgi.ebay.com/Antique-Silver-...all_Kitchen_Appliances_US&hash=item5d2c1fea41 tosin samaan hintaan löytänee kirppikseltä. Hifimpiäkin löytyy.

Eipä sillä vielä ole kiirettä. Joululahjaksi tulisi. Zassenhausin ja Peugeotin myllyjä olen katsellut mutta hintaa on 75e+.. Halvemmalla kun löytäisi jostakin. :/
 
Yksi tekee vain lievän maun, mutta toki tuossa on 50 gemmiä Breakfast pommia, joka on aika vahvan makuista. Pari palaa antaisi tuon pavun kanssa enemmän aromia.

Oon nyt pari kertaa kokeillu laittaa tota suklaa palaa tonne sekaan. Jotenkin vaimeaksi jäi suklaa-aromit, vaikka aika vähän oli kahvia. Kahvi oli Pauligin Parisien, ehkä jonkun vähän miedomman kahvin kanssa sais enemmän sitä suklaan makua. Tai sitten mulla on vaan huono makuaisti :D
 
Oon nyt pari kertaa kokeillu laittaa tota suklaa palaa tonne sekaan. Jotenkin vaimeaksi jäi suklaa-aromit, vaikka aika vähän oli kahvia. Kahvi oli Pauligin Parisien, ehkä jonkun vähän miedomman kahvin kanssa sais enemmän sitä suklaan makua. Tai sitten mulla on vaan huono makuaisti :D

Joo, koitin kanssa, en erottanut "paljaasta" :D
 
Kannattaa sulattaa suklaa ja lisätä kahvin sekaan. Tummat suklaat muutenkin toimii paremmin kahvin kanssa kuin fazeri sininen ym.. ja ovat vahvempia ja muutenkin kahvin kanssa paljon lähempänä toisiaan. Ruokalusikallinen sulatettua suklaata kahvin sekaan toimii ja voit lisätä kermaa, sokeria tai maitoa halutessa. Suklaasiirapin lisääminen antaa kanssa kivan säväyksen kahvin makuun. Nuhanenien ja muittenkin kokeilun haluisten kannattaa kokeilla lisätä 1/2 - 1 tl inkiväärijauhetta kahviin. Sekaan voi laittaa myös suklaata ja kanelia ja antaa hautua hetken. Saa samalla terveysvaikuitteista ja vatsaystävällistä kahvia pikantilla jouluisella maulla.
 
Ostin aeropressin. Tulee nopeasti ja helposti tosi pehmeää kahvia. Ihan erilaista kun suodatinkahvi - varsinkin kun käyttää hienompaa jauhatusta (espresso tai vastaavaa). Monia eri variaatioita voi kokeilla aeropressillä. Luonnollisestikin eri purumäärä, vesimäärä, uuttolämpötila, uuttoaika jne. Jäin koukkuun kahvinmaisteluihin ja aeropressillä kikkailuun. Netistä löytää hirmu määrän aero-latte, aero-macchiatta, aero-presso yms. reseptejä, löytyy upside-down tekniikka ja vaikka mitä kivaa kikkailua. Suosittelen hankkimaan aero-pressin, ei maksa kuin kolmekymppiä. Video miten homma toimiii

http://www.youtube.com/watch?v=QyLQuzaIYzg

Hemmetti, toihan on kokeiltava.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom