Sorbus, väkevät viinit, viski88, kossu ... Keskustelua "huonommista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Juu, kyllähän sitä ponuakin keitellään. Kaveri oli väsännyt pannut kesätöissä(:thumbs: ) ja kotosalla sitte teki kotipolttosta. Ei se kyllä niin hyvää ole, että sitä senkään vaivan jälkeen joisi(tosin tuossa vkl maistoin riisiviinaa, ponu on nyt siirtynyt toiselle sijalle pahimman makuisten viinojen kastissa :urjo: )

Voin kertoa että ponun maku riippuu pitkälti valmistuksen laadusta. Yks vinkki itse nautintovaiheeseen olis ja jota suosittelisin edes kerran kokeilemaan; lämpimähköä vettä lasiin, lusikallinen/pari sokeria siihen lasiin, sekota niin että sokeri liukenee veteen, ponua sekaan oman arviointikyvyn(tiettävästi vaihtelee illan mittaan) mukaan, sekoitus ja maisto.
Maistuu hyvälle, sokeri jotenkin kompensoi pahoja makuja. Erään alan konkarin kans joskus tuli maisteltua ilta ja hän neuvo tuon tavan ja kyllä jäi positiivisena mieleen :)
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Eihän kunnon ponu masitu pahalle laisinkaan, eikä haise. Vodkalle vaan. Ruotsissa ainakin tehdään hyvää ponua, ja kuulemma Norjassa vielä parempaa.

Tänään ostin huomiseksi "Helmeilevä"- mustikkavadelmaviiniä. Ostin myös yhden pullon laatuviiniä, saahaan huomenna romanttisesti maistella :love:. Raportoin ton halpaviinin maun tänne ensitilassa :D
 
Eihän tuo Absintti nyt mitenkään pahaa ole. Suhteellisen voimakkaan makusta kyllä. Ja raakana polttaa kyllä kivasti kurkkua, jos on jotain 70-80%. Siitä kyllä tulee vähän häröhumala, jos siinä on koiruohoa kunnolla mukana.

Mutta onko tuo pontikka yleensä sitten pahaakin? Muutama vuosi sitten opiskelijakaverit teki tuota ihan urakalla ja itse en huomannut juurikaan eroa kaupan viinoihin. Ne kyllä tais sen tehdä ihan hyvillä laitteila, kunnes poliisit kävi hakemassa laitteet talteen.

Noista kiljuista tuli mieleen, kun sitä tuli aika usein teininä tehtyä ja kerran kiireessä en katsonu mitä sokeria ostin siihen ja ostin ekan sokeripussin mikä sattu käteen. Tietenkin ostin sitten hillosokeria, jossa on jotain hyytelöitymisainetta mukana. Kävihän se ihan hyvin ja tuli ilmeisesti ihan prosenttejakin, mutta oli oikeasti pakko viskata osa helvettiin siitä. Se ei meinannut tulla pullosta ulos. Koostumus muistutti lähinnä jotain ektoplasmaa.

Toinen aika jännä makuelämus oli, kun teinivuosina kaikki salmiakkikossut jne oli kovassa huudossa, niin keksin tehdä oman salmiakkijuoman salmiakkikossu reseptillä. Erona vaan oli että kossu korvattiin kiljulla. Ei tullut mitään kovin herkullista settiä tuolla tyylillä. Puketin aika monta kertaa sinä iltana, kun join tuota.

Tuosta edellisestä viisastuneena olin oppinut, ettei kiljun jaloa makua kannata pilata millään ylimääräisellä, vaan kirkastaa hiivat kunnolla pois että siitä saa veden väristä ja sen jälkeen juodaan reiluilla kulauksilla ja otetaan pikku hörppy limukkaa päälle. Eräs kerta kavarin kanssa sitten kiskottiin tuota kiljua tuolla tyylillä. Se oli kuitenkin ongelma, että köyhinä poikina me ei saatu ostettua kuin 0.33l smurffilimu ja kiljua taisi olla 1.5 l . Limuhan loppu tietenkin kesken, mutta ei hätää. Kaveri keksi, että haetaan vieressä olevasta Oulu-joesta vettä limukkapulloon ja juodaan sitä kiljun päälle. Sillä sitten mentiin loppuilta. Ei tullut edes maha kipeäksi.
 
Tuosta edellisestä viisastuneena olin oppinut, ettei kiljun jaloa makua kannata pilata millään ylimääräisellä, vaan kirkastaa hiivat kunnolla pois että siitä saa veden väristä ja sen jälkeen juodaan reiluilla kulauksilla ja otetaan pikku hörppy limukkaa päälle. Eräs kerta kavarin kanssa sitten kiskottiin tuota kiljua tuolla tyylillä. Se oli kuitenkin ongelma, että köyhinä poikina me ei saatu ostettua kuin 0.33l smurffilimu ja kiljua taisi olla 1.5 l . Limuhan loppu tietenkin kesken, mutta ei hätää. Kaveri keksi, että haetaan vieressä olevasta Oulu-joesta vettä limukkapulloon ja juodaan sitä kiljun päälle. Sillä sitten mentiin loppuilta. Ei tullut edes maha kipeäksi.
Huhhuh, tredi alkaakin olla otsikkonsa veroinen :D
 
Onks täällä ketään vanhan liiton miestä tai naista, joka olis keitelly pontikkaa joskus? Faija mainitsi harrastaneensa ko. toimintaa ja omisti laitteetkin. Tosin ne on laitettu kiertoon jo aikaa sitten....harmi sinänsä.
90-luvun alussa-puolivälissä vielä keiteltiin aktiivisesti omiksi tarpeiksi muutaman kaverin kanssa mutta sitten halpa pirtu teki hommasta kannattamatonta siihen käytettyyn aikaan nähden. Yksi tuttava lainasi muutama vuosi sitten laitteistoa ja otti siitä mallia omaan automatisoituun versioonsa. Täytyypä kysellä, että onko ollut käytössä vielä.
Pontikasta sen verran, että potkua siihen kyllä saatiin 80-90% verran mutta maku oli vähemmän hyvä. Vaivaa säästääksemme keitimme mäskin sellaisenaan ilman , että olisi ennen käytetty käymisenpysäyttäjää hiivan poistamiseksi. Menihän se alas, kun sekoitti sekamehutiivisteeseen tai valmiiseen salmiakkiliuokseen mutta henki taisi hieman tuoksahtaa.
 
MARKIISI! (punanen)

Maksaa alle femman pullo (0.75l & 15%) ja on jopa ihan juotavan hyvää. Monet halvat kännit tol on vedetty.

Sit joskus testailtiin blandaa Gin Lemonia perus lonkkuun, eikä se maku muuttunu. Nous vaa hurjan paljo paremmin päähän. Me like..
 
90-luvun alussa-puolivälissä vielä keiteltiin aktiivisesti omiksi tarpeiksi muutaman kaverin kanssa mutta sitten halpa pirtu teki hommasta kannattamatonta siihen käytettyyn aikaan nähden. Yksi tuttava lainasi muutama vuosi sitten laitteistoa ja otti siitä mallia omaan automatisoituun versioonsa. Täytyypä kysellä, että onko ollut käytössä vielä.
Pontikasta sen verran, että potkua siihen kyllä saatiin 80-90% verran mutta maku oli vähemmän hyvä. Vaivaa säästääksemme keitimme mäskin sellaisenaan ilman , että olisi ennen käytetty käymisenpysäyttäjää hiivan poistamiseksi. Menihän se alas, kun sekoitti sekamehutiivisteeseen tai valmiiseen salmiakkiliuokseen mutta henki taisi hieman tuoksahtaa.
Aktiivihiilisuodatus olis varmaan ollu kova juttu.

Pontikkaa itekki tullut juotua, sitä ei vahvasta vodkasta erota jos homma on hanskassa.
 
MARKIISI! (punanen)

Maksaa alle femman pullo (0.75l & 15%) ja on jopa ihan juotavan hyvää. Monet halvat kännit tol on vedetty.

Sit joskus testailtiin blandaa Gin Lemonia perus lonkkuun, eikä se maku muuttunu. Nous vaa hurjan paljo paremmin päähän. Me like..
Käynkin huomenna ostamamassa tuota markiisia! :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Oletteko muuten tienneet, että sahti on käytännössä vahvaa olutta ja tuhansia vuosia vanhaa perinnettä? Vissiin vain Virossa ja Belgiassa on yhtä vanhaa olutperinnettä Europaan alueella. Siinä on suomalaisilla yksi ylpeydenaihe lisää! :D

Olutguru Michael Jackson luonnehtii ko. herkkua näin: "Suomalaisessa sahdissa tuntuu voimainen aromi, joka kuivuu suun takaosassa manzanillan helähdykseksi." Lyriikkaa jos mikä!
 
Levine Blanc on kans sellanen valkkari johon kannattaa tutustua jos ei halua juomastaan paljoa maksaa, tosin hyvää makua ko. tuote ei oo juurikaan tavannut.

Oikein tehty sahti on kyllä ihan hyvää evästä. Eräänä juhannuksena kavereiden kanssa todettiin, että tässähän alkaa juomat loppumaan. Käytiin sitten mökin omistajan porukoilta hakemassa 20 litran ämpärillinen sahti ja jatkettiin nesteyttämistä sillä. Kipattiiin oikein urakalla tätä juhlajuomien esikuvaa. yöllä sitten yhdellä jos toisella laatta lensi niin perkeleesti ja aamulla joutu vetää hiilitabletteja ku oli maha niin älyttömän sekasin.

Tuossa joku mainitsikin aikaisemmin, että sahti menee jalkoihin eikä päähän. Saman totesin minäkin. Useempi tunti istuttiin ja tinattiin eikä tuntunu missään, mut sitten ku lähdin lämmittämään saunaa niin sit mentiin sillai ettei tie meinannu riittää :)
 
Olutguru Michael Jackson luonnehtii ko. herkkua näin: "Suomalaisessa sahdissa tuntuu voimainen aromi, joka kuivuu suun takaosassa manzanillan helähdykseksi." Lyriikkaa jos mikä!

Omasta mielestäni sahti (ainakin toi Lammin versio) jätti banaanisen jälkimaun. Juotiin sahtia melkoinen saavillinen yksissä tupaantuliaisissa ja hyvvee kyllä oli :kuola:

cartman74 sanoi:
"Carillo, Carillo, Carillo. Siinä maistuupi mansikkahillo.
Kun suutelen pullosi suuta, on kuin katsoisi taivahan kuuta.
Älä luule, että sippaan. Sinut kippaan viime tippaan.
Älä haihdu pois..."

NatuSan sanoi:
Carillo on suht halpaa ja mikäs sen miehekkäämpää kuin juoda sitä irvistämättä. Viime vuonna luokan pikkujouluihin ostin kaljan lisäksi pullon Carilloa. Ei ollut ainakaan ryypyn ruinaajia ja se oli osittainen tarkoituskin

risumies sanoi:
Ei Carilloa (...jämäkkä, mutta väistämätön jälkimaku...) ja punasta Huttusta (aika hyvä) saa huonoiksi juomiksi haukkua, laatua ne on.

iivili sanoi:
Carilloa, Carilloa ovat pulloni minun
ja silmät, jotka seisoo, ovat tomaaaatteeejaaaa

Noin menivät erään Sleepy Sleepersin kipaleen sanat aikoinaan. Taisi Carillo olla silloinkin keikkabusseissa vakiojuomaa.

Carillo herättää tunteita :whip: NatuSanin kanssa samansuuntaisia kokemuksia pippaloissa.
 
http://koti.mbnet.fi/kake1962/sahti.html

SAHDIN VALMISTAMISESTA
Sahti on suomalainen perinnejuoma, joka sopii erilaisiin tilaisuuksiin. Sitä voidaan valmistaa miedoksi janojuomaksi tai vahvemmaksi seurustelujuomaksi. Seuraava ohje sopii hyvin kotivalmistamiseen, mutta sahtia voidaan tehdä suuremmassakin erässä, jolloin ainesmäärät ovat tietenkin suurempia ja valmistuspaikka esim. tilava sauna, jossa on vierteen valmistamiseen sopiva vedenlämmitysastia, sekä vierteen valuttamista varten tarvitaan vielä asianomainen kuurna.

SAHDIN VALMISTUSOHJE
Valmistusaineet:
3 kg sahtimaltaita
0-400 g ruismallasta
5-20 nappulaa humalaa (esim. Lenmill), voi käyttää myös humalankukkia
12-15 l vettä
50 g hiivaa (pullahiiva)



Sahti valmistetaan sähköliedellä ja lämpötilaa säädetään levyn valintakytkimellä. Valmistusvälineet pitää puhdistaa hyvin huolellisesti koska sahti lähtee herkästi käymään maitohappobakteerin avulla, jolloin siitä tulee happaman ja erittäin huonon makuinen eli se on aivan pilalla!


Sekoita maltaat ja melkein kiehuvaa vettä suuressa kattilassa (väh. 10 l) kunnes syntyy paksua puuroa.
Tarkista lämpötila. Pitää olla n. 70 °C, ei kuumempi. Jos ei ole, lämmitä varovasti!
Anna muhia 4 tuntia. Tarkista välillä lämpötila. Aseta reiällinen sanko pöydän reunalle tai muuhun sopivaan paikkaan, pohjalle puhtaita (huuhdeltu kuumalla vedellä) katajan oksia ja sen päälle höyryritilä tai sitten toisin päin (suosittelen katajia ritilän päällä). Kataja antaa omaa makuaan sahtiin, mutta sitä ei välttämättä tarvitse laittaa ollenkaan. Sangon alle astia, johon vierre valuu.
Mäskin pitäisi 4 tunnin kuluttua maistua makealta. Mätä mäski sankoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes vierrettä on tullut 12-15 litraa tai valuta 5-6 litraa ja laimenna vedellä 12-15 litraan.
Keitä vierre kattilassa varovasti, kunnes vaahto häviää (tai poista vaahtoa sitä mukaa kun sitä ilmestyy), n. 15 min.
Siirrä vierre huolella puhdistettuun käymisastiaan, jäähdytä vierre huoneenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
Sulje käymisastia, laita vesilukko paikoilleen ja anna käydä 3-4 päivää.
Siirrä kylmään esim. kanistereissa tai käymisastiassa viikoksi. Hiiva painuu pohjalle ja voit lapota sen toiseen astiaan tai pulloihin. Voit antaa myös sahdin olla hiivan päällä ja ottaa tarvittavan määrän.
 
Tehtiin kavereiden kanssa vastaavan ohjeen mukaan, jostain syystä sen aromi ei kuivunut suun takaosassa manzanillan helähdykseksi.
 
User Name

Sahti on kyllä väärässä ketjussa nyt :)
Kyseessä on kuitenkin yksi hienoimmista alkoholipitoisista tuotteista mitä on. Monta kertaa on käynyt niin että kun saatavilla on hyvää sahtia, jäävät muut juomat täysin koskematta.
Eikä sahdin valmistuskaan mikään hullumpi harrastus ole, kymmenkunta kertaa olen itsekin mäskäillyt ja taas tekisi mieli.
 
Tehtiin kavereiden kanssa vastaavan ohjeen mukaan, jostain syystä sen aromi ei kuivunut suun takaosassa manzanillan helähdykseksi.
Tämä aiheutti välittömät huutonaurut. Kiitos niistä.

Löytyyköhän pakkikselta omatekoisen oluen valmistajia? Jos joku on onnistunut saamaan aikaiseksi hyvää olutta, olisin vähintäänkin kiitollinen hyvistä vinkeistä tai ohjeista.
 
Tehtiin kavereiden kanssa vastaavan ohjeen mukaan, jostain syystä sen aromi ei kuivunut suun takaosassa manzanillan helähdykseksi.

:hyper:
Kyllähän se kunnolla valmistettuna on ihan kelpo tavaraa.. ;) Noita hedelmäisiä banaanin yms. vivahteita löytyy parhaimmillaan ihan vehnäoluiden malliin.
Ja kyllä sahti tähän ketjuun sopii, tässähän on ymmärtääkseni tarkoitus keskustella yleisesti huonoina pidetyistä tai edullisista alkoholijuomista, jotka kuitenkin ovat nautintoaineita sieltä parhaasta päästä. (tai no, puhutaanhan täällä kiljustakin.. ;))
 
Zone-sarja -42%
Back
Ylös Bottom