Sorbus, väkevät viinit, viski88, kossu ... Keskustelua "huonommista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Aikoinaan noin 16-18-v tein autotallissa marjasankoissa ja pullahiivalla semmoista ainetta, mitä voisi pitää kotiviinin ja kiljun välimuotona. Nimittäin kyseessä oli huolella tehtyä kiljua. :D Pyrkimys oli saada hyvänmakuista (annoin käydä rauhassa loppuun, tuli ehkä noin 7-10 volttista ja lapoin kolmeen kertaan, joka kerran välissä hiivamössö sai laskeutua pari päivää), mutta enintään siedettävää tai välttävää siitä maultaan tuli, vaikka kovasti koetin säätää. Keväällä yleensä noita virittelin ja roudasin sitten festarille jonkun 5-8L Mehukatti 1,5L päniköissä. Siinä ne viikonlopun aikana sitten join ja vaihtelin muiden hevaripunkkareiden kanssa kiljumaisteja. Namnam.

Sitten hieman vanhempana tuli kotiviinivaihe. Yleensä niistäkin sai ees kohtalaisen makuisia, jos osti vähän laadukkaamman viinipakkauksen ja teki pilkulleen ohjeen mukaan. Muistaakseni 1994 kesällä pullotin noin 21L eli vissiin 23 tai 24 ploa valkkaria ja koko satsi kului kolmessa viikossa. Toki tarjosin em. viinimäärästä kavereille varmaan puolet, mutta pämppäsin sinä aikana itsekin vähintään kahdesti viikossa. Hirveen fiksua tommonen...... NOT!

Makkea, eli Magyar Feher Boria ja Karahvivalkoviiniä meni aikoinaan aika monta pulloa, myös festareilla lämpimänä litkuna. Hyi perkele! Ehkä niistä ajoista johtuen mua ei oikein valkkari vieläkään nappaa. Noh, joskus voi laadukkaampaa ja maukkaampaa valkkaria hyvän kalaruoan kanssa varovasti siemailla.

Erään kerran selostin hyvälle ja huumorintajuiselle kaverilleni muka asiantuntevana, et "Tiiäkkö nää, et valkosen lihan, niinku kalan ja kanan, kanssa pitäis juua valkkaria ja punkkua sit punasen lihan kanssa?". Kaveri nauraa röhötti ja tokaisi "Kyl juu, Sorbusta Hååkåån blöön kanssa ja Lipistä kalapuikkojen kanssa, ni hyvä tulee!". :lol2:

Jos haluan kännätä nykyään (aniharvoin, jos koskaan enää), niin kossuvissy on ykkösvalinta. Tosin ei siinä viinan tarvitse välttämättä kossua olla, joku kirkas viina käy. Ehdottomasti lantringiksi punavalkoetikettistä Olvin Vissyä tai Hartwallin Originalia, koska kummassakin on natriumia/suolaa, tulee parempaa. Tosta blandiksesta tietää mitä saa ja uppoaa niin kylmänä, kuin lämpimänäkin (Tuskassa siis). Mikään makunautinto ei tietenkään ole kyseessä, mutta semmosta siedettävää kuraa kumminkin. Halpispunkun tai keppanan kanssa ei viitti rueta enää pelleilemään, tulee vaan paha olo ja :urjo: (punkku) tai raskas pöhöolo (keppana).
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tuli vielä mieleen nuoruusvuosien kotiviini-kikkailut... Joskus 17wee kollina tuli tehtyä muutama pöntöllinen kotiviiniä - mummon marjamehusta jatko-jalostettua tuotetta. Hyvää se ainakin silloin oli, ja hienoja bileitä pidettiin sen litkun voimalla. Piti vaan lopettaa mokoman aineen teko, viinistä alkoi tulla sen verran topakkaa ainetta, että aloin huolestua omasta ja läheisten turvallisuudesta. Se aine oli saatanasta! :D

Tuosta ponun keitosta vielä. Kyllä sitä nykyäänkin keitellään, mutta tuotanto on siirtynyt kuusimetsistä kerrostalolähiöihin. Älkää kysykö miten olen tilanteeseen joutunut, mutta kerran satuin törmäämään kerrostalokämpässä pontikan maistiaisiin, tai no, maistiaiset taisi olla jo ohi, sillä kämpässä makasi viis ukkoo munasillaan ja pannu pihisi liedellä iloisesti... Nauratti niin paljon, että meinasin kusta housuuni. :hyper:

Vakavasti puhuen, jos joku näkee nykyisillä viinan hinnoilla niin paljon vaivaa, että hommaa pannut, pelit & vehkeet ja jaksaa läträtä kaikenmaailman rankkien kanssa, saadakseen lopputuloksena raudan ja hiivan makuista tulilientä, niin IMO se hänelle omaan käyttöön suotakoon. Lainsäätäjä taitaa tosin olla asiasta toista mieltä, sitä sanaahan meidän kaikkien pitäisi noudattaa. :arvi:
 
Tuosta indeksi hommasta sen verran, että mun mielestä paljon parempi, kun laskee prosentit suhteessa 1.5 litraan. Eli jos on 0.5 l pullo niin jakaa prosentit kolmella ja ottaa sen indeksin siitä. Tämä sen takia, että noin saadaan suoraan kuinka montaa ravintola-annosta tai keskiolutpulloa kyseinen tuote vastaa. Eli jos kossupullo on 0.5 l ja siinä on 38%, niin tuo prosenttilukema kun jaetaan tuolla kolmella, niin saadaan 12.6666... Ja tuo lukema on siis suoraan kuinka montaa keskiolutta se kossupullo vastaa.
 
Ei Carilloa (...jämäkkä, mutta väistämätön jälkimaku...) ja punasta Huttusta (aika hyvä) saa huonoiksi juomiksi haukkua, laatua ne on:).

Ja mitä pontikkaan tulee, niin aina siitä osaavan keittelijän käsissä parempaa tulee kuin Alkon "peruskirkkaista". Harva sen taidon taitaja vaan jaksaa sitä enää keitellä, ikävä kyllä.

Jos haukkumaan ruvetaan, niin nämä halvimmat ginit ja viskit saa ne äänet. Bombayn ystävänä aina kuppiloissa gintonicin tilatessaan huomaa, miksi sitä bombaytä itselleen ostaa gini-hampaan kolotukseen.

Ja jallusta pitää vielä mainita, että tähtien määrä ei kulje käsikädessä laadun kanssa...
 
Jos indeksejä ruetaan laskemaan, niin eihän silloin osteta mitään Alkosta tai muualtakaan valmiiksi tehtyä pirun kallista, vaan tehdään itse kiljua. Halvinta se on joka tapauksessa. Aineksiksi kelpaavat silloin vesi, hiiva ja sokeri, mitä sitä suotta hienostelemaan. Silloin puhutaankin jo useimmiten alkoholismista.

En suostu enää mitään alkoholimäärä/hinta suhteita laskemaan, vaan juon sitä, mikä vähiten puistattaa, siis kännitarkoituksen ollessa kyseessä. Laatuviinistä ja oluesta sen sijaan voi jopa nauttia, hillityssä määrin ja hyvässä seurassa toki. :kuola:
 
Tuosta ponun keitosta vielä. Kyllä sitä nykyäänkin keitellään, mutta tuotanto on siirtynyt kuusimetsistä kerrostalolähiöihin. Älkää kysykö miten olen tilanteeseen joutunut, mutta kerran satuin törmäämään kerrostalokämpässä pontikan maistiaisiin, tai no, maistiaiset taisi olla jo ohi, sillä kämpässä makasi viis ukkoo munasillaan ja pannu pihisi liedellä iloisesti... Nauratti niin paljon, että meinasin kusta housuuni. :hyper:

Vakavasti puhuen, jos joku näkee nykyisillä viinan hinnoilla niin paljon vaivaa, että hommaa pannut, pelit & vehkeet ja jaksaa läträtä kaikenmaailman rankkien kanssa, saadakseen lopputuloksena raudan ja hiivan makuista tulilientä, niin IMO se hänelle omaan käyttöön suotakoon. Lainsäätäjä taitaa tosin olla asiasta toista mieltä, sitä sanaahan meidän kaikkien pitäisi noudattaa. :arvi:


Juu, kyllähän sitä ponuakin keitellään. Kaveri oli väsännyt pannut kesätöissä(:thumbs: ) ja kotosalla sitte teki kotipolttosta. Ei se kyllä niin hyvää ole, että sitä senkään vaivan jälkeen joisi(tosin tuossa vkl maistoin riisiviinaa, ponu on nyt siirtynyt toiselle sijalle pahimman makuisten viinojen kastissa :urjo: )
 
Jos indeksejä ruetaan laskemaan, niin eihän silloin osteta mitään Alkosta tai muualtakaan valmiiksi tehtyä pirun kallista, vaan tehdään itse kiljua. Halvinta se on joka tapauksessa. Aineksiksi kelpaavat silloin vesi, hiiva ja sokeri, mitä sitä suotta hienostelemaan. Silloin puhutaankin jo useimmiten alkoholismista.

Itse noita indeksejä laskiessa lähinnä pyrin siihen, että tietää montaa ravintola-annosta mikäkin pullo vastaa, niin osaa suunnilleen hankkia oikean määrän juomaa illaksi. Lukioaikana tuli laskettua tuolla metodilla ihan kiljullekkin sopivia määriä arvioitujen prosenttien pohjalta. Ja prosestithan oli helppo arvioida, kun tietää sokerin olevan C6H12O6 se hajoaa --> C2H5OH + CO2
ja maun ja käymisen perusteella voi arvioida millon kaikki sokeri on käynyt pois ja siitä voidaankin sitten helposti laskea paljon on prosentteja. Ja tuolla edellämainutulla metodilla muuttaa sitten määrä vastaamaan keskioluiden määrää.
 
En tiedä kuuluuko huonoihin alkoholijuomiin, mutta onko kukaan maistellu grappaa, italialaisten "ponua"?
Saksassa tilattiin jossain italialaisravintelissa grappapaukut ja jäi kyllä juomatta. Ei ole tullut lamppuöljyä maisteltua, mutta varmaan maistuu suunnilleen samalta. Ihmekös kun ko. paukku tarjoiltiinkin öljylampun muotoisesta lasista..:D
 
En tiedä kuuluuko huonoihin alkoholijuomiin, mutta onko kukaan maistellu grappaa, italialaisten "ponua"?
Saksassa tilattiin jossain italialaisravintelissa grappapaukut ja jäi kyllä juomatta. Ei ole tullut lamppuöljyä maisteltua, mutta varmaan maistuu suunnilleen samalta. Ihmekös kun ko. paukku tarjoiltiinkin öljylampun muotoisesta lasista..:D

Grappahan on ihan hiton hyvää ;) Itse kun olin italiassa, niin kysyin paikallisilta kavereilta mitä italialaista viinaa kannattaisi viedä suomeen. Grappaa ehdottivat, mutta sanoivat samalla ettei ole mitään kovin herkullista välttämättä. Sellainen tuli ostettua ja oli kyllä aika "mielenkiintoisen" makuista. Myös kavereiden ilmeet oli samalla tavalla mielenkiintoiset, kun tarjosi maistiaiset. Siitä hyvää, että tuo oli niitä harvoja juomia, jotka mulla säilyy kaapissa todellista tarvetta varten. Loppujen lopuksi taidettiin juoda tuo viina kavereiden kanssa joskus jatkoilla kotiviiniin lantrattuna. Hyvää oli.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuli muistoja mieleen! Tuota kun tuli joskus kouluaikoina tehtyä. Kaveri oli tehnyt niin pahaa kotiviiniä että blandasimme sitä juuri spritellä ja vissyllä ennen jotain koulun pippaloita. Kyllähän se nuoren pojan päähän meni kun 1,5l mehukatin joi. Tosin pohjat jäätyivät pulloon kun ulkona oli jotain -25c pakkasta! Kaikkea sitä tulikin tehtyä, mutta kivaa oli..:lol2:

Nytkin on muuten kaapissa pullo Jormaa kun kaveri antoi vitsillä syntymäpäivälahjaksi. On aikas kamalaa sotkua, eikä sitä oikein voi edes sekoittaa mihinkään. Pullo on nyt kestänyt 10kk mutta en tuota ole vielä pois heittänyt. Pitää juottaa se jollekkin joka on tarpeeksi kännissä!

Juu kyllä kotiviiniin (ja varsinkin kiljuun) liittyy todella lämpöisiä nuoruusmuistoja. Kuusitoista vuotiaina oltiin taas kerran tehty kiljua ja pönttö oli laitettu jemekseen kaverin vaatekaappiin käymään. No kaverin äiti, ylläri pylläri, löysi tuon käsiemme tuotoksen ja kaatoi joukkoon paketillisen suolaa pysäyttääkseen käymisprosessin. Kilju oli kuitenkin ehtinyt käydä jonkin aikaa ja prosentit mitattuamme (oisko ollut jotain yhdeksän volttista) päätimme juoda satsin, koska ikää ja rahaa ei ollut oikeata viinaa ostaa ja jotkut pippalot oli tulevana viikonloppuna tiedossa. Känniin siitä tultiin, mutta voi jeesus sitä seuraavan päivän oloa... jotain aivan sanoin kuvaamatonta helvettiä
 
"Carillo, Carillo, Carillo. Siinä maistuupi mansikkahillo.
Kun suutelen pullosi suuta, on kuin katsoisi taivahan kuuta.
Älä luule, että sippaan. Sinut kippaan viime tippaan.
Älä haihdu pois..."
Carilloa, Carilloa ovat pulloni minun
ja silmät, jotka seisoo, ovat tomaaaatteeejaaaa

Noin menivät erään Sleepy Sleepersin kipaleen sanat aikoinaan. Taisi Carillo olla silloinkin keikkabusseissa vakiojuomaa.

Sahtia olen juonut yhden ainoan kerran. Oli hassua evästä, kun tuntui menevän jalkoihin, muttei niinkään päähän. :confused: Siinä sitä istui, jutusteli ja naukkaili sahtia ihmetellen, että miksei tule humalaan. Kun olin ekaa kertaa menossa vessaan, niin huomasin, että jalat olivat kuin keitettyä spagettia. Mystinen ilmiö. Sama homma tapahtui joskus kotioluen kanssa. Kyseessä oli kyllä ihan hyvä sahti, kovin suunmyötäistä juotavaa, nam.

Oletteko muuten tienneet, että sahti on käytännössä vahvaa olutta ja tuhansia vuosia vanhaa perinnettä? Vissiin vain Virossa ja Belgiassa on yhtä vanhaa olutperinnettä Europaan alueella. Siinä on suomalaisilla yksi ylpeydenaihe lisää! :D
 
Grappahan on ihan hiton hyvää ;) Itse kun olin italiassa, niin kysyin paikallisilta kavereilta mitä italialaista viinaa kannattaisi viedä suomeen. Grappaa ehdottivat, mutta sanoivat samalla ettei ole mitään kovin herkullista välttämättä. Sellainen tuli ostettua ja oli kyllä aika "mielenkiintoisen" makuista. Myös kavereiden ilmeet oli samalla tavalla mielenkiintoiset, kun tarjosi maistiaiset. Siitä hyvää, että tuo oli niitä harvoja juomia, jotka mulla säilyy kaapissa todellista tarvetta varten. Loppujen lopuksi taidettiin juoda tuo viina kavereiden kanssa joskus jatkoilla kotiviiniin lantrattuna. Hyvää oli.

Espanjassa taas ja tietysti suomessakin löytyy absinttia. Se lienee jokin yrttisekoitus. En tiedä voisiko luokitella huonoihin ja _halpoihin_ mutta ainaki pahaa on ja sekaisin menee kuin KissA pesukoneessa.
 
Tuli mieleen että kun tuossa 16v pintaan aina viinakset pääsivät loppumaan (yleensä joku omppupomppu) niin riennettiin mutsin kotiviiniämpärille ja lappoletkulla suoraan keskenkäynyttä kotiviiniä otettiin poikaporukalla sellainen 1.5L leka aina matkaan ja takaisin baanalle. Laatta irtosi muuten ryypätessä joka kerta, jälkikäteen en edes ihmettele että miksi :D
 
Espanjassa taas ja tietysti suomessakin löytyy absinttia. Se lienee jokin yrttisekoitus. En tiedä voisiko luokitella huonoihin ja _halpoihin_ mutta ainaki pahaa on ja sekaisin menee kuin KissA pesukoneessa.
Espanjasta tais saada black absinthea. Toi vasta onkin keljua juomaa

psychololler26qx.gif
 
Espanjasta tais saada black absinthea. Toi vasta onkin keljua juomaa

psychololler26qx.gif

Nimenomaan espanjassa kyseistä shittiä join. En tiedä mitä absintti"laatua" oli mutta kyllä meni kuuppa sekaisin. sokerin ja lusikan kanssa sitä vedettiin, tai näin paikallinen tapa menee.
 
Nimenomaan espanjassa kyseistä shittiä join. En tiedä mitä absintti"laatua" oli mutta kyllä meni kuuppa sekaisin. sokerin ja lusikan kanssa sitä vedettiin, tai näin paikallinen tapa menee.
Jooh, normiversio on vihreää. Liekö sielläpäin myös asiaankuuluvat koiruohot tms vielä pullossa, toisin kuin täälläpäin.

Nautitaan tosiaan oikein sokeria sulattaen mukaan lusikalla, sillee poltetaan vähän...
 
Zone-sarja -42%
Tässä pari huonoa reseptiä.

-Eräs tuttu teki joskus muinoin omena viiniä kotona. Sokerit, superhiivat ym. saaviin ja yks omena perään. :D :urjo:

-Itte tein joskus taannoin piraatti-pikaviiniä, joku 16-18 volttia siihen tuli 2päivässä ja sakkaa oli niin perkeleesti. :hyper: Ei muuta kun kahvinkeittimen suodattimen läpi aina valuun tyhjään lasiin ja naamaan. :kuola: tai :urjo:
 
Back
Ylös Bottom