Sorbus, väkevät viinit, viski88, kossu ... Keskustelua "huonommista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
:hyper:
Kyllähän se kunnolla valmistettuna on ihan kelpo tavaraa.. ;) Noita hedelmäisiä banaanin yms. vivahteita löytyy parhaimmillaan ihan vehnäoluiden malliin.
Ja kyllä sahti tähän ketjuun sopii, tässähän on ymmärtääkseni tarkoitus keskustella yleisesti huonoina pidetyistä tai edullisista alkoholijuomista, jotka kuitenkin ovat nautintoaineita sieltä parhaasta päästä. (tai no, puhutaanhan täällä kiljustakin.. ;))

Oon samaa mieltä siitä, että oikein tehtynä sahti on vallan maittavaa evästä. Vika saattoi ehkä olla tekijöissä...maku oli sen verran :urjo:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Löytyyköhän pakkikselta omatekoisen oluen valmistajia? Jos joku on onnistunut saamaan aikaiseksi hyvää olutta, olisin vähintäänkin kiitollinen hyvistä vinkeistä tai ohjeista.

Yksi (evp) ilmoittautuu!
Mielestäni tärkein onnistumisen edellytys on, että ostaa kunnon paketin, ts. mieluiten sellaisen kahden pönikän setin, johon ei lisätä erillistä sokeria, paitsi korkeintaan pullotusvaiheessa happoja tuomaan. Viini-ja olutkaupoista saa, sekä tietenkin netistä tilaamalla. Esimerkiksi Munton's on ihan hyvä merkki (täytyy vilkaista vanhasta kirjanpidosta muita).
Eli kun ei haeta sitä mahdollisimman korkeaa alkoholiprosenttia, voidaan ihan tyydyttävä makukin saada aikaiseksi.
Hyvää lageria harvasta kotisetistä saa aikaan, johtuen siitä, että pakettien hiivat ovat lähes poikkeuksetta huoneenlämmössä käytettäviä pintahiivoja. Oikea lager käytetään pohjahiivalla, ja käymislämpötila taitaa olla jotain 10 asteen luokkaa.
Eli kannattaa panostaa ale-oluisiin ja stoutteihin!

Edit: Nyt iski himo käyttää joku oikein herkullinen jouluolut. Eikun lappoletku naftaliinista. Tätä se vaimo on pelännyt.. ;)
 
Yksi (evp) ilmoittautuu!
Mielestäni tärkein onnistumisen edellytys on, että ostaa kunnon paketin, ts. mieluiten sellaisen kahden pönikän setin, johon ei lisätä erillistä sokeria, paitsi korkeintaan pullotusvaiheessa happoja tuomaan. Viini-ja olutkaupoista saa, sekä tietenkin netistä tilaamalla. Esimerkiksi Munton's on ihan hyvä merkki (täytyy vilkaista vanhasta kirjanpidosta muita).
Eli kun ei haeta sitä mahdollisimman korkeaa alkoholiprosenttia, voidaan ihan tyydyttävä makukin saada aikaiseksi.
Hyvää lageria harvasta kotisetistä saa aikaan, johtuen siitä, että pakettien hiivat ovat lähes poikkeuksetta huoneenlämmössä käytettäviä pintahiivoja. Oikea lager käytetään pohjahiivalla, ja käymislämpötila taitaa olla jotain 10 asteen luokkaa.
Eli kannattaa panostaa ale-oluisiin ja stoutteihin!
Saako normaaleista ruokakaupoista siis ollenkaan kelvollisia paketteja?

Vaikka tämä onkin halpojen juomien thread, älkää silti tuomitko. Oluen hinta nimittäin on sellaisella tasolla, että omatekoisen olisi syytä olla hyvää tai vähitäänkin kelvollista, muuten ei ole vaivan arvoista alkaa lutraamaan pakettie kanssa.
 
Tää jalojuoma ei oo kaikkein halvimmasta päästä, mutta onks täällä kukaan tutustunut Unicumin tulehtuneeseen makuun? Mä en oo yleensäkään noiden katkeroiden ystävä, mutta Fernet Brancakin maistuu muumilimulle tän moottoriöljyn rinnalla...

Joku ihmetteli aikaisemmin threadissa Martini-nimistä katkeraa kuraa niin kyseessä lienee Martinin valkea vermutti cinzano...toinen puistatuksia aiheuttava tärpätti.
 
Saako normaaleista ruokakaupoista siis ollenkaan kelvollisia paketteja?

Ainakin Cooper'sin stout on ollut juotavissa. Muistaakseni peruskaupoista tuotetta saa. Kohtuullisesti sokeria käyttäen (joskus myös korvasin osan siirapilla, vaikutti positiivisesti) toimii. Tietenkin sitäkin voisi kokeilla myös kahdella pönikällä ilman sokeria (tulisiko siitä joku 22-25 litraa)..
 
Jos perseelle maistuvaa omatekoista "olutta" haluatte tehdä, niin Finlandia on oikea aine. Vai myydäänköhän tota enää? Saattaa kyllä hyvin rikkoa jotain EU:n hyönteismyrkkydirektiiviä.
 
User Name

Mä olen keitellyt myös olutta sahdin lisäksi aika paljon. Uutteista ehkä kymmenkunta erää ja maltaista itse mäskäämällä enemmän, ei nimittäin paljon uutteita tee mieli kun on kunnon kotiolutta maistanut. Lageria olen tehnyt vain kerran ja onnistui yli odotusten kun talvisaikaan on vaatehuoneen nurkassa aika tasaisesti kymmenkunta astetta. Tumman Velkon tyylistä tein ja tuli parempaa :)
Uutteitakin kuulemma on oikeasti hyviä, varsinkin kun virittelee itse lisähumaloinnilla yms.
Vähän työlästä hommaa vaan on oluenteko, päivä vierähtää helposti ja kämppä on vesihöyryä täynnä 90 minuutin vierteenkeiton jälkeen :)
Toisaalta muutaman kuukauden säilytyksen jälkeen kegistä tuoppiin laskettu oma olut korvaa kyllä vaivat.

Hitto vieköön, pitääpä oikein taas toimertua panohommiin. (oluen sekä krhmh...)
 
:offtopic:

Mietin tossa taannoin, kuinka nostalgista olisikaan, jos viinakaupat olisivat niinkuin ennen wanhaan, eli palvelutiski -periaatteella toimivia. :) Olisipa hienoa jonottaa kiltisti tiskin luona hattu kourassa, kun yrmyn näköinen keski-iän ylittänyt myyjätäti kyttää, onko asiakkaat siinä kunnossa, että heille voi myydä alkoholia. :D Vuoron koittaessa voi sitten kuiskata hiljaa & anovasti: "Yks kossu" :hyper: Rouva laittaa kossun siihen 80-lukua huokuvaan ruskeaan paperipussiin, jossa on pieniä Alkon logoja, murahtaen samalla, "Painu v***uun siitä". :kippis1: Jumalauta, kyllä rupeis alkoholiongelmat vähenemään Suomen maassa kun em. malli otettas takasin käyttöön. Myyjillä pitäisi olla taustana vähintään entisen DDR:n painimaajoukkueen edustaminen (näin saataisiin maahamuuttajillekkin töitä) sekä voimassa olevan järjestyksenvalvojakortti (voimankäyttövälineet mukana). :D

:offtopic:
 
:offtopic:

Mietin tossa taannoin, kuinka nostalgista olisikaan, jos viinakaupat olisivat niinkuin ennen wanhaan, eli palvelutiski -periaatteella toimivia. :) Olisipa hienoa jonottaa kiltisti tiskin luona hattu kourassa, kun yrmyn näköinen keski-iän ylittänyt myyjätäti kyttää, onko asiakkaat siinä kunnossa, että heille voi myydä alkoholia. :D


Hahaha, Haaparannalla on tollanen alko :D

Been There, Done That ;)
 
Zone-sarja -42%
Tää on ihan ykköstredi. Ei kaikkia nuorena juotuja "herkkuja" olisi muuten muistanutkaan. Gambinaa juotiin ainakin teininä, samoin kuin Misket Karlovo tjsp valkkaria. Perinteistä kiljua perushiivalla tehtiin myös, mausteina oli mitä milloinkin, yleensä mehua, karuimmillaan leivänpaloja ja kuivattuja sieniä!? Eikä muuten mitään psilosybiinejä vaan ihan suppilovahveroita. :D Lukioaikana tehtiin kiljua superhiivalla, paras resepti oli teepohjainen. Voltteja oli varmaan toi 15-16%, sen voimalla pidettiin monet kekkerit.

Monet ulkomaiden perinneviinat on ihan hirveetä kuraa. Etenkin tuolta välimeren pohjukasta ja vähän pohjoisempaa tulevat ouzot ja rakit ja bulgarian flowerbrandyt kelpaa lähinnä lakanpoistoon.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
:offtopic:

Mietin tossa taannoin, kuinka nostalgista olisikaan, jos viinakaupat olisivat niinkuin ennen wanhaan, eli palvelutiski -periaatteella toimivia. :) Olisipa hienoa jonottaa kiltisti tiskin luona hattu kourassa, kun yrmyn näköinen keski-iän ylittänyt myyjätäti kyttää, onko asiakkaat siinä kunnossa, että heille voi myydä alkoholia. :D

:offtopic:

Lisää :offtopic:

Ja kun pienet pitäjät taas kieltäytyisivät myymästä keskiketterää ruokakaupoissa ja lessut kyttäis apukaupan parkkipaikan penkillä ketä menee pitkäripaseen. :D

Ois se jännää hakee se luvallinen 2 sauna-olutta sitten naapuripitäjästä, ettei kotokylällä alkaisi levitä ilkeitä juoruja ja naapurin muori tulis kahville kyttäämään löytyykö hylsyjä nurkista ja ettei lapset kule reikäisessä villapaidassa...
 
Ilmeisesti olen tämän threadin vaikutukselle altis. Tänään kauppareissun ohella pistäydyin hetken mielijohteesta pitkäripaseen ja ostin kaappiin jaloviinaa ja double eightia odottamaan hyvää tekosyytä:D
 
Omppu helmeilevä omenaviini :D...maksaa jotain 4€ 0,75l pullo ja on hyvää :D
 
Tä, eikös siellä nykyään ole itsepalvelu !?!?


Hitto, nyt kun rupesin muuten miettiin, ni se oliki Övertårneossa (tjsp..) ja viimekesänä vierailin.. :)

Sorry!
 
Onks täällä ketään vanhan liiton miestä tai naista, joka olis keitelly pontikkaa joskus? Faija mainitsi harrastaneensa ko. toimintaa ja omisti laitteetkin. Tosin ne on laitettu kiertoon jo aikaa sitten....harmi sinänsä.

on tuota tullut harrastettua, kun työpaikalta löyty rakennussohjeet ja kamat millä rakentaa :hyper:
 
on tuota tullut harrastettua, kun työpaikalta löyty rakennussohjeet ja kamat millä rakentaa :hyper:

Tuliko hyvää settiä? Tarviitko valkoista keppiä ja labbista?

Tässä ku oon vesi kielellä miettiny näitä a-marketin herkkuja niin noi viskiliköörit ja hunajatervat & co on melko puistattavia tapauksia...
 
Tuliko hyvää settiä? Tarviitko valkoista keppiä ja labbista?

Tässä ku oon vesi kielellä miettiny näitä a-marketin herkkuja niin noi viskiliköörit ja hunajatervat & co on melko puistattavia tapauksia...

Kyllä se hyvin upposi. Enään ei kyllä ole noita kamoja. Menivät tulipalossa. :(
 
Noniin, nyt hallussani on pullo punaista markiisia. Pitänee illalla vähän maistaa. :)

Ei muutaku raporttia sitten tänne, että kuinka Markiisi potkii ja onko maku, kuinka "pikantti"...Onnea matkaan ja kippis sille :kippis1:
 
Back
Ylös Bottom