Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
"Nopeus on yhtä kuin koko"
"Kasvuhormonin (GH) määrän lisäämiseksi teenatessa, lepää sarjojen välissä vain noin minuutin verran. 30 sekuntin lepo lisää kasvuhormonin määrää entisestään. Brasilian yliopiston tutkijat ilmoittivat 2009 Journal of Science & Medicine in Sport-tiedelehdessä, että kun treenaavat naiset lepäsivät vain 30 sekuntia jalkaliikkeiden sarjojen välissä, heidän kasvuhormoni lisääntyi 50% enemmän, kun he lepäsivät 1-2 minuuttia. Vaikka tutkittavat olivat naisia, on miehillä sekä naisilla sama kasvuhormonin reaktio treenin tahtiin. Niinpä nopeuta treeniäsi lyhentämällä lepotauot sarjojen välissä 30 sekuntiin. Kasvuhormonin määrän nousu tarkoittaa suurempaa lihaskasvua ja rasvanpolttoa."
Näin kertoo Muscle and Fitness-lehti 06/07.2010.
Miksi voimien pitää palautua sarjojen välillä treenissä? Eikö treenin tarkoitus ole kehittyä eikä tehdä maksimisuorituksia treenatessa. Jos kerran kasvuhormoni lisääntyy selvästi enemmän lyhyillä palautuksilla, niin kuulostaa siltä kuin kannattaisi pitää lyhyet palautukset välittämättä siitä, että joutuuko pudottamaan treenipainoja vai ei.
Tietenkään kasvuhormoni ei ole ainoa tekijä, mutta mikä hyöty on pitää pitempiä palautuksia?
Tietenkään kasvuhormoni ei ole ainoa tekijä, mutta mikä hyöty on pitää pitempiä palautuksia?
Mutta johtuuko kestävyysurheilijoiden heikkous vastuksen puutteesta vai siitä että suoritus kestää pitkään? Tosiaan bodarin lihashan on perinteisesti todella kestävä mutta ei niinkään vahva.Jos vetää tuhat toistoa putkeen, niin vastuksen pitää olla hyvin pieni. Se on kestävyysharjoittelua silloin. Ei lihaksen tarvitse olla sellaiseen suoritukseen vahva, vaan kestävä. Ei ole myöskään näyttöä, että sellainen lisäisi kasvuhormonin tuotantoa enempi. Lisäksi käytäntö kertoo, etteivät kestävyysurheilijat ole erityisen vahvoja.
On kaksi tapaa lyhentää sarjataukojen pituutta. Joko pitää kuorman samana ja tekee lyhyempiä sarjoja tai vähentää kuormaa vähän ja pitää yhtä pitkiä sarjoja. Jos valitaan ensimmäinen tapa, niin ei tarvitse luopua oletuksesta, että voima kehittyy raskailla painoilla. Eli jos normaalisti tekee 80%:lla maksimista neljä viiden toiston sarjaa 3 minuutin palautuksilla, niin tekeekin sen sijaan 80% maksimista kuusi kolmen toiston sarjaa puolen minuutin palautuksilla. Niin millä perusteella ensimmäinen on parempi kuin jälkimmäinen?
"- - Brasilian yliopiston tutkijat ilmoittivat 2009 Journal of Science & Medicine in Sport-tiedelehdessä, että kun treenaavat naiset lepäsivät vain 30 sekuntia jalkaliikkeiden sarjojen välissä, heidän kasvuhormoni lisääntyi 50% enemmän, kun he lepäsivät 1-2 minuuttia."
Näin kertoo Muscle and Fitness-lehti 06/07.2010.