Seitan - Miksi kasvissyöjät syövät lihankaltaisia tuotteita?

Joo mä mietin samaa kun kirjotin tota. Hemmetin tylsiä nää sunnuntait.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
miks niistä pitäisi alkaa puhua? onko ne jotenkin huonompia ihmisiä kuin lihaa syövät ja autolla ajavat? ihan käsittämättömiä valituksen aiheita kyllä vegetaristeja kohtaan :D mutta puhutaan nyt sitten vaikka offtopic juttuja kun aloituspostin ihmettelyt osoittautuivat naurettaviksi jo aika nopeaan


Samaa mieltä. Kunhan muistetaan että homma toimii molempiin suuntiin.
 
Toki kaikki kasvissyöjät ovat pohjimmiltaan lihanhimoisia pihvinpopsijoita, joudumme vain peittelemään sitä aktiiviisesti. Tuli tämä sarjakuva mieleen näistä keskusteluista :D

vegan.png
 
Ja sen voi saada tietysti myös huonosti kypsennetyistä kasviksista, jos niissä on salmonellaa.

Heh. ei se salmonella siinä kasviksessa vaan ole. Se on siihen muualta tullut. Et luultavasti tosiaankaan tiedä mikä on salmonella?

Salmonella on yleinen eläinten kantama bakteeri, joka voi tartuttaa myös ihmisen. Se leviää eläinten ja ihmisten ulosteista ympäristöön. Etenkin tuotantoeläimiin bakteeri leviää ulosteilla saastuneen rehun ja juomaveden välityksellä. Salmonella tarttuu myös ihmisestä toiseen käsihygienian ollessa puutteellinen, jos se päätyy käsien kautta suoraan suuhun tai ruokaan. (Wikipedia)

Ei sillä kasvilla ole persreikää mistä se työntää ulos suolistobakteereita. Ja vaikka lintu jolla on salmonella, voi paskantaa mansikan päälle. Sitäkautta se leviää ihmiseen.

Ulkolaiset pakastemarjat yleensä ovat otsokoissa. Niillä kun on huono hygienia. Työntekijät Eivät pese käsiään kun käyvät sonnalla, ja sitten takaisin töihin pakastemarjapakkaamoon...
 
no jooh en mä tosissani argumentoinut lihansyöntiä vastaan sillä että "lihasta voi saada salmonellan", kunhan heitin siihen edellisen kommentoijan jatkoksi. Mutta on kyllä vapauttavaa kokata kasvisruokaa kun ei tarvi stressata onko joku kohta keittiössä nyt varmasti tiskattu ettei saa paskatautia. Mutta se nyt on aika pieni asia, en sen takia ole vegetaristi. Lähinnä sen takia että olin lihariippuvainen (jonkun mielestä) ja halusin todistaa että voin olla kuukauden ilmankin, mutta sitten aloinkin nauttimaan hommasta suunnattomasti ja jäi pysyväksi harrastukseksi :D ei ole juuri ekologisia tai terveydellisiä periaatteita, tai edes eettisiä, paitsi onhan jotkut eläimet söpöjä. Aikani kuluksi täällä siis trollailen
 
EHEC vaaroja vihanneksista, kun ne tehotuotetaan ja lannoitteiden mukana voi e.colia tulla. Mikäänhän tässä maailmassa ei ole vaaratonta.

Tuohon "liha ei ole hyvää ilman mausteita" väitteeseen vielä kuitenkin kommentoisin, että liha on sitä mitä se syö. Esimerkiksi maissilla ruokittu lehmä maistuu paljon paremmalta ja tarvitsi hädin tuskin edes suolaa liekkien lisäksi. Jollain AIV-rehulla ruokittu taas sitten tarvii kyllä mausteet ja kastikkeet. Samanlailla noissa lihojen mauissa on eroja kuin esimerkiksi mansikoissa, toki Suomessa en ole vielä nähnyt niitä tehotuotettuja mansikoita joissa tuokkosen mukana tulee puteli mansikkaesanssia, että saa ne maistumaan jollekin...
 
Heh. ei se salmonella siinä kasviksessa vaan ole. Se on siihen muualta tullut. Et luultavasti tosiaankaan tiedä mikä on salmonella?
Juu sovitaan sitten niin. :david:
Siinä lihassako se on vakiona eikä se ole siihen ulkoapäin tullut?
Ja mitä väliä sillä ylipäätään on mistä se on peräisin, kun sitä nyt kuitenkin voi olla missä vain. Argumentti lihaa vastaan sillä perusteella, että siitä voi saada paskataudin, on aika huono juuri sen takia kun sen voi saada niistä kasviksistakin. Ei sillä ole mun mielestä merkitystä miten se on sinne päätynyt. Tietysti voidaan saivarrella, että jos ei olisi salmonellaa kantavia eläimiä, ei olisi salmonellaa kasveissakaan.

Mutta on niitä samanlaisia kasvitautejakin minkä kanssa leikkiessä voi henki lähteä. Torajyvä on yksi sellainen. Se vertautuu mun mielestä salmonellaan aika hyvin, koska ei ole kasvin itsensä ominaisuus vaan tarttuva tauti. En ole silti kuullut sen perusteella sanottavan, että viljat on huonoa ruokaa.
 
se ei edelleenkään ollut mikään argumentti, voit jo lopettaa sen hiki perseessä googlettamisen kasviksien vaaroista :D yritetään pysyä aiheessa
 
se ei edelleenkään ollut mikään argumentti, voit jo lopettaa sen hiki perseessä googlettamisen kasviksien vaaroista :D yritetään pysyä aiheessa
Sama se. Lopetan mielelläni, mutta nyt on ihan pakko sanoa, vaikket sitä varmasti uskokaan, että torajyvää ei tarvinnut googlettaa. Se on jostain päähän jäänyt turhan nippelitiedon palanen. :D
 
Eli tekoliha on eettisesti ihan ok?
 
No miksi ihmeessä ei olisi? Olettaen että sen valmistamiseen ei kulu kohtuuttomasti energiaa tai muita rajallisia resursseja.

Joo, en vaan ymmärrä missä se raja menee. Ilmeisesti etiikka venyy tässä kohtaa niin, että kielletyn asian kanssa voi flirttailla ja se on ihan ok.
 
Jos tekoliha ei ole eläimestä, niin miksi se olisi eettisesti väärin? Ottaahan lesbotkin "tekolihaa" sisäänsä, eikä se ole väärin vai onko?

Lesboilla ei kyse ole aatteesta vaan jostain muusta. Oletin, että usein vahvasti moneen suuntaan aattelliset kasvissyöjät eivät flirttaile aatettansa vastaan. No, tuli tämäkin selväksi. Kiitoksia vastauksista.
 
Siis jos se "aate" on nyt vaikka se, että tuntevia eläimiä ei pitäisi kiduttaa. Niin sitten jos liha on kasvatettu labrassa, niin silloinhan yhdenkään eläimen ei ole tarvinnut sen takia kärsiä. Ei pitäisi olla niin kauhean vaikeaa?

Toisaalta jos kasvisruokavalion taustalla on ajatus lihakarjan ekologisesta rasituksesta ja resurssien kulutuksesta, niin sitten pitäisi verrata labrassa kasvatetun lihan ja pellolla kasvatetun kasvin vaatimia resursseja. Luulen että tässä suhteessa labra tulee häviämään vielä aika pitkän aikaa, joten jos tämä on se periaate, niin silloin varmaan pitäisi pidättäytyä labralihankin syönnistä.
 
Eikös feikkiribsien syöminen ole vähän niinkun väkivaltapornon katsomista? Tavallaan innostaa, kun muijaa kuristetaan, mutta toisaalta se on niin moraalitonta. Mutta toisaalta kuitenkin...Onneksi on siis näyttelijät ja tehosteet, ettei touhu ole epäeettistä.
 
Seitan kuulostaa muuten ihan kirosanalta Ruotsalaisin vivahtein. Tulee ihan mieleen että Ruotsalainen yrittäisi imitoida Suomalaista. Seitan fittade jördgubba!
Mä voisin alkaa käyttää sitä ihan arkipäivisin, tai ehkä vaan juhlapäivinä.

SEITANA SENTÄÄN!
 
Meinaat, että sitä labralihaa sitten kasvatetaan tehottomasti?

Hinta taitaa toistaiseksi olla ~2500000€/kg. Voi olla, että on silti tuotettu tehokkaasti, mutta saattaa olla hiukan vaikea kilpailla kalliin suomalaisen naudan sisäfileen kanssa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom