Seitan - Miksi kasvissyöjät syövät lihankaltaisia tuotteita?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei niitä mitään naamioitu ole, maustettu vain samalla tavalla
Taitaapi joillakin mennä ketjun pointti yli hilseen niin että tukka heiluu. Siitähän nimenomaan on kyse, että sen lisäksi, että kasvisruoan pitää muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan mahdollisimman paljon lihaesikuvaansa, sen pitää myös näyttää siltä mahdollisimman paljon. Joku kyljyksen, ribisen tai joulukinkun näköinen kasvistuote on jotenkin vinksahtanut. Se on naamioimista ja itsensä huijaamista ja kyse on kaikesta muusta kuin samalla tavalla maustamisesta.
 
Hassu keskustelu.... Huomauttaisin vienosti, että myös lihaa naamioidaan. Kaupasta ostettavat lihatuotteet eivät näytä lihalta, poislukien lihatiskien mahdollisimman vähän käsitellyt kokolihakimpaleet, joista niistäkin on poistettu kalvoja, rasvaa ja kuivattu ylimääräistä veristä nestettä pois. Makkaroihin ja einesjuttuihin lisätään väriaineita, jotta ne näyttäisivät herkullisimmilta - punertava nakki myy paremmin kuin kalvakka (siskon)makkara. Niitä muotoillaan. Mistä kohtaa eläintä voidaan irrottaa ne nuggetit??

Soijatuotteet eivät ole lihankorvikkeita siellä, missä niitä on syöty tuhansien vuosien ajan. Ne ovat vain...soijatuotteita.

Itse en halua, että kasvisruokani näyttää, tuntuu tai maistuu mahdollisimman paljon lihalta. Päinvastoin.

Summa summarum. Ehkäpä ihminen on vain niin leikkisä, että tykkää näperrellä ruuastaan mahdollisimman erinäköisiä tuotteita. Kasviksista veistellään kukkasia ja voipalloista rakennetaan pyramidi. Entäs lapsuuden suosikki lakupiippu! Sairaan mielen tuotetta ilmiselvästi!!!
 
Joo ei saa tehdä kasvisruuasta palloja, muuten se on lihapulliksi naamioimista. Pitää tehdä joitain tetraedrejä jottei muistuta lihaa?

Taitaapi joillakin mennä ketjun pointti yli hilseen niin että tukka heiluu.
Kyllähän tässä ihan alkuperäisessä aiheessa ollaan, eli ihmetellään miksei seitania saa marinoida, grillata, pakastaa? Miksei sitä saa laittaa sämpylöiden väliin kuten hampurilaisissa? Miksei siitä saa tehdä palloja? Ja siitä vastavalmistetusta seitan-klöntistä kun leikkaa palan, se nyt sattumalta näyttää ihan samalta kun samanlaisesta lihaklöntista leikattu pala, ei se tee siitä seitan-siivusta mitenkään kyljykseksi naamioitua

Miksi kasvissyöjät kieltäytyvät lihasta, mutta himoitsevat samaan aikaan lihankaltaista seitania? Sitä marinoidaan, grillataan, pakastetaan, käsitellään yms. kuin lihaa. Siitä tehdään kebabia, hampurilaisia, leikkeleitä, kinkkurullia, mureketta, ribsejä, pullia yms. lihankaltaisia tuotteita.

ja mistään seitanista veistetyistä joulukinkuista en ollut ennen tätä ketjua kuullutkaan, ja ei ole varmaan kukaan muukaan, joten turha nyt sellaisia on tähän vetää mukaan. Todellisuudessa 99,9999% kasvissyöjistä ei sellaisia syö tai edes tiedä. Voi siitä lihastakin muotoilla eettisesti epäilyttäviä ruokia mutta tuskin nekään kovin yleisiä ruokapöydässä on
bacon-art-baby.jpg
 
Joo ei saa tehdä kasvisruuasta palloja, muuten se on lihapulliksi naamioimista. Pitää tehdä joitain tetraedrejä jottei muistuta lihaa?
Ei mitään voi naamioida varsinaisesti lihapullaksi, koska ihan yhtälailla lihapulla muistuttaa kasvispullaa eikä vain toisinpäin. Lihapulla ei ole minkään lihan oikea muoto. Se on ihan yhtä vinksahtanutta jos teen lihasta vesimelonin näköisen kuin jos koitan tehdä kasvisruoasta ribsejä ja lyön sinne jotain puutikkuja pystyyn.
 
No on vinksahtanutta joo, eikös siitä ole jo yksimielisyys saavutettu. Mutta ei ketjun otsikko sitten kuulu olla "miksi kasvissyöjät syövät..." vaan miksi vinksahtaneet ihmiset syövät. Ei noi mitään kasvissyöjien jokapäiväisiä herkkuja ole, itse en ole koskaan kuullutkaan. Joku on saattanut läpällä joskus kokata tuollaisia jollekkin kaverilleen testiksi
 
En minäkään tuota ribsiesimerkkiä tai vastaavia ymmärrä. Veikkaan että tällä pyritään vaan myymään noita lihankaltaisa tuotteita isommalle kohderyhmälle. Länsimaissa ihmiset on niin totutettuja pienestä saakka käyttämään liharavintoa, että monella ei riitä mielikuvitus ruuanvalmistuksessa muuhun kuin korvaamaan se liha tutuissa resepteissä jollain korvikkeella. Vaikka parhaat kasvisruuat saa kyllä tehtyä ilman mitään seitaneita tai tofuja, mun mielipide.
 
olisiko se outoa jos lihasta tehtäisi "porkkanoita"?
Minusta se ei ole outoa, jos kovasti kaipaat porkkanoita, mutta sinulla on järkeenkäypä perustelu olla syömättä niitä. Joku varmasti ei pidä kasvisruokavaliota järkevänä, mutta kyllä siihenkin on ihan päteviä syitä.
Mitään kieroa tai vinksahtanutta en edelleenkään näe siinä, että ruoka naamioidaan joksikin muuksi ruuaksi. Ruokaa naamioidaan ja asetellaan muutenkin paljon, eikä moni liharuokakaan näytä eläimeltä.
 
Mä en ymmärrä lihansyöntiä. Helvetinmoista kidutusta se on eläimelle koko sen pienen ja epänormaalin elämän ajan. Ja sitten ihmiset muka vielä on eläinrakkaita. Paskaa sanon minä. Se minulle on ihan yksi hailee, että himoitseeko kasvissyöjät lihanmakuisia kasvisruokia, kunhan eivät syö lihaa. kaikilla on mielitekonsa. Pääasia on eettisyys. Ja ei, en ole mikään ituhippi. Poikaystäväni on lihansyöjä, en puutu hänen syömiseensä, eikä hän minun.
 
Mä en ymmärrä lihansyöntiä. Helvetinmoista kidutusta se on eläimelle koko sen pienen ja epänormaalin elämän ajan. Ja sitten ihmiset muka vielä on eläinrakkaita. Paskaa sanon minä. Se minulle on ihan yksi hailee, että himoitseeko kasvissyöjät lihanmakuisia kasvisruokia, kunhan eivät syö lihaa. kaikilla on mielitekonsa. Pääasia on eettisyys. Ja ei, en ole mikään ituhippi. Poikaystäväni on lihansyöjä, en puutu hänen syömiseensä, eikä hän minun.

En vaan ymmärrä sitä logiikkaa, että ollaan niin eettisiä ja kuitenkin syödään sitä rakkaan eläimen lihaa muistuttavaa tekolihaa. "Katos Mansikki-kulta, tässä on sinun lihankaltaista tuotetta valmistettu kuten naapurin raakalainen valmistaa oman sisäfileensä. Mums, mums..maistuupa lihalta, mutta sillai eettisellä tvistillä.."
 
"Tekoliha" on kasvispohjaista materiaalia. Liha tulee elävästä eläimestä, kunhan se on ensin teurastettu. Mielestäni täysin selvä ero.
 
Kohtahan voi markkinoille tulla labralihaakin, se se sitten vasta outoa on kun syödään "oikeaa" lihaa ilman tehokasvatettuja tuotantoeläimiä.
 
Hyvä punainen liha ei mausteita kaipaa, tulta vaan hieman.
En muista lasketaanko suola mausteeksi, mutta suola on aika must. Toisena punaiselle lihalle tulee usein mustapippuri. Tai ei ainakaan ikinä ole tullut kohdalle, että pelkkä punainen liha ois jees, ilman suolaa.
 
Kohtahan voi markkinoille tulla labralihaakin, se se sitten vasta outoa on kun syödään "oikeaa" lihaa ilman tehokasvatettuja tuotantoeläimiä.

Jep, katsoin telkkarista jonkun ohjelmanpätkän tuosta. Ei taida kyllä ihan lähitulevaisuudessa olla arkipäivää. Jos sen päivän näkee, niin taidan kuitenkin valita soijapavut edelleen.
 
En muista lasketaanko suola mausteeksi, mutta suola on aika must. Toisena punaiselle lihalle tulee usein mustapippuri. Tai ei ainakaan ikinä ole tullut kohdalle, että pelkkä punainen liha ois jees, ilman suolaa.
Näinhän se menee. Raakana luonnosta ei ihmisille maistu kuin hedelmät, kaikki muut pitää käsitellä tavalla tai toisella.

Puhumattakaan jos lihan pitäisi syödä raakana, syöden nahat, luut, veret, sisäelimet. Äijiltäkin jäisi syömättä.
 
Puhumattakaan jos lihan pitäisi syödä raakana, syöden nahat, luut, veret, sisäelimet. Äijiltäkin jäisi syömättä.
Jep. Ja lisäksi siihen voi vielä kuolla. Ei taida olla olemassa syötäväksi tarkoitettuja kasvikunnan tuotteita, joihin voisi kuolla sellaisenaan syötynä?
Ei kuulosta ihmisravinnolta!
 
Jep. Ja lisäksi siihen voi vielä kuolla. Ei taida olla olemassa syötäväksi tarkoitettuja kasvikunnan tuotteita, joihin voisi kuolla sellaisenaan syötynä?
Ei kuulosta ihmisravinnolta!

Heh. Ei kasvit ole mitään "syötäväksi tarkoitettuja" ja "ei syötäväksi tarkoitettuja" että sun kysymyksen asettelu on tarkoitushakuinen. Syö korvasientä joka on "syötäväksi tarkoitettu" niin saat vastauksen ;)

Niinku Mattih3 sanoikin. Sellaista tehdään mitä ostetaan. Sitä paitsi jos esimerkiksi grillaa ukonsienistä tehtyjä isoja siivuja niin voi että näyttää lihalle ja muuten maistuukin jollekkin määrittelemättömälle valkoiselle pehmeälle lihalle (kalan ja kanan sekoitus). Näyttääkö siis ukonsieni valkoiselta lihalta. Vai valkoinen liha ukonsieneltä.

original.jpg


Mutta saisko tämän bacon babyn valmistusohjeen jostakin. Ehdoton hittiruoka varpajaisiin.

bacon-art-baby.jpg
 
Näinhän se menee. Raakana luonnosta ei ihmisille maistu kuin hedelmät, kaikki muut pitää käsitellä tavalla tai toisella.

Puhumattakaan jos lihan pitäisi syödä raakana, syöden nahat, luut, veret, sisäelimet. Äijiltäkin jäisi syömättä.

No se vähän riippuu. Joku aika sitten söin raakaa kauriin sisäfilettä. Tai olihan se suolattua yms. mausteilla maustettua, mutta tulta sille ei ollut annettu. Muutenkin väittäisin että osan riistasta voi vetää vaikka raakana. Ei ollut kiduttamalla kasvatettua vaan just niin kuin luonto on sen homman tarkoittanutkin.

On tää hassua. Ihmisen koko olemassaolo on perustunut viimeset 200 000 vuotta metsästykseen ja lihaan, mutta nyt - muutaman disneyn elokuvan jälkeen, homma onkin kääntynyt ihan päälaelleen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom